Şimdi Ara

samsung Wb150F den nikons8000 e döndüm yardım pls --Güncell..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
76
Cevap
2
Favori
19.541
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bende 7 yıldır Casper 5mp bir makine vardı. Artık daha iyisine geçiyim derken kampanyadan Samsung Wb150F beyaz olan modeline bayıldım.. Ancak bu konuda destek almak için bir fotografçı tanıdıgımı aradım kafamı karıştırdı...

Dediki: bir makinede A/S/M, Image Stabilizion, HD Video makinelerde HDMI olmalı dedi...

Şimdik Bu makinede A/S/M ve OIS (optical image Stabilizion) var ancak HD video kayıt var diyor ... makinenin üzerinde yazıyor.. 720p 30 kare diyor... Ama USB çıkışı var.. İşte bu son nokta canımı sıktı? Böyle bir durum var mı? illa HD video olması için HDMI çıkışı şart mı ?

Bunun yanında bu makineyi inceler misiniz? Almayı düşünüyorum.. Gece çekimleri yeterli olur mu? puslu veya benekli çekimler yapar mı vs...

Kampanyada 500 TL

http://www.samsung.com/hk_en/consumer/photography/cameras/performance/EC-WB150FDPBHK-spec

http://www.hepsiburada.com/liste/samsung-wb150f-14-mp-30lcd-18x-optik-wi-fi-dijital-fotograf-makinesi/productDetails.aspx?productId=ftkomsamwb150f&categoryId=248#Gorseller

Cevaplarınızı merakla ve sabırsızlıkla bekliyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jarrah87 -- 14 Temmuz 2012; 0:22:51 >

• kardes benimde 500 butcem var bana canon sx150 ve fuji s2960 onerdiler ikisi arasinda kaldim o samsung bu ikisinden iyimi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kardeş bana herkes fujiden uzak dur dedi.. Bence alma.. Ama canona gelince incelediysen eğer
    Canon ----------------- Samsung
    ISO 1600 ----------------- 3200
    10x optik ----------------- 18

onun dışında herşeyleri aynı....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jarrah87 -- 12 Temmuz 2012; 23:05:40 >
  • bilgi icin sagol o makinayida inceliycem ama canon nedense hep daha sicak geldi fakat sitede cok cok tecrubeli prof arkadaslar var onlarda bi yorum atsa fena olmaz

• keşke.. yorum yapsalar ne kadar memnun olurum :)
  • evet cok prof var soyleyecekleri her cumle altin degerinde ama soylemiyorlar

• Bu işten anlayan arkadaşlardan yardım bekliyorum...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Çok fazla zum iyi bir şey değildir fotoğraf kalitesi açısından. Çünki size sattıkları bu makinaların optik kaliteleri çok iyi değildir. Zum oranı arttıkça fotoğrafta netlik, bozulmalar da oluşabilir. Ayrıca bu makinalarda kullanılan ufacık sensörlersebebi ile zaten 400 ISO'da bile kullansanız fotoğraf çamura dönüşeceğinden orada yazılan 1600 yada 3200 ISO'ları siz hiç dert etmeyin.

Aşağıdaki karşılaştırma fotoğrafı linkinden inceleyin bakın...

* Ufak sensörün yüksek ISO başarımı *

Üst kısımdaki tam boy fotoğrafın hemen üzerinde ISO ayarlarını değiştirebileceğiniz kutu var. Oradan ISO 800'e geldiğinizde hiçbiri için yapılabilecek bir şey olmadığını görüyorsunuz. Hepsine elveda !.. Alttaki detayı görmek için 1'e 1 boyutundan bölüm gösterilen 4 kutudan farklı makinaları seçip ISO başarılarını inceleyebilirsiniz. Göreceğiniz üzere Samsung BF150'nin durumu acınası bir durum. Bunun yanında 500-900 lira aralığında alacağınız sıfır makinaların gece çekiminde çok temiz, pussuz ve kumlanmasız fotoğraflar vermesini ummanız günümüzde hayal. Yok çünki, bu fiyat aralığında öyle iyi makinaları üretenler tüketenlere satmıyor. En iyisi çok para dökülmeden iyi fotoğraf kalitesi istiyorsanız gidip 2.el d-slr alacaksınız.

Netice... yani üretici oraya ISO değeri 1600 yada 3200 yazdı diye yüksek olanın iyi olduğunu düşünmeyeceğiz. Zaten en temel düşünce tarzı şu olmalı bence "Bunlar bunu üretmiş bana satmak için beni ürününün daha iyi olduğuna inandırmaya çalışıyor". Elindeki para ile en iyi kaliteyi elde etmek isteyen tüketiciyi avlamak istiyorlar. Bu durumda üreticinin size yazılı olarak verdiği değerlerden her zaman şüphe etmelisiniz.
    -
    illa HD video olması için HDMI çıkışı şart mı ? Değil , alakası bile yok. HDMI çıkışı olması demek o makinayı hdmi girişi olan tv'ye uygun kablo ile bağlar izlersiniz kayıt ettiğiniz görüntüleri demek. Makinanın HD video kayıt etmesi olayı bünyesindeki yazılım ile alakalı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 13 Temmuz 2012; 8:40:18 >

• quote:

Orijinalden alıntı: jiddi

Çok fazla zum iyi bir şey değildir fotoğraf kalitesi açısından. Çünki size sattıkları bu makinaların optik kaliteleri çok iyi değildir. Zum oranı arttıkça fotoğrafta netlik, bozulmalar da oluşabilir. Ayrıca bu makinalarda kullanılan ufacık sensörlersebebi ile zaten 400 ISO'da bile kullansanız fotoğraf çamura dönüşeceğinden orada yazılan 1600 yada 3200 ISO'ları siz hiç dert etmeyin.

Aşağıdaki karşılaştırma fotoğrafı linkinden inceleyin bakın...

* Ufak sensörün yüksek ISO başarımı *

Üst kısımdaki tam boy fotoğrafın hemen üzerinde ISO ayarlarını değiştirebileceğiniz kutu var. Oradan ISO 800'e geldiğinizde hiçbiri için yapılabilecek bir şey olmadığını görüyorsunuz. Hepsine elveda !.. Alttaki detayı görmek için 1'e 1 boyutundan bölüm gösterilen 4 kutudan farklı makinaları seçip ISO başarılarını inceleyebilirsiniz. Göreceğiniz üzere Samsung BF150'nin durumu acınası bir durum. Bunun yanında 500-900 lira aralığında alacağınız sıfır makinaların gece çekiminde çok temiz, pussuz ve kumlanmasız fotoğraflar vermesini ummanız günümüzde hayal. Yok çünki, bu fiyat aralığında öyle iyi makinaları üretenler tüketenlere satmıyor. En iyisi çok para dökülmeden iyi fotoğraf kalitesi istiyorsanız gidip 2.el d-slr alacaksınız.

Netice... yani üretici oraya ISO değeri 1600 yada 3200 yazdı diye yüksek olanın iyi olduğunu düşünmeyeceğiz. Zaten en temel düşünce tarzı şu olmalı bence "Bunlar bunu üretmiş bana satmak için beni ürününün daha iyi olduğuna inandırmaya çalışıyor". Elindeki para ile en iyi kaliteyi elde etmek isteyen tüketiciyi avlamak istiyorlar. Bu durumda üreticinin size yazılı olarak verdiği değerlerden her zaman şüphe etmelisiniz.
    -
    illa HD video olması için HDMI çıkışı şart mı ? Değil , alakası bile yok. HDMI çıkışı olması demek o makinayı hdmi girişi olan tv'ye uygun kablo ile bağlar izlersiniz kayıt ettiğiniz görüntüleri demek. Makinanın HD video kayıt etmesi olayı bünyesindeki yazılım ile alakalı.

ilgin için teşekkürler.. Ancak verdiğin link çıkmamış...

Üstad profesyonel makine almam hem maddi açıdan zor hem de onunla ilgilenecek zamanım yok.. Yani makineyi alıp kenara koymak istemem.. Doktora öğrencisiyim çok zamanım olmuyor... Kompakt bir makine ile yola devam etmek istiyorum..
    Ancak üstad 500 tl bu makineye vermeye değmez mi?
    yoksa bu konseptte iyi bir makine mi Fiyat/performans açısından?
    14 mp / 18x optik zoom çok mu dengesiz oluyor?

• Link bende çalışıyor !
    Tekrar buraya da yazayım ki görmek çok şey anlatır , * B U R A D A N *
    zum ile megapixel birbirine bağlantılı değil. zum kendi başına çok ise iyi değildir. Fakat aslına bakacak olur iseniz bu fiyat aralığındaki makinalar yakın sonuçlar verdiğinden denk makinalarda sorun edilecek ve bu kadar kafa yorulacak bir durum da yok bence. Fakat bu samsung WB150 tam bir felaket, umarım bu sefer verdiğim karşılaştırmayı açıp bakabilirsiniz. 14 megapixel de günümüzde bu fiyat aralığında standart oldu gibi. 500 lira vermeye değmez mi sorunuza net bir şey diyemiyeceğim çünki piyasanın bu fiyata bundan iyi size verdiği bir şey yok. E almasanız nasıl fotoğraf çekeceksiniz ?! E verebileceğim miktar budur diyorsanız nasıl gidip daha iyi fotoğraf kalitesi verene 1000 lira vereceksiniz ! Az değil tam 2 katı fiyat. Neticede 500 liraya alınabilir.

Aşağıdaki inceleme fotoğrafında da 1000 liralık dediğim 2 makinayı koydum Panasonic GF3 ile Olympus Pen e-pm1
    * BUYRUN BURADAN *

Fakat ne yazık ki Panasonic'in Türkiye'de izlediği satış politikası tam bir vahşet ! 1300 lira istiyor GF3'e !!! Oysa yurtdışında 350-400 us$'a satılıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 13 Temmuz 2012; 9:18:45 >

• quote:

Link bende çalışıyor !
    Tekrar buraya da yazayım ki görmek çok şey anlatır , * B U R A D A N *
    zum ile megapixel birbirine bağlantılı değil. zum kendi başına çok ise iyi değildir. Fakat aslına bakacak olur iseniz bu fiyat aralığındaki makinalar yakın sonuçlar verdiğinden denk makinalarda sorun edilecek ve bu kadar kafa yorulacak bir durum da yok bence. Fakat bu samsung WB150 tam bir felaket, umarım bu sefer verdiğim karşılaştırmayı açıp bakabilirsiniz. 14 megapixel de günümüzde bu fiyat aralığında standart oldu gibi. 500 lira vermeye değmez mi sorunuza net bir şey diyemiyeceğim çünki piyasanın bu fiyata bundan iyi size verdiği bir şey yok. E almasanız nasıl fotoğraf çekeceksiniz ?! E verebileceğim miktar budur diyorsanız nasıl gidip daha iyi fotoğraf kalitesi verene 1000 lira vereceksiniz ! Az değil tam 2 katı fiyat. Neticede 500 liraya alınabilir.

Aşağıdaki inceleme fotoğrafında da 1000 liralık dediğim 2 makinayı koydum Panasonic GF3 ile Olympus Pen e-pm1
    * BUYRUN BURADAN *

Fakat ne yazık ki Panasonic'in Türkiye'de izlediği satış politikası tam bir vahşet ! 1300 lira istiyor GF3'e !!! Oysa yurtdışında 350-400 us$'a satılıyor.

kardeş link çok faydalı oldu :) Bakalım buna göre inceler alırım... Bu makine işi bir tuhaf. bazı arkadaşlarda var öyle bir net çekiyor ki aman Allahım diyorum bazısı da benim 7 yıllık makineden farkı yok :) İyi inceleyip alacağım 500 tl de bana göre az para değil...

Üstad tavsiye edeceğin makine varsa 500 tl ye kadar çok memnun olurum...

• 500 TL gerçekten az para değil.
    Bu fiyata Canon Sx130,Sx150 diyorum ben. Tipini beğenmeyen ise FujiFilm S2950/2960 alabilir ama fotoğraf kalitesi olarak biraz daha düşük. Canon Sx230 var ama o biraz daha pahalı, verdiğim linkten bakacak olursanız fotoğraf kalitesi olarak ise Sx150 ile aynı. Sırf tipi ve LCD ekran çözünürlüğü yüksek diye 200 lira fazladan öder misiniz bilemem :)
  • Selamlar;
    Sorduğunuz konularla ilgili olarak kişisel görüşlerimi yazıyorum.

Makine üzeri HDMI bağlantısı olsa iyidir. direkt TVye bağlayıp HD olarak izleyebilirsiniz. Ayrıca HDMI kablo almalısınız. 1 ucu mini HDMI diğer ucu normal HDMI. Ama olmazsa olmaz bir özellik değil sonuçta. Harici medya oynatıcılar yada, aptopınızda HDMI bağlantısı varsa ordan da izleyebilirsiniz sonuçta.

Compact fotoğraf makinelerde en büyük aldatmaca bence ISO'da yapılmakta. ISO'nun yüksek olmasındansa yüksek isodaki performanslara bakma gerekiyor. Birçok markanın 299tl lik ürünlerinde 12.800 ISO var fakat fotoğraflar fotoğraf değil.

Konuştuğunuz modeller üzerinden deneyimlerimi sorcak olursanız WB150yi denemedim fakat eski WB600 modeli ile çekim yaptım ve o segmentteki ürünlere göre performansından memnun kaldım. Dpreview'de bir kıyaslama vardı araştırırsanız bulabilirsiniz ama dediğim gibi WB600 modeli için konuşuyorum. Aynı serinin ürünü olduğu için bu ürünün performansının da iyi olabileceğini düşünüyorum. Fuji konusuna gelince kullananlar kızmasın ama S1XXX ve S2XXX serileri felaket sonuçlar veren makineler bana göre. Yakınlaştırma konusunda çok üst seviyedeler fakat fotoğraflar fotoğraf değil. Denediğim modeller S1800, S1900, S2800

Ayrıca Canon SX230'u incelemenizi de öneririm. Şu anda hepsiburada da güzel bir fiyatı var.

• quote:

Orijinalden alıntı: elchivo

Selamlar;
    Sorduğunuz konularla ilgili olarak kişisel görüşlerimi yazıyorum.

Makine üzeri HDMI bağlantısı olsa iyidir. direkt TVye bağlayıp HD olarak izleyebilirsiniz. Ayrıca HDMI kablo almalısınız. 1 ucu mini HDMI diğer ucu normal HDMI. Ama olmazsa olmaz bir özellik değil sonuçta. Harici medya oynatıcılar yada, aptopınızda HDMI bağlantısı varsa ordan da izleyebilirsiniz sonuçta.

Compact fotoğraf makinelerde en büyük aldatmaca bence ISO'da yapılmakta. ISO'nun yüksek olmasındansa yüksek isodaki performanslara bakma gerekiyor. Birçok markanın 299tl lik ürünlerinde 12.800 ISO var fakat fotoğraflar fotoğraf değil.

Konuştuğunuz modeller üzerinden deneyimlerimi sorcak olursanız WB150yi denemedim fakat eski WB600 modeli ile çekim yaptım ve o segmentteki ürünlere göre performansından memnun kaldım. Dpreview'de bir kıyaslama vardı araştırırsanız bulabilirsiniz ama dediğim gibi WB600 modeli için konuşuyorum. Aynı serinin ürünü olduğu için bu ürünün performansının da iyi olabileceğini düşünüyorum. Fuji konusuna gelince kullananlar kızmasın ama S1XXX ve S2XXX serileri felaket sonuçlar veren makineler bana göre. Yakınlaştırma konusunda çok üst seviyedeler fakat fotoğraflar fotoğraf değil. Denediğim modeller S1800, S1900, S2800

Ayrıca Canon SX230'u incelemenizi de öneririm. Şu anda hepsiburada da güzel bir fiyatı var.

Teşekkürler verdiğin bilgi için incelemelerim devam edecek.. Bakalım bu bütçeye iyi bir makine almayı planlıyorum.

• üstadlar gitttim makineyi alacaktım. ancak adam fujinino 10 optik zoomluyla çekti birde samsung wb150f 18x ile çekti... fujinin ki nalları toplattı...

dündediklerinizi şimdi daha iyi anladım :)

üstadlar forumdaki eleman bana nikon s8000 550 tl ye veriyor.. tek yanı 2 günlük teşhir.. sizce alıyım mı.. ürün nasıldır... samsung wb150f 500 vermek yerine nikon s8000 nasıldır... acil yorumlarınızı bekliyorum..
  • jarrah, fuji iyi miydi kötü müydü?
    jiddi, nikon s8100 ve samsung wb150f canon sx150 arasında en iyisi nikon sonra samsung sonra canon geldi compare sitelerinde
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sucuklu Portakal

jarrah, fuji iyi miydi kötü müydü?
    jiddi, nikon s8100 ve samsung wb150f canon sx150 arasında en iyisi nikon sonra samsung sonra canon geldi compare sitelerinde

fuji çok iyiydi ama fiyatı 999 tl imiş
  • quote:

Yine de Sx150 !
    Çünki hiçbir kullanıcı ayarına izin vermiyor. Yani bu makina bas-çek makinası. Bir şey öğrenemezsiniz fotoğrafçılık adına. Ne diyafram ayarlı, ne perde hızı ayarlı sizin tercihinize göre seçip çekebileceğiniz bir modu yok. Herşeyi hazır sahne modları ile yapacaksınız ve bununla sınırlısınız S8000'de !
  • Canon SX220 veya SX230 kendi sınıfında birçok makineye göre daha iyi sonuçlar verir, tabi manuel ayarlardan biraz anlaman lazım.
  • quote:

quote:

Yine de Sx150 !
    Çünki hiçbir kullanıcı ayarına izin vermiyor. Yani bu makina bas-çek makinası. Bir şey öğrenemezsiniz fotoğrafçılık adına. Ne diyafram ayarlı, ne perde hızı ayarlı sizin tercihinize göre seçip çekebileceğiniz bir modu yok. Herşeyi hazır sahne modları ile yapacaksınız ve bununla sınırlısınız S8000'de !

bende senn gibi dusundum genelde proflar sx150 oneriyor sx150 ile cok cok ince ayar cekiliyormus ve kullanmayi ogrenince profesyonele yakin sonuclar alinabiliyomuş bi benzetme yapicam
    sx150 manuel vites araba gibi :) digerleri otomatik :) ve hic bir profesyonel yarisci otomatik vitesi tercih etmez :)

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.