Şimdi Ara

SANAL BELLEK YETERSIZ HAFIZA UYARISI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
11.629
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • bazen sanal bellek yetersiz hafiza uyarisi geliyor nedeni nedir veya nasil düzeltebilirim
     SANAL BELLEK  YETERSIZ HAFIZA UYARISI

• demek sorun hala devam ediyo..o makinede hangi programı çalıştırıyosun dostum..eğer ki 3dsmax falan gibi bir grafik uygulama kullanmaya çalışıyosan o ram miktarıyla sorununu çözmen mümkün değil zaten..ama normal gündelik office uygulamaları falan kullanmana rağmen hala bu uyarı geliyorsa harddiskte bir sorun olması da muhtemel..ama büyük ihtimal sen yüksek ram ihtiyacı duyan uygulamalar kullanıyorsun..ve bu hatayı alıyorsun. bunun tek bir çözümü var o da RAM miktarını arttırmak ..

saygılar..
  • Peki ekran kartı yetersizse gene aynı uyarıyı vermez mi mesela -oyun oynarken
  • dostum yapman gereken xp kullanıyor isen;
    bilg. sağ tıkla özelliklerden gelişmişe gir oradanda performansın yanındaki ayarlara tıkla ordanda gelişmişi tıkla en altta sanal bellek değiştiri tıkla oradan sanal belleğini arttırıp uygula tamam de okadar hadi kolay gelsin...
  • hım sen o znm adaş sanal bellek ayarlarından bellek miktarını ayarla derim adaş ondan sonra öyle bi uyarı çıkmayacaktır merak etme çıkmayacaktır
  • Su anda bilgisayarimdaki oyunlar sunlar COUNTER STRIEK SAN ANDREAS GTA3 CODONAME GORDON HALF-LIFE TEAM FORTRESS DRIV3R DEATHMATCH DAY OF DEFEAT ZERO RICHOLET VE ANTIVIRUS OLARAK KASPERSKY 1.6 RAM 448 GHZ 1.80 ekran karti hafiza 64 mb harddisk 80 gb amd ve windows xp
    sanal bellek su an baslangic boyutu 896-enbüyük boyut 1792 ne yapim sanal bellegimi degistirim yani kac yapim yoksa oyunlardan bazilarini kaldirimmi
  • eğer işine yaramayan prog,oyun vs varsa tabiki kaldır performansı muhakkak artar pcnin ama sen benim silebileceğim birşey yok diyor bunların hepsi bana yarayan şeyler diyorsan ozaman tabiki sanal belleği arttır.Sanal belleği harddiskinin genişliğine göre istediğin kadar arttırabilirsin.Zaten sanal belleğin artması demek harddiskindeki boş alanların azalması demektir
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    FM (YETERSİZ BELLEK UYARISI)
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • merhaba performans optimizasyonu için hazırladığım rehberi inceleyebilirsin
  • bilgisarım sağtıkla> özellikler > gelişmiş sekmesi> performans ayarları > gelişmiş>en altta sanal bellek ayarla ya tıkla çıkan ekrandan sanal bellek boyutunu yükseltip ayarlayı tıkla ve tamam deyip çik sonra bilgisayarı yenıden baslat
  • sanal bellegi yükselttigimde harddiskin hafizasimi azaliyo yani ne kadar yükseltirsem harddisk hafizasida okadar azalir diyosun peki simdi sanal bellek bende 896--1792 en son ne kadar yükseltebilirim ama harddisk 80gb 30 gb azalsa yeter yeterki su sanal bellek cogalsin kac yapim sizce ram448 harddisk 80gb
  • Bana göre o makinaya fazla yüklenmişsin... Sistemden biraz yer kurtarmak için NOD32 yi kurup kyperskyi kaldırabilirsin...
  • sanal bellek artırmak senin için çözüm değil dostum..windowsun sanal belleği kullanması iyi birşey değildir..yani bol bol harddisk alanım var sanal belleği istediğim kadar artırayım performans alayım diyemezsin..bu iş öyle değil..sanal bellek nedir önce onu anlamak lazım..kısaca anlatmak gerekirse windows uygulamalarla ilgili dosyaları normalde belleğe yükler ve burdan ihtiyacı oldukça alıp kullanır..bellekte yeterli yer olmadığında ki bu çok olağan bir durumdur kullanım sırasına göre bu dosyaların bir kısmını sanal belleğe kopyalar ve sürekli bellekte dosyalarla değiş tokuş yaparak kullanır.yani eğer sisteminde çok fazla ram olursa belli uygulamalarda belki hiç sanal bellek kullanmayabilir..ki bu çok mükemmel birşeydir çünkü bellekteki bir bilgiye erişmekle sanal bellekteki bir bilgiye erişme zamanı arasında dağlar kadar fark vardır..sözün özü sanal bellek bir nevi ram kopyasıdır ama onunla asla mukayese edilemez..öyle olsa sistemine 2gb ram takacağına 200gb harddisk takıp tüm boyutu sanal belleğe ayırırdın ve 200 gb ramin olurdu.kimsede o kadar para verip ram almazdı.. yani sen o sistemde sanal belleği ne kadar artırırsan artır performans alamazsın.

sanal bellek fiziksel bellek yeterli olmadığında hiçbir işe yaramaz..benden bu kadar yine kendin kararını ver.

saygılar..

• Ben de de aynı sorun oldu FAR CRY i oynarken . Arkadaşların dediği gibi sanal belleği artırmdım. Sorun düzeldi.
  • ya ben arttiriyorum ama yien ayni en son 945-21000 yaptim yine uyari veriyor kac yapim bilmiyorumki
  • Baba ben olayı abartmıştım sinir olunca. Galiba 1024 mü ne yaptıydım.
  • +4096 yapabilirsin max noktası bu sanırım
    örnegin 2000-4096 yapabilirsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kinesis -- 26 Haziran 2006; 16:48:17 >
  • ya ben arttiriyorum ama yien ayni en son 945-21000 yaptim yine uyari veriyor kac yapim bilmiyorumki
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.