Şimdi Ara

Sandisk SSD arızası için yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
854
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese selam, kısa devre sonucu çalışmaz duruma gelen SSD harddiskin içini açtım ve bir parça dışında her şeyin normal olduğunu gözlemledim. Tahminen enerji o parçadan öteye iletilemiyor. Ancak yanan parçanın ne olduğunu (üzerindeki bilgiler okunmuyor) bilmediğimden sizlere danışmak istedim.

SSD'nin maddi açıdan hiç bir önemi yok. Amacım içerisindeki dosyaları kurtarmak.

Sandisk SSD arızası için yardım

• İçindekiler mühimse direkt veri kurtarma kuruluşlarına devredin konuyu. Hiç macera aramaya değmez.
  • quote:

Orijinalden alıntı: KendiİsteğiyleAyrıldı

İçindekiler mühimse direkt veri kurtarma kuruluşlarına devredin konuyu. Hiç macera aramaya değmez.
    Kurtarma merkezleri yüksek meblağlar istedikleri için fazla risk almadan kendim bir çözüm bulma gayretindeyim.
  • cRChasch kullanıcısına yanıt
    Yüksek mebla istendiğini biliyorum hocam. Ama o parça zor bulunur. Piyasadan aynı marka-model bir şekilde edinirsen o parçayı değiştirebilirsin. Bir fikir... Hani ikinci el olur, sıfır olur, içindekilerin senin için değerini ölç biç ona göre hesap yap...
  • quote:

Orijinalden alıntı: KendiİsteğiyleAyrıldı

Yüksek mebla istendiğini biliyorum hocam. Ama o parça zor bulunur. Piyasadan aynı marka-model bir şekilde edinirsen o parçayı değiştirebilirsin. Bir fikir... Hani ikinci el olur, sıfır olur, içindekilerin senin için değerini ölç biç ona göre hesap yap...
    Acaba aynı model SSD alıp, arızalı olanın bellek çiplerini yeni olana aktararak çözebilir miyim kafamda deli sorular.
  • cRChasch kullanıcısına yanıt
    Bellek çipine sakın dokunayım deme.

Aynı marka-model olanın orada gördüğün entegresine dokun. Full çalışacaktır; başka bir yeri daha yanmadıysa.
  • Yanan parça mosfettir. Model numarasinindan poleritesini bulmaya çalışın.
    Yakın değer de muadil parça ile yeniden calistirilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ssd Arızası Hakkında.
    7 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: muhsin kamer

Yanan parça mosfettir. Model numarasinindan poleritesini bulmaya çalışın.
    Yakın değer de muadil parça ile yeniden calistirilir.
    Bilgi için teşekkürler, maalesef yanıktan dolayı değerleri okunmuyor. Sanırım şimdilik en mantıklısı yeni bir SSD alıp o parçayı kullanmak.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.