Şimdi Ara

SanDisk SSD Plus 240 Hız Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
326
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. 8 yıllık lenovo z580 bilgisayarımı günlük kullanım için daha uygun hale getirmek amacıyla Sandisk Plus 240 ssd alıp 3 gün önce monte ettim. Windows 10 u UEFI ve GPT olarak sorunsuz kurdum. Benchmark testleriyle baktığımda 4k hızlarının aşırı düşük olduğunu gördüm. Aynı ürün başka kullanıcılarda daha yüksek sonuçlar veriyor. Ayrıca bu SSD modelinin başlangıç seviyesi ve kısıtlı performanslı olduğunu biliyorum. Ama okuma yazma hızları normalken ,4K değerler sıkıntılı. AHCI mod açık BİOS ,Chipset güncel SATA3 ten bağlı ve SanDisk Firmware güncel.Sizce sorunun kaynağı nedir? Yardımlarınızı bekliyorum.

SİSTEM
    Lenovo Z580
    BIOS Version:5FCN35WW
    Intel(R) Core(TM) i5-3210M CPU @ 2.50GHz
    8 GB RAM
    NVIDIAGeForceGT630M
    Sandisk SSD Plus 240
    SanDisk SSD Plus 240 Hız SorunuSanDisk SSD Plus 240 Hız SorunuSanDisk SSD Plus 240 Hız Sorunu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi clamyychill -- 18 Mayıs 2020; 18:0:15 >

• 4K write normal sayılabilir fakat 4K read düşük. BIOS güncelse default ayarlara döndürüp deneyebilirsiniz. Anakart'a fazla SATA cihaz bağlı değilse, kablo vs. sorunları yoksa zaten firmware, driver vs. pek bir işe yaramaz çünkü bu tür sorunlar genelde anakart ile alakalıdır.
  • Teşekkür ederim cevap için.SATA dan sadece SSD bağlı şu an. Anakartım mı ağrızalı yani bunu mu anlamalıyım?
  • Arıza denemez, anakart'ın desteği sınırlı olabilir, BIOS güncellemesi veya ayarlarıyla alakalı olabilir veya bu SSD ile ilgili bir problemi vardır bunu ancak aynı anakart ile aynı SSD'yi kullananlardan öğrenebilirsiniz. Anakart'ı olağan şüpheli yaptım fakat SSD'de bir problem olmadığından emin olmak için farklı bir PC'de deneyebilirsiniz.
  • Anakart eski olduğu için normal, bende lga775 vardı 1151 pine geçtim aynı ssd ile ve sonuç muazzam. Sizde düşük şu an ama tabi her koşulda hdd den iyidir.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Aynı Laptop ve aynı SSD kullanıp daha iyi sonuç alan bir kaç arkadaşa rastladım forumlarda. Yani anakartın teknolojisinin geriliğiyle bu durum açıklanamıyor. Dediğiniz gibi SSD de problem olma ihtimalide var. Çünkü sadece 4k okuma değerleri düşük. Farklı durum olsa tüm değerleri düşük olabilirdi. Başka cihazda deneyip test edeceğim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.