Şimdi Ara

Sanatçılardan ortak bildiri: Korkmuyoruz, yurttaşlarımızı daha cesur olmaya çağırıyoruz (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
168
Cevap
3
Favori
11.433
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
171 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Sende yandaşsın belli gelmiş burada ideoloji mideoloji deyip duruyosun. Ne ideolojisi?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • pruvap kullanıcısına yanıt
    Yav he he.. Bu millet çok iyi biliyor ne ideolojisi olduğunu, iyi bildiği için o ideolojilere sandıkta yüz vermiyor, onların samimiyetine inanmıyor en başta.

Çünkü demokratik seçim hakkı konusunda bile kendi ideolojilerine uygun seçim yapmayanların seçme yeteneğine haiz bir insan bile olmadığına ciddiyetle inanıp milyonlarca insana koyun, çomar yaftası vuran; kendileri gibi seküler, materyalist, inançsız veya sol cenahtan olmadıkları için, Müslüman oldukları için, dini değerlere saygı gösterdikleri için direkt yobaz olarak etiketleyen güruhun ellerine iktidar gücünü geçirdiğinde yandaşlığın en şiddetlisini yapıp kendileri gibi olmayanlara nefes bile aldırmayacak karakterde olduklarını çok iyi biliyor.

Mehmet Moğultay isimli SHPli adalet bakanının "Devri iktidarında örgütleneceksin, kadrolaşacaksın... Gün gelecek o kadrolar senin yolunu açacak" deyip kendi örgütlerinin ideolojisi ve mezhebinden "3 bin hakim ve savcı aldık" dediği sözleri hala internette bulunabiliyor. Biliyoruz yani bu ülkedeki siyaseti de siyasetçileri de.

O yüzden böyle samimiyetsiz vızıltılar dünyanın en büyük sanatçılarından bile çıksa millet nezdinde kaydadeğer etki yapmaz, hatta aksi yönde etki yapar. Bu milletin inancıyla kavgası olan ideolojilerin baskıcı yönetimlerinden, yandaşlık anlayışından da çok çektiği için kolay kolay bir daha iktidar vermez.

Samimi değiller; kendilerinin de aynı siyasi ideolojik cenaha mensup insanların da kendileri gibi olmayana saygı filan duydukları yok, samimiyetsizler. Milleti süslü laflarla kandırmaya çalışsalar da objektif olmadıklarını, asla da olmayacaklarını millet çok iyi biliyor artık, hayvan terli yani. İstediklerini yazsınlar istedikleri süslü laflarla, maskelerle konuşsunlar, olmadı internette sallasınlar, yemez yemiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: hyksl

Dünya dedikleri aynı ideolojik bataklıktan beslenen kendi dünyaları işte, Zülfü Livaneli'nin mesela vasat, yer yer yetersiz romanlarına ödüller yağdıran kendi dünyaları. Kendi zihniyetlerinden olmadın mı insan değilsin, sanatçıları maçası yememiş içlerindeki halka çomar, koyun gibi esas düşünceleri yazmamışlar mesela...
    Çok kitap okuduğunuz anlaşılıyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sosyal medyada şuan iç savaş var hocam. O soyledikleriniz maalesef gerçeklesmeyecek. Bizi birbirimize düşürüp bitirecekler diye düşünüyorum. Bunu görebilen görmedim ben bu forumda.

Herkes bir taraf belirlemiş ve savaş içerisinde...

Şimdilik bu savas fiziksel değil insallah yanilirim boyle şeyler inşallah olmaz.

Biri birine mermi gösteriyor listeye ekledim diyor öteki iktidar olunca kaçacak yer arayacaksiniz diyor bu işin sonu iyi değil. İşte böyle yikacaklar. Asalayda başaramadılar PKK da başaramadılar alevi türk çatışması çıkarttılar başaramadılar kurt türk basaramadilar ve en son gelinen nokta bu. 80 öncesi ne dönüş. Umuyorum ki yaniliyorumdur...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ^7pMş^ ^ kullanıcısına yanıt
    Size hak veriyorum ancak bu kesim söylediğinizden çok daha fazlasını yapıyor. İnsanları hak yolundan uzaklaştırmaya çalışmanın adını bir şekilde koymanız gerek. Bunun öncesi var. Resmen vatandaşlık güvencesi çekilsin diye, vatandaşının refahı artsın diye çalışacağı yerde, uğraşan bir örgütlü kesim var. Zeytinyağı gibi her yaptıklarında üste çıkıyorlar, her yaptıklarının aleyhimize olduğu belliyken. Neden yargılanmıyorlar?

• hyksl H kullanıcısına yanıt
    Geçeceksin bu tip kutupcu yaklaşımları, dönde aynaya bak, banane senin dininden. Çok mu umurumda sanıyorsun, keşke aynı şeyi sizde söyleyebilseniz. İdeolojinizle de ilgilenmiyorum.
    Doğru ne işe benim için esas odur, çiş yatıştırmak size has bir tutum.

Siz belki dediğim kategoride olmayabilirsiniz sizi tanımıyorum ama emin olun dediğim vasıfları taşıyan çok ciddi bir kitle var. Ve ben onlar yüzünden 10 yılı aşkındır ciddi muhalefet içinde olduğum iktidarı şartsız destekleme kararı aldım. İşte sizin bahsettiğiniz kutupçu yaklaşımın en şiddetlisini yapan onlar yüzünden bugün iktidar ne yapsa desteği çok kaybetmiyor. Şurası çok önemli bence, bir ülkenin gelişmişliğini belirleyen en önemli unsurlardan birisi muhalefetin kalitesidir, ülkenin kaderi açısından en az iktidar kadar önemlidir.

Bugün ülkede ideolojik muhalefet çevrelerinin sözümona iktidar zulmünde ezilirken bile millete ve değerlerine karşı takındığı alaycı ve saldırgan üslupları gören bu ülkedeki seçmenin çoğunluğunu oluşturan milliyetçi muhafazakar kitle, sözde zulüm altında inlerken üslubu bu olanların güce kavuşunca neler yapabileceğini düşünmek bile istemez. Ve bu da iktidar için en kötü durumda bile kutuplaşmanın getirdiği bir oy garantisi anlamına gelir. Bu da performansı düşen iktidarın ömrünü uzatır. Bu da ülkenin gelişimi açısından olumsuz etki yapar.

Bir mıh bir nalı bir nal bir atı misali şu an en çok şikayet ettikleri şeyleri aslında kendi elleriyle beslediklerini bile ideolojik körlükleri yüzünden anlamaktan aciz bir muhalif kitle var ve söz ettiğiniz ideolojik kutuplaşmanın baş müsebbibi kendileri.

Burada sözü geçen sanatçılar ve onları besleyen siyasi ve ideolojik ortamdakiler, bu kafayla gittikçe şüphesiz milletin tepkisini daha da çok çekecekler ve kendi kuyruğunu kovalayan köpek gibi hiçbir zaman başarıya ulaşamayacaklar.

Aslına bakarsanız, herkesin kendince nedenleri var. Bana göre olması gerekense, hiçbir oluşum kişi ya da kurumun hassas çizgi ve duygularımızı kaşımasına , onlardan prim devşirmesine izin vermemek gerek. Biraz konudan uzaklaştık ama benim demek istediğim bu. Teşekkür ederim, fikrinizden yararlandım.

Ben teşekkür ederim olması gereken, bize yakışan bu.

Çok güzel anlatmışsınız cumhurbaşkanından plaket aldı diye Şener Şen tamamen tarafsız gerçek bir vatansever olan Nedim Şener ve benzeri birçok insan o güruh tarafından yerin dibine sokuluyor ise sanatçıların bildirisini art niyetli görürüm ve altında bir şeyler ararım

Buna psikolojide “bağımlı davranış” deniyor. Yani siz doğruyu değil de sadece birilerine karşı hareket etmeyi tercih etmiş oluyorsunuz.

Bu davranışlara en çok tabii ergen kitlede rastlanıyor. Size ergen demiyorum. Sadece durumu tanımlayıp örneklendiriyorum. Annesinin tavsiyelerinden bunalan genç, annesi “montunu al hava soğuk” dediği zaman “almıyorum işte” der ve karda paltosuz çıkar. Burada gencimiz sadece tepki duyduğu annesine bağımlı bir davranışı gerçekleştirdi ve doğruyu yapamadı.

Haliyle zatürre oldu.

Geçmiş olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemsinan -- 20 Temmuz 2020; 21:26:45 >
  • Ben hâlâ bu sanatçı yazarları beğenmeyenler hangi yazarların yazınlarını okuyor merak ediyorum. Cevap alırsam sevinirim.

• "Sanatçı'ya benzeyenler"

• cemsinan kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler fiziğin en önemli yasalarından biri etki-tepki kuralı malum, bu fizikte olduğu gibi zihinde de geçerli herhalde. Cümleten geçmiş olsun.

• Bence bu sanatçıların özeleştirisi, devletin yapması gereken asli vazifelerini yerine getirmiyor olmasında, belli bir partinin yönlendirmesi altında kalarak.

• Andımızın okunması,
    • Türk vatandaşlığının pekiştirilmesi,
    • Yargının ve emniyet güçlerinin tarafsızlaşması adına geçmiş dönemde yaşananlara bir ışık tutuyor.

Ülkeyi ateşe atanlara ses çıkarılması gerekiyor. Bu ülke hepimizin, herkesin üzerine düşeni yapması en doğrusu olur. Geç kalan adalet, adalet değildir.

• 5 para etmez bildiri. Körler sağırlar birbirlerini ağırlar.

• Numenorian Man kullanıcısına yanıt
    Daha iyisini yap, senin de arkanda duralım.

• Mete Can Karahasan kullanıcısına yanıt
    Okumak derken, aralarında fazla edebiyatçı/yazar yok çoğu oyuncu, tiyatrocu.. Kendi sanat dalında kıymetli sanatçılar var, önemli olmayan isimler de çok ama mevzu zaten o değil bence.

Sanırım burada sanatçıları beğenmek/beğenmemek, sanatsal bir beğeniden çok ortaya koydukları tavırdaki siyasi ve ideolojik niyetleri ve sözlerindeki samimiyetlerine inanılıp/inanılmamasıyla alakalı. Beğenen de beğenmeyen de o açıdan değerlendiriyor.

Lafın böyle geri geleceğini bildiğim için tekrar sorayım: siz hangi yazarları okuyordunuz? Cevabını bekliyorum, teşekkürler.

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.