Şimdi Ara

Samsunglar ileriye dönük mü?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
1.307
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Büyük ihtimalle ya samsung yada hp laptop alacağım.
    samsung fiyatıyla öne çıkıyor.
    peki bu samsunglar ilerie dönük mü?
    mesela extradan ram yuvası var mı?
    yani ileriden parçaları değiştirme imkanımız var değil mi?,

peki samsung r520 , r522 , r620

hangisini alıyım?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi addict to pc -- 8 Eylül 2009; 23:03:06 >

• samsung r520 kullanıom yeni win 7 64 bt yükledim performan cok iyi ama 3 üründen birini alcaksan

620 al :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sess!zZ

samsung r520 kullanıom yeni win 7 64 bt yükledim performan cok iyi ama 3 üründen birini alcaksan

620 al :D
    onu demiyorum ya. mesela böyle parçaları sonra değiştirebiliriz demi o ? bazılarında olmyorda .
  • quote:

Orijinalden alıntı: addict to pc

onu demiyorum ya. mesela böyle parçaları sonra değiştirebiliriz demi o ? bazılarında olmyorda .

Alıntıları Göster
    O konuda bilgim yok ama ram 6gb kadar genişletebililiyor onu biliyorum . öyle ileriye dönük bi pc bence zor.

Chipsetler değişiyor sürücüler desteklediği formatlar teknoloji heran değişebiliyor öyle bir cihaz zor

suan 4 çekirdekli quad işlemcili bir laptop alırsınız en ileriye dönük o olur. Yada güzel bi masaüstü toplarsınız sağlam bi anakartla gayet iyi olur ?

• quote:

O konuda bilgim yok ama ram 6gb kadar genişletebililiyor onu biliyorum . öyle ileriye dönük bi pc bence zor.

Chipsetler değişiyor sürücüler desteklediği formatlar teknoloji heran değişebiliyor öyle bir cihaz zor

suan 4 çekirdekli quad işlemcili bir laptop alırsınız en ileriye dönük o olur. Yada güzel bi masaüstü toplarsınız sağlam bi anakartla gayet iyi olur ?

Alıntıları Göster
    ya masaüstü fişek :D 3x2 kingston ram 1 gb ati hd radeon işlemci intel 4 çekirdeklilerdendi ama model bilmiyorum. anakart asus

• quote:

ya masaüstü fişek :D 3x2 kingston ram 1 gb ati hd radeon işlemci intel 4 çekirdeklilerdendi ama model bilmiyorum. anakart asus

Alıntıları Göster
    Tamam işte bitanede casperin yeni modelleri var quad işlemcili 4gb ram falan ondan alırsınız ..
  • quote:

Tamam işte bitanede casperin yeni modelleri var quad işlemcili 4gb ram falan ondan alırsınız ..

Alıntıları Göster
    varsa linki ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bu Sisteme Monitör Ne olmalı
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

varsa linki ?

Alıntıları Göster
    Casper'a bulaşmaaa
  • quote:

Orijinalden alıntı: Anesthesia`

Casper'a bulaşmaaa

4 çekirdekli aklıma ilk gelendi
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Anesthesia`

Casper'a bulaşmaaa

4 çekirdekli aklıma ilk gelendi

Alıntıları Göster
    İleriye dönük olması illa quad işlemci takmak ya da chipseti değiştirmek değil. Şu an için samsung r522 de pm45 çipset var ve bu çipset piyasadaki en iyi en gelişmiş çipsetlerden birisi (daha üstü var mı bilmiyorum)

cihaz rahat rahat 3-4 yıl idare eder. işlemci konusunda, piysadadaki t9000 serisinden p8700 lere kadar birçok işlemciyi bu anakart destekliyor.
    ayrıca ramlerde ddr3 desteği var. intelin kendi sitesinde pm45 için 8gb a kadar ram takılabildiği yazıyor.
    ekran kartıda şu an için piyasanın en iyi ekran kartlarından birisi (ati hd 4650)
    eğer işlemci ekran kartı ram wlan v.s v.s değiştirmek isterseniz bunların hiçbiri onboard olmadığı için ilerde tabii ki değiştirebilirsiniz.
    Ayrıca laptopu sökmek & parça değiştirmek sanıldığı gibi çokta zor bişey değil.

birşey daha, saydığın 3 modelin hepsi iyi. şahsen ben r522 yi tavsiye ederim fakat;

1.) 150-200 lira daha verebilirsen 620 al
    2.) daha uygun olsun diyorsan r520 al

• quote:

Orijinalden alıntı: Tabip

İleriye dönük olması illa quad işlemci takmak ya da chipseti değiştirmek değil. Şu an için samsung r522 de pm45 çipset var ve bu çipset piyasadaki en iyi en gelişmiş çipsetlerden birisi (daha üstü var mı bilmiyorum)

cihaz rahat rahat 3-4 yıl idare eder. işlemci konusunda, piysadadaki t9000 serisinden p8700 lere kadar birçok işlemciyi bu anakart destekliyor.
    ayrıca ramlerde ddr3 desteği var. intelin kendi sitesinde pm45 için 8gb a kadar ram takılabildiği yazıyor.
    ekran kartıda şu an için piyasanın en iyi ekran kartlarından birisi (ati hd 4650)
    eğer işlemci ekran kartı ram wlan v.s v.s değiştirmek isterseniz bunların hiçbiri onboard olmadığı için ilerde tabii ki değiştirebilirsiniz.
    Ayrıca laptopu sökmek & parça değiştirmek sanıldığı gibi çokta zor bişey değil.

birşey daha, saydığın 3 modelin hepsi iyi. şahsen ben r522 yi tavsiye ederim fakat;

1.) 150-200 lira daha verebilirsen 620 al
    2.) daha uygun olsun diyorsan r520 al

Alıntıları Göster
    laptoplarda parça değişimi felan pek olan şeyler değil. garanti kapsamından çıkmasın diye iki sene dokunamıyorsunuz alete. sonra da eskimiş oluyor zaten. bence asıl ileriye dönüklük kriteri "teknik servis kailtesi"dir. sizi aylarca süründürecekler mi (ki şu an sürünüyorum) yoksa 1 haftada probleminizi çözecekler mi. mesele bu.

• quote:

Orijinalden alıntı: vese

laptoplarda parça değişimi felan pek olan şeyler değil. garanti kapsamından çıkmasın diye iki sene dokunamıyorsunuz alete. sonra da eskimiş oluyor zaten. bence asıl ileriye dönüklük kriteri "teknik servis kailtesi"dir. sizi aylarca süründürecekler mi (ki şu an sürünüyorum) yoksa 1 haftada probleminizi çözecekler mi. mesele bu.

Alıntıları Göster
    HP Pavilion dv6 1245

dv6 1232 , dv6 1238 modellerinin rami ve HDD'si değişiyor...

Tavsiye ederim.Samsung'dan da daha iyi klavye ve sound systemi var.

• quote:

Orijinalden alıntı: MİY1988

HP Pavilion dv6 1245

Alıntıları Göster
    ileriye dönük derken bir laptobu kaç yıl kullanıcağına bağlı ve parça değişimi ram demişin 4gb ram sana 2-3 yıl yeter 4gb ramin darboğaz yapacağına asla inanmıyorum ki windows 7 gayet ramle dost bir işletim sistemi olucak.
    ekran kartı değişir mi bilmem ama notebookun ileriye dönük olanını aramak biraz zor 4-5 yıl kullanıcam diyorsan zaten 3-4 miyarlık bir notebook alman gerekki o zaman rahat edersin ciddi anlamda..

• hdd ve ram değişmeyen laptop var mı
    quote:

HP Pavilion dv6 1245

• quote:

Orijinalden alıntı: kaan...

hdd ve ram değişmeyen laptop var mı
    quote:

HP Pavilion dv6 1245

kaan kardeşim bizim Samsung R522 max 8 GB'ı desteklemiyor diye biliyorum ???

Ancak şu günlerde gözüme kestirdiğim

dv6;

1232

1245

1238

modellerinde bu mümkün diye biliyorum ???

• quote:

quote:

hdd ve ram değişmeyen laptop var mı
    quote:

HP Pavilion dv6 1245

kaan kardeşim bizim Samsung R522 max 8 GB'ı desteklemiyor diye biliyorum ???

Ancak şu günlerde gözüme kestirdiğim

dv6;

1232

1245

1238

modellerinde bu mümkün diye biliyorum ???

Alıntıları Göster
    destek olayı tabi farklı tabi ona hiç bakmadım ama hdd ve ram değişiyo diye belirtince garibime gittide o yüzden

• quote:

destek olayı tabi farklı tabi ona hiç bakmadım ama hdd ve ram değişiyo diye belirtince garibime gittide o yüzden

Alıntıları Göster
    : ) haklısın...şimdi çözüldüğüne göre sorun yok ( :
  • quote:

: ) haklısın...şimdi çözüldüğüne göre sorun yok ( :

Alıntıları Göster
    kesinlikle
  • quote:

kesinlikle

Alıntıları Göster
    Samsung genelde ileriye dönük laptop yapmaz yeni piyasaya girdiği için kısa ömurlu ucuz ve kalıtelı urunlerle satısını artırmaya calısıyor ılerıye donuk alacaksan samsung yanlıs tercıh olur ama ılla alacagım dersen R620 aralarında en ıyısıdır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: xyolcu

Samsung genelde ileriye dönük laptop yapmaz yeni piyasaya girdiği için kısa ömurlu ucuz ve kalıtelı urunlerle satısını artırmaya calısıyor ılerıye donuk alacaksan samsung yanlıs tercıh olur ama ılla alacagım dersen R620 aralarında en ıyısıdır.

hocam ben şu olayı anlamadım bir makina hem kısa ömürlü ucuz hemde nasıl kaliteli oluyor?
    samsungun piyasada yeni oldugu dogrudur ancak bu ileriye dönük olmadıgı anlamına gelmez.makinalarda şu ana kadar öyle çok büyük şikayet yok takip ettğim kadarıyla.kendim de kullanıyorum ve ne ısınma var nede bir kasılma.zaten bir pc ortalama 4-5sene insanı idare ederse ileriye dönüktür.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.