Şimdi Ara

Sanallaştırma teknolojisini kullanmam gerek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.902
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    (6M Cache, up to 2.90 GHz) işlemcim var fakat sanallaştırmayı desteklemiyor. Ne yapmam gerek?

• işlemcin vt-d destekliyor. Ancak bios da sanallaştırma pasif sanırım. Bilgisayarının bios menüsünde sanallaştırma ile ilgili seçenekler mevcut mu?
  • Bilgisayarın bios'unda sanallaştırma ile ilgili seçenek bulunmuyorsa, internette modlanmış bios'lara bakmaktan başka çaren yok. Laptop'ın model numarasıyla aratabilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: greenflash

işlemcin vt-d destekliyor. Ancak bios da sanallaştırma pasif sanırım. Bilgisayarının bios menüsünde sanallaştırma ile ilgili seçenekler mevcut mu?

yok hocam öyle bir seçenek baya baktım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dranova

quote:

işlemcin vt-d destekliyor. Ancak bios da sanallaştırma pasif sanırım. Bilgisayarının bios menüsünde sanallaştırma ile ilgili seçenekler mevcut mu?

öyleyse siz de benim başıma gelen sorunla karşı karşıyasınız. Lenovo Y550 dizüstü satın aldığımda P8600 işlemcisinin sanallaştırma desteği olduğunu biliyordum. Ancak Lenovo bunu yazılımla (bios seviyesinde) hem gizlemiş hem devredışı bırakmış.

Defalarca bios update istememe rağmen yapılmadı ve mahkemelik olduk. Ülkemizde bu tarz bir davayı kazanmak zor olduğu için uğraşmaktan vazgeçtim en sonunda.

Ancak araştırırsanız yurtdışında açılan davalar nedeniyle Sony'nin VAIO serisi için VT desteği sunmak zorunda kaldığını görebilirsiniz.

• quote:

quote:

quote:

öyleyse siz de benim başıma gelen sorunla karşı karşıyasınız. Lenovo Y550 dizüstü satın aldığımda P8600 işlemcisinin sanallaştırma desteği olduğunu biliyordum. Ancak Lenovo bunu yazılımla (bios seviyesinde) hem gizlemiş hem devredışı bırakmış.

Defalarca bios update istememe rağmen yapılmadı ve mahkemelik olduk. Ülkemizde bu tarz bir davayı kazanmak zor olduğu için uğraşmaktan vazgeçtim en sonunda.

Ancak araştırırsanız yurtdışında açılan davalar nedeniyle Sony'nin VAIO serisi için VT desteği sunmak zorunda kaldığını görebilirsiniz.

bilgisayarım pro2000 uğraşmazlar sanırım

• greenflash kullanıcısına yanıt
    Katılıyorum Fx-8320'de pasif geliyor ama biostan açmıştım bende sanal makina kurmak için.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • yok mu çaresi
  • İşlemcin sanallaştırma destekleyen bir işlemci ancak, yukarda arkadaşın dediği gibi default biosta bunu engellemişler muhtemelen, bios upgrade seçeneği varsa deneyebilirsin, onuda kitlemişlerse işlemciyi uygun soketli başka bir anakarta takıp deneyebilirsin.

http://ark.intel.com/tr/products/52219/Intel-Core-i7-2630QM-Processor-6M-Cache-up-to-2_90-GHz
  • quote:

Orijinalden alıntı: donanımcı123

İşlemcin sanallaştırma destekleyen bir işlemci ancak, yukarda arkadaşın dediği gibi default biosta bunu engellemişler muhtemelen, bios upgrade seçeneği varsa deneyebilirsin, onuda kitlemişlerse işlemciyi uygun soketli başka bir anakarta takıp deneyebilirsin.

http://ark.intel.com/tr/products/52219/Intel-Core-i7-2630QM-Processor-6M-Cache-up-to-2_90-GHz

lanet şey güncellenmiyor

• quote:

quote:

quote:

y550 sanallaştırma mümkün kılan resmi olmayan bios'u denediniz mi? Lenovo forumlarında paylaşılmıştı.

• quote:

Orijinalden alıntı: xmxksk

Katılıyorum Fx-8320'de pasif geliyor ama biostan açmıştım bende sanal makina kurmak için.

Dostum FX-8320 ile pasif gelmiyor.

Ben de FX-8320 işlemciyi sırf WMvare için almıştım. Aynı anda 4-5 tane sanal PC açık olur.

Belki anakart BIOS varsayılan kapalıdır. Benim anakartta pasif de değildi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: melikulupinar

quote:

Orijinalden alıntı: xmxksk

Dostum FX-8320 ile pasif gelmiyor.

Ben de FX-8320 işlemciyi sırf WMvare için almıştım. Aynı anda 4-5 tane sanal PC açık olur.

Belki anakart BIOS varsayılan kapalıdır. Benim anakartta pasif de değildi.

Bende wm kurmak için denediğimde pasifti büyük ihtimalle anakartın standart ayarlarında o şekilde geliyor
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.