Şimdi Ara

Samsung vp-d381 Bilgisayar bağlantı sorunu!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
1.754
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar, kamera iee 1394 firewire bağlantısı kullanıyor. Ben de makineyi alır almaz, önce 4p-usb kablo aldım. Kabloyu taktığımda hiçbirşey görmedi. Sonra şansımı 4p-4p kablodan denedim ve vista 64 bit kurulu laptop'a taktım, yine hiçbir kıpırtı olmadı. Son olarak şansımı 4p-6p kablo alıp vista 32 bit kurulu ve dahili iee 1394 firewire bağlantılı 6p girişli pc'de denedim ve yine hiçbir sonuç alamadım.
    Kullanım kılavuzunda vista uyumlu yazıyor. Bağlantı yapımında da, bilgisayara bağlandığında ekranda bir "DV" simgesi göreceğim söyleniyor. Geçen gün kamera kayıtlarını cd'ye çeken bir dükkana makinamı bilgisayarına bağlamasını rica ettim ve makina bağlandı ancak "DV" simgesi falan gözükmedi.
    Kameramı kendi evimde bilgisayara bağlamak istiyorum ve çıldırmak üzereyim. Sorun kabloda mı ki çok mantıksız, yoksa firewire kartının uyumlu olmama gibi bir ihtimali mi var? Bilginiz varsa paylaşırsanız sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

• hocam ben de aynı kameradan aldım. Bilgisayara takılan bir parçası var onu ve de bağlantı kablosunu da aldım. O parçayı bilgisayara taktıktan sonra aygıt yöneticisi kısmında daha önce olmayan 2 şey gözüktü.
    1-Ağ bağdaştırıcısında 1394 ağ bağdaştırıcısı
    2-IEEE 1394 Bus ana denetleyicileri
    Bunlar olduktan sonra kameramı bilgisayara taktım ve gördü. Ama takınca çekim modunda değil player modunda olması gerekiyor. Yeni donanım bulundu diyor ve saatin yanında kamera simgesi çıkıyor.
  • Arkadaşın bilgisayarlarında zaten firewire kartı var anladığım kadarıyla.Kablolarda sorun olacağını sanmam.Hele ki iki kabloda hata olma olasılığı nerdeyse sıfır.

Her iki bilgisayarın da firewire kartında sorun olacağını sanmam.

En azından kamerayı bağlayıp açtığınızda bilgisayarda bir hareket sürücü yükleme işlemi falan olması gerekirdi.Vista pek çok kamrayı kendisi otomatik tanıyor.Sanki flash disk ya da mause takmış gibi 10-15 sn de aygıt kullanıma hazır hale geliyor.XP de ayrıca sürücü kurmanız gerekebilir.Ayrıca en önemlisi kamerada USB(firewire) aktarım özelliği kapatılmış olabilir.Bunu kullanma klavuzundan ya da kameranız play modunda iken bütün manülerde gezerek arayabilirsiniz.

Firewire kartının uyumsuz olma gibi bir olasılığı yok.Bütün hepsi aynıdır aynı işe yarar.İki tip girişi vardır.4*4 pin 4*6 pin.Masa bilgisayarında hem 6 pin hem 4 pin olabilir.Laptoplarda 4 pin girişler vardır.Sorunun karttan ve kablodan olduğunu sanmıyorum.Sorun kamerada.Umarım kameranın fire wire portu sağlamdır.Buradaki pinler çok hassastır.Takıp sökerken çok dikkatli olun.Pinlerde bozulma olduysa işiniz biraz zor.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.