Şimdi Ara

===> Samsung Wave | 3.3' SuperAMOLED - 1GHz - 5MP - 720p - 802.11n <=== (34. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
8 Misafir - 8 Masaüstü
5 sn
33.928
Cevap
50
Favori
1.921.118
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3233343536
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Samsung Wave üst seviye bir telefon değil htc evo ile filan karşılaştırmayın ya da iphone ile, wave standart bir telefon, üstün özellikleri olan ama standart bir telefondur. Üst seviye telefon galaxy s dir.
  • HTC Evo 4G zaten direkt Galaxy S rakibi şu an. Wave klasman olarak tabiiki Galaxy S altında, ama sonuçta standart olmayan bir işletim sistemine sahip smartphone. Wave sınıfı orta-üst olarak adlandırılabilir. (Bada içerdiği için)
  • Valla Galaxy Wave'in yanında özellik olarak oldukça eksik kalıyor kanımca kime göre üst düzey telefon tartışılır. Pazarlama açısından daha üst sınıfa hitaben konulmuş olabilir ama yayla ekranı dışında pek bir artısını göremedim ben. Meraklısına Android bir de Galaxy. Yoksa sözüm ona üst sınıf telefona flaşsız kamera yerleştirmek hangi akla hizmet edildiği sorusunu akıllara getiriyor. Herhalde Samsung Iphone'a mealen çıkardığı bu Galaxy'i "madem bu üst sınıf telefon kullanıcıları Iphone gibi bir telefonun kamerasının flaşsız olmasını sindirebiliyor demek ki bu sınıf tüketicilerin tercihleri bu yönde" zihniyetiyle saçmalamış olsa gerek.

quote:

Orijinalden alıntı: IRFUN4EVER

Samsung Wave üst seviye bir telefon değil htc evo ile filan karşılaştırmayın ya da iphone ile, wave standart bir telefon, üstün özellikleri olan ama standart bir telefondur. Üst seviye telefon galaxy s dir.

• Evo 4G ekranı da 65K renk imiş direkt HD2'nin ekranını copy paste yapmışlar. Ben de bir şey sanmıştım. Hayır WinMo desteklemiyor diye koydun bu ekranı HD2'ye, peki EVO 4G gibi Android tabanlı telefona neden 16 milyon renkli ekran koymazsın? Bunlar şark zihniyetidir, bu kararları alanların Tahtakale'den geçtiklerini düşünüyorum.

quote:

Orijinalden alıntı: Deniz-KSK

HTC Evo 4G zaten direkt Galaxy S rakibi şu an. Wave klasman olarak tabiiki Galaxy S altında, ama sonuçta standart olmayan bir işletim sistemine sahip smartphone. Wave sınıfı orta-üst olarak adlandırılabilir. (Bada içerdiği için)

• İşte iyi bir yorum:

The Samsung Galaxy S comes, as you’d expect, with the Android Market, so expect loads of apps, like Google Earth and what have you. The Wave, though, uses Bada. And Bada’s app store isn’t running yet. And even if it was, the OS hasn’t been out as long as Android, so that translates as less apps. Combine that with the bigger screen and more memory, and I’d have to conclude that, as things stand at the minute, the Samsung Galaxy S is the better phone.

But then, it’s like comparing a Ferrari 430 Scuderia to a Ferrari Enzo: just because one’s better, it doesn’t mean the other one isn’t good.

Ferrari karşılaştırması çok hoş olmuş.

• quote:

Samsung Wave üst seviye bir telefon değil htc evo ile filan karşılaştırmayın ya da iphone ile, wave standart bir telefon, üstün özellikleri olan ama standart bir telefondur. Üst seviye telefon galaxy s dir.

amoled ekranı ilk samsung kulladı
    1ghz işlemciyi ilk samsung kullandı
    bluetooth 3.0 ı tüm telefonlarla uyumlu olcak şekilde kullanıma sundu
    wifi "n" standartını ilk samsung kullandı
    vs... vs...

iphone ne yaptı? her sene 27 haziranda düzenlediği etkinliği bu yıl 7sine çekti. acaba neden?

yarına gene bir model tanıtcak samsung s8500 e rakip bile olamayacak ama 2 katı fiyatı olcak. adamlar hala bataryasına çözüm bulamadı apple ın donanımdan anladığını düşünmüyorum zaten.

• samsung i8520 beam çok gözardı ediliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sharpie

samsung i8520 beam çok gözardı ediliyor.

O telefon Android. Galaxy S ile kıyaslanabilir. Wave ile değil.

Samsung Wave Bada işletimli ilk telefon şu an için.
  • quote:

bunu sadece şirketlerin gruplandırmasına dayanarak diyorsan hiçbir şey söyeleyemem ama o kadar yanlış bir cümle olmuş ki bunun bir 2. açıklamasını yapmak zorunda bırakıyor seni... wave standart br telefon galaxy s üst seviye demek çok kolay ama hiçbir temele dayandırılmadan söylenmiş bir cümle
  • Bir telefonun hangi sınıfta olduğunu üstündeki donanımlar ve yapabildikleri belirler, fiyatı değil.

1GHz SnapDragon işlemci
    512MB RAM
    Super Amoled ekranı olan
    5MP foto çeken, 720p 30fps video çekebilen
    GPS i olan
    Üzerinde bir sürü sensör olan

Blutooth 3.0 ın ilk kullanıldığı
    Wifi "n" in ilk kullanıldığı
    Browser ı hızlı
    Sisteminde Multitouch desteği olan
    mkv HD video ları convert etmeden oynatabilen
    .........

bir telefona orta sınıf demek haksızlık olur.

Üst sınıf diye tarif edilenlerin bazı donanımlarda Wave den eksikleri vardır. Bir telefon işletim sistemi yüzünden üst sınıf veya alt sınıf olmaz. Bir çok alt sınıf Android veya Winmo veya Symbian sayabilirim, aynı işletim sistemlerindeki üst sınıf telefonları sayabileceğim gibi.

Son not: Android telefon alacaksanız Nexus One veya HTC leri tercih edin Samsung la güncelleme sorunları yaşarsınız.

Kolay Gelsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aydink_1903 -- 6 Haziran 2010; 23:00:02 >

• Bada işletim sistemi olması sizi neden bu kadar heyecanlandırıyor ve BADA işletim sistemi var diye neden bu kadar büyütüyorsunuz bu cihazı? Web sitemde incelemem de de yazdım. http://www.mob-i.mobi/2010/06/01/samsung-wave-on-inceleme/

Bada işletim sistemi daha yeni ve ne kadar ilgi göreceği de bilinmiyor. BADA sadece Samsung telefonlar için üretilen bir işletim sistemi olduğundan uygulama üreticiler sadece Samsung için bir uygulama üretir mi?

Bunun yerine Android için üretseler daha fazla mı kullanıcıya ulaşırlar?
    Donanım özelliklerine fazla bakmayın. Donanım özellikleri çocuğun ağzına şeker sürmek gibi. Ama içerik olmayınca bu telefonlar düşük verim ile çalışıyorlar.
    Şu anda firmaların en çok önem verdikleri konu zengin uygulama seçeneğidir.

Bada'nın Türkiye lansmanındaydım, bu yıl 10 milyon Bada işletim sistemli telefon satmayı planlıyor firma. Gelecek yıl ise 20 milyon. Bu rakam Symbian uyumlu telfonların çok gerisindeki Symbian işletim sistemli 70milyondan fazla telefon bulunuyor ve pazar durumunu görüyorsunuz Ovi Store'un.

Bu yüzden bana göre Wave üst seviye bir telefon değil ama güçlü bir telefon. Ben kendim inceledim arkadaşlar internet videosu ya da fotoğraflardan konuşmuyorum. Bizzat kullandım 30dk filan. Hatta video bile çektim de bir yükleyemedim gitti dailymotion a.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IRFUN4EVER -- 6 Haziran 2010; 23:11:08 >

• Telefonun ekranının dikey durumda iPhone veya HTC Evo 4G kadar geniş olmayışı, daha standart görünümlü (U600'e benzer sade tasarım) oluşu hiç bir şey ifade etmez. Bunca zamandır geçmiş dokunmatik denemeler gözardı edildi ve sanki dokunmatik kullanım teknolojisini Apple bulmuş gibi anlatıldı, sesimizi çıkarmadık ya da çıkardık ama baktık anlayan yok sustuk. Şimdi soruyorum harika Apple iPhone sahiplerine; "Multitouch dediniz, AppStore dediniz, alın size cevap. Şimdi söyleme sırası bizde; 720p HD video kaydı, WEB Flash desteği, kamera flashı?" Bu durumda ne iPhone üst düzey telefondur ne de Wave standart telefondur. Her şeyden evvel kullanıcı talebi neyse o kişi için istediği özellikler varsa üst düzeydir ancak tabi ki genel geçer kurallar var üst düzey telefon olmak için ki Wave bunları tamaiyle karşılıyor. Ayrıca ben en basit özellikleri bile (örneğin MMS) cihaza eklediğinde sevinen ve deliler gibi tanıtan şirketin telefonuna üst düzey demem. Hadi beni de alkışlayın o zaman, çünkü söylüyorum; Amerika diye bir kıta varmış.

• Apple'a ne kadar hayran insan varsa, en az o kadar Samsung hayranı bulabilirim, daha yanıbaşımda bir sürü var tanıdığım, bir de tanımadıklarımı ve tüm Dünya'yı düşününce inanılmaz bir sayı çıkar ortaya ve iPhone için nasıl bu kadar kısa sürede bu kadar çok uygulama yazıldıysa Bada için de aynı şey olacaktır. Ayrıca Java tabanlı programlar rahatlıkla çalışır. Windows'un mobil platformdaki eksiklikleri de bir kısım eski WnMo kullanıcısını bu telefona yönlendirecektir.

Yine, yeni, yeniden... Samsung i8910 HD konusunda yaşananlar yaşanmaya başlıyor, yeter ki tartışma olmadan konuşabilelim, hatırlatma olsun.

quote:

Orijinalden alıntı: Passenger

4 adet 720p video örneği:

http://www.vimeo.com/11929580

http://www.vimeo.com/11931869

http://www.vimeo.com/11932312

http://www.vimeo.com/11932747

Monitörüm HD destekli ve tam ekrandaki elimdeki bir çok filmden çok daha net görüntü var, tabi elimdeki filmler derken HD olanlar demiyorum ama şaşırmamak elde değil zira küçücük çerçevede video çeken telefonlardan bu noktaya gelmek hala etkileyici

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi desx -- 6 Haziran 2010; 23:23:57 >

• Standart cep telefonu kullanıcısı :) hemen donanıma bakıyorsunuz.

Bakın donanım işi önemli değil. Akıllı telefon aldığınızda her ne kadar donanımınız iyi olsun uygulamanız olmayınca aldığınız telefon arama mesajlaşma ve foto çekmekten öteye gidemiyor.

Bada'nın başarısı önemli olan ve bunu zaman gösterecek. Wave kötü bir telefon değil, fiyatına göre çok iyi ama işletim sistemi daha çok yeni. Ha Android olsa içinde süper piyasanın en iyisi diyeceğim çünkü öyle cidden. Uygulama kıyamet kadar. Ama Bada işin içinde ve çok yeni.

Ayrıca ben Iphone cu değilim hemen o gruba ne soktunuz beni :D yiğidi öldür hakkını yeme. Iphone çok şeyleri değiştirdi. Şu anda o dandik donanımı ile bile piyasada en çok uygulaması olan cihaz ve bu konuda fark yaratıyor.

Dikkatli bakın HTC habire telefon çıkartıyor donanım üstüne donanım ama yok 3-4 aya eskiyor cihazları. Android yavaş yavaş geliyor ki geçen sene arkadaşlar arasında bahsettiğim Android 1. olur Nokia'nın Meego işletim sistemi 2. Iphone veya Samsung'un işletim sistemi ise 3. olur. Windows 7'nin şansı yok bana göre hala.

• quote:

Bada işletim sistemi olması sizi neden bu kadar heyecanlandırıyor ve BADA işletim sistemi var diye neden bu kadar büyütüyorsunuz bu cihazı? Web sitemde incelemem de de yazdım. http://www.mob-i.mobi/2010/06/01/samsung-wave-on-inceleme/

Bada işletim sistemi daha yeni ve ne kadar ilgi göreceği de bilinmiyor. BADA sadece Samsung telefonlar için üretilen bir işletim sistemi olduğundan uygulama üreticiler sadece Samsung için bir uygulama üretir mi?

Donanım özelliklerine fazla bakmayın. Donanım özellikleri çocuğun ağzına şeker sürmek gibi. Ama içerik olmayınca bu telefonlar düşük verim ile çalışıyorlar.

Bada'nın Türkiye lansmanındaydım, bu yıl 10 milyon Bada işletim sistemli telefon satmayı planlıyor firma. Gelecek yıl ise 20 milyon. Bu rakam Symbian uyumlu telfonların çok gerisindeki Symbian işletim sistemli 70milyondan fazla telefon bulunuyor ve pazar durumunu görüyorsunuz Ovi Store'un.

Bu yüzden bana göre Wave üst seviye bir telefon değil ama güçlü bir telefon. Ben kendim inceledim arkadaşlar internet videosu ya da fotoğraflardan konuşmuyorum. Bizzat kullandım 30dk filan. Hatta video bile çektim de bir yükleyemedim gitti dailymotion a.

işletim sistemi evet zayıf ama bugün baktığında itunes dan en çok indirilen uygulamalar hep oyun. başlangıç seviyesinde işine yarıyacak tüm uygulamalar telefonda yüklü benimde görmeyi istediğim 5-10 program var onunda üstü olamaz zaten çünkü bir yerden sonra birbirini taklit eden uygulamalar olmaya başlıyor ki samsung oyun konusunda da bir çok firmayla ortaklık yaparak bu konuya verdiği önemi göstermiştir.

• quote:

Orijinalden alıntı: desx
    Apple'a ne kadar hayran insan varsa, en az o kadar Samsung hayranı bulabilirim, daha yanıbaşımda bir sürü var tanıdığım, bir de tanımadıklarımı ve tüm Dünya'yı düşününce inanılmaz bir sayı çıkar ortaya ve iPhone için nasıl bu kadar kısa sürede bu kadar çok uygulama yazıldıysa Bada için de aynı şey olacaktır. Ayrıca Java tabanlı programlar rahatlıkla çalışır. Windows'un mobil platformdaki eksiklikleri de bir kısım eski WnMo kullanıcısını bu telefona yönlendirecektir.

Yine, yeni, yeniden... Samsung i8910 HD konusunda yaşananlar yaşanmaya başlıyor, yeter ki tartışma olmadan konuşabilelim, hatırlatma olsun.

quote:

Orijinalden alıntı: Passenger

4 adet 720p video örneği:

http://www.vimeo.com/11929580

http://www.vimeo.com/11931869

http://www.vimeo.com/11932312

http://www.vimeo.com/11932747

Monitörüm HD destekli ve tam ekrandaki elimdeki bir çok filmden çok daha net görüntü var, tabi elimdeki filmler derken HD olanlar demiyorum ama şaşırmamak elde değil zira küçücük çerçevede video çeken telefonlardan bu noktaya gelmek hala etkileyici

Vay desx hocam nasılsın yav görüşmeyeli?
    Hatırlamışsındır beni.

• quote:

Standart cep telefonu kullanıcısı :) hemen donanıma bakıyorsunuz.

Bakın donanım işi önemli değil. Akıllı telefon aldığınızda her ne kadar donanımınız iyi olsun uygulamanız olmayınca aldığınız telefon arama mesajlaşma ve foto çekmekten öteye gidemiyor.

Bada'nın başarısı önemli olan ve bunu zaman gösterecek. Wave kötü bir telefon değil, fiyatına göre çok iyi ama işletim sistemi daha çok yeni. Ha Android olsa içinde süper piyasanın en iyisi diyeceğim çünkü öyle cidden. Uygulama kıyamet kadar. Ama Bada işin içinde ve çok yeni.

Ayrıca ben Iphone cu değilim hemen o gruba ne soktunuz beni :D yiğidi öldür hakkını yeme. Iphone çok şeyleri değiştirdi. Şu anda o dandik donanımı ile bile piyasada en çok uygulaması olan cihaz ve bu konuda fark yaratıyor.

Dikkatli bakın HTC habire telefon çıkartıyor donanım üstüne donanım ama yok 3-4 aya eskiyor cihazları. Android yavaş yavaş geliyor ki geçen sene arkadaşlar arasında bahsettiğim Android 1. olur Nokia'nın Meego işletim sistemi 2. Iphone veya Samsung'un işletim sistemi ise 3. olur. Windows 7'nin şansı yok bana göre hala.

Yok hocam ben senin söylediklerinden yola çıkarak iPhone'dan bahsettim. Söylediklerine katılıyorum özellikle HTC konusunda ancak Android işletim sitemli telefonlar arasında hem tasrımını beğendiğim hem de alınası dediğim tek telefon Nexus One oldu. Hatta hala görünce çok beğeniyorum, bir de i7500 Galaxy modelini sevmiştim ancak ben diyorum ki (hem de bir Samsung hayranı olarak) Samsung alınacaksa ya kendi sabit işletim sistemi ya da Bada alınmalı. WinMo zaten durumu zor toparlar artık, Symbian bir nevi Nokia işletim sistemi oldu çıktı ki bir sürü işletim sistemiyle Nokia neyin peşinde hala anlamış değilim, Android de Nexus One'dan başkasına yakışmıyor. Eğer başkalarına bağlı bir işletim sistemi olan telefon alındı mı işler zora giriyor, her marka için geçerli, bağımsız olmak en güzeli.

• quote:

Orijinalden alıntı: vipergts

quote:

Bada işletim sistemi olması sizi neden bu kadar heyecanlandırıyor ve BADA işletim sistemi var diye neden bu kadar büyütüyorsunuz bu cihazı? Web sitemde incelemem de de yazdım. http://www.mob-i.mobi/2010/06/01/samsung-wave-on-inceleme/

işletim sistemi evet zayıf ama bugün baktığında itunes dan en çok indirilen uygulamalar hep oyun. başlangıç seviyesinde işine yarıyacak tüm uygulamalar telefonda yüklü benimde görmeyi istediğim 5-10 program var onunda üstü olamaz zaten çünkü bir yerden sonra birbirini taklit eden uygulamalar olmaya başlıyor ki samsung oyun konusunda da bir çok firmayla ortaklık yaparak bu konuya verdiği önemi göstermiştir.

çektiğim videoda asphalt 5 oyununu oynadım. Gameloft'un. Oyun çok akıcı ve grafik kalitesi çok iyi. Ama yeterli değil. Bakın mobil oyun konusunu bana anlatacaksınız. Nokia n-gage platformunda elit üyeyim ve platformun testlerine bile katıldım. TR de tek kişiyim. Ayrıca 5 yıl n-gageturkiye.com adlı siteyi yönettim.

Firmalar bu platformlar için firmalar ile anlaşırlar ama devamının gelmesi için;
    1- Cihazlar firmaları kısıtlamayacak kaliteli grafik çipine sahip olacak. - Bu OK
    2- Oyun satış rakamları tatminkar olacak.

bu ikisi çok önemli. Şimdi Bada çıktığında yarın hepiniz Bada hack olayına gireceksiniz ve bedava yüklemek isteyeceksiniz oyunları uygulamaları. İşte bunu yaparak Bada işletim sistemini öldüreceksiniz.
    Durum böyle olunca Firma sadece BADA için bu oyunu ürettiğinde sadece Samsung telefonlara yüklenebildiğinde para kazanamaz ise oyun üretmez.

Sizin yapmanız gereken para ile oyunları satın almaktır. Bu konuda şanslısınız ki Samsung Apps platformunda Türkiyeden paralı uygulamalar satın alınabilecek. Bakın ne ovi store, ne android marketten TR de paralı uygulama satın alamıyorsunuz. Neden uygulama geliştirici üretim yapsın ki bu platforma?

Bada ilk önce 20 ülkede Paralı&Bedava uygulamaları gösterecek. TR de dahil. 50 ülkede de sadece bedava uyuglamalar gözükebilecek.
    Büyük oyun üreticileri bedava oyun vermiyorlar. Ucuza verirler ama bedava vermezler.

• quote:

Orijinalden alıntı: deagle100

Vay desx hocam nasılsın yav görüşmeyeli?
    Hatırlamışsındır beni.

İsmi hatırladım tabi ki hocam ama i550w'umu G810 mu orada karıştırım İyiyim Allah'a şükür hocam sen nasılsın? Diyorum ama konuya saygıdan ötürü PM bekliyorum hocam, görüşelim, çok sevindim
  • 
Sayfa: önceki 3233343536
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.