Şimdi Ara

Sandisk'ten Sansa e200

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
3.922
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Donanım piyasasına giren öyle ürünler var ki, bu ürünleri daha da ilginç hatta bazen de komik duruma düşüren neden ise tanıtımında kullanılan kelimeler. Öyle ki, MP3 çalar üreten firmaların hemen hemen bir adet iPod kopyası ürünü yer alıyor. Bunu bizler değil, firmaların kendisi söylüyor. #8220;iPod'un rakibi, iPod'un benzeri ama daha uygun fiyatlısı#8221;, vs#8230; Ve acı bir gerçek, her zaman için doğruluğunu bir kez daha göstererek bu ürünün de zamanla trajik bir şekilde yok olmasını izliyoruz; taklitler, aslını yaşatıyor.

Ne zaman yeni bir MP3 çalar çıksa, acaba iPod'a benzemek için ne gibi tasarımlar yaptıklarını sorgular olduk. Oysa Sandisk, bu konuda uzun zamandır yapılması gerekeni yaptı. iPod'un ezici satış rakamlarını ve tanıtım faaliyetlerini hiç düşünmeden Mart sonunda piyasada olacak yeni ürünü Sandisk s200 serisini duyurdu.

Mart ayında Amerika'da satışa sunulacak olan ürünün Avrupa'ya ve ülkemize ne zaman geleceğini henüz bilmiyoruz ama Sandisk, ürününe oldukça güveniyor ve ürün gamındaki MP3 çalarlar içerisinde amiral gemisi olarak Sansa e200 serisini gösteriyor.

Sandisk, e200 serisinde 3 ürünü kullanıcılarla buluşturmayı hedefliyor. Bunların tek farkları ise dosya kapasiteleri. 2, 4 ve 6 GB'lık hafıza seçenekleri olan seride sadece MP3 çalmıyorsunuz. 1,5 inçlik ekranın size sunduğu imkanlarla fotoğraf ve video dosyalarını da izleyebiliyorsunuz (15 kare/sn MJPEG formatı ile). Bu arada belirtmeden geçmeyelim 6 Gb Flash tabanlı Mp3 çalıcılar arasındaki yeni rekor kapasite.

Liquidmetal tekniği sayesinde ürünün kaplaması gayet dayanıklı ve çizilmelere karşı da korunmuş olarak sunuluyor. Ürünün üzerinde bulunan düğmelerle aradığınız dosyalara kolayca ulaşabilmeniz ve komutları kolayca verebilmeniz hedeflenmiş. Ancak şu ana kadar ürünü inceleyenlerin ortak görüşleri arasında, kullanımın aslında o kadar da kolay olmadığı ve bazı durumlarda da can sıkıcı olduğu söyleniyor.

Ekran görüntüleri

Lityum iyon batarya kullanan e200 serisi ile sürekli MP3 dinlemek isterseniz, bu süre en fazla 20 saat olarak ölçülüyor. Kullanıcıları sevindiren bir diğer özelliği de MicroSD (Transflash) yuvası ile hafızalarının daha da artırılabilmesi (1 Gb'lık bir kart Türkiye'de 60$ civarında bulunabilmekte). Özellikle belli tarz müzik arşivleri ya da bir arada tutmayı düşünenler ve telefon ile senkronize çalıştırmak isteyenler için olası bir çözüm.

iPod'dan ayrılan en önemli özellikleri arasında dijital FM radyo, ses kaydı ve radyo kaydı bulunuyor. Ürünün en büyük avantajı yurt dışında 4 Gb iPod Nano fiyatına 6 Gb kapasite sunması. En büyük handikapı ise iPod Nano'ya göre nerdeyse iki kat fazla hacime sahip olması. Fakat bu hacim ona belki de kapasite, %50 fazla pil ömrü, genişleyebilirlik ve fiyat avantajını getiren en büyük faktör.

Not: Ürünün Türkiye'ye geliş tarihi ve tahmini fiyatı konusunda bilgi almak için Turanlı Elektronik ile irtibat kurabilirsiniz.

Sayfanın Linki : http://www.sandisk.com/Products/Catalog(1166)-SanDisk_Sansa_e200_Series_MP3_Players.aspx </a></b></span id="msg"></font><br><br>[/html]

• jilet yerine hep wilkinson, selpak yerine de nova vs tercih ettim, hiç pişman olmadım. ilk walkman im de sony degil aiwa idi.. hatta evdeki micro muzik setim de.. o zaman da "ayvayı yedin olum" derlerdi arkadaslar, ama sonra hepsi walkmanlerini aiwa aldılar ve tatlı niyetine hep beraber kullandık aiwalarımızı..
    cok mu marjinaldik? - hayır. peki farklı olmayı ve farklı olmanın verdiği tadı seviyor muyduk? - evet..

sonra nooldu, meg ryan'i herkes kesfetti ve iyiden anlayan herkes aiwa almaya basladı... sadece büyüdüklerinde "arcelik iyidir" diyecek olanlar, sony de karar kılmaya devam ettiler o zamanlar...
    şu andaysa sony de mp3 piyasasında yok gibi, aiwa da. arcelik zaten o piyasada olamazdi olamayacak.

ipod u, sony ve arcelik arasi biryerlere koyabilirim en fazla, yani, "Ve acı bir gerçek, her zaman için doğruluğunu bir kez daha göstererek bu ürünün de zamanla trajik bir şekilde yok olmasını izliyoruz; taklitler, aslını yaşatıyor." tesbitine pek fazla katıldıgımı söyleyemeyecegim...

bu demek midir ki ipod kötü bi üründür? - kesinlikle hayır. sadece tesbite katılmıyorum o kadar..
    haddim olmayarak, fazla genel olmuş

• iPod'a oldum olası ısınamadım zaten Sürükle bırak mantığı yerine kendi yazılımına mahkum eden kaç tane mp3 player vardır piyasada acaba? Marka düşkünü olmak yerine markaların getirdiklerine bakmak daha gerçekçi olur. Zamanında Moda telefon olma özelliğine sahip nokia o günlerini mumla arayacak gibi. Şatafatlı reklamlarda değil icraatlarla olacak bu. Aynı durumdan intel de ders aldı ki adam gibi rekabetin hakkını verebilecek işlemciler üretecek 2007 de.
    Bazı alışkanlıkların bir an da değişmesi zor fakat sandisk gibi yenilikler getiren ve kıyaslanabilecek başka modeli olmayan ürünleri üreten firmalar sözünü ettiğim tekdüze alışkanlıkları değiştirecek elbet. Ayrıca pili de %50 daha fazla dayanıyorsa bence bir miktar büyüklüğün zararı olmaz.

• walla ipod kullanıcısı olarak itunes ve ona entegre çalışan 3rd party programlar sayesinde drag-n-drop mantığını sildim attım kafamdan. en basitinden bi tane audio-cd takıyorum. kendisi otomatik parçaların bütün bilgilerini indiriyor,albüm kapağını indiriyor,varsa şarkı sözlerini indiriyor, mp3 e çeviriyor ve ipod atıyor.. normalde kendim yapmaya kalksam kim bilir ne kadar zaman harcayacam...ben inanılmaz keyif alıyorum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: dest

walla ipod kullanıcısı olarak itunes ve ona entegre çalışan 3rd party programlar sayesinde drag-n-drop mantığını sildim attım kafamdan. en basitinden bi tane audio-cd takıyorum. kendisi otomatik parçaların bütün bilgilerini indiriyor,albüm kapağını indiriyor,varsa şarkı sözlerini indiriyor, mp3 e çeviriyor ve ipod atıyor.. normalde kendim yapmaya kalksam kim bilir ne kadar zaman harcayacam...ben inanılmaz keyif alıyorum.

ipod 5g wmp 10 ile uyumlu calisabiliyor mu? eger calisiyorsa bahsettigin her seyi wmp 10 ile de hallederek ipodunu kullanabilirsin.
  • görünüm mükemmel
  • Evet piyasaya yine i-pod a rakibim diyen bir player çıkıyor fakat malesef bu da sadece sınırlı kullanıcılar tarafından satın alınacak (örn: iRiver,Sony NW serisi). I-pod nanodan daha üstün bir alet gibi gözüküyor ses kalitesi ve kullanışlığı denemeden anlamak imkansız tabi. Fakat bir gerçek var ki tasarımı ipodwari. Kesinlikle bir marka taraftarı değilim aksine karşıyım ürünün getirdiklerine bakarım ben.. Eğer ses kalitesi ve kullanışı iyi olursa e200 satar ki ek hafıza desteği, video desteği, FM radyo ve ses kayıt desteği yeni bir iPod Killer daha geliyor mesajını vermekte..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ürün gayet güzel.İpod a rakip olur mu bilemem.

Sana sözümde görevin hayırlı olsun.Kafadan editör olarak başlamışsın

İmla kurallarına , yazım hatalarına biraz daha dikkat edersen sevinirim.Ve mümkünse yazdıklarını göndermeden önce gözden geçirmen.Bazı harfler ve karakterler çıkmamış.

quote:

Sandisk s200 serisini duyurdu

Ve cümlelerde yanlış kullanımlar da var.Neyse .Dahada iyi olman foruma yararlı olman dileğiyle.
  • Görüntü ve özellikleriyle ıpod a rakip olabilir...
  • Ben bununun e250 modelini aldim New York tan
    bu sayfaya girerseniz bu urun hakkindaki yorumlarima bakabilirsiniz

http://forum.donanimhaber.com/m_8025477/tm.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kara_eylül -- 24 Temmuz 2006; 22:40:36 >
  • Uzun araştırmalarımın sonucunda SANDISK SANSA MX4 e260 4GB MP3 PLAYER da karar kıldım. Kullanan bir üyemiz 2 gb olanını almış ve beğenmiş. Bende ondan etkilendim ve sipariş verdim.
  • Arkadaşlar sandisk sansa e260 4GB ürününü aldım ama radyosu yok, acaba bu üründe mi yok benim cihazda mı anlamadım. Ne yapmalıyım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: kat

Arkadaşlar sandisk sansa e260 4GB ürününü aldım ama radyosu yok, acaba bu üründe mi yok benim cihazda mı anlamadım. Ne yapmalıyım.

Radyosu var bulamadıysan forumda kara_eylül nickli arkadaşa sorarsan sana yardımcı olacaktır.
  • Ahmet arkadaşım kara_eylül'e sordum hala cevap bekliyorum. Senin bildiğin başka birileri varsa yoksa bana daha başka kim yardımcı olabilir. Çünkü alalı 4 gün oldu iyade 8 gün içinde yapılıyormuş, acele etmem lazım.
  • quote:

Ahmet arkadaşım kara_eylül'e sordum hala cevap bekliyorum. Senin bildiğin başka birileri varsa yoksa bana daha başka kim yardımcı olabilir. Çünkü alalı 4 gün oldu iyade 8 gün içinde yapılıyormuş, acele etmem lazım.

bildiğim başka kimse yok...

kullanma klavuzunda bu konuda bilgi verilmedi mi? Birde aldığın yere sormayı denedin mi?
  • quote:

Arkadaşlar sandisk sansa e260 4GB ürününü aldım ama radyosu yok, acaba bu üründe mi yok benim cihazda mı anlamadım. Ne yapmalıyım.

Ürünün TR ye gelen versiyonlarında ne yazık ki radyo yok.
  • Radyo var da programsal olarak kapatmışlar...Bİr arkadaş anlatıyordu nasıl yapıldığını,ama kimdi bir bilen var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ramses -- 19 Ağustos 2006; 2:44:15 >
  • evet radyo olayı çözüldümü şimdi radyo varsa bunu düşünebilirim.
  • yahu bi firmware ile radyo açılır ya niye açılmasın...

ürünü turanlı elektronik getiriyordu sanırım onlara bi sormak lazım...
  • 2,3 gün içinde yardımcı olursanız sevnirim arkadaşlar çünkü salı günü iade işlemini başlatacağım.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.