|
Sana Dar Gelen Bana Bol Gelir
"Sana dar gelen bana bol gelir" atasözü, başkalarına zor ve sıkıntılı gelen durumların, kişinin kendi için kolay ve avantajlı olabileceğini ifade eder.
Bu atasözü, insanların farklı bakış açılarına, deneyimlerine ve ihtiyaçlarına sahip olduğunu vurgular. Başkalarını rahatsız eden bir şey, sizin için sorun yaratmayabilir, hatta faydalı olabilir.
Örnekler:
- Bir işe başvururken, diğer adayların yetersiz bulunması, sizin için daha fazla şans anlamına gelebilir. ("Sana dar gelen bana bol gelir.")
- Bir ürünün yüksek fiyatı, başkalarını satın almaktan caydırabilirken, sizin için uygun bir yatırım olabilir. ("Millete dar gelen bana bol gelir.")
- Birinin sevmediği bir kıyafet, sizin üzerinizde harika görünebilir. ("Sana kürk olan bana yelek olur.")
- Birinin kaldıramadığı bir yükü siz kolaylıkla taşıyabilirsiniz. ("Sana yelek olan bana kaftan olur.")
Bu atasözü, herkesin kendi koşullarına ve değerlerine göre hareket etmesi gerektiğini hatırlatır. Başkalarının deneyimlerine takılarak kendi kararlarınızı vermeyin.
Anahtar Kelimeler:
- sana dar gelen bana bol gelir atasözünün anlamı
- millete dar gelen bana bol gelir
- sana kürk olan bana yelek olur
- sana yelek olan bana kaftan olur
- sana dar gelen bana bol gelir ne demek
- size dar gelen bana bol gelir
- herkese dar gelen bana bol gelir