Şimdi Ara

===> Samsung Wave | 3.3' SuperAMOLED - 1GHz - 5MP - 720p - 802.11n <=== (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33.927
Cevap
50
Favori
1.920.964
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Şubat ayında tanıtılmış ve 4 ayda geliyorsa abartı uzun bir süre değil arkadaşlar.

iPhone da ülkemize tanıtılmasından en erken 3 ay sonra gelmekte ki bunlar çok hızlı süreler olarak nitelendirilebilir.
  • Bence, mayıs ayı ortaları veya sonu gibi bu telefon burada piyasaya düşer arkadaşlar.. Hernekadar telpa desede, Haziran sonuna ihtimal vermiyorum vermekte istemiyorum..
    Bu arada ne alakaysa wave olmuş lismore.. Bada=okyanus Wave=Dalga Lismore de nedemek
  • Yurtdışında yaygın olarak çıkarsa gelmesi uzun sürmez o yüzden bende senin gibi düşünüyorum, telpa birazda garanti olsun diye uzun süre veriyor sanırım, Mayıs deyip haziranda çıkmasındansa Haziran deyip mayısta çıkartmaları kendi adlarına mantıklı, fazla eleştiri ile falan uğraşmamak için, forumlarda bu tip eleştrilerde az olmuyor hani...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TuRaN.z -- 21 Nisan 2010; 23:45:14 >
  • SAMSUNG S8500 TV SPOT

TV Reklamı da HAZIR

NOT: Lismore = Deniz kumu tanesi anlamında diye biliyorum tam emin olmamakla birlikte...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chipbyte -- 22 Nisan 2010; 21:14:16 >

• bence samsung şöyle bir strateji izlemeye başlayacak gibi geliyor bana.telefonları 3 ayrı segmente ayırıp,aynı otomobillerde olduğu gibi üst-orta-alt sınıf diye,modelleri azaltıp kafa karışıklığını ortadan kaldıracak.üst sınıfı ikiye ayırıp, eğer tutarsa bada ile sanırım androit işletim sistemli,yüksek donanım seviyesine sahip iki telefon(wave-galaxy) çıkarıp apple gibi belli periyotlarda yazılım ve donanım yenileyecek.orta sınıfta nispeten daha düşük donanımlı ama özellik olarak üst sınıftan küçük ayrıntılarla ayrılan(ekran genişliği,kamera çözünürlüğü vs.) monte-jet gibi 2-3 telefon olacak.alt sınıfta ise telefonlardan çokca beklentisi olmayan kişilere hitap edecek 2-3 telefon olacak.yani toplamda 7-8 modelle yoluna devam edecek.bence böyle olursa çok daha verimli ve uzun ömürlü modeller çıkar karşımıza samsung dan.
  • Telefon İngilterede satışta.

http://blog.phoneslimited.co.uk/2010/04/22/samsung-s8500-sim-free-deals-samsung-wave-unlocked/

Kabaca,

366.99 Sterlin = 366,99 x 2.2847 = 838,46TL + KDV = 989,38 TL

Kolay Gelsin
  • Nete düşen son Wave HD Video Çekim Örneği

• quote:

Orijinalden alıntı: aydink_1903

Telefon İngilterede satışta.

http://blog.phoneslimited.co.uk/2010/04/22/samsung-s8500-sim-free-deals-samsung-wave-unlocked/

Kabaca,

366.99 Sterlin = 366,99 x 2.2847 = 838,46TL + KDV = 989,38 TL

Kolay Gelsin

o dediğin fiyat ingilterede geçerli yalnız. i8910 unun fiyatıda o sitede 347 sterlin. türkiyede fiyatı ne olur acaba.

• quote:

Orijinalden alıntı: Révolvér

Nete düşen son Wave HD Video Çekim Örneği

bence aynı konumda olan tellerden video konusunda bir adım önde gibi, örnek videoları çok başarılı buluyorum...
  • ingiltere fiyatıyla hemen hemen aynı olur 50 lira fazla veya az çıkar çünkü samsung avrupa pazarını bir bütün görüyor ve tüm dağıtımını kendi yapıyor. bu telefonu turkcell veya vodafone getirmeyecek o yüzden içiniz rahat olsun
  • quote:

Hocam sen bunu alacan herhalde .. Epey alaka gösterdin konuya ..
  • quote:

Orijinalden alıntı: tgezer

quote:

umarım alır bir de inceleme yapar
  • Sanırım USA sitesi, fiyatı 700$ diyor.
    Kaynak
  • quote:

Orijinalden alıntı: QuexSeeL

Sanırım USA sitesi, fiyatı 700$ diyor.
    Kaynak

Ben anlamıyorum böyle siteleri, adamlar ön sipariş mi alıyor, cihazı ne zaman teslim etcekler belli değil. Hiç bir şey yazmamışlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: safaksaylam

quote:

Orijinalden alıntı: QuexSeeL

Sanırım USA sitesi, fiyatı 700$ diyor.
    Kaynak

Ben anlamıyorum böyle siteleri, adamlar ön sipariş mi alıyor, cihazı ne zaman teslim etcekler belli değil. Hiç bir şey yazmamışlar.

ön siparişmiş.sanki bana ferrari f599 satıyorlarda ön siparişle sıraya sokuyorlar.parasını peşin verip 2 sene teslimi için ferrariyi bile beklemem ben,oda ayrı konu.

• quote:

Orijinalden alıntı: Shady

quote:

Orijinalden alıntı: xfacts

Hafıza kartı olduğunda daha fazla güç harcayacaktır... Hatta pil seviyesi belli bir seviyenin altında olduğunda harici hafıza kartları kapanmaktadır yani kullanılamıyor... Dahili hafızaya virüs bulaşsın veya bulaşömasın iyi bir antivirüsler silinir gider...

İşletim sistemi bada ise yaygınlığoından şüpheliyim... Android gibi hızla yaygınlaşan hatta Symbian, Windows Mobile gibi köklü işletim sistemlerini tercih etmemesin sebebi Nokia'nın Samsung'a olan yazılım desteğimnin fazla esnek olmayışındandır... Yoksa Samsung kendi adıyla yeni işletim sistemine geçmesinin hiçbir anlamık yok... Şidmi Nokia Samsung Bada lı ürünler mi çıkaracak?... Veya HTC Motorola firması Bada işletim sistemli telefonlar mı çıkaracak?...

Bada bir işletim sistemi olabilir ama yaygınlık olarak pek popüler olmayacak... Sadece SAmsung kendi özel antlaşmalı firmaların programlarını (Arcsoft firmasının progrmaları gibi..) daha rahat kulanabilme fırsatı olacaktır...

Samsung Android li telefonları da var ama ne hikmetse son çıkan Android 2 ve 2.1 için terfisi yok.. Bireysel kullanıcıların kendi çabaları bu işi halletmeleri de Samsung'un Android için bile yazılım desteği yok... Symnbian'da aynen devam ediyor özellikle SAmsung i8910 HD Nokia'dan epey geride ve geç takip etmekte...

Samsung Nokia'nın pazarından faydalanmayı ilk kez Nokia MMS uyumlu telefonlarıylagöz dikmişti (Samsung SGH-T100 ile eski efsane ) ...

Bada bence pek tutulmayacak ama Samsung kendisi açısından istediğini özgürcene müdahele edebilecektir... Bada için yine de erken konuşulsa da bekleyip görmek gerekir...

Bence Samsung gibi bir elektronik firmasının kendine özel işletim sistemi olması Symbian yada WM kullanmasından daha iyidir. Çünkü işletim sistemini elindeki donanıma göre rahatça optimize eder ve bu şekilde daha oturaklı bir telefon ortaya çıkar.

Ben bada'a daha sıcak bakıyorum. Örneğin Apple'ın yaptığı gibi her güncellemeyi kullanıcılarına yansıtabilir Samsung. Bu da Samsung'un bu konuda diğer rakiplerine göre daha farklı kılar.

Anlıyorum madem rahatçana optimize edilme ise bu imkan Android İşletim sisteminde zaten var... Gelecek Google Android te.. Zaten birçok marka da Android li modelleri çıkarmakta... Nokia bile Linux tabanlı işletim sistemine iyi ısındı en son N900 ile fena gitmiyor...

Nokia bile kendi güncellemesini kullanıcısına yansıtmakta ama Samsung Nokia nın Symbian ına birtürlü eş zamanlı takip edemşyor veya OTA yı bile akıl edemiyor... Suçlu biraz Symbian ama asıl suçlanacak bir tutum varsa Samsung un hizmet anlayışıdır...

Samsung ilk bakışta aşk gibi güçlü ve en son teknolojileri kullanmakta ama iş servis ve destek olunca SINIFTA kalıyor... İster Bada olsun ister Symb,ian olsun ister Android !!!! olsun... Android 1.5 li ilk çıkadığı telefonuna bırakın 2.1 i 2.0 hatta 1.5 e bile güncelllemediler!... Halbuki Android kaynak kodları açık her marka kendine göre değiştirip kolaycana uyarlamaktadır... Samsung un yapamadığını bireysel çabalarla bir grrup biraz geliştirip 1.6 Androidi kurdular... Yani Samsung yazılımsal desteği düzgün ve güncel vermediği sürece isterse en son en kaliteli modeller çıkarsın pek rağbet görmeyecektir.. Alan da kkısa sürede satar... Kalitesine aşık olanda yine kullanmaya devam eder tabi...

• quote:

Orijinalden alıntı: tgezer

quote:

@tgezer bunu yazdığına göre.. Alırsa... sende düşünüyorsun, alacan galiba bu yeni teknoloji telefonu yanılıyormuyum!

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Shady

quote:

Hafıza kartı olduğunda daha fazla güç harcayacaktır... Hatta pil seviyesi belli bir seviyenin altında olduğunda harici hafıza kartları kapanmaktadır yani kullanılamıyor... Dahili hafızaya virüs bulaşsın veya bulaşömasın iyi bir antivirüsler silinir gider...

İşletim sistemi bada ise yaygınlığoından şüpheliyim... Android gibi hızla yaygınlaşan hatta Symbian, Windows Mobile gibi köklü işletim sistemlerini tercih etmemesin sebebi Nokia'nın Samsung'a olan yazılım desteğimnin fazla esnek olmayışındandır... Yoksa Samsung kendi adıyla yeni işletim sistemine geçmesinin hiçbir anlamık yok... Şidmi Nokia Samsung Bada lı ürünler mi çıkaracak?... Veya HTC Motorola firması Bada işletim sistemli telefonlar mı çıkaracak?...

Bada bir işletim sistemi olabilir ama yaygınlık olarak pek popüler olmayacak... Sadece SAmsung kendi özel antlaşmalı firmaların programlarını (Arcsoft firmasının progrmaları gibi..) daha rahat kulanabilme fırsatı olacaktır...

Samsung Android li telefonları da var ama ne hikmetse son çıkan Android 2 ve 2.1 için terfisi yok.. Bireysel kullanıcıların kendi çabaları bu işi halletmeleri de Samsung'un Android için bile yazılım desteği yok... Symnbian'da aynen devam ediyor özellikle SAmsung i8910 HD Nokia'dan epey geride ve geç takip etmekte...

Samsung Nokia'nın pazarından faydalanmayı ilk kez Nokia MMS uyumlu telefonlarıylagöz dikmişti (Samsung SGH-T100 ile eski efsane ) ...

Bada bence pek tutulmayacak ama Samsung kendisi açısından istediğini özgürcene müdahele edebilecektir... Bada için yine de erken konuşulsa da bekleyip görmek gerekir...

Bence Samsung gibi bir elektronik firmasının kendine özel işletim sistemi olması Symbian yada WM kullanmasından daha iyidir. Çünkü işletim sistemini elindeki donanıma göre rahatça optimize eder ve bu şekilde daha oturaklı bir telefon ortaya çıkar.

Ben bada'a daha sıcak bakıyorum. Örneğin Apple'ın yaptığı gibi her güncellemeyi kullanıcılarına yansıtabilir Samsung. Bu da Samsung'un bu konuda diğer rakiplerine göre daha farklı kılar.

Anlıyorum madem rahatçana optimize edilme ise bu imkan Android İşletim sisteminde zaten var... Gelecek Google Android te.. Zaten birçok marka da Android li modelleri çıkarmakta... Nokia bile Linux tabanlı işletim sistemine iyi ısındı en son N900 ile fena gitmiyor...

Nokia bile kendi güncellemesini kullanıcısına yansıtmakta ama Samsung Nokia nın Symbian ına birtürlü eş zamanlı takip edemşyor veya OTA yı bile akıl edemiyor... Suçlu biraz Symbian ama asıl suçlanacak bir tutum varsa Samsung un hizmet anlayışıdır...

Samsung ilk bakışta aşk gibi güçlü ve en son teknolojileri kullanmakta ama iş servis ve destek olunca SINIFTA kalıyor... İster Bada olsun ister Symb,ian olsun ister Android !!!! olsun... Android 1.5 li ilk çıkadığı telefonuna bırakın 2.1 i 2.0 hatta 1.5 e bile güncelllemediler!... Halbuki Android kaynak kodları açık her marka kendine göre değiştirip kolaycana uyarlamaktadır... Samsung un yapamadığını bireysel çabalarla bir grrup biraz geliştirip 1.6 Androidi kurdular... Yani Samsung yazılımsal desteği düzgün ve güncel vermediği sürece isterse en son en kaliteli modeller çıkarsın pek rağbet görmeyecektir.. Alan da kkısa sürede satar... Kalitesine aşık olanda yine kullanmaya devam eder tabi...

Doğmamış çocuğa don biçmişsiniz hemen. Anti-Samsung yazılarınız içi boş laftan öteye geçmiyor. Servise düşen 2 yakın arkadaşımın i8910 u oldu Başarı servisinde birinin Ana kartı değişti 10 gün içinde aslında Samsung çok daha çabuk değiştirdi kartı fakat Ana kart değişimi nedeniyle IMEI değiştiğinden Resmi kurumlardan onay yazısı beklendi. Diğeri ise 1 hafta bile sürmeden geri alındı. Servisleri yeterince baskı altına alabilirseniz çok çabuk işinizi görürsünüz. Sadece beklerseniz işiniz zor Türkiye de.

Android hala bir çok eksiği olan bir sistem. Radyo desteği bile Android/Froyo ile beraber gelecek. Radyosu olmayan bir telefonu ben kendi açımdan düşünemiyorum bile. Bluetooth olayı aynı Iphone lardaki gibi tam bir rezillik. Samsung telefonlarda da Custom ROM larla Android versiyonları yükseltilebiliyor. Örnek i7500. Kardeşimde var ve en son İtalyanların Custom ROM u ile Eclair e yükselttiğini söyledi bana (Bazı fonksiyonlar tam çalışmıyormuş) He Samsung niye bunu Official olarak yapmıyor diyecekseniz, bunu diyebilmek için sizde HTC formunda en iyi Custom ROM hangisi diye sormayacaksınız. Eğer sorarsanız bu ne perhiz bu ne lahana turşusu derler size.

i8910 a gelince bu telefon çıktığından beri Samsung birkaç bölgede birden, her ay en az 2-3 FW çıkardı. En son JD1 yani Nisan ayı FW si var, mayısta JE1 veya benzeri bir şey de çıkar. En son Türkçe FW ise JC1 yani mart ayına ait. Symbian da ne gelişme olmuşsa Samsung bunu FW lerine aktarmıştır orada da bir sorun yok. Samsung Symbian telefonlarına FOTA transferi yapmanın güvenli olmadığını Symbian buna destek versede kendilerini asla FOTA yapmayacaklarını net olarak söyledi. FOTA ile sadece maksimum 4.5-5MB lık data transferi yapılıyor. Bu transfer yarıda kaldığında telefonda buglar onarılamıyor. Samsung güncellemelerinde bu sınırdan çok daha büyük dosya değişiklikleri yapıyor, ve FOTA buna uygun değil (Hangi FW sinde hangi dosyaları değiştirdiğini inceleyen biri olarak yazıyorum).

Bırakın bu mesnetsiz Anti-Samsung yazılarını artık, ancak bilmeyenleri kandırabilirsiniz. Şunu kabul etmek lazım, Samsung telefonlarında en güçlü donanımları bir araya getiriyor. Bu da Samsungları cazip kılıyor. Samsung un tek sorunu İşletim sistemleri ile ilgili dışarıya bağımlı olması. Okuduğum makalede İşletim sistemlerine FW yazılım geliştirmek için geçen sene 250-300 Milyon Dolar harcamışlar. Bu kaynağın büyük kısmını artık Bada ya aktaracaklar. Zira 2012 de Bada lı telefonları portföylerinin %70 ini oluşturacak. 2012 den sonra sadece Bada ve Android kalacak Samsungda büyük ihtimalle.

Kolay Gelsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aydink_1903 -- 24 Nisan 2010; 13:48:26 >

• samsung argeye en fazla para yatıran şirket. yıllık 20 nilyar dolar civarı bütçe ayırıyorlar argeye. böyle olunca başarıda kaçınılmaz oluyor. bu yüzden wavenin geleceğini parlak görüyorum.
  • 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.