Şimdi Ara

SanDisk küçük boyutlardaki 8TB SSD taşınabilir ürününü duyurdu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
545
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

• Bugün taşınabilir SSD kutularında 4TB kapasite seviyesine kadar erişilmiş durumda. Bununla birlikte artan veri ihtiyacı bu kapasiteleri de yetersiz hale getirmeye başladı. SanDisk bu konuya eğiliyor.

Kapasite rekoru

CES 2020 fuarına önemli ürünlerini getiren SanDisk henüz prototip aşamasındaki 8TB SSD taşınabilir ürününü de duyurdu. 20Gbps veri aktarım hızlarına ulaşabilen prototip ürün dünyanın en kapasiteli SSD ürünü durumunda.

Ayrıca Bkz.Kingston en hızlı SD kartlarını CES 2020 fuarında duyurdu

Extreme Portable External SSD ürününden bir miktar daha büyük bir tasarıma sahip olan 8TB SSD için henüz net bir tarih verilmedi. Halen 4TB SSD ürünleri pahalı seçenekler olduğu için pazara çıkışı biraz gecikebilir.

SanDisk ayrıca 1TB kapasiteye sahip Ultra Dual Drive Luxe USB belleğini de duyurdu. Hem USB Tip-A hem de USB Tip-C bağlantısını sunan USB bellek tamamen metal alaşımdan ve şık bir tasarıma sahip. USB bellek yaz aylarına doğru piyasaya çıkacak.

• 15 sene kadar önce İlk gördüğüm USB belleğin 16mb kapasitesi olduğunu duyunca vay be 10 taneden fazla disket alıyor diye şaşırmıştım fiyatıda düşünmeden alınacak seviye değildi . Teknoloji çok hızlı ilerliyor ve erişim kolaylaşıyor . 15 sene sonrasını hayal bile edemiyorum.

• 8 TB USB SSD bellek vaybe, 2008 yılında bimde 10 TL'ye 2gb USB bellek satılırken, 10 yıl sonra aynı fiyata 512 GB bellek bimde diyen tipler vardı.

Bakalım 10 yıl sonra bimde diyenler olacakmı.

• Clic bait. Başlığa ve fotoğrafa bakınca sanki 8 tb flahs disk yapmışlar gibi anlaşılıyor. Fakat 1 tb flash disk 8 tb harici ssd disk yapılmış.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Clickbait haberler başladı yine

• M.2 NVME ssdl'eri usb 3.1/3.2 'ye çeviren kontrolcü yongalar üretildi.Bunun öncesinde de SATA için olanlar vardı.
    Herhangi bir ssd taşınabilir USB disk haline getirebilir.Zor birşey değil.
  • 32 MB kocaman hafıza kartından nerelere geldik be.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Benim disket kutum vardı. :) ( Her biri 1,44 MB) İçine modifiye edilmiş araba resimleri koyup arkadaşlara verirdim, efsane disketleri var derlerdi. Aynı zamanlarda Eiffel 65'in "blue da ba dee" 2.5 mb'lık şarkısını Audiogalxy'den gece 6 saatte indirince mutlu olmuştum.

Bu haberi okuyup bi de düşününce geçen 7 GB'lık FM 2020'yi 6 dk'da indirdiğimi ağlayasım geldi. :)

• bizim teyze oğluna
    16mb usb yi 64 TL ye aldırdığım günü
    hiç unutmuyorum :D

• İlk USB belleğim 2005 senesinde aldığım 512 MB Kingston Data Traveler idi. Hala dolapta durur. Nereden nereye

• 10 yıl sonrasında usb bellek kalmayacak bence bulut depolamalar internet hızlarının katlanmasıyla revaçta olacak.

• Gelecekti depolama birimlerinin hızlanan internet bağlantıları ile birlikte çöp olacağını düşünüyorum. Dahası sadece kişinin kendine özel bir kişisel arşiv ve bilgileri için böyle bir tane belleği olsa yetecek. Ama oyunlar ve filmler dahil gelecekte her şeyi internet üzerine taşıyıp işleyeceğiz, çok da parayı şaapmamak lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi monacomen -- 9 Ocak 2020; 22:34:24 >
  • önce başlığa bakıyorum, sonra yazara ve "Ekrem71" i gördükten sonra haberi okumuyorum direkt kaynağa gidiyorum. 0 dert
  • al-ozaria kullanıcısına yanıt
    Eminim Fm 6 dakikada indirdiğinde 2.5 MB lık şarkı kadar sevinmemişsindir 😁. Ben de 256 kbps adsl ile aylarca emuleden dizi indirmiştim. Hızlar 1 mbps ye çıktığında uzay çağına geldik zannettim 😁

• labtek38 kullanıcısına yanıt
    Aynen üstat doğrudur. Ondan unutmuyorum, açıp 10 kere da ba dee dinlemiştim sabahın 7'sinde. Bu arada yanlış olmasın FM 2020 touch versiyonu, 6 dakikadan biraz daha uzun sürmüş olabilir ama saati filan görmedi yani, işin özünde 56 Kbps "145" dial-up Türktelekom bağlantı ile 100 Mbps lik Kablo Net bağlantı kıyaslamasını örneklemek istedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi al-ozaria -- 10 Ocak 2020; 20:4:23 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.