Şimdi Ara

SanDisk ULTRA PLUS 256GB SSD [inceleme] | SanDisk SSD [ANA KONU] (31. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
869
Cevap
8
Favori
44.145
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Uwais

ssd den bu ssd ye clone yapmak istiyorum. Hangi programı kullanmalıyım ?

Merhaba,

İşletim sistemini de kopyalamak sanırım amacınız ? Ancak klon durumlarında bazen sorunlar çıkabiliyor. Bunun yerine manuel olarak bunları yaparsanız daha sağlıklı olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Uwais

ssd den bu ssd ye clone yapmak istiyorum. Hangi programı kullanmalıyım ?

Sistemi komple başka ssd ye mi kopyalamak istiyorsunuz, eğer öyleyse future systems in casper yazılımını kuıllanabilirsiniz, ben de ssdden ssdye 160gb a yakın sistemimi 10 dakikada klonladım, sorunsuz stabil kullanıyorum
  • Merhaba arkadaşlar nasılsınız Ssd'nin performasından memnunmusunuz? Ben pek memnun değildim ama sistemden kaynaklıymış sanırım W10'un geçenlerde yayınladığı büyük güncellemeyi yükledikten sonra daha stabil oldu sistem gerek açılış olsun gerek günlük işler olsun
  • Merhaba arkadaşlar. Geçen gün ssd lerle ilgili bir yazı okurken sürücülerini güncelleyiniz diye bir ifade vardı ve kafama takıldı. Böyle bir şey var mı, varsa bu ürün için nasıl yapacağız fikri olan paylaşırsa sevinirim.
  • Hocam sandisk ultra 2 120gb ssd aldım. ilk sonuçlar bu şekilde sizce nasıl değerler?

SanDisk ULTRA PLUS 256GB SSD [inceleme] | SanDisk SSD [ANA KONU]
  • sandisk ssd plus 120gb kullanıcısıyım ekle benide hocam
  • Arkadaşlar asus n61ja modelim var. Sandisk plus 120 gb aldım ama yaptığım testlerden çok memnun değilim nerde yanlış yaptım bilmiyorum ya da pc nin verebileceği performansı bu kadar galiba.

Sistem özelliklerim

Intel Core İ3 350 M 2.26
    3 GB DDR3 1066 MHZ RAM
    Ekran Kartı ATI 5730

Bu da SSD öncesi ve sonrası sonuçlar. Bi anormallik var mı acaba
    SanDisk ULTRA PLUS 256GB SSD [inceleme] | SanDisk SSD [ANA KONU]

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Vallahi ben 7 ye döndüm ama pek bir fark göremedim SSD konusunda. Win10 sonradan daha performanslı olmuştu Ama sağolsun üreticilerin win10 desteği sağlamaması yüzünden sağlıklı şekilde kullanamıyoruz. HP driver konusunda 8'e bile destek vermedi. Sanki çöpe atacağız aleti. Ses driverları iğrenç berbat. IDT yazılımını da bir kuruyor rezil program çalışmıyor, teneke gibi ses var çünkü ayarlar seçili olarak geliyor. Siliyorum güncellemeden tekrar yüklüyor namusuz Sadece driver yüklese yine iyi illa yazılımı da yüklüyor. Bass ayarını yapıyorsun programlar hata veriyor çalışmıyor. Ne çektim ya.

• quote:

Orijinalden alıntı: tayfn1907

Merhaba arkadaşlar nasılsınız Ssd'nin performasından memnunmusunuz? Ben pek memnun değildim ama sistemden kaynaklıymış sanırım W10'un geçenlerde yayınladığı büyük güncellemeyi yükledikten sonra daha stabil oldu sistem gerek açılış olsun gerek günlük işler olsun

Merhabalar, dostum. İyidir seni sormalı ? (Gerçi ben pek uğrayamıyorum bu aralar foruma)
    ________

Hem WIN 7 altında hem de WIN 10 altında gayet memnunum denebilir. WIN 10 için dediğin gibi büyük güncelleme öncesi biraz azda olsa kararlılık sıkıntıları vardı gibi ama şu an her şey maşallah stabil bir şekilde tıkırında.

Arada bir ilk sayfadaki testleri yeniliyorum. Yüksek çıktığı bile oluyor o derece. Karşılaştırma açısından o testleri de ekleyelim bir ara (bu bir aralar gelecek inşallah )

• quote:

Orijinalden alıntı: t.ayan

Merhaba arkadaşlar. Geçen gün ssd lerle ilgili bir yazı okurken sürücülerini güncelleyiniz diye bir ifade vardı ve kafama takıldı. Böyle bir şey var mı, varsa bu ürün için nasıl yapacağız fikri olan paylaşırsa sevinirim.

Merhabalar,

Günlük kullanımda absürt sıkıntılarınız ve hatalarınız yoksa gerekli bir durum değil. Fakat yinede güncellemek isterseniz yardımcı nitelikte paylaşımlar yapabiliriz. En uzun kullananlardan biri sayılırım. Güncelleme yapmamama rağmen şu an performanstan ödün vermedi çok şükür.
  • Ekledim, hayırlı olsun.

Değerleriniz gayet güzel hem de 120GB modeli için. Referans niteliğinde adeta.

Genel bazı yanlış algılara yönelik güzel bir sonuç.
  • quote:

Orijinalden alıntı: xmxksk

sandisk ssd plus 120gb kullanıcısıyım ekle benide hocam

Ekledim, hayırlı olsun.
  • Aynen ikinci mesaj bizden birinde olsaydı iyi olurdu Performans konusunda ben şuan çok memnunum açıkcası çok stabil ve hızlı nazar değmesin
  • flegga34 kullanıcısına yanıt
    Merhabalar,

Günlük kullanımda hızlanma vs. vardır sanırım ? AHCI modda kurulum yaptınız mı ?

Bunların yanı sıra, notebook modelinizde INTEL HM55 chipset bulunmakta ve bu chipset araştırdığıma göre yüksek ihtimalle (kesinkes olmasada) en fazla sata II'ye kadar destek vermekte. Sonuçlarınız da bunu destekler nitelikte. Altta vereceğim bir konu linkinde de yine benzer sonuçlar görebilirsiniz başka bir SSD modelinin testlerinde.

Sata II için sonuçlar gayet normal yani. Sisteminiz gözle görülür bir şekilde hızlandıysa zaten test sonuçları da o kadar elzem değiller.

http://forum.donanimhaber.com/m_57163702/tm.htm

• quote:

Orijinalden alıntı: Yazılımcı Online

Vallahi ben 7 ye döndüm ama pek bir fark göremedim SSD konusunda. Win10 sonradan daha performanslı olmuştu Ama sağolsun üreticilerin win10 desteği sağlamaması yüzünden sağlıklı şekilde kullanamıyoruz. HP driver konusunda 8'e bile destek vermedi. Sanki çöpe atacağız aleti. Ses driverları iğrenç berbat. IDT yazılımını da bir kuruyor rezil program çalışmıyor, teneke gibi ses var çünkü ayarlar seçili olarak geliyor. Siliyorum güncellemeden tekrar yüklüyor namusuz Sadece driver yüklese yine iyi illa yazılımı da yüklüyor. Bass ayarını yapıyorsun programlar hata veriyor çalışmıyor. Ne çektim ya.

Öyle saçma durumlar maalesef ki var. WIN 7 ilk çıktığından beri kullanıyordum birkaç ay öncesine kadar. WIN 8 - 8.1'i hiç kullanmadım desem yeridir. 1 gün deneyip, silmiştim.

Ama WIN 7'nin eskimesi ile beraber ve DX12 muhabbetinin ileride gelecek olması akabinde WIN 7'nin de bir nebze sıkması beni WIN 10'a yöneltti. İlk başlarda benim de sıkıntılarım çoktu. Eset virüs programının sıkıntısını çoğu kişi bilir. O bezdirdi adeta diyebilirim. Ama sonra yavaş yavaş oturdu ve 1511 yapısı ile beraber şu an her şey tıkırında maşallah.

WIN 7'ye de yaptıklarından ötürü teşekkürler diyerek, elveda diyebildim artık.

• quote:

Orijinalden alıntı: R£DSTON£

Merhabalar,

Günlük kullanımda hızlanma vs. vardır sanırım ? AHCI modda kurulum yaptınız mı ?

Bunların yanı sıra, notebook modelinizde INTEL HM55 chipset bulunmakta ve bu chipset araştırdığıma göre yüksek ihtimalle (kesinkes olmasada) en fazla sata II'ye kadar destek vermekte. Sonuçlarınız da bunu destekler nitelikte. Altta vereceğim bir konu linkinde de yine benzer sonuçlar görebilirsiniz başka bir SSD modelinin testlerinde.

Sata II için sonuçlar gayet normal yani. Sisteminiz gözle görülür bir şekilde hızlandıysa zaten test sonuçları da o kadar elzem değiller.

http://forum.donanimhaber.com/m_57163702/tm.htm

Hocam kurulum ahci modunda yapıldı. Dediğiniz gibi bilgisayar sata 2 destekli. Gözle görülür fark tabii ki var ama tam performans niye alamıyorum diyordum sebep belli. saolun bu arada yardımlarınız için zahmet oldu

• quote:

Orijinalden alıntı: tayfn1907

Aynen ikinci mesaj bizden birinde olsaydı iyi olurdu Performans konusunda ben şuan çok memnunum açıkcası çok stabil ve hızlı nazar değmesin

Aynen öyle. Maşallah nazar değmesin.
  • flegga34 kullanıcısına yanıt
    Rica ederim.

Günlük kullanımda olay tamamsa, gerisi teferruat zaten.
  • quote:

Orijinalden alıntı: R£DSTON£

quote:

Orijinalden alıntı: t.ayan

Merhaba arkadaşlar. Geçen gün ssd lerle ilgili bir yazı okurken sürücülerini güncelleyiniz diye bir ifade vardı ve kafama takıldı. Böyle bir şey var mı, varsa bu ürün için nasıl yapacağız fikri olan paylaşırsa sevinirim.

Merhabalar,

Günlük kullanımda absürt sıkıntılarınız ve hatalarınız yoksa gerekli bir durum değil. Fakat yinede güncellemek isterseniz yardımcı nitelikte paylaşımlar yapabiliriz. En uzun kullananlardan biri sayılırım. Güncelleme yapmamama rağmen şu an performanstan ödün vermedi çok şükür.

Bende SSD lerle ilgili bir yazıda okudum, o yüzden merak ettim biraz araştırdım. Söylediğiniz gibi kullanımda sıkıntı yoksa çok gerekli bir şey değilmiş anladığım kadarıyla. Ama diskimi takip etmek istiyorum derseniz Sandisk SSD Dashboard diye bir yazılımı var. Ordan bazı ayrıntıları görebiliyor diski takip edebiliyorsunuz.

• Ssd almayı planlıyorum sandisk ssd plus ile ultra II arasında kaldım. 20 tl fark var hangisini almalıyım? Yada başka bir markaya mı yonelmeliyim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi keremec -- 24 Aralık 2015; 15:50:43 >
  • 
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.