Şimdi Ara

samsung Wb150F den nikons8000 e döndüm yardım pls --Güncell.. (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
76
Cevap
2
Favori
19.544
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: jiddi

Exif bilgilerini de tutan bir başka yer olabilir o zaman.
    Meselahttps://www.pixoto.com , hem de bir çok fotoğrafa da bakarsınız. Üyelik açın ücretsiz, oradaki adresinizi yazın konuya oradan bakalım mesela bundan sonraki fotoğraflarınıza...

Geçen gün WB150F ile meşhur PORTAKAL SPOR KADINLARA ÖZEL SPOR VE SAĞLIK MERKEZİ BANDIRMA ŞUBEMİZDE, 2. kuruluş yıldönümü gecesinde çekilen fotoğraflardan, tarafımca bakılmasında sakınca olmayanları inceleme fırsatım oldu. Hakikaten fotoğraflar berbat. Netlikten eser yok. Ben gündüz vakti birkaç fotoğraf çekmiştim, gündüz çekilenler biraz daha iyi gibi dursa da, gece çekimi çok ama çok kötü. Bu durumda makineyi kesinlikle tavsiye etmiyorum. Benim yorumlarımla makineyi alan arkadaşlar da varsa, onlardan da özür diliyorum.
    Samsung WB150F hakkında Jiddi ve diğer bazı forum üyelerinin yaptığı olumsuz yorumlar ve araştırmalarım doğrultusunda; söz konusu makineyi aldığım fiyata sattım ve yine Jiddi ve arandur gibi konu hakkında bilgisi olan forum etkililerinin verdikleri önerileri dikkate alarak; önce uygun fiyatlı olması ve kullanım kolaylığı açısından Olympus E-PM1 aldım, ardından biraz daha araştırıp Sony NEX F3K alarak, E-PM1'i iade ettim. Daha önce hiç bu tarz aynasız makineler kullanmadığımdan, bunları satın almaktan çekiniyordum. Eşimin ısrarla "alma" demesine aldırmadan, "bir kere olsun, tam olsun" dedim ve makineye daldım. Çantası ve 18-55 lensi ile birlikte ve 12 taksitle yaklaşık 1100 TL'ye geldi. Eşim (içimden "karım" demek geliyor ama millet yadırgıyor, diyemiyorum. Eşim deyince benim ne olduğum belli olmuyor, heyhat) makinesinden hâlen memnun ama gördüğüm kadarıyla, bizim ihtiyacımız olan kapalı alan-loş ışık ihtiyacına cevap vermiyor. Sadece eşim bu olayın farkında değil.
    Jiddi ve arandur gibi bu işin uzmanı arkadaşların tavsiyelerine kulak verilmeli, benim yaptığım gibi karmaşık işlerden uzak durulmalı. Allah'tan, yakınımda, WB150F'ye talip biri vardı da, kolayca elden çıkarabildim. Yoksa, 350 TL'yi çöpe atmak vardı işin ucunda.
    Ciddi bilgilendirme çalışmalarından dolayı bu arkadaşlara bir kez daha teşekkür ediyorum.
    Saygılar.
    Edit: İmla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FLP Bandırma -- 13 Şubat 2013; 16:04:25 >

• quote:

Orijinalden alıntı: nokiae90

quote:

Meselahttps://www.pixoto.com , hem de bir çok fotoğrafa da bakarsınız. Üyelik açın ücretsiz, oradaki adresinizi yazın konuya oradan bakalım mesela bundan sonraki fotoğraflarınıza...

Geçen gün WB150F ile meşhur PORTAKAL SPOR KADINLARA ÖZEL SPOR VE SAĞLIK MERKEZİ BANDIRMA ŞUBEMİZDE, 2. kuruluş yıldönümü gecesinde çekilen fotoğraflardan, tarafımca bakmamda sakınca olmayanları inceleme fırsatım oldu. Hakikaten fotoğraflar berbat. Netlikten eser yok. Ben gündüz vakti birkaç fotoğraf çekmiştim, gündüz çekilenler biraz daha iyi gibi dursa da, gece çekimi çok ama çok kötü. Bu durumda makineyi kesinlikle tavsiye etmiyorum. Benim yorumlarımla makineyi alan arkadaşlar da varsa, onlardan da özür diliyorum.
    Samsung WB150F hakkında Jiddi ve diğer bazı forum üyelerinin yaptığı olumsuz yorumlar ve araştırmalarım doğrultusunda; söz konusu makineyi aldığım fiyata sattım ve yine Jiddi ve arandur gibi konu hakkında bilgisi olan forum etkililerinin verdikleri önerileri dikkate alarak; önce uygun fiyatlı olması ve kullanım kolaylığı açısından Olympus E-PM1 aldım, ardından biraz daha araştırıp Sony NEX F3K alarak, E-PM1'i iade ettim. Daha önce hiç bu tarz aynasız makineler kullanmadığımdan, bunları satın almaktan çekiniyordum. Eşimin ısrarla "alma" demesine aldırmadan, "bir kere olsun, tam olsun" dedim ve makineye daldım. Çantası ve 18-55 lensi ile birlikte ve 12 taksitle yaklaşık 1100 TL'ye geldi. Eşim (içimden "karım" demek geliyor ama millet yadırgıyor, diyemiyorum. Eşim deyince benim ne olduğum belli olmuyor, heyhat) makinesinden hâlen memnun ama gördüğüm kadarıyla, bizim ihtiyacımız olan kapalı alan-loş ışık ihtiyacına cevap vermiyor. Sadece eşim bu olayın farkında değil.
    Jiddi ve arandur gibi bu işin uzmanı arkadaşların tavsiyelerine kulak verilmeli, benim yaptığım gibi karmaşık işlerden uzak durulmalı. Allah'tan, yakınımda, WB150F'ye talip biri vardı da, kolayca elden çıkarabildim. Yoksa, 350 TL'yi çöpe atmak vardı işin ucunda.
    Ciddi bilgilendirme çalışmalarından dolayı bu arkadaşlara bir kez daha teşekkür ediyorum.
    Saygılar.

Bu güzel bilgilendirmeniz, geri dönüş yaptığınız için ben de size teşekkür ederim. Birçokları gibi bir makina alıp anlamsız biçimde ürünün saldırgan fanatiği olmayan bilinçli bir tüketici olduğunuzu görmek eminim objektif bakış açısına sahip herkesin takdir edeceği bir yönünüzdür. Size vermeye çalıştığımız bilgilerin doğru ve sizi memnuniyete ulaştırdığını görmek de benim için bir memnuniyet kaynağı olmuştur. Eksik olmayın, sizin gibi objektif bakış açısına sahip tüketici(kullanıcı) az bulunur nimetlerden buralarda. Size güzel anıları fotoğraflayacağınız mutlu, sağlıklı günler dilerim...

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: nokiae90

quote:

Geçen gün WB150F ile meşhur PORTAKAL SPOR KADINLARA ÖZEL SPOR VE SAĞLIK MERKEZİ BANDIRMA ŞUBEMİZDE, 2. kuruluş yıldönümü gecesinde çekilen fotoğraflardan, tarafımca bakmamda sakınca olmayanları inceleme fırsatım oldu. Hakikaten fotoğraflar berbat. Netlikten eser yok. Ben gündüz vakti birkaç fotoğraf çekmiştim, gündüz çekilenler biraz daha iyi gibi dursa da, gece çekimi çok ama çok kötü. Bu durumda makineyi kesinlikle tavsiye etmiyorum. Benim yorumlarımla makineyi alan arkadaşlar da varsa, onlardan da özür diliyorum.
    Saygılar.

Bu güzel bilgilendirmeniz, geri dönüş yaptığınız için ben de size teşekkür ederim. Birçokları gibi bir makina alıp anlamsız biçimde ürünün saldırgan fanatiği olmayan bilinçli bir tüketici olduğunuzu görmek eminim objektif bakış açısına sahip herkesin takdir edeceği bir yönünüzdür. Size vermeye çalıştığımız bilgilerin doğru ve sizi memnuniyete ulaştırdığını görmek de benim için bir memnuniyet kaynağı olmuştur. Eksik olmayın, sizin gibi objektif bakış açısına sahip tüketici(kullanıcı) az bulunur nimetlerden buralarda. Size güzel anıları fotoğraflayacağınız mutlu, sağlıklı günler dilerim...

Asıl verdiğiniz bilgiler ve karşılıksız sürdürdüğünüz bilgilendirme çalışmalarınızdan dolayı ben teşekkür ederim. Sırada "NEX F3'ü nasıl kullanırım ve bu makineden en üst düzeyde nasıl faydalanırım?" soruları var. Onun için ben de tam bascek.com'a bakıyordum. Her türlü önerinize açığım.
    Kimsenin, benim düştüğüm hataya düşmemesini ümid eder, siz ve sizin gibi toplumu bilgilendiren, bilinçlendiren ve iyiye yönlendiren herkese saygılar sunarım.

• Makinanızın kullanım kitabı ilk adımda çok önemli bir kaynak, okumaya ve deneyerek de görmeye çalışın. Forumdaki Nex başlığında da kullanıcılarından ihtiyacınıza özel bilgiler alabilir-paylaşabilirsiniz. Bana göre dijital fotoğrafçılıkta Photoshop veya Lightroom gibi bir programın (hangisi kolayınıza gelir ise) kullanılması şart. İnternette youtube'da bu programlara ait binlerce eğitim videoları izleyebilirsiniz. Bunu öğrenmek için acele etmenize gerek yok, uzun zamana yayıp keyifle ufak ufak ilerleyebilirsiniz. Hatta eğitim DVD'leri var, bulup indirirseniz kaldığınız yerden devam edebileceğiniz türde ders misali de olacaktır.

Ayrıca tekrar teşekkür ederim...
  • samsung wb150f ile çekilmiş birkaç fotoğraf.
    http://forum.donanimhaber.com/m_61139880/f_//tm.htm#76942595
  • Merhaba, ben de yaklaşık 4-5 aydır kullanıyırum WB150F Samsung u. Özelliklerini kullanma noktasında çok yararlanmadım ama A/S/M özellklerini kullanmdım. Ve gayet memnunum. Küçük bir makine ve heryere taşıyıp kompakt makinelerden alabileceğimden daha iyi görüntüler yakalıyorum. Genelde bütün ayarları kendim yapıyorum. Fotoğraf eklemeye çalıştım ama boyut büyük olduğu için çok bekledim ama haa yükleniyor diyordu bende vazgeçtim eklemekten.
  • Merhabalar.
    Şuan da çok acil olarak makine almayı düşünmesem de yakın zamanda almayı planlıyorum.

Bir sitede Samsung WB150 in reklamını gördükten sonra bir araştırıyım dedim ve foruma geldim. Okuduktan sonra da doğrusu ilgim azaldı.

Bu arada jiddi arkadaşımızın vermiş olduğu fot.mak. karşılaştırma sitesinden Olympus PEN E-P1'i gördüm ve bazı makinalar ile kıyasladığımda görüntü kalitesi hoşuma gitti. Araştırdığım kadarı ile de alınabilir bir makine gibi geldi.

LİNK

quote:

Orijinalden alıntı: FLP Bandırma

quote:

Geçen gün WB150F ile meşhur PORTAKAL SPOR KADINLARA ÖZEL SPOR VE SAĞLIK MERKEZİ BANDIRMA ŞUBEMİZDE, 2. kuruluş yıldönümü gecesinde çekilen fotoğraflardan, tarafımca bakılmasında sakınca olmayanları inceleme fırsatım oldu. Hakikaten fotoğraflar berbat. Netlikten eser yok. Ben gündüz vakti birkaç fotoğraf çekmiştim, gündüz çekilenler biraz daha iyi gibi dursa da, gece çekimi çok ama çok kötü. Bu durumda makineyi kesinlikle tavsiye etmiyorum. Benim yorumlarımla makineyi alan arkadaşlar da varsa, onlardan da özür diliyorum.
    Saygılar.
    Edit: İmla

Fakat siz neden Olympus E-P1'i iade edip Sony Nex F3K aldınız? Nedenini yazabilirmisiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmett123 -- 10 Eylül 2013; 17:19:04 >

• Bahsettiğiniz site üzerinden yaptığım fotoğraf kalitesi karşılaştırmalarında, Olympus ile çekilen fotoğrafların, Sony'ye göre daha yapay göründüğünü gördüğümden iade ettim. Aslında belki de hata yaptım, çünkü Sony, aldıktan sonra bir kez servis gördü ve video çekim kalitesi hoşuma gitmedi. Elektronik bu, biraz da şans işi. Bazen kaldır at marka bir ürünü sorunsuz uzun süre kullanırsınız, bazı iyi markalar da garanti süresi dolmadan ya da dolar dolmaz bozulur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: FLP Bandırma

Bahsettiğiniz site üzerinden yaptığım fotoğraf kalitesi karşılaştırmalarında, Olympus ile çekilen fotoğrafların, Sony'ye göre daha yapay göründüğünü gördüğümden iade ettim. Aslında belki de hata yaptım, çünkü Sony, aldıktan sonra bir kez servis gördü ve video çekim kalitesi hoşuma gitmedi. Elektronik bu, biraz da şans işi. Bazen kaldır at marka bir ürünü sorunsuz uzun süre kullanırsınız, bazı iyi markalar da garanti süresi dolmadan ya da dolar dolmaz bozulur.

Tabi E-P1 'in çıkış tarihi 2009 yılı ! Nex-F3'ün ise 2012 ! 3 yıl hiç az bir zaman değil. Her yıl yeni model çıkar iken bu durumda P1'e oranla nex-f3'ün 3 nesil yenilendiğini söyleyebiliriz kabaca. Aslında P1'in dengi Sony Nex-3 ün ilk çıkan versiyonu 2010 modeli. Onun ile kıyaslar iseniz denkler. Nex-F3 ile kıyaslanacak makina bugün fiyat olarak ve çıkış tarihi olarak dengi 2012 yılında çıkan Olympus pen e-pl5 veya pen e-pm2 dir. Bakalım...

PM2 vs Nex-F3

Çok az Nex-F3'ün daha iyi olduğunu görüyorum ben. Fiyatı 1500-1600 TL sanırım Sony Nex-F3'ün. Bunun karşısına Olympus pen e-pl5 konur bu durumda çünki fiyatı 1.400 TL. ( fotozeynep.com )

Ne kazanırsınız ? Olympus'ta çok daha fazla lens seçeneği, daha ufak lensler, daha hafif, daha hızlı otofokus, dokunmatik ekran ve hızını harika olduğu söyleniyor bir çok inceleme sitesinde+youtube incelemelerinde... En önemli fark üstteki genişleme portu. Harici daha güçlü flaş takılabilir, başka aparatlar takılabilir.

Neticede güncel bir model ile değiştirdiğiniz için elbette P1'e oranla çok daha iyi sonuçlar alacaksınız. Kötü bir tercih olmamış ama gövde olarak üst sınıf olan P1'den alt sınıf olan Nex-F3'e geçmişsiniz. Tabi P1'in imkanlarından ne derece faydalanabiliyordunuz, gövdenin size sundukları ne kadar sizin için etkili idi bilemeyiz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 26 Ocak 2014; 23:27:44 >

• jiddi üstadım, Bu konu ile alakası yok ama, forumu kurcalarken bu konuyu buldum. benim sorumada üç aşağı beş yukarı yakın olduğu için yeni konu açmak yerine buradan sizin ve konu ile ilgili bilgisi olan diğer üstadların da bilgisini almak isterim.

Bende kompakt bir fotoğraf makinesi almak istiyorum, oldukça araştırdım ama lens-optik kalitesi konusunda teknik detay bilgim olmadığı için aşağıda düşündüğüm modeller ile ilgili sizinde fikrinizi almak isterim.

1 -http://www.ereyon.com.tr/urun/samsung-wb350f.aspx
    2 -http://www.ereyon.com.tr/urun/canon-powershot-sx270-hs-dijital-fotograf-makinesi.aspx

ürünlerden Samsung markalı olanın, kablosuz bağlantı, kozmetik olarak biraz daha modern görüntüsü ve diiyafram değerinin 2.8-5.9 olması beni bu makinaya daha çok çekiyor.

Fakat diğer yandan Canon markasının fotoğraf makinesi konusunda kaliteli markalardan olması, ve Hdmı bağlantısı olmasınıda görmezden gelemiyorum.

Bariz bir sebebi yok ama Samsunga daha yakınım gibi geliyor. Sizlerin bu konudaki fikri nedir öğrenmek isterim.
    Saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Avantgarde80 -- 7 Temmuz 2014; 14:08:02 >

• ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Avantgarde80 -- 7 Temmuz 2014; 14:08:30 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Avantgarde80

jiddi üstadım, Bu konu ile alakası yok ama, forumu kurcalarken bu konuyu buldum. benim sorumada üç aşağı beş yukarı yakın olduğu için yeni konu açmak yerine buradan sizin ve konu ile ilgili bilgisi olan diğer üstadların da bilgisini almak isterim.

Bende kompakt bir fotoğraf makinesi almak istiyorum, oldukça araştırdım ama lens-optik kalitesi konusunda teknik detay bilgim olmadığı için aşağıda düşündüğüm modeller ile ilgili sizinde fikrinizi almak isterim.

1 -http://www.ereyon.com.tr/urun/samsung-wb350f.aspx
    2 -http://www.ereyon.com.tr/urun/canon-powershot-sx270-hs-dijital-fotograf-makinesi.aspx

ürünlerden Samsung markalı olanın, kablosuz bağlantı, kozmetik olarak biraz daha modern görüntüsü ve diiyafram değerinin 2.8-5.9 olması beni bu makinaya daha çok çekiyor.

Fakat diğer yandan Canon markasının fotoğraf makinesi konusunda kaliteli markalardan olması, ve Hdmı bağlantısı olmasınıda görmezden gelemiyorum.

Bariz bir sebebi yok ama Samsunga daha yakınım gibi geliyor. Sizlerin bu konudaki fikri nedir öğrenmek isterim.
    Saygılar.

Selam,
    Samsung WB350 F hakkında bulduğum bir inceleme iyi bir sonuç yazmamış. Buyrun siz de bakın.
    http://www.photographyblog.com/reviews/samsung_wb350f_review/
    3.5 yıldız vermiş.

Şuradan da imaj kalitesi kıyaslar iseniz...
    http://www.photographyblog.com/reviews/samsung_wb350f_review/image_quality/
    -
    http://www.photographyblog.com/reviews/canon_powershot_sx280_hs_review/image_quality/
    Gerçi Canon SX280 modeli bu ama çok yakındır Sx270 ile vereceği sonuçlar. Ayrıca Sx270'i teknoloji mağazalarında incelediğim kadarı ile gövdesi de oldukça kalitli. Samsung'un bu modelini hiç incelemedim tabi, hani daha iyi veya kötü diyemem ama en azından Sx270'in gövde kalitesinin iyi olduğunu söyleyebilirim. Sizin için Samsung'un sunduğu bu extra özellikler önemli ise işinize yarayacak olanı tercih edersiniz elbette. Ben ulaşabildiğim ve gördüğüm bilgileri paylaştım. Şu iso karşılaştırma fotolarında Sx280'in iso 800'deki foto kalitesi Samsung WB350'nin iso400'dekine denk gibi nerede ise ? Size nasıl görünür bilemem.

Samsung WB350F'in perde hızları : 16saniye - 1/2000 saniye aralığında iken
    Canon Sx270'in perde hızları : 15 saniye - 1/3200 saniye aralığında.

• jiddi kullanıcısına yanıt
    Hocam ilginize teşekkürler,

Paylaştığınız linkleri inceledim, iso karşılaştırmaları konusunda sizinle hemfikirim.
    birde bi teknoloji markete gidip makinaları elime alıp inceleme fırsatı bulduktan sonra kesin kararımı vereceğim.
    tekrar teşekkür ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Avantgarde80

Hocam ilginize teşekkürler,

Paylaştığınız linkleri inceledim, iso karşılaştırmaları konusunda sizinle hemfikirim.
    birde bi teknoloji markete gidip makinaları elime alıp inceleme fırsatı bulduktan sonra kesin kararımı vereceğim.
    tekrar teşekkür ederim.

Rica ederim... En iyisi, dediğiniz gibi bir de ürünü ele alıp incelemek. %100 her şey fotoğraf kalitesi demek değil ama fark çok büyük değil ise. Eğer fark çok büyük ise fotoğraf kalitesinde iki makina arasında farklı olarak geride kalan yerine başka alternatifler düşünmek gerekir. Misal burada WB350F eğer çok farkla geride kalmış gibi düşünülüyor ise, görülüyor ise arama sitelerinden fiyat aralığı girilerek yakın fiyatlardaki başka alternatiflerden birisi incelemeye alınabilir. Diyafram açıklığı daha iyi olsa da görüldüğü gibi fotoğraf kalitesine etken olan diğer önemli unsurlardan bir başka yönden zayıf oldu mu diyafram açıklığının pek bir anlamı kalmıyor.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.