Şimdi Ara

Samsung Windfree Klima alana gear s3 hediye (toplam 3.478 Tl) (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
372
Cevap
11
Favori
25.049
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Toprak9

Arkadaşlar merhaba,
    Bu klima ile ilgili bir sürü merak edilen ve kullanıcı yorumu var.
    Ben de kendimce fikirlerimi paylaşmak istiyorum.
    Evimde şu anda 4 adet klima mevcut. Bu klimaların 2 sini söküp başka yere taşıyan benim, yani az çok montaj ve klima yapısından anlıyorum.

Çatı katı bir dairede oturuyor olmanın en büyük olumsuz etkilerinden biri de iklimden çok etkilenmek. Çocuk odası sıcak olmasına rağmen malesef hasta eder endişesi ile bu güne kadar klima almaya cesaret edememiştim. Wind free konseptini duyunca ciddi anlamda meraklandım, fuar tanıtımları, yurt dışı siteler vs. derken ürünün denenebileceğine ikna oldum.

Bu klimadan 2 tane aldım. İkisi de onlineportakal sitesinden. İlkini Mayıs ortasında aldım ve ayın son günü teslim edildi. 31 Mayıs'ta kurulumunu yaptırdım. Mayıs ayında kurulumu yapılan klimalar Samsung kampanyası kapsamında 5 yıl garantili oluyordu o yüzden servisten özellikle Mayıs bitmeden kurmasını rica ettim, sağolsun kırmadılar.

Kurulum konusunda, özellikle klima servisleri içerisinde bugüne kadar gördüğüm en düzgün çalışan servis Samsung oldu. Gerek ürünün paketten çıkarılıp hazırlanması, gerek duvarda gerekli deliklerin açılması, gerek montaj yapılacak yer konusunda firkimi alıp zor olmasına rağmen istediğim yere montajı hiç uzatmadan yapmaları... Hem temiz çalışıyorlar hem özenli. Geçmişte çok derdini çektiğim klima ve gider eğimi konusunda da su terazisi ile doğru düzgün bir denge sağladılar hatta hassasiyetim sebebi ile izin isteyerek birkaç derece fazla eğim verdiler. Bakır borunun kısaltılması konusunda opsiyonu bana bıraktılar ve ben söylemeden kendiliğinden vakup yapan ilk ve tek servis bu oldu. Boruyu vakumlayıp gerçekten sabırla beklediler ve ilk defa vakumlama içime sindi.

Klimanın kendisine gelirsek; diğer arkadaşların da dediği gibi şu anda elimde bulunan klimaların en sessizi. İç ünitenin sesi neredeyse duyulmayacak düzeyde, windfree moduna alırsanız biraz daha sessizleşiyor. Dış ünitenin ise varlığını bile unutabilirsiniz. Açıkçası Bosch klimalar ile kıyasladığımda en rahatsız edici özellik kumanda ekranında aydınlatma olmaması. Gerçi tahmin ediyorum ki kullanıcıların kumandadan daha çok telefon uygulaması üzerinden kumanda edeceğini öngörmüşler ve kumandanın üzerine fazla düşmemişler.

Klimayı oğlumun odasında canlı inceleme ve deneme fırsatı bulduktan sonra çalışma odasındaki klasik klimayı da bu modelle yenilemeye karar verdim, ziraa bu odada da ciddi bir zaman geçiriyor ve epey rüzgara maruz kalıyordum. İkinci klimamı da aynı kaynaktan temin ettikten sonra servisin hızlı ve düzgün kurulumunu tekrar test etmiş oldum. Şu anda da bu klimanın sağladığı serinlik altında bu yazıyı yazmaktayım.

Performansa gelince; Klima hiçbir rakibinden (Mitsubishi heavy hariç) daha kötü soğutma performansına sahip değil. Hatta ilk çalıştırma ve soğutmaya başlama arasında geçen sürede en hızlısı bu diyebilirim. Çocuk odası yaklaşık 32 m2 ve çalışma odası yaklaşık 20m2 her iki odayı da yarım saat altında 30+ dereceden 25 dereceye getiriyor. Windfree özelliği ise tahmin ediyorum odanın büyüklüğüne göre farklılık gösterebilir. Benim için her iki odada da istediğim sıcaklık seviyesini (Dış ortam 35 iken içerisi 23 dahil) koruyabiliyor. Hatta çocuğun odasında klimayı açar açmaz windfree seçeneğini aktif ediyorum ve süreklü bu şekilde kullanıyorum. Yaklaşık 1 saatte set değerini yakalıyor ve sürekli koruyabiliyor. Oda daha büyük olsa ne olur bilmiyorum ama inanın çatı altı bir oda, normal ara kat bir odadan çok daha yüksek ısıl yüke sahip.

Bu bağlamda ben her iki ürünü de almaktan pişman değilim. Ürün inverterlı 12000 btu alternatiflerinden pahalı ama saatle beraber düşünürseniz bu fiyata bulmanız pek kolay değil. Kaldı ki saat olmasa bile uyunan odalar için çok büyük fayda.

İkinci saati ilgilenen olursa İzmit içi elden kutuyu açmadan satabilirim. İlgilenenler özel mesaj ile iletişime geçebilirler.

Kuruluma gelen Samsung servislerinin bir standartı olmaması ilginç yalnız.
    Sizin servis siz söylemeden vakumlama yaparken, benim kurulumu yapan servise iki kez söylememe rağmen yapmadan gitti. Daha doğrusu, benim vakumlama sandığım birşey yaparak göz boyadı ve ben bunun vakumlama olmadığını daha sonra bu forumdan öğrendim.
    Vakumlamanın soğutma performansına bir katkısı varsa, şu anda daha memnun bir müşteri olabilirdim belki benim servis de işini düzgün yapsaydı.

• Bendede vakumlama yapilmadi vakumlama cihazi diger bakim ekibinde isterseniz getirir yapariz ama hic gerek yok bu klimalar sifir kapali ve vakumlu olarak fabrikadan geliyor. gelen 5 metre bakir borularda kapali ve vakumlanmis sekilde geliyor hic bir problem olmaz diyerek beni ikna etmeyi basardi. Zaten servisi komsum iyi taniyordu ve kurulumda oda vardi. gerekli bisey olsa muhakkak es gecmeden yaparlardi. Sifir klimaya kesinlikle vakumluma yapilmasi bence internette dolasan bir efsane. Buyrun vakumlama yapilmadi canavar gibi sogutuyor karinca gibi sessiz calisiyor. Vakumlama yapilsa bundan daha iyi olamazdi. Yeni montaji yapilan klimalarda vakum cokda gerekli bisey degil endiselenmeyin sizin problem yuzde yuz ortamdan kaynakli. Bahsettiginiz alanda 18bin bile yeterli olmayacaktir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • korcin K kullanıcısına yanıt
    hocam ben de klimayı bol güneş alan 25 m2 odada izmir de kullanıyorum. çok sıcaklarda soğutması yetersiz geldiğini düşünerek bende servis çağırdım ama üfleme sıcaklığı 9 derece çıktı ki gayet iyi bir değer. daha sonraki ölçümlerimde 8 dereceye kadar düştü. 10 tllik bir termometre ile klimanın hava çıkış ağzındaki sıcaklığı ölçmenizi tavsiye ederim. sorun olup olmadığı çıkar ortaya. önce 16 derece hızlı soğutma moduda alın, daha sonra hızlı soğutmayı kapatıp orta fan hızını seçin. en doğru ölçüm bu şekilde olacaktır.
  • Hava kanalindaki saga sola hareket eden saydam kapakciklarin yuzeyleri bugulaniyorsa sorun yok demektir. Dereceye para vermeye gerek yok altina otur test et iste :) 40 derecelik 25m2 odayi kisa surede sogutmasini beklemek sacma olur. Ufacik kapali kutu buzdolabinin bile sogumasi saatler aliyor.

• bjk1903besiktas B kullanıcısına yanıt
    Bak güzel kardeşim sen iyi niyetle insanları bilgilendirmek için böyle bir mesaj yazmışsın diye düşünmek istiyorum ancak bana resmen yalancı diyorsun ben samsung un sahibi de değilim bayi sahibi de değilim sıradan bir memurum. burda ne zamandır hediyeyi göndermedikleri için samsung a saydırdık arkadaşlarla beraber.

Ben yaklaşık 2 aydır bu klimayı kullanıyorum, kaba ölçüm ile 15.11 m2 olan Yatak odasında kullanıyorum. Herkesin malumu olan kavurucu sıcak olan birkaç gün hariç klimayı bazen abartısız 2-3 dakika bekliyip bazen açar açmaz wind free özelliği ile yani panjur kısmını indirerek kullanıyoruz.

VE önce DE belirttiğim gibi gayet güzel serinliyoruz...

Hem de MERSİN gibi bir yerde.

Ben açar açmaz wind free özelliği ile çalıştırılınca da odayı soğuttuğuna şahidim, peki senin deneyin veya delilin var mı da böyle bir iddiada bulunuyorsun? Yani kırıcı konuşmak istemezdim yine kırılmanı istemem ama güzelce tartışalım bu konuyu...?

• korcin K kullanıcısına yanıt
    Eyvallah içimi rahatlattın inşallah durumun olur da 18 lik alırsın yakın zamanda. Bunu yatak odasında kullanmak benim gibi küçük çocuğun varsa hele muazzam olur :)

• santoryo S kullanıcısına yanıt
    İkibuçuk yaşında kızım var, iki aydır anneannesiyle birlikte yazlıkta. Haftasonları yanına geliyorum. Burada yatakodasında daha çok ihtiyaç var aslında o klimaya, çocuk olan evler için ideal gerçekten windfree özelliği.

Daha yüksek kapasiteli olanı çıkarsa bu modelin alabilirim. Kullandığım hediye çeki ve saat hediyesini düşersem neredeyse bedavaya geldi zaten bu klima bana.

• ©hosen kullanıcısına yanıt
    İstanbula döndüğümde dereceyle bir ölçüm yapayım ben de. Zaten bir servis kaydı açtırmıştım, geldiklerinde büyük ihtimalle 'Klimada bir sorun yok, biz size 18bin.lik önermiştik zaten' diyip gidecekler ama kafam rahat etsin.

Windfree ozelligi sadece mevcut sicakligi korumaya yarar. Yani 30 ya da 40 derecelik bir odayi 25 ya da 35 dereceye dusurerek sogutma yapmaz. Once klimayi turbo modda calistirip 40 dereceden 25 dereceye dusurursunuz daha sonrada windfreeyi baslatip 25 derecelik sicakligi korumaya calisirsiniz. Zaten 2 asamali modda windfree yetersiz kaldigi durumlarda otomatik calisip tekrar windfree moduna otomatik devreye girmesi icin yapilmistir. Windfree bahsettiginiz sekilde odanin sicakligini dusurmuyor. Sadece sicakligin yukselmesini erteliyor.

Baska bir arkadas windfree yetersiz, gereksiz sogutmuyor demis. Evet sogutmuyor ancak cok gerekli bir teknoloji. Mevcut sicakligi sifir ruzgar ve cok az enerji sarfiyatiyla korumak nasil gereksiz olabilir.

Sizde windfreenin soguttugunu soylemissiniz. Yarin oglen 12de imkaniniz varsa klimayi once turbo modda biraz calistirip 26 dereceye gelmesini bekleyin. Daha sonrada windfree modunda 1 saat calistirip dereceleri kontrol edebilirmisiniz. Baslamadan once ortam sicakligina bakin 1 saat sonra tekrar bakin. Sicakligin 26 derecenin altina inmedigini hatta 1 saat icerisinde bir iki derece yukseldigini goreceksiniz.

Samsungun urun tanitimlarinda bu sekilde anlatilmakta bende calisma mantiginin bu sekilde oldugunu biliyorum. Neyse yarin sabah tekrar deneyip sonuclari paylasip tartisiriz. Umuyorum samsung muhendistleri yaniliyordur dediginiz gibi cikar ve gercekten windfree sogutuyordur.

• saat 12:15'da 22 dereceye sabitlenmiş bir oda da windfree özelliği 20 dereceye alınarak denendi. Sıcaklığın on dakika içerisinden 24 dereceye, 40 dakika içerisinde ise 26 dereceye yükseldiği gözlemlendi. Normal şartlarda klima tamamen kapalı olsaydı 30 derecenin üzerine çoktan çıkmıştı. Ancak windfree odayı 22 derece ve altına almayı başaramadı, sadece sıcaklığın yükselmesini önledi.

Zaten windfree özelliğinde klimanın hava kanalları içeride en düşük modda çalışmaktadır. Delikli hava kanallarından ise bu havayı rüzgarsız bir şekilde vermektedir. Windfreenin bu kadar düşük modda odayı soğutmasını bekleyemeyiz. Ancak odanın ısısının artmasını mümkün olduğunca ertelemektedir. Sıcaklığın daha yüksek olduğu yerlerde ise yetersiz kalacaktır.

Windfree özelliğini saat 12:55'de kapatıp hava kanallarını açtığımda ise sıcaklık oto modda çok hızlı bir şekilde 3 dakika içerisinde yeniden 22 dereceye sabitlendi. Windfree, 40 dereceye varan çok sıcak oortamlarda ise sıcaklığı 3-4 derece kadar aşağı çekebilmektedir. Onun altında bu modda soğutma yapması beklenemez. Sadece soğutulmuş bir odanın ısısının artmasını 2-3 kat erteler.

Bu klimada 2 aşamalı 24 derece otomatik mod en verimli çalışma şeklidir. Uygun ortamlar sağlandığında enerji sarfiyeti 8 saatte 1 kw kadar düşürülebilir. Önce otomatik soğutma modunda 24 dereceyi ayarlayın daha sonra windfree özelliğini açık konuma getirin, sonrasında ise 2 aşamalı modu başlatın. Klimanız sıcaklık artmaya başladığında hava kanallarını açacak, sıcaklık 24 dereceye sabitlendiğinde tekrar artana kadar hava kanallarını kapatıp windfree moduna geçiş yaparak çalışacaktır.

• Valla ben klimadan çok memnunum, zaten öyle 20 derecelerde falan çalıştırmıyorum genelde 27-28 dereceye ayarlı oda sıcaklığı , üşütüyor zira uzun zaman sonra ama hanım kapının kapalı olmasına müsade etmiyor. Yoksa bir ampulden bile az yakacak cihaz elektriği

• bjk1903besiktas B kullanıcısına yanıt
    Bir dünya emek etmişsin emeğine sağlık kardeşim biraz kırıcı konuşmama rağmen hiç ters tepki vermemişsin olgunluğunu takdir ettim bazen gereksiz atar yapıyorum kusura bakma. En güzeli böyle güzel güzel tartışmak ve bu konuda çok tartışacaz haberin olsun

En başından beri bahsettiğim şekilde kullanıyoruz serin serin uyuyoruz Allah a şükür gece ben uyurken eşim turbo moda falan almıyorsa (2 yaşından küçük çocuğumuz olduğu için pek ihtimal vermiyorum) sana bu durumu ispatlayacam inşallah

Yarın gündüz adanaya gidip gelecem fırsat bulursam gelince deneyecem inşallah. Vesselam

• quote:

Orijinalden alıntı: Cossie

Neyse saat kampanyasını kaçırdık artık. Yarın kısmet olursa eve 30metre uzaklıktaki Samsung mağazasına gidip fiyat ve kurulum bilgisi alacağım. Samsung mağazası ile nasıl pazarlık edilir, ne fiyat veriyor bilen var mı? İnternette 2.700 TL galiba.

Suan en uygun hepsiburada'da gorunuyor 2700'un biraz alti, acaba biraz daha beklemek daha uygun fiyat yada cazip kampanya getirir mi karar veremedim

Ben ilk basta sert yanit verdim sizde sert yanitlamissiniz problem yok. Windfree dediginiz gibi gercekten sogutuyor olsa 2 asamali programa gerek duyulmazdi. Dedigim gibi asiri sicak bir odayi 3-4 derece asagi cekebilir ancak normal modda sogutulmus bir odanin oglen saatlerinde sicakligini bile korumakta zorlanmaktadir. Sonucta bu modda klima yine en dusuk modda hava kanallari kapali sekilde ruzgar uflemektedir. Bebekler icin ideal oda sicakligi 24 dereceden fazla olmamalidir. Siz cocuk odada degilken turbo modda sicakligi 22 dereceye dusurun sonra windfreeyi baslatin sabaha kadar rahatca uyuyacaktir. Sadece windfree ile sicakligi dusurmeniz imkansiz :)

• Bu klimanin isitma konusundaki performansini arastiran var mi? Urun sayfasinda pek bir sey goremedim, ozellikler hep sogutma uzerine

• Valla aslında hiç de fena değilmiş .
  • WB kullanıcısına yanıt
    Bu klima yeni model oldugu icin henuz isitma performansi denenmedi.

• Dün itibariyle samsung smart home uygulamasına google playde güncelleme geldi. Artık energy monitör eklentisi günlük tüketimleri gün içerisinde gösterebiliyor. Eskiden günlük tüketimler o gün dolduktan sonra bir sonraki güne işleniyordu. Artık aynı güne, gün içerisinde belirli aralıklarda güncellenerek işlenmektedir. Programda güncellemeden sonra ben başka bir değişiklik göremedim ama bu eksikliği gidermeleri yerine olmuş. Şu anda tek eksiklik cihaz içine girildiğinde menülerin türkçe desteğinin olmaması. Fakat menüler basit ve anlaşılır. Hiç ingilizce bilmeyen birisi bile ayarları cihazın kendi kumandasından bile çok daha rahat yapabilir.
  • WB kullanıcısına yanıt
    Çok sağlıklı olmasa da ısıtma konusunda bu sabah 5 gibi bir deneme yaptım. Dış hava sıcaklığı 14 derece idi, iç ortam sıcaklığı ise klima ilk çalıştırıldığında 20 derece olarak görünüyordu. Ancak cam açıkken üşüten bir hava vardı. Odanın dışındayken ısıtma modunu 30 dereceye ayarlayıp 6 dakika kadar cam açık bir şekilde turbo modda çalıştırdım, iç ortam sıcaklığı cam açık olmasına rağmen bu kadar kısa bir sürede 33 dereceye kadar çıktı ve içerisi cehennem sıcağına döndü. daha sonrada tam tersi soğutma modunda 16 dereceye ayarladım. bu defada 14 dakika içerisinde iç ortam sıcaklığı camdan gelen soğuk havanında etkisiyle 15 dereceye kadar düştü. sonuç olarak klima 20 dakika içerisinde 2 farklı mevisimi yaşatmayı başarmıştır. hem ısıtmada hem de soğutmada 20 dakika boyunca sürekli turbo modda çalışmasına rağmen harcadığı elektrik tüketimi sadece 0,3 kw 12,5 kuruştur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bjk1903besiktas -- 20 Temmuz 2017; 9:58:41 >

• 6 günlük elektrik tüketim değerlerim resimdeki gibidir. Tek zamanlı ticarethane tarifesini kullanmaktayım. Elektiğin kw'ı 0,4158 TL'dir.

24 saat boyunca aralıksız çalışan cihazlar
    1 adet masa üstü bilgisayar
    1 adet led monitör
    1 adet fiber modem
    1 adet 5+1 speaker
    1 adet ip güvenlik kamerası
    1 adet mini buzdolabı
    1 adet faks makinası ve yazıcı
    1 adet telsiz telefon
    1 adet led ahşap dekor gemi

Çok az çalıştırılan cihazlar
    Telefon şarjı
    Dizüstü bilgisayar şarjı
    Pil şarjı
    Led tavan aydınlatması
    Elektronik kapı açma düğmesi
    Su ısıtıcı

Klima çalışma süreleri
    14.07.2017 Cuma 11 Saat
    15.07.2017 Cumartesi 10 Saat
    16.07.2017 Pazar 0 Saat
    17.07.2017 Pazartesi 1 Saat
    18.07.2017 Salı 9 Saat
    19.07.2017 Çarşamba 11 Saat
    20.07.2017 Perşembe 6 Saat

Klima taktırmadan önce elektriğe aylık 25-30 TL arası ödeme yapıyordum. Klima takıldıktan sonra ise, 6 günlük tüketimime göre aylık elektrik faturam 50 TL civarında çıkacaktır. Klimanın günde ortalama 8 saat çalıştığını düşünürsek günlük 1 TL bile yakmıyor. saat verisinide aldıktan sonra artık hesaplamaya gerek yok, 24 saat auto modda 22 dereceye ayarlayın gitsin maksimum kabaracak fatura 60 TL :) Uygulama üzerindeki tüketim değerleri elektrik sayacıyla birebir uyumludur ve doğru göstermektedir, 6 gün boyunca test edilmiştir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bjk1903besiktas -- 20 Temmuz 2017; 14:13:45 >

• 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.