Şimdi Ara

::: SANDISK SANSA CLIP / CLIP+ / CLIP ZIP ANA KONU ::: (24. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6.145
Cevap
36
Favori
381.544
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Benimki de bugün saat 3-4 gibi elimde olacak.
  • radyosu nasıl ?
    bi arkadaşıma alıcam...

çok tercih edilen bi ürüne benziyor...

malzeme kalitesi
    kullanım
    ses ve radyo çekim ile ilgili bi kaç cümle bişi yazarsanız sevinirim...
  • Hay allahım ya, daha bugün vermişler kargoya. Yarın elimde olacak anca. Bu ürün çok bekletti beni işallah bu bekleyişe deyecek.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ibraxi

radyosu nasıl ?
    bi arkadaşıma alıcam...

çok tercih edilen bi ürüne benziyor...

malzeme kalitesi
    kullanım
    ses ve radyo çekim ile ilgili bi kaç cümle bişi yazarsanız sevinirim...

iyi malzeme kalitesi
    kullanımı kolay,tek eksiği klasör klasör dolaşmak yok
    ses kalitesi hakkında kötü birşey diyemez kimse,fiyatına göre iyi bir kulaklıkla fazla iyi
    radyo çekimi de ortanın biraz üstünde çok rahat iş görür...
    DİREK ALIN

• şu flac,mp3 mevzusunu biri bana kısaca anlatabilir mi? ... bildiğim kadarıyla mp3ler boyutu küçültmek için ayrıntıları siliyor doğru muyum? :) ... yani bu mp3lerde söylenen sıkıştırma winrardaki gibi dosyada kayıp olmadan sıkıştırma değil dimi,dediğim gibi sıkıştırmadan bahsedilen şey silme değil mi? örnekle bahsetmek gerekirse 64 kbpslik bir mp3ü wav'a çevirmekle,cd'den wav'a çevirmeden elde edilen seslerden kalite farkı ortaya çıkar değil mi?
  • ya arkadaşlar bugün bende sansa clip aldım yorumlara bakarak ama bi türlü çalıştıramdım. her bilgisayara taktığımda şarj oluyo bitürlü bilgisayar görmüyor nasıl çalıştırcam ben bu aleti. illa her seferinde şarjı dolduruptamı şarkı yüklüycem ben buna lütfen yyardım edin...
  • quote:

Orjinalden alıntı: dmix

ya arkadaşlar bugün bende sansa clip aldım yorumlara bakarak ama bi türlü çalıştıramdım. her bilgisayara taktığımda şarj oluyo bitürlü bilgisayar görmüyor nasıl çalıştırcam ben bu aleti. illa her seferinde şarjı dolduruptamı şarkı yüklüycem ben buna lütfen yyardım edin...

cihazın ayarlarından usb mode kısmını automatic olarak ayarlayın.
  • quote:

Orjinalden alıntı: PaNoRaMa

şu flac,mp3 mevzusunu biri bana kısaca anlatabilir mi? ... bildiğim kadarıyla mp3ler boyutu küçültmek için ayrıntıları siliyor doğru muyum? :) ... yani bu mp3lerde söylenen sıkıştırma winrardaki gibi dosyada kayıp olmadan sıkıştırma değil dimi,dediğim gibi sıkıştırmadan bahsedilen şey silme değil mi? örnekle bahsetmek gerekirse 64 kbpslik bir mp3ü wav'a çevirmekle,cd'den wav'a çevirmeden elde edilen seslerden kalite farkı ortaya çıkar değil mi?

Wave ses dosyasının eğer ilk hali ise en kayıpsız halidir. Wave dosyasını deneme amaçlı rar ile sıkıştırırsanız ortalama yarı yarıya sıkıştığını görürsünüz. Tahminimce flac da bu mantıkla sıkıştırma yapıyor eğer kayıpsız ise.

Ses dosyasının bitrate değeri birkere küçültülür ise, tekrar yükseltilemez. (Aynı resim dosyaları gibi, bir kere çözünürlüğünü düşürüp kaydederseniz resim ilk halindeki çözünürlüğe geri dönemez) Tabi bu dosyayı mp3 çevirici bir programla görüntüde yüksek bitrateli yapabiliriz ama dinlediğimizde bu farkı anlarız zaten. (Resim dosyalarını da aynı şekilde yükseltebiliriz, zaten gerçek megapixel olmayan fotoğraf makinelerinin yaptığı da budur)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deadric -- 15 Nisan 2009; 9:14:07 >

• saol arkadaşım çözdüm işi bakalım bu alet neler yapıyormuş. gerçi cowon d2 den sonra bundan fazla beklentim yok ama fena bişeye benzemiyo.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dmix -- 15 Nisan 2009; 12:52:35 >
  • deadric tam takıldığım noktayı güzel bir şekilde açıklamışsın teşekkür ederim
  • Rica ederim panorama.

Benim Clip de geldi sonunda. Beklediğimden ufak çıktı kaybolmaz işallah:)

Şuan şarj ediyorum. Şarjdan önce açıp ses çıkıyormu diye bir baktım içindeki şarkılardan birine rastgele, tamam çalışıyor. Sonra şarja taktım. Ama mesai bitimine 3 saat vardı taktığımda, 4 saat şarj edin denmiş. Şimdi mesai bitince 3 saat şarj olmuş olacak alet, bi sorun olurmu acaba. Yoksa şarja eve gidince de devam mı etmeliyim? Şarjdan sonra ilk işim de firmware update olacak tabi ki.

Son soru: Şarj bitince bunu anlar mıyız? Ekrandaki pil simgesi durmuş olur mu vs?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deadric -- 15 Nisan 2009; 16:14:48 >
  • ya hocam daha üreticiden alamadılar of ya
  • Boşver acele etme gelir. Başka bişeylerle uğraş. Bekleme öyle ben yaptım hiç hoş olmuyor:)

Bu arada bi önceki sorularından birinin cevabı sanırım şarj göstergesi cep tellerdeki gibi doldukça pil simgesi de ona göre değişiyor. Yani şarj tam olunca bir hareket olmıycak ekranda pil simgesinde herhalde.
  • quote:

Orjinalden alıntı: deadric

Boşver acele etme gelir. Başka bişeylerle uğraş. Bekleme öyle ben yaptım hiç hoş olmuyor:)

Bu arada bi önceki sorularından birinin cevabı sanırım şarj göstergesi cep tellerdeki gibi doldukça pil simgesi de ona göre değişiyor. Yani şarj tam olunca bir hareket olmıycak ekranda pil simgesinde herhalde.

Yok şarj dolunca gösteriyor.Ayrıca ayarlardan sistem den yüzde kaç şarjının kaldığını gösteriyor sorun yok :D
  • Peki ilk kullanımda full şarj etmesem ne olur acaba

Gerçi sorunun cevabını bekleyemiycem birazdan çıkıyorum sonuçta şarj 3 saat olmuş olacak sadece. Bakalım eve gidince devam edicem şarja artık ne yapim.

Bu arada ben winamp kullanıcısıyım, orda görünüyor media library de portable devices kısmında. Ordan deniycem mp3 playere şarkı atmayı. Eve gidince tabi:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deadric -- 15 Nisan 2009; 18:22:59 >
  • Evet şarjımız oldu, güncellemelerimiz kuruldu, test mp3 ve flac larmız atıldı. Deneme başladı. Off çok güzel çok. Yıllarca minton mp3 kullanan birisi olarak sesteki kaliteyi gerçekten çok rahat farkettim. Ayrıca bu menudeki kolaylık beni bitirdi. Hele bu klasör gezinme olayına hiçmi hiç gerek yok. Music/Artist/Album/Track şeklinde seçim yapabildikten sonra ne gerek var klasör olayına. Eq ayarlarına hiç bulaşmıyorum, dinlediğim müzik türünde eq kapalıyken tat alabiliyorum. Denemek için rock presetini açtım fena değildi ama genede orjinal sesi duymak isterim.

Birazdan fotoğraf çekicem onları da koyucam buraya. Ben memnun kaldım ilk etapta. Bakalım kullandıkça memnuniyet seviyem değişecek mi?

Not: Firmware güncellemesini yapmadan önce bilgisayarımda şık bir icon olarak görünüyordu ve pil doluluk oranı, firmware versiyonu gibi bilgileri görebiliyordum. 32 güncellemesinden sonra alelade bir flashdisk gibi görmeye başladı. Çok önemli değil ama eski hali güzel kullanışlıydı. Umarım ileriki bir güncellemede bu olay geri gelir.

Not 2: Bende şarkı geçişlerinde herhangi bir cızırtı olmuyor. Sanırım arkadaşların dinledikleri mp3 bitrate'i ile ilgili bir sorun.

-------------------------------------------

Şöyle bir olay oldu mp3 çalışırken taktım aleti usb den. Bİ baktım eskisi gibi görüyo bilgisayarda güzel bi ikon ve sağ tuş özellikler e bakınca bil şarj oranı vs. Ama daha önce attığım şarkılar orda görünmüyor. Yeni bi albüm attım, çıkarıp açtı, yeni albümü de görüyor eskileri de görüyor. Şimdi eskileri aletten sileceym ve yoluma böyle devam ediceym:D

Winamp ile inanılmaz kolay oluyor mp3 e şarkı atmak. Zaten ben winamp'ın media library özelliğini devamlı kullanıyorum. Orada "Portable Devices" sekmesinde direk olarak "Sansa Clip 2 gb" şeklinde görüyor ve playlistteki veya media library deki bir albüme şarkıya vs sağ tıklayıp "Send To -> Sansa Clip 2gb" işlemini yaptığınızda şarkıları sırayla atmaya başlıyor. Bu ekrandan playerde kaç mb yer kaldığını, % kaç dolu olduğunu falan da görebiliyoruz. Aynı zamanda yükleme işlemi devam ederken yükleme listesine devamlı şarkı ekleyebiliyoruz. Bu güzel bir olay mesela normal windowstan kopyala yapıştır yaparsanız ilk gönderdiğinizin bitmesini beklemezseniz işiniz baya uzar (yüksek boyutlu bir albümse mesela). Neyse bunun gibi şeyler işte. Ben memnun kaldım Sansa Clip'ten. Heleki menü ve kontrol olayına bittim. Çok kullanışlı bişey. İsterseniz "golist" olayı var aletteki mp3 ler arasında gezerken orta tuşa basılı tutunca golist'e ekliyor. Aktif bi liste diyebiliriz. Güzel işte ya süper hiper güzel manyak ultra. Sevdim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deadric -- 16 Nisan 2009; 12:26:10 >

• deadric,
    ayarlardan usb mode kısmını otomatik seç sorunun hallolur.
    evet sansa updater ile yaptıysan olmuştur.

Hayırlı olsun bu arada unuttum söylemeyi

quote:

Orjinalden alıntı: deadric

Evet şarjımız oldu, güncellemelerimiz kuruldu, test mp3 ve flac larmız atıldı. Deneme başladı. Off çok güzel çok. Yıllarca minton mp3 kullanan birisi olarak sesteki kaliteyi gerçekten çok rahat farkettim. Ayrıca bu menudeki kolaylık beni bitirdi. Hele bu klasör gezinme olayına hiçmi hiç gerek yok. Music/Artist/Album/Track şeklinde seçim yapabildikten sonra ne gerek var klasör olayına. Eq ayarlarına hiç bulaşmıyorum, dinlediğim müzik türünde eq kapalıyken tat alabiliyorum. Denemek için rock presetini açtım fena değildi ama genede orjinal sesi duymak isterim.

Birazdan fotoğraf çekicem onları da koyucam buraya. Ben memnun kaldım ilk etapta. Bakalım kullandıkça memnuniyet seviyem değişecek mi?

Not: Firmware güncellemesini yapmadan önce bilgisayarımda şık bir icon olarak görünüyordu ve pil doluluk oranı, firmware versiyonu gibi bilgileri görebiliyordum. 32 güncellemesinden sonra alelade bir flashdisk gibi görmeye başladı. Çok önemli değil ama eski hali güzel kullanışlıydı. Umarım ileriki bir güncellemede bu olay geri gelir.

Not 2: Bende şarkı geçişlerinde herhangi bir cızırtı olmuyor. Sanırım arkadaşların dinledikleri mp3 bitrate'i ile ilgili bir sorun.

Şöyle bir olay oldu mp3 çalışırken taktım aleti usb den. Bİ baktım eskisi gibi görüyo bilgisayarda güzel bi ikon ve sağ tuş özellikler e bakınca bil şarj oranı vs. Ama daha önce attığım şarkılar orda görünmüyor. Yeni bi albüm attım, çıkarıp açtı, yeni albümü de görüyor eskileri de görüyor. Şimdi eskileri aletten sileceym ve yoluma böyle devam ediceym:D

Winamp ile inanılmaz kolay oluyor mp3 e şarkı atmak. Zaten ben winamp'ın media library özelliğini devamlı kullanıyorum. Orada "Portable Devices" sekmesinde direk olarak "Sansa Clip 2 gb" şeklinde görüyor ve playlistteki veya media library deki bir albüme şarkıya vs sağ tıklayıp "Send To -> Sansa Clip 2gb" işlemini yaptığınızda şarkıları sırayla atmaya başlıyor. Bu ekrandan playerde kaç mb yer kaldığını, % kaç dolu olduğunu falan da görebiliyoruz. Aynı zamanda yükleme işlemi devam ederken yükleme listesine devamlı şarkı ekleyebiliyoruz. Bu güzel bir olay mesela normal windowstan kopyala yapıştır yaparsanız ilk gönderdiğinizin bitmesini beklemezseniz işiniz baya uzar (yüksek boyutlu bir albümse mesela). Neyse bunun gibi şeyler işte. Ben memnun kaldım Sansa Clip'ten. Heleki menü ve kontrol olayına bittim. Çok kullanışlı bişey. İsterseniz "golist" olayı var aletteki mp3 ler arasında gezerken orta tuşa basılı tutunca golist'e ekliyor. Aktif bi liste diyebiliriz. Güzel işte ya süper hiper güzel manyak ultra. Sevdim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tommy216 -- 16 Nisan 2009; 15:00:50 >

• kadıkoy yazıcıoglunda ne kadar acaba fıyatını bılen var mı?
  • quote:

Orjinalden alıntı: j.sparrow

kadıkoy yazıcıoglunda ne kadar acaba fıyatını bılen var mı?

yazıcıoğlunda bu üründen yok. Her gün geçiyorum ordan.
  • ozaman yıne carrefoura bakmak lazım orda 69 tl demıslerdı..
  • 
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.