Şimdi Ara

Sanatçılardan ortak bildiri: Korkmuyoruz, yurttaşlarımızı daha cesur olmaya çağırıyoruz (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
168
Cevap
3
Favori
11.433
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
171 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Dor Niro

Hüseyin hocam hayali bir korku yaratıp o korku üzerinden nemalanıyor bu sanatçılar maalesef. Forumu siz de görüyorsunuz en dibine kadar muhalefet ediliyor. Ekşiyi Twitter'ı saymıyorum bile. Kime ne olmuş? Adam hakaret eder, küfreder, cezasını alır hemen mesleki, siyasi, akademik titri veya cinsel tercihi üzerinden kıyamet koparılır.

Sizi çok uzun yıllardır zevkle okuyorum. Dediğiniz gibi zaman zaman sert yazdığınız da oluyor. Ama o kadar naif ve tatlı bir üslubunuz var ki vallahi başınıza bir iş gelse benim başıma gelmiş hissederim. Ama sizin de yıllardır deneyimlediğimiz gibi zaten öyle bir durum yok. Korku tüccarlarının rant devşirme çabaları olarak görüyorum bunu. Selamlar.

Alıntıları Göster

Ben sanatçıların bu bildirisinin haklı olduğunu düşünüyorum. Dediğiniz gibi, bu bölünmüşlükten fayda sağlayan bir grup olduğu doğru. Ancak bence herkesi aynı kefeye koymak çok yanlış.

Herşeyden önce tutuklu yargılamalar bir insanlık ayıbı. Ve önemli bir yerde önemli bir iş yapıyorsanız sürekli bir yargılanma riski ile karşı karşıya oluyorsunuz. Hukuğun keyfi kullanımı ile de insanları hapse tıkmak gayet mümkün oluyor. En son OdaTv olayında, kamuya malum olmuş fotoğrafı haberinde paylaştığı için gizlilik ihlali sebebi ile içeri gazeteci tıkılması gibi çok enteresan örnekler var. Zaten kamuoyu ile paylaşılmış ve hakkında kısıtlama emri, haber yasağı, kullanım yasağı olmayan fotoğrafı habere koydukları için... Cenazede bir çok mit görevlisinin bulunduğu bir fotoğraf. Hassasmış efenim. Hassassa o fotoğrafın çekilmesine niye izin verdin? Kamuoyu ile paylaşıldığında niye önlem almadın? Niye Odatv fotoğrafı kullanınca dava konusu oluyor? Madem dava konusu oluyor, adamlar niye tutuklu yargılanıyor? Gibi gibi...

Bir çok insan da hali ile korkuyor. Ya bana da bir şey olursa? Sana olmaz. Sen önemli değilsin çünkü. Sen Uğur Mumcu olursan patlatılırsın, belki hepse tıkılırsın. Sokaktaki mehmet ağa iken kimse sana dokunmaz. Sen korkma o yüzden. Ama bir gün, es kaza, dinlenen, izlenen, hak verilen ve bir kitlesi olan biri olur isen o zaman iş değişir. Keyfi yargı sana da bela olur.

Halk olarak korkmamız saçma. Başımıza bir şey gelecek olsa da korkmamız saçma. Gelmeyecek olsa da korkmamız saçma. Benim dediğim bu aslında.

----------------------

Bir gazeteciyi tutuklu yargılamak kadar salakça bir şey yok. Tutuklu yargılama mantığına ters. Mafya şüphesi ile yargılanıyordur. Dışarıda olursa davanın seyrini etkileyebilecek bir adamdır. O zaman tutuklu yargılanır. Potansiyel alacağı cezanın 2 yıl, 3 yıl olduğu adamı tutuklu yargılamak kadar büyük bir hayvanlık yok. 20 yılla yargıladığı için tutuklu adam. Adamın 20 yıl yemeyeceğini dünya alem biliyor. Ama adamın iddianamesinde utanmasalar darbeye teşebbüs falan da yazacaklar. Abuk subuk iddiaların hepsi düşüyor dava sürecinde. Ama faşistçe bir kararla, zor kullanarak, yargıyı ele geçirdiği ve emirle işlettiği için tutuklu yargılanan adam 3 yıl ceza alıyor mesela. Ama adam tutuklu yargılanmış. 3 yıl cezanın yatarı 1.5 yıl; ama adam zaten 2 yıl yatmış, salıyorlar. Üzerine de pardon parası olarak 6 ay fazla yattığının tazminatını ödüyorlar falan... Abuk subuk işler.

Normal bir hukuk sisteminde "pardon abi seni boş yere yatırdık" konusu yüz kızartıcı bir utanç vesikasıdır. Hukukçuyum diyen insanın yüzünün yere akması lazım gelir.

----------------------

Ben sanatçıların bu serzenişine katılıyorum kısaca. Ama benim dediğim çok daha net: "Beni içeri tıkacak olsan da korkmuyorum. Vız gelir tırıs gider. Düşüncelerime, beynime, aklıma kilit vuramazsın. Bende bu kafa varken, hapiste de özgür olurum. Sende o kafa varken de, koca ülke senin olsa gene mahpussun, gene mahpussun."

• Mete Can Karahasan kullanıcısına yanıt

Yenilen çok hak var orası doğru tabi. Neden yargilanmadiklarini biliyorsunuz benim söylememe gerek yok hocam. Ama tehdit ve yıkımla iktidara gelmeye çalışmakta doğru değil. Birileri ekonomik anlamda birseyler sunmalı iyi birşey söylemeli sizcede öyle degilmi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ^7pMş^ ^ kullanıcısına yanıt
    Ben artık gerçekle alakanın koparıldığını düşünüyorum. Pamuklara sarılı gelen bu metinde satır aralarında hangi alt metni buldunuz acaba? Bu ülkede birleştirici mahiyette ortak ülküler ne ara tescilli bölücülükle anlamı yer değiştirdi?

quote:

Bak şekerim kafanıza yeni dank etti ama çok geç

31.098 görüntüleme

2,9 B

59

Paylaş

Kaydet

Bildir

Can ATAKLI

78,9 B abone

ABONE OL

21 Tem 2020 tarihinde yayınlandı

101 "ak saçlı" bir araya gelmiş ve iktidara karşı manifesto gibi bir bildiri yayınlamış. metin çok güzel. ben de altına imzamı atarım. ancak imzacılara bakınca insanın canı sıkılıyor. çünkü kendilerine "ak saçlı" adını takıp bilgi ve deneyimleri aktardıklarını söyleyenlerin yarıya yakını yakın geçmişte AKP'nin peşine takılmış Erdoğan'ı desteklemiş, Türkiye'de hukuk, demokrasi ve insan haklarının ayaklar altına alınmasına büyük katkı sağlamış isimler. çok kısa bir süre öncesine kadar Erdoğan'ın fedaisi gibi çalışan bu isimler son kullanma tarihleri gelince buruşturulup bir kenara atıldılar. onlar yok olup gidebilirler, hiçbir şekilde derdim değil ama Türkiye'ye verdikleri zararın giderilmesi kim bilir ne kadar zaman alacak ve nelere mal olacak, bunu tam bilmiyoruz bilemiyoruz. Ama benim asıl canımı sıkan pek çoğunu yakından tanıdığım, vatansever, demokrat, hukuk ve demokrasiden yana, özgürlük aşığı, insan haklarına gönülden bağlı isimlerin de imzacılar arasında olması. bu nasıl bir aydınlık ilkesidir ki çok güzel bir metne imza atarken "Bunu başka kimler imzaladı?" diye sormasın. Bu asıl bir mantıktır ki bir bildiriyi imzalarken "Bunu kimlere götürdünüz, kimlerin hiç haberi bile yok?" demesin. Ali Sirmen'in Baskın Oran'la aynı listede olması ne demektir? Cem Toker'in Murat belge gibi biriyle aynı potaya konması mümkün müdür? Ergenekon'u başlatmak için bakanlık yetkisini bile kullanan bir Ertuğrul Günay'la Zeynep Oral nasıl yan yana gelebilir. Kimse "şu an ayırımcılık sırası değil, bu iktidara karşı hangi görüşten olursa olsun ortak bir payda bulunmalı" diyemez. Çünkü elbette fikirler değişebilir veya kötü zamanlarda ortak bir hedef için birbirine zıt olanlar bile aynı kefeye girebilir, ancak sırf menfaati için hiç bir zaman ait olmadığı ve olamayacağı bir zihniyeti destekleyip büyük menfaatler elde edenler bu kapsamda olamazlar. Gerek aydın sorumluluğu kısa süre için yararlı olsa bile ülkesine ve kendisine ihanet edenlerle aynı noktada buluşup ortak imza veremez.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Yanlış kişiyi etiketlediniz sanırım

Tamam şimdi anladım hocam

• ^7pMş^ ^ kullanıcısına yanıt
    Bir de başka durum var tabii, Nihat Genç. Bizim aydınlar için hep söylenen bir söz vardır. Kör müsünüz diyor adam. Hadi oradan neoliberaller diyor. Sattınız diyor davanızı, yaptıklarınızla ulusalcılığın adı kalmadı diyor. Ak sakallılar için diyorsa da bize örnek olsun, sessizlik yemininin bedelini hatırlatsın.
    Dönüp bakmak gerek. Lafın ucunu başını kaçırmak, yalandan sütten çıkmış ak kaşığı oynamak şansımızın kaldığını düşünmüyorum. Herkes bildiklerini ortaya dökecek, gönlünü temiz yürekle ortaya koyacak. Alnının akını herkesin böyle ispatlaması gerek. Adalet, biz istemezsek yerine gelmiyor. İstemem yan cebime koy diyecek lükse sahip değiliz. Sesimizi duyurmamız lazım.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 88mph

Tabi size Demet Akalın veya Şahan falan olmalıydı. Herkesin zekasına aklına göre...

Yalnız şahan'ı da taraf değiştirdi Ayasofya olayında Atatürk fotoğrafı paylaştı ve tarafını belirtti

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.