Şimdi Ara

Samsung Windfree Klima alana gear s3 hediye (toplam 3.478 Tl) (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
372
Cevap
11
Favori
25.049
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Samsung klima alacak arkadaşlar saate 3.478tl vereceklerini bilmeliler.
  • saat bugun dagıtıma çıkmış. Kurulumdan 1 ay sonra geldi. Almak isteyen olursa pm atabilir
  • Benimki teslim edilmiş iş adresime. Tatilde olduğum için kontrol edemiyorum, açtırmadım da paketi. Frontier modeli mi geliyordu?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • korcin K kullanıcısına yanıt
    Anladım, peki klimanın altına oturduğunuzda üşütüyor mu? Eğer soğuk üflemiyorsa kurulum hatası ya da hatalı ürün olabilir, gaz dolumu gerekiyor olabilir. Klimanın çok yakınına altında bir yere derece koyup test edebilirsiniz. 20 dereceye ayarladığığınızda 20 dereceyi gösteriyorsa çalışmasında problem yoktur. Bu durumda odayı 27 derecenin altına düşürememesini tamamen btu ile alakalıdır diyebiliriz. Aksi halde aldığınız klimada ya da kurulumda bir hata yapılmış ihtimali yüksek.

Benim oda 16m2, sabah çalıştırdığımda oda 34 derece idi, normal otomatik mod 20 dereceye ayarlamıştım. Tek cam açık olmasına rağmen, odayı 20 dakika içinde 24 dereceye düşürdü, 20 dereceye sabitlemesi ise yaklaşık 1 saat 15 dakika sürdü. Şu an 20 dereceye sabitlendi ve yaklaşık 3 saattir inanılmaz sessiz çalışıyor ve çok az elektrik tüketiyor. İç ortam sıcaklığı 21-22 olduğunda çok hafif üfleme sesi geliyor 20 olduğunda sıfır, üflemeye devam ediyor ama ses duymak imkansız. Bu şekilde sabah 10'dan akşam 6ya kadar 8 saatte tükettiği enerji sadece 2 kw. Dış ünite ise cama çok yakın bir yerde 3 metre mesafe uzaklıkta. başta endişelenmiştim motor sesi için ancak cam açıkken bile sesini duymak imkansız.

20 m2 altındaki alanlar için çok güzel bir klima aldığımızı düşünüyorum. Sizin durumunuz tabiki üzücü ancak ürünü iade edebilirsiniz. Çünkü servis keşifte 12bin btunun yeterli olcağını söylemiş. bu durumda iade hakkınız doğar. zaten 15 gün geçmediyse koşulsuz iade hakkınızda bulunmakta.

• LGatakan kullanıcısına yanıt
    Bunu neye göre söylüyorsunuz, kullanıcı yorumu mu? Biz aldık kullanıyoruz son derecede memnunuz. 10 yılda motor garantisi var. Sessizlik desen hem iç ünite hemde dış ünite slience cihazlar gibi. soğutma desen mükemmel, bu klima için söylüyorum uzaktan kontrol son derece kullanışlı. elektrik sarfiyatı desen 2-3 vantilatörün harcayacağı elektrikle buz gibi serinliyoruz. bütün bunların yanında bir de bedava saat verilince bu klimayı almamak, başka klima almak saçma olurdu. samsungun eski model klimaları nasıldı problemleri var mıydı bilmiyorum ama bu cihaz olağanüstü, benim beklentilerimi tamamıyla karşıladı. şu an saat kampanyası bitti. ikinci bir klima ihtiyacım olsa 2500 üzeri verip tekrar bu klimayı alırdım.

ayrıca klimayı 3478 tlye değil, 2600 TL'ye aldık, 1300 TL'de gear s3ü çıktığınızda 1.300 TL'ye gelmiş oluyor. bu klimada problem olacağını sanmıyorum ama dediğiniz gibi ileride sıkıntı yaşarsak 3478 tlyi değil, 1300 tlyi çöpe atmış oluruz.

Ben formu 2 gün önce gönderdim ancak Frontier modeli gödnerileceğini biliyorum. Siz formu doldurduktan kaç gün sonra kazandınız mesajı geldi?
  • bjk1903besiktas B kullanıcısına yanıt
    Klimanın altınada otursam, önünde de dursam öyle buz gibi değil ama serin bir hava üflüyor.

Yani evet, 35m2 amerikan mutfaklı kapısı olmayan bir salonu 18 dereceye indirmesini beklemiyordum ancak son otuz yılın en sıcakları denilen o günlerde tam kapasite saatlerce çalıştırmama rağmen 27 derecenin altına inmemesi de normal bir durum değil gibi.

Zaten kurulum sırasında servis belki bilerek belki yanlışıkla dış üniteden basınçlı bir hava boşalttı brikaç saniyeliğine, balkondaki toz toprak havaya kalktı bir anda. Klima gazını kaçırmış olabileceklerini düşünüyorum. Sizde kurulum sırasında böyle basınçlı gaz boşaltımı olmuşmuydu?

Benim maceram biraz eski dostum. Klimayı 31 mayısta aldım, 2 haziranda kuruldu. Kurulumdan sonraki hafta yükleyebildim formu, 7 yada 8 haziran olmalı. Mesaj 11 temmuzda geldi işte, bir aydan fazla zaman geçti fatura yükledikten sonra.

• sinan26tr S kullanıcısına yanıt
    Kumandadan Ayarlar>Kullanım>Ayarla düğmelerine bastığınızda cihazın açıldığı zamandan bu yana ne kadar elektrik tükettiğini görürsünüz.

Uygulama üzerinde ise günlük haftalık ve aylık tüketim değerleri görünmektedir.

Geçen gün söylediğiniz uygulamadaki değerlerin makinadaki değerlerden %25 daha az gösterip göstermediği bugün test ettim. Klima sabah 9da çalışmaya başladı 14:20ye kadar hiç kapatılmadan aralıksız çalıştı. Uygulamadaki değerler 2,4 kw gösteriyordu. Kumandadan baktığımda ise ekranda yazan yine 2,4 kw oldu.

Yani daha öncede dediğim gibi uygulama değerleri cihazdan alıyor eksik ya da fazla göstermesi imkansız. Yukarıda bahsettiğim şekilde denediğinizde hala %25 eksik gösteriyorsa sizin cihazda bir problem olabilir.

Ayrıca yüklediğim resme bakarsanız 13ünde yazan tüketim ayın 12sine aittir. Bugün tüketilen elektrik bir sonraki günde yazmaktadır. Gün içinde saat 23:59 olmadan ne kadar tükettiğinizi öğrenmek istiyorsanızda Week'te yazan değeri Month'daki değerden çıkarırsanız gün içerisinde ne kadar tükettiğinizi bulursunuz.

Örnek şu an benim Day ekranında ayın 14ündeki değerim 3,9 kw yazıyor ancak bu değer bugüne ait tüketimim değildir, bir önceki günün değeridir. Ayın 14ündeki tüketim ise ayın 15inde görünecektir. Uygulama üzerinde anlık günlük tüketim görüntülenememektedir. Dediğim gibi bu değeri haftada yazan değerden ayda yazan değeri çıkartarak bulabilirsiiz veya bugünkü tüketimi öğrenmek 23:59:59'u beklemelisiniz. Ayın 15ine girildiğinde Day ekranının 15. satırında, 14'ünde yaptığınız toplam tüketim yazacaktır. Belki size bundan dolayı %25 eksik gösteriyor gibi gelmiş olabilir. Bahsettiğim şekilde kıyaslama yaparsanız uygulamanın cihazla aynı gösterdiğini ve sorunsuz çalıştığını göreceksiniz.

Oda sıcaklığı yüksekken klimanın altında 5dk boyunca oturup test edin. Eğer üşüyorsanız chiazda ve kurulumda problem yok demektir.

Basınçlı yüksek gürültülü işlem bende de oldu, vanayı takmak için açıldığında basıncın bir miktar dışarıya çıkması normal bir durum. Bundan dolayı cihazda problem olacağını, gazın boşalacağını sanmıyorum, olsa benim cihazda da olurdu.

Havalandırma kanallarına bir kaç metre mesafede soğukluk ve serinlik hissi varsa, kanalalra çok yakınken üşüyorsanız sizin sıkıntı tamamen geniş salonla alakalıdır. Mutfaktan gelen ısı, kapının açık olması v.s o odaya bence 18bin bile yeterli gelmeyecektir. Sizi 24bin btu kurtarır :) 12bin btu yeterli olan servis elemanlarının işine son vermek lazım.

Örnek vereyim yazlık evde 11bin btu beko lg klima var. salon ve amerikan mutfak yaklaşık 28m2, oda antreye açılıyor ve kapısı yok. Bu klimaya yakınsanız serinliyorsunuz, ama yeterli değil. Yani sıcak yaz aylarında üşüyemiyorsunuz :)

Ancak samsung windfree 12bin btu 15,75 m2 odada inanılmaz verimli ve sessiz çalışıyor. Bence saatten falan vaz geçip iade edin. Ödediğiniz elektrik faturaları zaten saatin parasını fazlasıyla çıkartır. Bi de yanına serinliyemediğinizle kalırsınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bjk1903besiktas -- 14 Temmuz 2017; 14:47:59 >

O zaman biz yaz biterken alırız herhalde :) Neyse gelmese de sıkıntı değil ben saat için almamıştım zaten. Önce vestelin bekonun, arçelik wifi modüllü klimalarına baktım 2500den aşağı 12bin btu klima yok. Sonra samsungun bu klimasını gördüm yeni model dediler, çok fazla met ettiler. fakat ben bu klimayı araştırdığımda 1 temmuzdu ve saat kampanyası bitmişti. Yinede almaya karar verdim, firmanın birindende rica ettik 3 temmuzda almama rağmen faturayı 30 haziran kestiler sağolsunlar. Yani firma 30 haziranı kabul etmseydi yinede almıştım. Saat verilmezse çok üzülmem, bekonun arçeliğin daha düşük özelliklere sahip klimalarına o paraları vermektense samsungun bu ürünü iyidir. Uygulamasıda harika cihazın kendi kumandasını neredeyse hiç kullanmıyorum.

Saatin meraklıları özelden ulaşarak ön siapriş verebilir :) Geldiğinde internetteki en uygun fiyatın %10 altına verebilirim.
    Samsung servisin keşif raporunda 18bin btu önerildi yazıyor. Ben yine de 12binlik bu modeli aldım. Montaja servis çağırdığımda ise tesadüfen yine aynı ekip geldi keşfi yapan. Bu model çok iyi, sadece soğutma için kullanılacaksa size bu da yeter dediler.

Yani iade sürecine gireceksem, elimdeki keşif raporu beni kurtarmıyor. Zaten iade gibi bir niyetim yok. İstanbula döndüğümde biraz daha deneyeceğim bakalım. Verim alamazsam yatak odasına taktırırım bunu, zira aynı evin y.odası da salonu gibi sıcak oluyor.

Keşke 18 ve 24'lüklerini de yapsalarmış ancak Türkiyede sadece 12'lik geldi. Yurtfışında bir de 9'luğu var sanırım.

• Yatak Odamız 25 m2
    Bilenler bilir İskenderun'un sıcağını.Feci sıcaklar başlayınca klima arayışına girdim. Eşimde çalıştığı için klimanın wifi özelliğinin olmasını istedim.Eve gelmeden çalıştırmak için.Klimayı Taktırdım.Her gün Akşam 22:00-06:00 arası 2 aşamalı modda 24 derecede çalıştırıyorum. enerji monitörü smart home uygulamasında 1,8 kwh olarak gözüküyor.İnanmayıp Saatin fotoğrafını çektim.

13.07.2017 07:30 Değerleri
    T1 : 295.080
    T2 : 212.432
    T3 : 212.339

13.07.2017 17:00 Değerleri
    T1 : 296.242
    T2 : 212.432
    T3 : 212.339

Görülen değerde T1 gündüz zamanlamasına(06:00-17:00) göre bizim ev 11 saatte 1,162 kwh , saatte 0,1057 kwh elektrik sarfiyatı yapmış görünüyor.Yani bizim evde olmadığımız zamanda standart devrede olan cihazların çektiği sabit elektrik.
    Devrede olan cihazlar ise :
    1- Adsl modem
    2- Fırın (display)
    3- Samsung Buzdolabı 468 Lt. (çok yaktığından şüpheleniyorum biraz)
    4- 70 derecede sabit duran termosifon. (devreye girdiğinden bile şüpheliyim. Belki 3-5 dk girmiştir.

Tesadüf eseri 13.07.2017 22:00 dan sonra eve girdik.Yani mevcut çalışan cihazlar aynen çalışmasına devam etti.Yanı sıra çalıştırdığımız cihazlarımız oldu.

1- 1 saat programlı 40 derecede çamaşır makinesi çalıştı.
    2- Tahmin ediyorum 1 saat Kadar termosifon ısı kaybı yaşadığı için çalıştı.
    3- Saç kurutma makinesi 10 dk kadar çalıştı. (1000w olduğunu biliyorum.)
    4- 750 w elektrik süpürgesi 10 dk kadar çalıştı.
    5- Aydınlatmaların hepsi led 4 w olduğu için hiç birini saymıyorum bile.

14.07.2017 07:30 Sayaç değerleri ise şöyle

T1 : 296.323
    T2 : 212,981
    T3 : 216,908

24 Saatlik farkta elektrik birim fiyatı 0,42 krş

06:00-17:00 Arasında 1,243 kwh x 0,42 krş = 0,52 krş
    17:00-22:00 Arasında 0,549 kwh x 0,42 krş = 0,23 krş
    22:00-06:00 Arasında 4,569 kwh x 0,42 krş = 1,91 krş

Günlük toplam : 2,66 tl / 6,361 kwh elektrik yaktığım görünüyor.

Saatte Normal cihazlarla zaten 0.1057 kwh yakıyordum.

0.1057 kwh x 24 saat = 2,536 kwh Normal cihazlarla Günlük sabit elektrik tüketimim.

Haricen kullandıklarım(değerlerim tahminidir.Asgari değerlerdir.)

1. Çamaşır Makinesi 1 saatte : 0,50kwh x 0,42 krş = 0,21 krş
    2. Termosifon 1 saatte : 0,50 kwh x 042 krş = 0,21 krş
    3. Saç kurutma makinesi 10 dakikada : 0,160 kwh x 0,42 krş =0,067 krş
    3. Elektrik Süpürgesi 10 dakikada : 0,125 kwh x 0,42 krş =0,052 krş

(Normal Kullanımım + Harici Kullanımlarım) - Günlük Elektrik Tüketimim = Klima Elektrik Tüketimim

(2,536 kwh + 1,285 kwh) - 6,361 kwh = 2,54 kwh

2,54 kwh x 0,42 krş = 1,067 tl Klimanın 8 Saat içerisinde yakmış olduğu elektrik tutarı.

Değerlerin ucu Aslında açık. Çamaşır makinesinin termosifonun tam olarak ne kadar enerji çektiğini bilemiyorum. Hesaba katmadığım Aydınlatmalarda mevcut. Ve Tam zamanında yani 06:00-17:00-22:00 durumlarında alınmış değerler değiller. Ama ortalama değerlere bakacak olursak 8 saatlik uykumuzda günde 0,90 kuruş ile 1 lira arasında keyifli bir serinlik Heleki İskenderun Gibi Sıcak bir memlekette gayet iyi bir değer diye düşünüyorum.

Sevgiler :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PLTMGNM -- 14 Temmuz 2017; 15:34:32 >

• PLTMGNM P kullanıcısına yanıt
    Elektrik saat verileriniz için teşekkürler. Bende bugün saat 15:00'de dışarıya çıkarken saatteki T1 verisini kaydettim. Bilgisayarlar ve buzdolabı kapalı, odada çalışan tek elektrikli cihaz klima.

Saat 15'de aldığım T1 verisi 1484,144
    Saat 16'da aldığım T1 verisi 1484,415

1 saatte klimanın harcadığı elektrik 0,271 kw Klima çalışmaya başlamadan önce odanın mevcut sıcaklığı 21 derece idi. Bundan dolayıda 1 saatlik tüketim az çıkmış olabilir. Ancak 12 saatlik tüketimde ortalama 0,40 kw geçeceğini sanmıyorum.

Cihazdaki tüketim değerine baktığımda ise 0,3 kw olarak görünüyor. Sanırım 0,25'den sonra yukarı yuvarlayıp 0,3 olarak görüntülüyor. Yani sonuç olarak klimanın ve uygulamanın gösterdiği elektrik tüketim değerleri sayaçla birebir uyuşmaktadır.

1 ay boyunca günde 12 saat çalışsa 12 X 0,271 X 30,4375 X 0,42 = 41,5 TL

Yani günlüğü 1,36 TL inanılmaz. Tabi bu değerler 15,75 m2, doğu cepheli, kapısı kapalı, çift pencereli, öğleye kadar güneş alan, öğleden sonra güneş almayan, 20 dereceye sabitlenmiş bir oda için geçerlidir.

Bu klimadan en verimli şekilde en az enerji tüketerek yararlanmak istiyorsanız evdeyken ya da iş yerinizdeyken sürekli açık tutun. Sıcaklayınca çalıştırmak serinleyince kapatmak elektrik tüketimini arttıracaktır. Makul kullanım odayı turbo modda 20-24 derece arasına sabitlemek ve kapatmadan oto moda alıp sıcaklığın sürekli o seviyede durmasını sağlamaktır.

• Benim saat gelmiş iş çıkışı bir güzel testini yaparım umarım frontier gelmiştir.
  • 2 aşamalı modda çalıştırmak ne demek?

Kumanda da görmüştüm ancak anlamını bilmiyorum.

2 aşamalı mod hem windfree hemde normal mod oluyor sanırım. gerektiğinde windfree devreye giriyor gerektiğinde ise normal oto moda geçerek çalışıyor diye biliyorum. Az önce denedim, 2 aşamalı modda 24 dereceye ayarladım windfree 24 derece olduğunda devreye giriyor, sıcaklık düştüğünde tekrar rüzgar modunda çalışıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bjk1903besiktas -- 14 Temmuz 2017; 17:38:51 >
  • Gecen hafta pazartesi başvuru yaptım bu gün geldi...

• Arkadaşlar merhaba,
    Bu klima ile ilgili bir sürü merak edilen ve kullanıcı yorumu var.
    Ben de kendimce fikirlerimi paylaşmak istiyorum.
    Evimde şu anda 4 adet klima mevcut. Bu klimaların 2 sini söküp başka yere taşıyan benim, yani az çok montaj ve klima yapısından anlıyorum.

Çatı katı bir dairede oturuyor olmanın en büyük olumsuz etkilerinden biri de iklimden çok etkilenmek. Çocuk odası sıcak olmasına rağmen malesef hasta eder endişesi ile bu güne kadar klima almaya cesaret edememiştim. Wind free konseptini duyunca ciddi anlamda meraklandım, fuar tanıtımları, yurt dışı siteler vs. derken ürünün denenebileceğine ikna oldum.

Bu klimadan 2 tane aldım. İkisi de onlineportakal sitesinden. İlkini Mayıs ortasında aldım ve ayın son günü teslim edildi. 31 Mayıs'ta kurulumunu yaptırdım. Mayıs ayında kurulumu yapılan klimalar Samsung kampanyası kapsamında 5 yıl garantili oluyordu o yüzden servisten özellikle Mayıs bitmeden kurmasını rica ettim, sağolsun kırmadılar.

Kurulum konusunda, özellikle klima servisleri içerisinde bugüne kadar gördüğüm en düzgün çalışan servis Samsung oldu. Gerek ürünün paketten çıkarılıp hazırlanması, gerek duvarda gerekli deliklerin açılması, gerek montaj yapılacak yer konusunda firkimi alıp zor olmasına rağmen istediğim yere montajı hiç uzatmadan yapmaları... Hem temiz çalışıyorlar hem özenli. Geçmişte çok derdini çektiğim klima ve gider eğimi konusunda da su terazisi ile doğru düzgün bir denge sağladılar hatta hassasiyetim sebebi ile izin isteyerek birkaç derece fazla eğim verdiler. Bakır borunun kısaltılması konusunda opsiyonu bana bıraktılar ve ben söylemeden kendiliğinden vakup yapan ilk ve tek servis bu oldu. Boruyu vakumlayıp gerçekten sabırla beklediler ve ilk defa vakumlama içime sindi.

Klimanın kendisine gelirsek; diğer arkadaşların da dediği gibi şu anda elimde bulunan klimaların en sessizi. İç ünitenin sesi neredeyse duyulmayacak düzeyde, windfree moduna alırsanız biraz daha sessizleşiyor. Dış ünitenin ise varlığını bile unutabilirsiniz. Açıkçası Bosch klimalar ile kıyasladığımda en rahatsız edici özellik kumanda ekranında aydınlatma olmaması. Gerçi tahmin ediyorum ki kullanıcıların kumandadan daha çok telefon uygulaması üzerinden kumanda edeceğini öngörmüşler ve kumandanın üzerine fazla düşmemişler.

Klimayı oğlumun odasında canlı inceleme ve deneme fırsatı bulduktan sonra çalışma odasındaki klasik klimayı da bu modelle yenilemeye karar verdim, ziraa bu odada da ciddi bir zaman geçiriyor ve epey rüzgara maruz kalıyordum. İkinci klimamı da aynı kaynaktan temin ettikten sonra servisin hızlı ve düzgün kurulumunu tekrar test etmiş oldum. Şu anda da bu klimanın sağladığı serinlik altında bu yazıyı yazmaktayım.

Performansa gelince; Klima hiçbir rakibinden (Mitsubishi heavy hariç) daha kötü soğutma performansına sahip değil. Hatta ilk çalıştırma ve soğutmaya başlama arasında geçen sürede en hızlısı bu diyebilirim. Çocuk odası yaklaşık 32 m2 ve çalışma odası yaklaşık 20m2 her iki odayı da yarım saat altında 30+ dereceden 25 dereceye getiriyor. Windfree özelliği ise tahmin ediyorum odanın büyüklüğüne göre farklılık gösterebilir. Benim için her iki odada da istediğim sıcaklık seviyesini (Dış ortam 35 iken içerisi 23 dahil) koruyabiliyor. Hatta çocuğun odasında klimayı açar açmaz windfree seçeneğini aktif ediyorum ve süreklü bu şekilde kullanıyorum. Yaklaşık 1 saatte set değerini yakalıyor ve sürekli koruyabiliyor. Oda daha büyük olsa ne olur bilmiyorum ama inanın çatı altı bir oda, normal ara kat bir odadan çok daha yüksek ısıl yüke sahip.

Bu bağlamda ben her iki ürünü de almaktan pişman değilim. Ürün inverterlı 12000 btu alternatiflerinden pahalı ama saatle beraber düşünürseniz bu fiyata bulmanız pek kolay değil. Kaldı ki saat olmasa bile uyunan odalar için çok büyük fayda.

İkinci saati ilgilenen olursa İzmit içi elden kutuyu açmadan satabilirim. İlgilenenler özel mesaj ile iletişime geçebilirler.

• Haziran ayinda alinan klimalar kac yil garantili acaba. Motor garantisi on yil elektronik parca garantisi 3 yil mi oluyor? Tuh bilseydik mayis ayinda alirdik 5 yil cok iyiymis.

Diger wifi modullu vestel arcelik beko 12bin btu klimalarla hemen hemen ayni fiyati. Mitsubishi heavyi bilmiyorum ama daha iyisi yapilana kadar sanirim en iyisi bu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bjk1903besiktas -- 14 Temmuz 2017; 22:24:47 >
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.