Şimdi Ara

Sanatçılardan ortak bildiri: Korkmuyoruz, yurttaşlarımızı daha cesur olmaya çağırıyoruz (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
168
Cevap
3
Favori
11.531
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
171 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Huseyin-ZST

Valla ben zaten en başından beri korkmadığım için sorun yok. Şu forumda yıllardır yazıyorum. Bazı yazılarım son derece sert. Bazı yazılarım daha yumuşak. Doğru olanı, doğru bildiğimi dile getiriyorum ve korkmuyorum. Hiç korkmadım. Çekinmedim. Kimden korkmam gerektiğini de anlamıyorum.

Ben halkın parçasıyım. Cumhurbaşkanı benim de Cumhurbaşkanım. Halkın her bireyi gibi, benim de kamu hizmetlimdir kendisi. Efendim değildir. Halk olarak biz kendisinin efendisiyiz. O yüzden niye korkmam gerektiğini anlamıyorum ve böyle bir beklenti içindelerse de, bunu reddediyorum. Ne yapacaklar? Hapse mi tıkacaklar? Bundan niye korkmam gerekiyor? Doğruyu söyledim diye hapse gireceksem, bu şereftir. Koçlar gibi girerim, yatarım, çıkarım. Büyütülecek bir konu değildir. Sayın Cumhurbaşkanı da girmiştir. Çıkmıştır. Bu ülkeye başbakan, sonra da Cumhurbaşkanı olmuştur. Sayın Cumhurbaşkanımızın yolundan gitmiş olurum. Bunda ne ayıp var?  

Bir de, dedenin babası kurşun yemiş vatan için. Sen çoğu çoğu 2 yıl yatarsın hapiste. Nedir yani? Büyük bir bedel midir?

İşte tam olarak bu sebepten zerre korkum yok. Hiç bir zaman korkmadım. Korkmamaya da devam edeceğim. Korkanı da pek anlamıyorum. Sanatçıların "korkma" diye bir yazı yazmaları gerekmesi bile üzücü. Zaten korkmuyor olmamız lazım gelir. İstiklal marşının ilk kelimesi nedir?  Hayatın tatlılığı vatanseverliğine ağır basan arkadaşlar uyudukları uykudan uyansalar iyi ederler. Büyütülecek bir konu değil yani. En kötü 2 yıl 3 yıl yatar çıkarsın. Korkmak saçma. Senden milyonlar olduğu zaman, kaçınız yatacaksınız 2 yıl 3 yıl? Öyle bir hapishane düzeni mi var? Seçmece yaparlar çoğu çoğu. Loto sana çıkarsa birkaç yüzbinde bir ihtimal. O zaman da omuzlar üstünde cezaevine uğurlanır, koçlar gibi yatar, omuzlar üstünde cezaevinden çıkarsın. Sen bitsen, gitsen, yok olsan, arkandan senden sonra 2 kişi gelen varsa hiç korkma. 1 iken 3, 3 iken 5 olursun.

O yüzden:

"Korkma, sönmez bu şafaklarda yüzen al sancak, sönmeden yurdumun üstünde tüten en son ocak."  

Milli marşımız boş laf değil yani. Altı dolu lafın. Siz korkmadığınız ve var olduğunuz sürece, lafın altı dolu.

Hüseyin hocam hayali bir korku yaratıp o korku üzerinden nemalanıyor bu sanatçılar maalesef. Forumu siz de görüyorsunuz en dibine kadar muhalefet ediliyor. Ekşiyi Twitter'ı saymıyorum bile. Kime ne olmuş? Adam hakaret eder, küfreder, cezasını alır hemen mesleki, siyasi, akademik titri veya cinsel tercihi üzerinden kıyamet koparılır.

Sizi çok uzun yıllardır zevkle okuyorum. Dediğiniz gibi zaman zaman sert yazdığınız da oluyor. Ama o kadar naif ve tatlı bir üslubunuz var ki vallahi başınıza bir iş gelse benim başıma gelmiş hissederim. Ama sizin de yıllardır deneyimlediğimiz gibi zaten öyle bir durum yok. Korku tüccarlarının rant devşirme çabaları olarak görüyorum bunu. Selamlar.

• Listedeki adamlara 3. Sınıf sanatçı diyenlere bak. Alayı lise mezunu veya lise terk.

Cahil haddini bilmez olur.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Sanatçı sanatını yapmaktansa siyasete karışıyor.

Aynı açıklamayı AKP lehine yapsalardı çoktan hepsi hem burada hem Twitter'da "yalaka, çomar, düşük seviye sanatçı" damgası yemişlerdi maalesef. Tıpkı mevcuttaki örneklerini gördüğümüz gibi :)

• quote:

Orijinalden alıntı: cemsinan

Arabistan’da Afganistan’da Suriye’de ve hatta Türkiye’de kim bunca yıldır bunların maşası oldu ve hala oluyor görüyoruz.

Altıncı filoyu protesto eden gençlere karşı o filoyu kimler savundu da gençlere sopalarla satırlarla saldırdı bir bak.

Amerika din yoğun bütün topraklarda istediği maşayı anında bulur. Yoğunlukla da solculardan değil dinci mukaddesatçı güruhtan bulur.

6 filoya karşı gelenler bügün r-t-e gitsin diye abd ve müttefiklerinin altına yatanlar ile aynı . 1974 darbesinde sözde solcu generallerle koyun koyuna giren ibo ve saz arkadaşları deniz vs... abd son anda vazgeçiyor sözde sagcıları destekliyor iş yatıyor .. bunlar solcu deil bildigin ahmak dinciler olmasa şu an hala pkk ile koyun koyuna savaşıyorsun yada işgal altındaydın

• quote:

Orijinalden alıntı: 88mph

Sen ve senin gibilerden;

Sahte delil uydurularak yapılmış bir kumpas olduğu mahkemece tescillendi.

Nu durumda bu arkadaş Türk Silahlı Kuvvetlerine ihaneti savunmuş oluyor. Üstelik bu ihanet fetö ile ortak çalışılarak yapıldı. Sonucu da ülkemizin kozmik odasını dışarıya açmak oldu.

Ama bu arkadaş hiç utanmaz gelir hep konuşur. Bunların alayı eski fetöcü.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Korkun diyen yok zaten ama bu sözde sanatçılar neden kendi kendilerine atarlanmışlar anlamak güç. Malum kesim medyası gündemine gelmek için sanırım.

Bunları sallayan yok. Gerçek sanatçılar işleri ile gündem olurlar.

• Bu arada ümit zileli nasıl bir sanat icra ediyormuş acaba ?

• Helal olsun hepsine. Korktuk ve ülkemiz ne hale geldi. İnşallah seçimle geldikleri gibi seçimle gidecekler, yeniden inşa edeceğiz ülkemizi.

• Are you aga kullanıcısına yanıt
    Rahat bir yüzbin kişiyi atabilirler içeri. İnfaz yasası cambazlığı ile hapishaneler niye boşaltıldı yoksa?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • enizam E kullanıcısına yanıt
    Teoride yüz bin kişiyi atarlar pratikde oluşacak eylemlerle nasıl başa çıkacaklar

• son 10-15 yılda gözlemleyebildiğim kadarıyla (bu durumlar belki daha eskidir bilemiyorum) sanki bir saf belirleme ve safını belli etme durumları var gibi.

bu tip yaklaşım tarzı yanlış bana göre.

sanırım sağ-sol davalarında da buna benzer muhabbetler olmuş.giyim kuşam,takılınan mekanlar vs. bu işler iyi değil. saf belirtmek,o bizden bu bizden değil söylemleri falan bence hoş değil.

halkımız bu işleri 70-80 li yıllarda yaşadı. bu tip yaklaşımlara karnı yok. bu tip kargaşaları,kaos ortamlarını genel olarak halk istemiyor.tecrübe edildi bu işler.

bu tip bildirileri,yazıları bu bakımdan manidar buluyorum.sanki güdümlü ya da devşirme gibi.

biz Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları ortak,beraber ve birlik içinde hali hazırda yaşıyoruz.çeşitli sıkıntılar elbette var.ancak bunların çözümü kesim kesim insanları kışkırtmak değil bence. çok problem yaşayan varsa seçim sandıklarını,siyaseti ve politikayı tercih edebilir ve memnun olmadığı,iyilerştirmek istediği konuları bu yolla düzenleme yetkisi kazanablir.

• Vatandaşlardan ortak bildiri: siyaset değil sanat yapın ;)

yurttaşlar sizin gibilerin çağırılarına göre mi hareket edecek. sanatçı diye yazılanlara bak hizaya gel :)

• Are you aga kullanıcısına yanıt
    Gezi tarzında bir eylem daha başlarken polis gerçek mermi kullanarak bastırır, boşuna o kadar mühimmat için ihaleye çıkmıyorlar...

https://www.egm.gov.tr/destekhizmetleri/ihale-takvimi-I

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • enizam E kullanıcısına yanıt
    Şuan herşeyi zamana bıraktık zamanla düzelicek düzelmek zorundada yoksa yokluğa doğru gidiyoruz

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.