Şimdi Ara

***Sanalpazar Alacaklılar Kulübü*** (140. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.229
Cevap
68
Favori
139.351
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 138139140141142
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar Ben 23.08 de satış yaptım nasıl araştırmadan girdigime inanamıyorum , hala odemem yapılmadı klasik yalanlar ile sallanıyorum ,

tüketici hakem heyetine basvurdum , bimere yazdım sonuc hala yok
    pazartesi savcılıga suc duyurusunda bulunacagım
    ayrıca su tv kanallarının whatsapp ihbar hattına yazacagım

umarım odemelerimizi en kısa surede alabiliriz .
  • Ben de bimere yazdım bugün de icraya verdim bakalım ne olacak sonuç icra da olmazsa tüketici mahkemesine vericem gözü kararttım tutar 3000 üzeri olduğu için ilçelerde ki hakem heyeti bakamıyomuş gerekirse avukat tutucam mahkeme masraflarını da onlara ödeticem mekanlarını basmayı da düşünüyorum aslında bakalım icradan bi dönüş olsun da bunların da neden bu kadar rahat oldukları çıktı ortaya mahkemeye versen aylar sürecek onlar da bu süre içinde paranı işletip ödeme yapıyorlar zaten

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CaRviLLE -- 13 Eylül 2017; 1:46:45 >
  • Allah yardımcınız olsun beyler. Popi konulara bakarken bunu gördüm ve ne acıdır ki 1 senedir yayındaymış konu.

Bazı kişiler " git o zaman bu ülkeden " diyecek ama; hakkaten normal kalabilmek mümkün değil. İnsan aklını kaybeder ya.

Bu ülkede 5 tl için adam vuruyorlar heriflerin yaptıkları pişkinliğe bakın..

Ana konuyu okudum, 2-3 sayfa daha okudum..Adamlar resmen kanunu arkalarına almış, dalga geçiyor. Yasalarımız malesef bunlara müsade ediyor.

Düşünün ki mağdursunuz fakat mağdur olduğunuzu ıspatlamak için onca kurum ve emek harcıyorsunuz. Zaten hakkınız olan şey için bu kadar zahmete giriliyorsa, ödenmesi gereken bedelin 10 katını + mahkeme masraflarını vermeliler. Yoksa başedemezler. Si gidin mahkemeye verin, mahkeme sizi haklı bulsun, defalarca git-gel yapın, yol parası ve zaman harcayın. Mahkeme en iyi ihtimalle sizi haklı bulsun, paranızın ödenmesine hükmetsin. Ne anladım bu işten ? Herkes alabilse 10 katını; hem uğraştığına değer hem de firma bu tip oyunlara yeltenemez. Çok mu zor şu yasal dolandırıcılığı görmek ? önlem almak ?

Neyse sakinim..

• Sayın,
    T.C. Başbakanlık İletişim Merkezi (BİMER)’ ne yapmış olduğunuz 1701268307 sayılı başvurunuz 13.09.2017 tarihinde TÜKETİCİNİN KORUNMASI VE PİYASA GÖZETİMİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ tarafından cevaplanmıştır:
    Başvurunuz incelenmiş olup aşağıdaki açıklamaların yapılmasında yarar görülmüştür.

Bilindiği üzere, 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun, mal ve hizmet piyasalarında tüketicinin taraflardan birini oluşturduğu her türlü tüketici işlemini kapsamaktadır. Kanun’un 3 üncü maddesinde tüketici işlemi, mal veya hizmet piyasalarında kamu tüzel kişileri de dâhil olmak üzere ticari veya mesleki amaçlarla hareket eden veya onun adına ya da hesabına hareket eden gerçek veya tüzel kişiler ile tüketiciler arasında kurulan, eser, taşıma, simsarlık, sigorta, vekâlet, bankacılık ve benzeri sözleşmeler de dâhil olmak üzere her türlü sözleşme ve hukuki işlemi, tüketici ise ticari veya mesleki olmayan amaçlarla hareket eden gerçek ya da tüzel kişi olarak tanımlanmaktadır.

Öte yandan, 6102 sayılı Türk Ticaret Kanunu’na (TTK) göre ticarethane, fabrika ve ticari şekilde işletilen diğer müesseseler, ticari işletme olarak ifade edilmiş, tacir ise bir ticari işletmeyi kısmen dahi olsa kendi adına işleten kimseye denilmiştir. Bu bağlamda ofis, işyeri, ticarethane, imalathane vb. isimler altında bu hizmetleri yürütenlerin TTK kapsamında tacir olarak değerlendirildiğinin kabulü gerekir.
    Bu çerçevede ticari veya mesleki amaçlarla hareket eden kişilerin, 6502 sayılı Kanun kapsamında tüketici olarak kabul edilemeyeceğinden, karşılaştıkları sorunlarının çözümü konusunda genel hükümler çerçevesinde adli yargıya başvurmalarının gerektiği düşünülmektedir.

Bilgilerinizi rica ederiz.
    Gümrük ve Ticaret Bakanlığı
    Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürlüğü

Bimerden mesaj geldi yargıya başvur diyo bakalım icradan ne çıkacak kendi paramı almak için 1 aydır çektiğim eziyete bakın bi kişi de onları sorgulamıyo sen hayırdır insanları madur ediyosun demiyo görüyo musun adaleti?Adamları bakanlığa şikayet ettik daha ne yapalım gitsek sopayla bassak mekan basmaktan bizi suçlu bulurlar.

• Alışveriş yapıp iade alamayanlar, harcama itirazı yapsın ardından bimere yazsın arkadaşlar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Otomatik mesajlarla oyalanmaya devam ediliyor. Rezalette son perde.

• geçmiş olsun arkadaşlar , öncesine severek kullandığım çok fazla satış yaptığım siteydi komisyonu düşük diye ama b.knu çıkarmışlar, uzak durmak gerek
  • Bimer den mesaj geldi tüketici hakem heyetıne başvurmam gerekiyormus falan ? Öyle anladım..

Ne oldu şimdi yani ?

....tüketici hakem ,

-Büyükşehir statüsünde olmayan illere bağlı ilçelerdehakem heyetlerine başvurulması zorunludur.

İl ve İlçe Tüketici Hakem Heyetlerinin verdiği kararlar tarafları bağlar. Taraflar bu karara karşı 15 gün içinde tüketici mahkemesine itiraz edebilirler. Bu değer ve üzerindeki uyuşmazlıklarda ise tüketici hakem heyetine başvuru yapılamayacağından tüketici mahkemelerine başvuru yapılması zorunludur.

Yukarıda belirtilen düzenlemeler çerçevesinde, başvurunuza konu uyuşmazlığınızın çözümü amacıyla uyuşmazlık konusunun parasal değerini de dikkate alarak, mal veya hizmetin satın alındığı veya ikametgâhınızın bulunduğu yerdeki Tüketici Hakem Heyetine veya Tüketici Mahkemesine başvurabileceğiniz değerlendirilmektedir.

Ayrıca, konusu suç teşkil eden herhangi bir mağduriyetle karşılaşılması halinde ilgili Savcılığa başvurulması gerekmektedir.

Bilgilerinizi rica ederiz.

• Buraya yazmanız yeterli değil. Facebook tan twitterdan da bilgilendirme yazmanız gerekli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi varan22 -- 18 Eylül 2017; 15:52:14 >
  • oHcamper O kullanıcısına yanıt
    Ben alabildim oHcamper arkadaşım ve diğer mağdur arkadaşlar.
    Ekte dekontu paylaşıyorum. Yaptığım şeyleri sırası ile yazıyorum ki kimse mağdur olmasın.

* Hepinize yaptıkları gibi benim de siparişimi iptal ettiler. (06.09.2017 Sipariş yaptım. 11 Eylül filandı sanıyorum siparişimi iptal ettiler. Ama tabii geri ödeme yok)
    * Periyodik olarak sürekli aradım. Büşra Hanım diye biri var müşteri hizmetleri o gariple uğraşmanıza gerek yok direkt finansa ulaşmaya çalışın.
    * hizlial.com üzerinden sürekli "Finans Departmanına" yorum yazdım.
    * BİMER e şikayet ettim. Ve bunu yaptığımı hizlial.com a duyurdum.
    * Facebook çok önemli. Yıllar önce kapattığım facebook hesabımı bunlar yüzünden yeniden açıp reklamlarına direkt herkesin göreceği cevaplar yazdım. Yaptıkları haksızlığı hırsızlığı millete ifşa ettim. Haberlerin whatsapp ihbar hatlarına bunları duyurayacağımı yazdım. Yazdımda yazdım...
    * Şikayetvar.com üzerinden de sürekli şikayetlerimi yazdım ama facebook çok önemli. Oradan yazın.

Kim bana ne derse desin tiksiniyorum bu devletten de bu adalet sisteminden de. Adamlar saat başı reklam çıkıyorlar. Hayali ticaret yapıyorlar kendisini beslediğim devletim benim hakkımı korumuyor. Bunlara demiyor ki "sizin hakkınızda bu kadar şikayet var siz benim vatandaşımı nasıl aldatırsınız" BİMER zahmet edecekte geri dönüş yapacak.

Neyse bu gayretlerim sonucu 349 TL mi kurtardım. Benim hatam ise yıllardır bildiğim hizlial dan el alışkanlığı nedeni ile sorgulamadan ürün almam oldu. Ne bileyim adamlar fetöcüymüş te kayyum atanmış...***Sanalpazar Alacaklılar Kulübü***

• Arkadaşlar firma çalışanı tarafından arandım ve detaylıca dertlerini anlattılar. Keşke bu açıklamalar baştan yapılsaydı. Umarım herkesin mağduriyeti hızla giderilir ve firmada kendisini hızla toparlar. Satışını yapmadıkları ürünü neden sitede bulundurduklarını sordum. Ürünler XML ile çekiliyormuş. Manuel olarak kaldırdılar benim satın aldığım ve iptal ettikleri ürünü.

İletişim herşeyin başı. İnşallah ne o taraf ne bu taraf kimse mağdur olarak kalmaz.
  • Beyler böyle şikayetler ile sonuca zor ulaşırsınız. Direk İstanbul Ümraniye'de ki merkezlerine gidin. Ben gold.com.tr den laptop almıştım. Göndermediler İzmir'den yola çıktım gittim aldım. Böyle oturduğunuz yerden beklerseniz sonuç elde etmeniz zor olur.
  • Evet Arkadaşlar Gold bilgisayar ve sanalpazar aynı binadadır web sitelerinde olmayan ürünü varmış gibi gösterip paranızı alırlar aylarca sipariş verdiğiniz ürünü göndermezler paranızı geri iade etmezler kullanırlar sizin paralarınızı hakkınızı yedirmeyin bu firmalara...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi liverpol -- 16 Eylül 2017; 10:19:13 >
  • Mesaj Attım Pazartesi Ödenmediği Takdirde savcılıga suc duyurusunda bulunacagım bakalım ne diyecekler
  • quote:

Orijinalden alıntı: gokturk_-_

Ben alabildim oHcamper arkadaşım ve diğer mağdur arkadaşlar.
    Ekte dekontu paylaşıyorum. Yaptığım şeyleri sırası ile yazıyorum ki kimse mağdur olmasın.

* Hepinize yaptıkları gibi benim de siparişimi iptal ettiler. (06.09.2017 Sipariş yaptım. 11 Eylül filandı sanıyorum siparişimi iptal ettiler. Ama tabii geri ödeme yok)
    * Periyodik olarak sürekli aradım. Büşra Hanım diye biri var müşteri hizmetleri o gariple uğraşmanıza gerek yok direkt finansa ulaşmaya çalışın.
    * hizlial.com üzerinden sürekli "Finans Departmanına" yorum yazdım.
    * BİMER e şikayet ettim. Ve bunu yaptığımı hizlial.com a duyurdum.
    * Facebook çok önemli. Yıllar önce kapattığım facebook hesabımı bunlar yüzünden yeniden açıp reklamlarına direkt herkesin göreceği cevaplar yazdım. Yaptıkları haksızlığı hırsızlığı millete ifşa ettim. Haberlerin whatsapp ihbar hatlarına bunları duyurayacağımı yazdım. Yazdımda yazdım...
    * Şikayetvar.com üzerinden de sürekli şikayetlerimi yazdım ama facebook çok önemli. Oradan yazın.

Kim bana ne derse desin tiksiniyorum bu devletten de bu adalet sisteminden de. Adamlar saat başı reklam çıkıyorlar. Hayali ticaret yapıyorlar kendisini beslediğim devletim benim hakkımı korumuyor. Bunlara demiyor ki "sizin hakkınızda bu kadar şikayet var siz benim vatandaşımı nasıl aldatırsınız" BİMER zahmet edecekte geri dönüş yapacak.

Neyse bu gayretlerim sonucu 349 TL mi kurtardım. Benim hatam ise yıllardır bildiğim hizlial dan el alışkanlığı nedeni ile sorgulamadan ürün almam oldu. Ne bileyim adamlar fetöcüymüş te kayyum atanmış...***Sanalpazar Alacaklılar Kulübü***

hangi numarayı aradınız ki ? ben arıyorum çalmıyor bile.

• parayı iyi değerlendiriyorlar iphone 8 veriyorlar bu hafta bide hiçbir işlem yapmamış üyelere çıkıyor iyice kızdırıyorlar
  • Ben icraya verdim bu haftaiçi ödemezlerse son seçenek ümraniye deki yerlerini basmak olacak bimere güvenmeyin bimer biz bişey yapamayız mahkemeye verin diyo mahkeme de belki yıllarca sürecek bu nasıl iş anlamadım koskoca gümrük ticaret bakanlığı bişey yapamaz mı vatandaşın hakkını savunamaz mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: CaRviLLE

Ben icraya verdim bu haftaiçi ödemezlerse son seçenek ümraniye deki yerlerini basmak olacak bimere güvenmeyin bimer biz bişey yapamayız mahkemeye verin diyo mahkeme de belki yıllarca sürecek bu nasıl iş anlamadım koskoca gümrük ticaret bakanlığı bişey yapamaz mı vatandaşın hakkını savunamaz mı?

Gold Bilgisayar Sanalpazar Hızlıal hepsi aynı yerde aynı binadadır Size yalan söyleyebilirler burası gold değil sanalpazar değil diye bilginiz olsun Bir de ayakçı fedai çoktur binada hiç çekinmeyin hakkınızı isteyin

• Bimer'in herhangi bir işe yaradığını sanmıyorum sürekli kopyala yapıştır herkese aynı cevabı veriyorlar. Bunlarla başa çıkmanın tek yolu sosyal medyada büyük kampanya başlatıp insanları bu siteden uzak tutmak. Ayrıca şirketin vatandaşları mağdur edip zarara uğrattığını, insanların parasına haksız yere el koyduğunu yani aylarca açıkça gasp ettiğini, sanal dolandırıcılık yaptıklarını belirtip daha fazla kişinin mağdur olmaması amacıyla web sitelerine erişimin engellenmesi için Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'na çok sayıda şikayet göndermemiz gerekir. Forumu takip eden AKKnın kaldırılması konusunda yardımları dokunan Milletvekili İbrahim Özdiş'ten de yardım isteyelim belki faydası dokunur. Ayrıca sosyal medya hesapları olan diğer milletvekillerine, ilgili kurum yetkililerine de bol bol mesaj yazalım mesela twitter hesabı olan tüm milletvekillerine yazabiliriz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asdic -- 18 Eylül 2017; 12:9:18 >
  • Oraya buraya yazmak ile sorun halledilmeyecek..Adamlar tınlamıyor..

Ne yapabiliriz arkadaş ? Gold bilgisayarı aradık yok biz Gold'uz diyorlar
  • 
Sayfa: önceki 138139140141142
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.