Şimdi Ara

SanDisk ULTRA PLUS 256GB SSD [inceleme] | SanDisk SSD [ANA KONU] (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
869
Cevap
8
Favori
44.160
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: tayfn1907

Kadıköyde eksen bilgisayarda olabilir bir bak derim internet sitesinde128 gb olan var tek gerçi ama illa kadıköyden mi alacaksın bir sürü mağaza filanda var

Kadikoy, nautilus, meydan'a gidebilirim ama bulma ihtimali en yuksek yer kadikoy oldugu icin oyle demistim :/

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: R£DSTON£

@Solid State Disk

Sence fiyatların makul seviyelere inmesi ne kadarlık bir süreç alacaktır üstad ?

Merhabâlar R£DSTON£ hocam,

Fiyatlar şu anda maalesef MLC sınırlarına takılmış durumda. Üretim tekniğinde Micron 16nm, Toshiba da 15nm'e kadar indi. Fakat mâliyetlerin daha da düşmesi için endüstrinin TLC'ye geçmesi elzem. Öngörüler 2017'de TLC'nin birinci NAND tipi olacağı yönünde.
    Bir de bu sene tüm firmalar için zorlu geçti, 2015'te daha güzel fiyatlar bizi bekliyor olacak inşeAllah. HDD seviyesine yakın etiketler için TLC'nin yayılmasını beklemek lâzım :)

Muhterem arkadaşlar,

SanDisk Standart serîsi incelememiz bitti. Bu çalışmamız sâdece Türkiye'de değil, tüm dünyâda bir ilki teşkîl etmekte. Çünkü bu SSD'nin daha evvel yapılmış nizamlı bir incelemesi bulunmuyor.

Bakalım ne kadar muvaffak olacağız

http://www.ssdlabs.net/incelemeler/sandisk-standart-g25-128gb-incelemesi-kayip-bir-sandal/

• Solid State Disk kullanıcısına yanıt
    İşimiz TLC' lere kaldı desene üstad.

İnceleme için de teşekkürler.Test kısmı çok güzel hazırlanmış, eline sağlık.Piyasadaki birçok SSD' yi o testlerde bir kullanıcının gözünden görebilmiş olduk.Bizim emektâr Ultra Plus' ımızı da testlerde görmek güzel.

Böylece Sandisk Standart serisi incelenirken birçok SSD' ye de ışık tutulmuş oldu.

Her zaman söylediğim gibi devamının gelmesi dileğimle, iyi çalışmalar.
  • Bulamiyorum. Hicbir yerde yok. Gelmeyecegini soyluyorlar. Istemesem de 840 evo alacagim galiba veya extreme 2 icin para mi biriktirsem?....

• Drakoid D kullanıcısına yanıt
    Varya hocam işte buralarda Vatanda daha ucuz hem gezmiş olursun stokta olan bir mağazaya git
    http://www.bimeks.com.tr/urun/137037/sandisk-256gb-ultra-plus-ssd-530mb--445mb-.aspx
    http://www.vatanbilgisayar.com/256gb-ultra-plus-sata-30-ssd-okuma-530mb-_-yazma-445mb-12117.html

• quote:

Varya hocam işte buralarda Vatanda daha ucuz hem gezmiş olursun stokta olan bir mağazaya git
    http://www.bimeks.com.tr/urun/137037/sandisk-256gb-ultra-plus-ssd-530mb--445mb-.aspx
    http://www.vatanbilgisayar.com/256gb-ultra-plus-sata-30-ssd-okuma-530mb-_-yazma-445mb-12117.html

Bimeks'in mağazaları benim için çok uzak. Vatanın bir mağazasına gittim. 334 lira diyordu sitesinde. Sordum 407 lira dedi. Internette başka yazıyordu diyince o internete özel indirimdir dedi. Ben bu ürünü f/p ürünü olduğu için sevmiştim. Eğer 840 Evo ile aynı fiyata geliyorsa o zaman istemesem de biraz daha güçlü 840 evo'yu tercih edeceğim galiba.

Benim bildiğim en azından haftasonları Vatan mağazalarında da indirimlerin geçerli olduğu idi. Vatan' daki görevlinin size böyle bir şey söylemesi çok saçma olmuş.

EVO' nun öyle aman aman üstün olduğu bir durum yok.Hatta iki SSD' nin de birbirine üstün olduğu durumlar mevcut zaten.

Eğer kesin olarak fiyat 407 TL ise; EVO tercih edeceğinize Sandisk Extreme II modelini tercih edin (Vatan mağazasında internette olduğu gibi 419 TL ise). Extreme II modeli ile EVO fiyatına Samsung PRO serisindeki performansı almış olursunuz.
  • Aynı şeyi Vatan bir yakınıma da yaptı. O fiyatlar internete mahsusmuş. Yâni mağazalarına gidildiğinde çevrimiçi fiyatın 30 - 100 lira arası daha yüksek bir rakamla karşılaşmak muhtemel.

Hepsiburada'da maalesef çeşit az.
  • Hatırlıyorumda mağaza zamanında 340 TL civarında satış yapılıyordu, mağlum dolar da yükseldi fiyatı uçtu. Mağazayı geçen aradım 392 TL demişti şimdi 407 TL. Almak isteyenler beklesin yada alternatif modelleri tercih edebilir.
  • Bence ultra plus daha iyi bir ürün kesinlikle dayanıklılık testlerinde samsung en dibe vuruyor 840 pro bile normal kullanımda pek farketmeyecek elbette ama imkan olduğu sürece sandisk seçilmeli ayrıca R£DSTON£ arkadaşımızın dediği gibi o fiyata çıkabilirsen Extreme II daha iyi bir seçenek olur vatanın garip uygulamarı cidden git gide daha kötüleşiyorlar eskiden bu kadar değildi bozuldular iyice ne yazıkki başka alternatif de yok gibi
  • USB3 bir HDD kutusu ile ne kadar performans alabilirim sizce?
  • @tayfn1907

Saçmasapan uygulamalar işte haklısın.

Söylediğim gibi EVO' nun fiyat seviyesinde PRO performansı sunan Extreme II daha iyi bir tercih tabii ki. Dayanıklılık konusunda da sana katılıyorum, bir ara öyle testler paylaşılmıştı.

@Resul Sever

USB 3.0' ın en üst limitine kadar performans alırsınız. SSD' ler USB 3.0 bir belleğe göre çok daha hızlı oldukları için USB 3.0 arabiriminin sınırlarını zorlarsınız.Ama neden böyle bir şeye ihtiyacınız var ki ? Eğer taşınabilir depolama olarak kullanmak istiyorsanız; 2.5'' 1TB bir HDD almanız çok daha mantıklı, ucuz ve depolama boyutu açısından 4 kat fazla alan olacaktır.

Zaten HDD' lerin yazma ve okuma değerleri de USB 3.0 arabiriminin limitine yakın, eşit veya daha yüksek olduğu için HDD ve SSD' nin bir farkı olmayacaktır (bir kutuya konduktan sonra).

• quote:

Bence ultra plus daha iyi bir ürün kesinlikle dayanıklılık testlerinde samsung en dibe vuruyor 840 pro bile normal kullanımda pek farketmeyecek elbette ama imkan olduğu sürece sandisk seçilmeli ayrıca R£DSTON£ arkadaşımızın dediği gibi o fiyata çıkabilirsen Extreme II daha iyi bir seçenek olur vatanın garip uygulamarı cidden git gide daha kötüleşiyorlar eskiden bu kadar değildi bozuldular iyice ne yazıkki başka alternatif de yok gibi

Off çok sıkıldım bu işten. Vatan'dan 340'a alıcam diyince rahatlamıştım. Şimdi yine bir belirsizlik. Bir mağazaya gelip elime geçen işkini alıp çıkmak istiyorum. Extreme 2'nin satıldığı bana yakın bir mağazası yok vatanın. Kingston 3k hyperx nasıl? O da 417 gibi bir şeydi.

• http://www.anandtech.com/show/7173/samsung-ssd-840-evo-review-120gb-250gb-500gb-750gb-1tb-models-tested/8

Sandisk 256 ultra plus 840 evo'dan daha iyidir diyorsunuz da yukardaki incelemede. Cogunda samsung gecmis.

Kim demiş bunu ?

Ben her ikisininde birbirine üstün olduğu noktalar vardır dedim.Yukarıda Tayfun arkadaşımızda dayanıklılık konusunda Sandisk daha iyi bir tercihtir demiş.Yani bariz olarak daha iyidir gibi bir cümleye ben denk gelmedim, başkası söylediyse bilemem.

Paylaşmış olduğunuz sitenin testleri de benim açımdan güvenilir olmayan testler. Anandtech sitesinin ekran kartlarındaki saçmasapan testlerinden sonra diğer testleri de beni alâkadar etmiyor.Ama daha başka site testlerinde de EVO' yu önde görebilirsiniz, buna bir lafım yok. '' Rapid mode '' gibi uygulamalar ile bu normal karşılanmalı.Öyle modlar kullanılmadığı zamanda test sonuçlarını değerlendirmek lazım.

Akabinde EVO (414 TL) , U-PLUS (343 TL) şu an Vatan' da. Aralarında 71 TL fark olan iki üründen bahsediyoruz. EVO' nun birkaç test fazladan önde olması mantıklı karşılanabilir.Ama inanın EVO' da alsanız, U-PLUS' da alsanız, PRO' da alsanız vs. günlük kullanımda bir fark hissetmeyeceksiniz.Ancak benchmark testlerinde farkı göreceksiniz.

Bence en kısa zamanda hiç uğraşmadan Vatan' ın internet sitesinden aklınıza yatan ürünü alın.Ve 71 TL fazladan vermektense U-PLUS' a yönelin derim.

• Internetten alamiyorum alabilsem kesinlikle o fiyata onu alirdim fakat alamiyorum. Alabildigim yerlerde de ikisinin de fiyatlari 400lerde maalesef. Extreme 2 de 470-80 civarinda. Bir tek kingston 3k 420 gibi bir sey. Onu da dusunebilirim. Artik cok gec olmadan almak istiyorum.

• 128 lik olandan aldım. Bilgisayar bir anda akmaya başladı. Geleneksel hdd ler harbi devrini tamamlamış. Yaşasın ssd
  • Kesinlikle katılıyorum evo daha iyi olsa bile arada 70 lira fark var buna değmez hiçbir şekilde benim görüşümde bu ayrıca şu konuyuda inceleyebilirsiniz fikir verecektir dayanıklılık anlamında kingston 3k da daha iyi sonuç vermişki samsung sonuç verememiş neredeyse bu testlerde de ama bizim dediğimiz şey şu bu kulvardaki tüm ssd lerin birbirlerine karşı artılarıda vardır eksileride ama normal bir kullanımda bunları anlamak neredeyse imkansızdır özel bir iş yapmıyorsanız onun için içinize sineni alın derim bizim yaptığımız gibi
    Hayırlı olsun güle güle kullan ssd ni tofaştan ferrariye geçmek güzel olsa gerek

• quote:

Kesinlikle katılıyorum evo daha iyi olsa bile arada 70 lira fark var buna değmez hiçbir şekilde benim görüşümde bu ayrıca şu konuyuda inceleyebilirsiniz fikir verecektir dayanıklılık anlamında kingston 3k da daha iyi sonuç vermişki samsung sonuç verememiş neredeyse bu testlerde de ama bizim dediğimiz şey şu bu kulvardaki tüm ssd lerin birbirlerine karşı artılarıda vardır eksileride ama normal bir kullanımda bunları anlamak neredeyse imkansızdır özel bir iş yapmıyorsanız onun için içinize sineni alın derim bizim yaptığımız gibi
    Hayırlı olsun güle güle kullan ssd ni tofaştan ferrariye geçmek güzel olsa gerek

Zaten sandisk'i o fiyata bulabilsem baliklama atlicam ama yok ki

O yuzden fiyati bir kenara koyarak sormustum cunku ikisinin de fiyati asagi yukari ayni oluyor.

Sandisk guvendigim bir firma zaten daha birkac gun once gozu kapali 64 gb microsd aldim sandisk ultra.

Ultra plus alacağım dersen en kolay yol ya olan bir mağazaya gideceksin yada internet üzerinden alacaksın
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.