Şimdi Ara

SanDisk ULTRA PLUS 256GB SSD [inceleme] | SanDisk SSD [ANA KONU] (30. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
869
Cevap
8
Favori
44.137
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: tayfn1907

Değerler çok iyi güle güle kullan, Günlük dosyalar derken nelerden bahsediyorsun.

tarayici gecmisi yahut kullanilan programlarin tuttugu gunlukler vs onlari hdd ye nasil yonlendirecegim.malum bunlar belgelerim dosyasinda bulunuyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MMX 166 kullanıcısına yanıt
    Açıkcası bahsettiğin şeyleri denemedim hiç genellikle siliyorum ben onları.
  • quote:

Orijinalden alıntı: xyz35

bios pili taktım çıkardım düzeldi sağolasın hocam

Bir şey yapmamışım yazdığım zaman ama olsun, sorununuz düzelmiş önemli olan bu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: alimmm78

sandisk ultra 2 120 gb ssdm var kullanıyorum
    bunu satıp daha yüksek kapasiteli almayı düşünüyorum. kaça satılıyor bunun ikinci eli
    ne kadara satabilirim

Üzerinden zaman geçmiş haliyle ama ne yaptınız sattınız mı ürünü ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: turuncu55

Sevgili dostlar

Hepsiburada'dan Sandisk Ultra II 120gb'lık ssd'yi aldım. Bugün pc'ye bağlayıp kurulumu yaptım. Fakat değerler çok acaip düşük çıkıyor. Gerçi bilgisayarın açılması-kapanması yada programların tepki süreleri gayet yerinde ama neden test sonuçları bu kadar düşük çıktı anlamadım.
    http://www.hepsiburada.com/sandisk-ultra-ii-120gb-550mb-500mb-s-sata-3-ssd-sdssdhii-120g-g25-p-BD801661

Anakartım gigabyte 880gma-ud2h, sata 3 ve achi desteği mevcut.
    http://www.gigabyte.com.tr/products/page/mb/ga-880gma-ud2h_20

Windows kurulumundan önce achi ayarlamalarını yaptım yada yaptığımı sandım. Sonrasında kurulumdan sonra testler bu kadar düşük çıkınca ve AS SSD programında bağlantı tipinde amd sata OK yazınca sanırım achi olarak kurulum yapamadım dedim. Bu sefer alttaki linklere bakarak regedit'ten bağlantı tipini achi yapmaya çalıştım ama AS SSD'de hala amd sata OK diye gösteriyor.
    http://www.ssdlabs.net/ssc/isletim-sistemini-ide-uzerine-kurdum-windowsdan-ahci-moda-nasil-gecirebilirim/
    http://www.softwareok.com/?seite=faq-Windows-8&faq=136

İşletim sistemim windows 8.1. Bağlantı tipini achi yapmak için ayarlamam gereken başka bir şey var mı? Yada amd anakartlarda achi bağlantı bu şekilde mi gösteriliyor?

Yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

SSD'niz hayırlı olsun. Değerler konusunda son durumunuz nedir ?

@MMX 166'nın test sonuçlarının benzeri normal olandır. Ama maalesef sata kontrolcüleri önemli oluyor bu konuda. AMD tarafında istisnai durumlar dışında düşük sonuçlar çıkar genellikle. Günlük kullanımda sorun yoksa çok takılacak bir durum değil.

• quote:

Orijinalden alıntı: we[AGRA]

Bugün Sandisk Ultra Plus 128 GB aldım ve kurdum. Değerler belirtilenin çeyreği kadar, Sata 2 anakartım olduğu için en azından yarı değerlere ulaşmayı beklerdim.

Birşeyleri yanlış yapıyoruz kesin, benzer çok mesaj var dikkatimi çekti.

Merhaba,

Sonuçlarınızı paylaşır mısınız ? Ve sisteminiz AMD mi ? Sata 2'de de belli bir değere kadar normal karşılanabilir düşük durumlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yazılımcı Online

Bugün 240 GB sandisk SSD plus diskim geldi. Laptop 'a taktım ama sanıyorum ki sata2 benim laptop değerler de buna işaret ediyor zaten. HDD den sonra güzel bir atak oldu benim için ama keşke sata 3 olsaymış diyorum 4K değeri artar mıydı acaba o zaman ? Müsait olursam kardeşimin lenovo da deneyeceğim bir de sata3 onun sistem bakalım onda ne değerler verecek.

Windows 7 . Rezervemi tekrar aktif edebilirsem win10 a yükselteceğim o zaman da testi eklerim. foto çıkmıyor yahu

Neyse elden yazayım, sıralı okuma yazma 250 / 260 değerlerinde oynuyor , 4k ise okuma yazma 16 / 56 .

Resim sorunu şu ana kadar düzelmiştir.

Sonuçlarınızı alabilirsek üzerinden değerlendirelim ?

• quote:

Orijinalden alıntı: melihgezer

ultra II 240 ile plus arasındaki fark ned,r arkadaşlar ?

Merhaba,

Donanımsal olarak ULTRA II daha yeni ve üst modeli sayılabilir bir nebze. Performans noktasında 1 - 2 saniyelik farklar dışında pek fark yoktur. Ama tabii güncel olarak ULTRA II'nin alınması fiyat durumları ile direkt bağlantılı olarak yerine göre uygun olabilir. Plus modeli uygun bulunulduğu durumlarda tercih edilebilir.
  • MMX 166 kullanıcısına yanıt
    Detaylı sonuçlarınız için teşekkürler. SSD'niz hayırlı olsun.
  • Satmadım

Yanına 256 gb transcend ssd370s aldım

İkisi beraber olarak hdd caddy ye yeni aldığımı taktım laptopta kullanıyorum

İyi akşamlar dilerim :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alimmm78 -- 17 Ekim 2015; 19:02:59 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 250 Gb civarında fiyat performans bir SSD arıyorum. Bütçem en fazla 300 lirayı görebilir. Sandisk Ultra II 240 GB'yi önerir misiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Meteormta -- 18 Ekim 2015; 4:00:08 >
  • Meteormta kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle önerilebilir ben 256gb ultraplus modelini iki indirimi birleştirip 385TL'ye almıştım şuanki fiyatlar çok iyi kesinlikle.
  • quote:

Orijinalden alıntı: R£DSTON£

quote:

Orijinalden alıntı: we[AGRA]

Bugün Sandisk Ultra Plus 128 GB aldım ve kurdum. Değerler belirtilenin çeyreği kadar, Sata 2 anakartım olduğu için en azından yarı değerlere ulaşmayı beklerdim.

Birşeyleri yanlış yapıyoruz kesin, benzer çok mesaj var dikkatimi çekti.

Merhaba,

Sonuçlarınızı paylaşır mısınız ? Ve sisteminiz AMD mi ? Sata 2'de de belli bir değere kadar normal karşılanabilir düşük durumlar.

Selam hocam. Sistemim Intel i3, 8 GB ram. 500 GB normal harddiskim avr onu da cd rom'u söküp onun yerine taktım. Belki ssd hızlanır diye onu da komple söküp denedim yine değişen bir şey olmadı. Ssd bir işlem yaparken çoğu zaman 2-3 saniye donuyor sonra tekrar çalışmaya devam ediyor.
    Değerlerim bu şekilde:

SanDisk ULTRA PLUS 256GB SSD [inceleme] | SanDisk SSD [ANA KONU]

• Samsung 850 evo 250gb ssd kullanıyordum fakat kapasite yetmediği için 480gb sandisk ultra 2 aldım, 150gb civarındaki sistemimi komple casper yazılımı ile sandiske aktardım. Samsungu çıkarmadan hemen önce birkaç test yaptım, aynılarını sandiski taktığımda da yaptım aşağıya ekliyorum fikir vermesi açısından

SanDisk ULTRA PLUS 256GB SSD [inceleme] | SanDisk SSD [ANA KONU] SanDisk ULTRA PLUS 256GB SSD [inceleme] | SanDisk SSD [ANA KONU]

SanDisk ULTRA PLUS 256GB SSD [inceleme] | SanDisk SSD [ANA KONU] SanDisk ULTRA PLUS 256GB SSD [inceleme] | SanDisk SSD [ANA KONU]

Sol taraftakiler evonun sağdakiler sandiskin değerleri, evo %57 a yakın dolulukta sandisk %38, bunun dışında nerdeyse aynı koşullar denilebilir, yalnız testlerde sandisk acc time değerini vermiyor nedense, hatta testte sıra ona geldiğinde hata veriyor, nedenini bilmiyorum yakında format atıcam zaten sisteme, programları ve ayarları tekrar yüklemek gözümü korkuttuğu için şimdilik sadece kopyaladım sistemi, zaten herhangi bi stabilite sıkıntısı çekmiyorum gayet sağlıklı çalışıyor sistem, denemek için sandiskin içerisini biraz doldurdum ve %70 civarında da aynı sonuçları aldığımı söylemeliyim

Sonuç olarak fikrimi belirtmem gerekirse samsung test sonuçlarında da gözüktüğü gibi biçok koşulda %5-10 civarında daha iyi, ama iş kullanım deneyimine gelince arada hiçbi fark olmadığını söyleyebilirim, milisaniyeler düzeyinde fark varsa da bizim hissedebilmemiz mümkün değil, uygun fiyatlı sandisk ultra 2 rahatlıkla tercih edilebilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mBenJi -- 23 Ekim 2015; 13:48:52 >

• quote:

Orijinalden alıntı: alimmm78

Satmadım

Yanına 256 gb transcend ssd370s aldım

İkisi beraber olarak hdd caddy ye yeni aldığımı taktım laptopta kullanıyorum

İyi akşamlar dilerim :)

Teşekkürler size de.
  • we[AGRA] kullanıcısına yanıt
    Aynı sorunlar bir süredir devam ediyorsa SSD'de fabrika çıkışlı hata olabilir, donmalar meydana geldiğini de söylüyorsunuz. Başka sistemde deneme fırsatınız oldu mu ? Sorun ya sisteminizde ya da SSD'de.
  • mBenJi kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler karşılaştırmalı paylaşımınız için. Aklında soru işareti olan kullanıcıların işine yarayacaktır. Akabinde mümkün olursa temiz bir formattan sonraki testleri de bekleriz.

Günlük kullanım olayına değinmeniz de güzel. Ben de bunu çoğu konuda dile getiriyorum. İnsanlar bilumum sitelerdeki testleri baz alıp veya okuma yazma değerlerine çok kafayı takıp, SSD'lere fazla paralar ödeyebiliyorlar. Günlük kullanımda hissetmeyecek olmalarına rağmen.
  • beyler ultra 2 ile ilgili çok değişik sorunlar yaşıyorum acaba beni aydınlatabilecek varmı ? sorunum kısaca şu

beyler yaklaşık 10 gün önce ssd taktım cihaza. dell teknik servis taktı ve sıkıntısız kullanıyordum. daha sonra çeşitli sorunlar oluşmaya başladı birkaç gün içinde. bilgisayarımı uyku moduna alıyorum açarken powera basıyorum açılmıyor. basılı tutup reset atıyorum bende. araştırma yaptım ve uyku modunda sıkıntı yaşattığını duydum genel ssdlerin ve uyku modunu iptal ettim.------ bundan sonrada pil sorunu başladı ! gece şarjı fullde bırakıyorum kapatıp. sabah açar açmaz şarj 0 olduğu için açılmıyor tepki bile vermiyor prize bağlıyorumda açılıyor ! oysaki pilim sağlıklı gün içerisinde 5 6 saatten fazla bataryayı prizden uzak kullanıyorum. anlamıyorum neden böyle oluyor varmı bu işten anlayan sökeceğim yoksa diski bu böyle olmuyor hızlanacağız diye makara olduk bilgisayar tarafından !

• ssd den bu ssd ye clone yapmak istiyorum. Hangi programı kullanmalıyım ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: cboy60

beyler ultra 2 ile ilgili çok değişik sorunlar yaşıyorum acaba beni aydınlatabilecek varmı ? sorunum kısaca şu

beyler yaklaşık 10 gün önce ssd taktım cihaza. dell teknik servis taktı ve sıkıntısız kullanıyordum. daha sonra çeşitli sorunlar oluşmaya başladı birkaç gün içinde. bilgisayarımı uyku moduna alıyorum açarken powera basıyorum açılmıyor. basılı tutup reset atıyorum bende. araştırma yaptım ve uyku modunda sıkıntı yaşattığını duydum genel ssdlerin ve uyku modunu iptal ettim.------ bundan sonrada pil sorunu başladı ! gece şarjı fullde bırakıyorum kapatıp. sabah açar açmaz şarj 0 olduğu için açılmıyor tepki bile vermiyor prize bağlıyorumda açılıyor ! oysaki pilim sağlıklı gün içerisinde 5 6 saatten fazla bataryayı prizden uzak kullanıyorum. anlamıyorum neden böyle oluyor varmı bu işten anlayan sökeceğim yoksa diski bu böyle olmuyor hızlanacağız diye makara olduk bilgisayar tarafından !

Merhaba,

Başka bir depolama birimi ile daha denemeler yaptınız mı ? Yani kesin olarak SSD'den kaynaklı bu sorunların oluştuğundan emin misiniz ?

• 
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.