Dünyasanat tarihini işlediğimiz derslerden altlı üstü iki göz resmi sunmak istiyorum size üstteki gözz Dünya sanat tarihine geçmiş sanata farklı bir boyut katan Amasis ressamına ait bir göz İ.Ö.530 civarlarında yapmış alttaki göz ise Amasisten 30 yıl sonra yani İ.Ö.500 lerde meydana getirdiği göz bu bilgiler ışığında bu sanatçılar sanata ne katmış yüz işlenişinde özellikle göz işlenişinde yazarmısınız kendim bazı yorumlar yaptım kaydettim ama farklı bakış açılarıda lazım bana o yüzden özellikle iki göz arasındaki farkları bana yazarmısınız sevgili forumdaşlarım saygılar sunarım
Tamam herhangi bir çatışma ortamı yok konuda ama sanatla hiçmi ilgilenen yok bu sanat bu güne nasıl geldi hiçmi takan yok
Çok sağlam gerçekten süper forumdaşlarımız var arkadaşlar sadece gördüğünüzü yorumlucaksınız benim merak ettiğim nokta sizin bakış açınız saçmada olduğunu düşünseniz bile yazın çokmu zor ya yazmak
Resimlerin bende uyandırdığı ilk izlenim korku ile karışık bir şaşkınlık ifadesi oldu.
quote:
Orijinalden alıntı: metalok
Resimlerin bende uyandırdığı ilk izlenim korku ile karışık bir şaşkınlık ifadesi oldu.
Felsefik bir anlam yüklemeye gerek yok bu adamlara kadar insanoğlunun göz uzvu tam manası ile düzgün olarak oturtulmamış bu adamlarda denemesini yapıyorlar sizce başarılı olmuşlarmı hangisi daha başarılı benim sormak istediğim bu adam illaki sanatını katar içine ama sizce birbirinden farklı olan yanları neler ve hangisi doğala daha yakın saygılar
Bu gözler sizce doğalmı :) gözlerin içindeki pisikolojik durum değil gözlerin hangiis sizce daha doğala yakın bunu açıklayabilirmisiniz
Anlaşıldı gördüğünü yorumlayabilen bir insan bulamıcaz bu forumda
Yahu biz sanatın içine anca tükürmeyi biliriz ne bilek yorum yapmasını... Ha hangisi doğala daha yakın diye sorar isen üstte duran derim. Çünkü üstteki resimde göz çukurları gerçeğe daha yakın çizilmiştir. Alltaki resimde ise göz çukurları karikatürlerdeki mesaj balonu gibi olmuş.
quote:
Yahu biz sanatın içine anca tükürmeyi biliriz ne bilek yorum yapmasını... Ha hangisi doğala daha yakın diye sorar isen üstte duran derim. Çünkü üstteki resimde göz çukurları gerçeğe daha yakın çizilmiştir. Alltaki resimde ise göz çukurları karikatürlerdeki mesaj balonu gibi olmuş.
Sanat tarihçileride alttaki diyo göz çukurlarını daha belli ettiği için sanatın ilk dönemleri olduğu için sanırım karikatürize mi yapmış bir bende çözemedim
Pardon göz çukuru tanımlamasını yanlış yaptım. Doğru göz çukuru açısından alttaki resim daha iyi olabilir. Ben göz çukuru derken gözün kendi çevresini kasttetmek istemiştim.
quote:
Pardon göz çukuru tanımlamasını yanlış yaptım. Doğru göz çukuru açısından alttaki resim daha iyi olabilir. Ben göz çukuru derken gözün kendi çevresini kasttetmek istemiştim.
İlk bakışta dediğinizde haklısınız ama alttaki ressam üstteki ressamdan sanki feyz almış ama demişki kardeşim sen neden bunun göz pınarlarını yapmadın demiş ve kendisi başka bir üslup belirlemiş gibi sanki bilmenizde fayda var bu adamlar o zamanda çok ünlü bu işten deli paralar kazanıyorlar
Burdada görüldüğü üzere sanata yorum getirmek her babayiğidin harcı değildir
İlk resim beşeriyet izleri taşıyan , toplumcu bir bakış açısıyla yapılmış. İkincisi ise hayvansal bir figürleşmeyle resme tanrısal bir hava katmış dolayısıyla yapana bağlı olarak bir yüceltme söz konusu olabilir. Ben bunu anladım.
quote:
Orijinalden alıntı: Spetsnaz!
İlk resim beşeriyet izleri taşıyan , toplumcu bir bakış açısıyla yapılmış. İkincisi ise hayvansal bir figürleşmeyle resme tanrısal bir hava katmış dolayısıyla yapana bağlı olarak bir yüceltme söz konusu olabilir. Ben bunu anladım.
Yani sitilize etmiş bak bu yorum çok hoşuma gitti :) Bu adam bu olguyu yani exekias sadece bu vazosunda yapmış bu arada diğer eserlerinede baktım
Gözbebeklerine bakınca üstteki gündüzü alttaki geceyi andırıyor sanki. Buradan insanların geceyken ki ve gündüzken ki ruh hallerini yorumlayabiliriz, ilkinde daha bir rekabetçi, çalışan insan havası var. İkincisinde ise daha çok sakinlik fakat aynı zamanda tedirginlik boy gösteriyor.
Ki bence...
Üstteki daha güzel sanki insanlığın şuanki halini anlatıyor.Bende böyle yorumladım..
ilki olası bir erkek gözü, gördüğü gibi resmedilmiş, sanatsal kaygı ve hayal gücü yok, olağan
ikincisi olası bir kadın gözü, göz pınarları bilerek sarkıtılmış, burun ince, kaşlar estetik kaygılı, 30 yıl içinde, 1900 lü yılların ilk çeyreğinin gerçeküstücü ressamlarının ilk primitif göz kırpması!
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme