Şimdi Ara

#*SANSA FUZE İNCELEMESİ VE KULLANICILARI BURAYA & Rockbox kurulumu #* (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
396
Cevap
3
Favori
28.569
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: undergroundfasulye

kaliteli riplenmiş şarkılarda fark nerdeyse yokken bitrate düştükce genel manada kalite farkı çıkıyor.Bide dipses var alette nedendir bilmem.Line outla bunuda aşarım galiba.

bi line out temin ederek biraz daha gerçekci yorumlar yapabilirim.

her şey tamam da bu kısmı anlayamadım.. clip yok artık bende o yüzden aynı kayıtları karşılaştırma şansım yok.. ama zaten kayıt kalitesi düşük olan dosyayı clip in daha kaliteli sunması nasıl bir kalite farkı oluyor onu gerçekten algılayamadım kusura bakma ayrıca midlerdeki sibilance ı nasıl algılayabiliyorsun ? kulaklıklarını merak ettim şimdi.. rockbox ile background hiss farkedilir seviyede ama şarkı başlayınca gidiyor diye biliyorum ben pl30 ile..

zaten kaliteli kayıtta fark olmadığını da söylemişsin.. sibilace ın kulaklık ve / veya kayıttan kaynaklandığını söyleyebilir miyiz ? çünkü dediğin gibi kötü bir kaydı fuze ile algılamak mümkün hele aynı dosyayı farklı bitrate(128/320) ve farklı formatlarda(mp3/flac) arka arkaya deneyince aradaki fark gerçekten hissedilir seviyede..

garip bir durum gerçekten..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilker burak -- 29 Aralık 2010; 22:00:42 >

• bende sibilance olayına takıldım.midlerden nasıl sibilance olur ki?
  • evet sibilance kayıttan zaten hepsinde yok bende deniyorum daha tam karşılaştırmam doğru değilde ilk başta böyle arada amfi kullanıyorum ondan kaynaklı bi durum olabilir.daha doğrusu sesi biraz çok açıyorum galiba bu aralar hafif hastalıklarla uğraşıyorum kulaklarım biraz az işitiyor.Kulaklık bişey işte karıştırmayalım onu

ben karıştırmış olabilirim evet karıştırmışım sibilance var ama midle bi ilgisi yok dün yorgunluktan saçmalımışım ama dediğim kadar rahatsız edici boyutlarda değil
    bide kulaklığın aradaki padini çıkartıyorum kulaklık kafaüstü arada süngeri işte onu takınca pek olmuyo

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi king size -- 29 Aralık 2010; 23:37:39 >
  • quote:

evet sibilance kayıttan zaten hepsinde yok bende deniyorum daha tam karşılaştırmam doğru değilde ilk başta böyle arada amfi kullanıyorum ondan kaynaklı bi durum olabilir.daha doğrusu sesi biraz çok açıyorum galiba bu aralar hafif hastalıklarla uğraşıyorum kulaklarım biraz az işitiyor.Kulaklık bişey işte karıştırmayalım onu

ben karıştırmış olabilirim evet karıştırmışım sibilance var ama midle bi ilgisi yok dün yorgunluktan saçmalımışım ama dediğim kadar rahatsız edici boyutlarda değil
    bide kulaklığın aradaki padini çıkartıyorum kulaklık kafaüstü arada süngeri işte onu takınca pek olmuyo

geçmiş olsun..

sorma biz de hata ettik gittik "12 ohm" pl30 aldık rockbox kurduk aman yarabbi o background hiss nedir öyle.. feci feci allahtan şarkıya karışan bişey yoksa başka bi hata olsa canlarına okurdum bu tavsiyeleri verenlerin.. ama bende hata biliyorum pl30 feci power-hungry bi kulaklık.. napalım artık para olunca daha iyi bişeye geçeriz belki pl-50 dicem ama yok ya pl30 u beğenmedim pek.. bu fiyat aralığında başka bişey.. kısmet :D fazla para vermek de istemiyorum kulaklığa biliyorum hastalık haline gelecek.. yok yok vermicem bu sefer kanmıcam hayırlısı şöyle önümüzdeki ay gibi 70-80 TL ya mal olacak bişeyler düşüncez artık ilk ve son olarak.. darısı başına hocam..

• Son yazdıklarınızdan zerre bir şey anlamadım. Bas, mid, tiz, ayrıntı, sahne, sibilance, pl30 nedir bunlar kuzum?

Ben genelde yatağa uzanınca takarım kulağıma dinlerim. Tek sıkıntım radyosu. Çok hassas. Otururken rahat çalan radyo geriye yaslanınca veya uzanınca parazitleniyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pulstar

Son yazdıklarınızdan zerre bir şey anlamadım. Bas, mid, tiz, ayrıntı, sahne, sibilance, pl30 nedir bunlar kuzum?

Ben genelde yatağa uzanınca takarım kulağıma dinlerim. Tek sıkıntım radyosu. Çok hassas. Otururken rahat çalan radyo geriye yaslanınca veya uzanınca parazitleniyor.

radyoya laf edenlerin atladığı bir nokta var.. alet kulaklığı anten olarak kullanıyor.. dolayısıyla kulaklığı beğenmemiş olabilir fuze ki genelde sorun bu olur parazit/çekmeme gibi durumlarda.. radyosu zaten ne çok iyi ne çok kötü.. vasatın üzerinde ama..

şimdi terimlerin hepsini anlatalım mı ? ne demek istediğini açıkça yazarsan yardımcı olabiliriz.. pl30 kısmı kulaklığın modeli oluyor o bir terim değil öyle bir tüyo verebilirim.. diğerleri için google a sorabilirsin

• quote:

Orijinalden alıntı: ilker burak

quote:

Son yazdıklarınızdan zerre bir şey anlamadım. Bas, mid, tiz, ayrıntı, sahne, sibilance, pl30 nedir bunlar kuzum?

radyoya laf edenlerin atladığı bir nokta var.. alet kulaklığı anten olarak kullanıyor.. dolayısıyla kulaklığı beğenmemiş olabilir fuze ki genelde sorun bu olur parazit/çekmeme gibi durumlarda.. radyosu zaten ne çok iyi ne çok kötü.. vasatın üzerinde ama..

şimdi terimlerin hepsini anlatalım mı ? ne demek istediğini açıkça yazarsan yardımcı olabiliriz.. pl30 kısmı kulaklığın modeli oluyor o bir terim değil öyle bir tüyo verebilirim.. diğerleri için google a sorabilirsin

Terimler müzikle, sesle ilgili terimler. Ancak siz bunlara nasıl dikkat ediyorsunuz, nasıl ayırt ediyorsunuz onu anlamadım?

Kulaklığım SENNHEISER MX160 bu arada.

• bırak ya hiç girme şu işlere
  • quote:

quote:

quote:

ooo ilk kulaklığım bu yoldaki

Terimler müzikle, sesle ilgili terimler. Ancak siz bunlara nasıl dikkat ediyorsunuz, nasıl ayırt ediyorsunuz onu anlamadım?

quote:

quote:

quote:

ooo benim adamakıllı ilk kulaklığım

• zamanında e2c almıştım o devirde o ses.. aman tanrım o neydi öyle.. para lazım olmuştu satmıştım.. şimdi tekrar bir sürü para vermeye kıyamıyorum çünkü bi başlasak sonu gelmeyecek biliyorum mx160 la falan idare etmek de olmazdı o saatten sonra :D pl30 aldık yine beğenmiyoruz daha iyisi olsun.. bu işin sonu yok ona karar verdim okuduklarımdan/yaşadıklarımdan sonra.. duyduklarımdan sonra.. head-fi da biri iem e 100 dolardan fazla para vermem gibisinden bişeyler demişti onun da etkisi var.. şu an zaten o kadar para verecek de durumum yok malesef ilerde verecek olsam da zaten fiyat aralığım 50-100 dolar arası olur bu kesin :D hayırlısı ve kısmet bakalım keşke zamanında hje900 zirconia alabilseydik.. hatta şimdi olsa alsak keşke.. ya da meelec m6 istiyorum/beğeniyorum o olabilir.. ya da .. işte bakın sonu yok bırak terimleri sadece kulaklık seçimi bile çok önemli ve zaman alan bişey ilginiz yoksa pek bulaşmayın mutlu mesut yaşayın mx serisiyle

bunları aşağılamak için söylemiyorum gerçekten işin aslı böyle.. yapacak bişey yok :D

• yav o işler çok sakat şahsen alacağım en pahalı kulaklık cks90 filan olur iem olarak kafaüstü olarak elimdeki beni baya götürür kalitede düzgün dac ve amfimiz olsa dahada anlıyacazda kaliteyi
  • quote:

bırak ya hiç girme şu işlere

Bana dediysen zaten hiç düşünmüyorum girmeyi. Altı üstü sıkıştırılmış format olam MP3 dinliyorum. Audiophile de değilim. Zaten öyle olsam MP3 dinlemem, MP3 Player almam.

MP3 Player da kullanmak için de MP3 Player parası kadar bir parayı kulaklığa sayamam.

Murat 124'e, Şahin'e, Doğan'a 3-4 bit TL'lik sistem kurmaya benziyor.

• yav o kadarda değil hani fuze gibi bi çaların 2. eli 100 liraya filan bulunur ben 90 liraya aldım ki kalitesi güzel üstüne üstlük flac çalabiliyor.
    yani bi 100 lira daha verilir bunla kullanmak için zaten sesi belirleyen ilk faktör kulaklıktır
  • quote:

yav o kadarda değil hani fuze gibi bi çaların 2. eli 100 liraya filan bulunur ben 90 liraya aldım ki kalitesi güzel üstüne üstlük flac çalabiliyor.
    yani bi 100 lira daha verilir bunla kullanmak için zaten sesi belirleyen ilk faktör kulaklıktır

90 liraya nerden aldınız?ben ebayden 37 dolara refurbished aldım.insallah sorunsuz olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yunus88

quote:

yav o kadarda değil hani fuze gibi bi çaların 2. eli 100 liraya filan bulunur ben 90 liraya aldım ki kalitesi güzel üstüne üstlük flac çalabiliyor.

90 liraya nerden aldınız?ben ebayden 37 dolara refurbished aldım.insallah sorunsuz olur.

forumdan aldım 2. el 8 gb gri renkde ama temizdi
  • merhabalar sansa fuzemden cok memnundum "rockbox" da yuklemıstım fakat pc.den sarkı yuklemek ıstedım ve pc makınayı görmüyor...
    :(((
    yardımcı olabilirmisiniz...
    bu arada makınayıda formatladım ve rockbox.umda gitti...
    :(((
    usb takınca bastan şarj oluo fakat 30 sn sonra sarjda almıyor...
  • ben de ebaydan fuze almayı düşünüyorum. 4gblik yeni ürün 50$+20$ shipment buldum en uyguna. clip+ almayı düşünüyordum ama ufacık ekranda dosyaları gezmek file zevk vermez, almışken az biraz daha ekleyip bunu alayım diyorum.
    aldıktan sonra da kulaklık olarak accesoriesjack ten Audio-Technica ATH-CKS70 almayı kafaya koydum, o da 70$ kargo dahil, çok iyi kulaklık diyorlar. ne düşünüyorsunuz bu kararlarhakkında?
    ama bir seferde çok para girecek, ebaydan veya accesoriesjackten taksitle alınabiliyor mu, bilginiz var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: tr-an©e

ben de ebaydan fuze almayı düşünüyorum. 4gblik yeni ürün 50$+20$ shipment buldum en uyguna. clip+ almayı düşünüyordum ama ufacık ekranda dosyaları gezmek file zevk vermez, almışken az biraz daha ekleyip bunu alayım diyorum.
    aldıktan sonra da kulaklık olarak accesoriesjack ten Audio-Technica ATH-CKS70 almayı kafaya koydum, o da 70$ kargo dahil, çok iyi kulaklık diyorlar. ne düşünüyorsunuz bu kararlarhakkında?
    ama bir seferde çok para girecek, ebaydan veya accesoriesjackten taksitle alınabiliyor mu, bilginiz var mı?

Kullandıgın kredı kartlarının sıtelerıne gır bır cok kart donem donem yurt dısı harcamaları otomatık 3 e boluyo gır bak hangısınde varsa o kartı kullan
  • quote:

Orijinalden alıntı: Baxı

quote:

+

Kullandıgın kredı kartlarının sıtelerıne gır bır cok kart donem donem yurt dısı harcamaları otomatık 3 e boluyo gır bak hangısınde varsa o kartı kullan

ben yalnızca işbankasının maximum kartını(işte üniversiteli) kullanıyorum. sitesine girdim ama yurt dışı ile ilgili hiçbişey bulamadım, bilginiz var mı?

not: bu arada işbankasına da mail atıp sordum bakalım, cevabı bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elmasevmem -- 5 Ocak 2011; 19:24:41 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: battle_finger

Bende Fuze sahibiyim artık
    beylikdüzü media markt ta var almak istiyenler için , 139 tl 4gb
    V1 olarak geldi çok sevimli bi alet yaw bu

bu cihazı nereden alabilirim net dışında

bugun merter media mark a baktım sansa başka model birşey vardı.

ayrıca darty, elektroworld, teknosaya baktım bugün göremedim. Bilende yok hiç bu markayı :)

istanbulda nerede satılıyor bu ?

bakırköy civarında.

beylikdüzü uzak geldi biraz :)

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.