Şimdi Ara

| | SANYO E-6 & E-60 Grubu & 84 Üye | | (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4.010
Cevap
5
Favori
215.975
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: NewFather

quote:

Orjinalden alıntı: soberman

Newfather,

Oncelikle seni kutluyorum. Allah, yavruna analı babalı buyumeyi nasip etsin.

Makina konusuna gelince, anladıgım kadarı ile ozellikle gece cekimlerinde meydana geliyor ve hep aynı noktada hem ekranda ve hem de resim üzerinde beyaz bir nokta olarak gorunuyor. Sürekli bir problem olsa her resim üzerinde gorülmesi lazım. (Nitekim topige koydugum resimlerde cıkmamıstı) İlk sende gorunce detaylı inceledim ve maalesef bende de oldugunu gordum. Diğer arkadaslarda oldugunu sahsen dusunuyorum. Sen bir kac makine degistirince sonucta olu piksel olmayan bir tanesini yakalayabildin mi?
    aslında makineyi degistirmeyi dusunmuyordum Ideefixe'den zorla alabildim. gondersem geri ne gelir bilemiyorum. Ancak senin arastırmaların sonucunda olu piksel olmayan bir tanesini buldun ise bende dusunebilirim.

Tekrar kutluyorum.

dostum üzülerek söylemek istiyorum ama seninde bir ölü piksel sorunun var.
    gündüz çekimlerinde gözükmemesinin sebebi aydınlıkta o nokta kaybolup gider yani resim çok aydınlık
    ve karışık olunca dikkatten kaçıyo. gece çekimlerinde resim biraz siyahi olunca sinir bozucu bir nokta çıkıyo ortaya.
    bak bunu teshiş etmenin en kolay yolu flaş kullanmadan objektifi elinle ekran komple siyah olana kadar kapat. sonra bir foto çek o fotoyu bilgisayarda iyice büyüt eğer o noktayı görürsen artık bir ölü piksel sahibisin. Artık değişim yaparlarmı bilmiyorum. ben direk elden almayı tercih ederim her zaman çünkü
    internette muhatabın yok. ben ömür teknosadan aldım ve aynı gün geri götürdüm başka açtılar ondada çıktı teşhirdekine baktık ondada çıktı (her bir makinada ayrı yerlerde) ve 2 gün sonra başka şubeden gelen makinede çıkmadı. ama bundada video çekerken çıkıyo. değiştirebilirsen değiştir ama kontrol edemeyeceğin için yine ayrı sorunlu makine gelme oranı %80 oda kimbilir kaç gün sonra gelir.

bu arada beni kutlayan tüm arkadaşlara teşekkürler... Allah hepinize nasip etsin biraz uyutmuyo ama olsun

Makro çekimlerde bile çıkıyorsa maalesef o ölü pikseldir....
    Birde örnek fotoları foruma yollarsan daha iyi olabilir...

• Noktalı resimler:

| | SANYO E-6 & E-60 Grubu & 84 Üye | |

ekranın hemen hemen ortasında noktalar görünüyor.

• 2. foto da bariz belli oluyo OLU PİKSEL...
  • Arkadaslar,

Astel'in Ankara'da anlaşmış olduğu yıldırım elektronik maalesef anlaşmayı iptal etmiş. Bu arada müşteri servis danışma hattı cevap vermiyor.

Bilginiz olsun.
  • bu beyaz noktaları fazla dert etmiyorum.... fotograf cekmeye devam
  • quote:

Orjinalden alıntı: pekonur

merhaba arkadaslar yukarıda bahsi gecen beyaz noktalar asağıdaki resimdeki gibi mi
    gece cekimleri ve bazı modlarda resimlerimde bu seffaf beyaz lekeler cıkıyor acaba sizin resimlerinizde boyle beyaz lekeler var mı?

bu sorun bende de war qqqqqqqq
  • arkadaşlr bahsettiğiniz noktaları yoketmek için, kulak çöpüne 1 damla kolonya dökün fazla bastırmadan lensi silin
  • Yanlış anlaşıldı galiba.

elimde özel toz ve iz bırakmayan aynı zamanda deterjan kullanılmasına gerek bırakmayan özel isveç bezinden var. ayni suphe ile temizligini yapmistim zaten.

bunun objektifin üzerine yapışan nesneler ile bir alakası yok. aksi takdirde hareketli olması gerekirdi.

bu resimler de makine alınınca cekilmişti. Lütfen bana tozdan isten pisten demeyin.

makine sirin ve kullanımı inanılmaz zevkli. renkleri de gayet dogal. bu benim icin mide bulandıran sinek hükmünde. ideefixe'ye önce telefon ettim, arkasından da elektronik posta gönderdim. gelişmeleri beklemekteyim.

• soberman

neyazıkki ölü piksel dostum. buradanda anlıyorumki hakikaten bu makinelerin çoğunluğunda var
    bu problem. bu haliyle kullanırım diyosan bişey diyemem ama inan ben kullanamam çünkü çok takıntılı
    birisiyim uyku uyuyamam inanki. 2-3 ay önce evkur dan sony video kamera almıştım ondada ölü piksel çıktı. o gece uyuyamadım ertesi akşam gittim değiştemede problem çıkardılar biraz bağırıp çağırdım taa müdürüne kadar yanıma çağırdım kuzu kuzu değiştirdiler. kulağına küpe olsun internetten bi daha bişey alma ki bozuk çıktığında karşında bi muhattap olsun inşallah değiştirirsin
  • Ayni zamanda flaş lekeleri:

• soberman kardesim ben de ideefixe'den almıstım bakalım olaya yaklasımları nasıl olacak merak ediyorum
    ben beyaz nokta olayı yakalayamadım ben de sadece bazı gece cekimlerinde beyaz lekeler sorunu var
    bu sorunlar her makinada yasanabilecek sorunlar ancak bircok kullanıcı da aynı sorun yasanması biraz dusundurucu
    bu arada makinanın artıları ve avantajları cok daha fazla kafaya takılacak birsey yok
  • soberman ölü piksel olayına cidden çok üzüldüm =(
  • arkadaşlar bende hepsiburadadan siperiş ettim bugün elime geçecek ve şimndiden bir korku başladı inşallah aynı sorunlar çıkmaz çünkü alırken ben sizlerin yorumuna güvenerek bu makinayı seçtim şimdi geç gelen şikayetler beni bayağı bir endişeye sürükledi hadi hayırlısı
  • Arkadaslar,

Ölü piksel hadisesi 640*480 modda gece çekimlerinde mutlak mevcut. Ben özellikle bunun için makineyi aldığımdan sıkıntılı durumdayım.

Flaş lekesi şansa kalmış diyebilirim.

Bir başka konuda Ankara'da yetkili servisin anlaşmayı feshetmiş olması ve tüketici şikayetleri merkezine erişememem.

IDEEFIXE'nin kendi call centeri olmadığı için de her şehirlerarası aramada fatura biraz daha şişiyor maalesef.

Hayırlısı diyorum.
  • quote:

NewFather Tarih 6 Ocak 2007; 22:11:36
    soberman

neyazıkki ölü piksel dostum. buradanda anlıyorumki hakikaten bu makinelerin çoğunluğunda var
    bu problem. bu haliyle kullanırım diyosan bişey diyemem ama inan ben kullanamam çünkü çok takıntılı
    birisiyim uyku uyuyamam inanki. 2-3 ay önce evkur dan sony video kamera almıştım ondada ölü piksel çıktı. o gece uyuyamadım ertesi akşam gittim değiştemede problem çıkardılar biraz bağırıp çağırdım taa müdürüne kadar yanıma çağırdım kuzu kuzu değiştirdiler. kulağına küpe olsun internetten bi daha bişey alma ki bozuk çıktığında karşında bi muhattap olsun inşallah değiştirirsin

quote:

pekonur Tarih 7 Ocak 2007; 21:12:14
    soberman kardesim ben de ideefixe'den almıstım bakalım olaya yaklasımları nasıl olacak merak ediyorum
    ben beyaz nokta olayı yakalayamadım ben de sadece bazı gece cekimlerinde beyaz lekeler sorunu var
    bu sorunlar her makinada yasanabilecek sorunlar ancak bircok kullanıcı da aynı sorun yasanması biraz dusundurucu
    bu arada makinanın artıları ve avantajları cok daha fazla kafaya takılacak birsey yok

quote:

meritsu13 Tarih 7 Ocak 2007; 21:14:37
    soberman ölü piksel olayına cidden çok üzüldüm =(

İlgileriniz icin tesekkur ederim.

Yazdıklarım daha ziyade servis ile ilgili. Açıkça ifade etmeliyim ki, makineyi her goren hayran kalıyor. Ben de çok beğendim. Kullanımı da oldukça pratik gelmeye başladı. Bahsettiğim sıkıntılar bana mahsus. Değiştirebilirsem ve ölü pikseli ile flaş lekesi olmayan bir makine rast gelirse memnun olacağım. servis konusunda ise bozulmaması için dua edeceğim.
    Alacak arkadaşların düşüncelerini değiştirmek veya cihazı kötülemek gibi bir niyetim yok. Sadece günümüzde insanlar biraz daha bilinçli tüketici olmak zorunda. Bu aynı zamanda üretici ve dağıtıcılar ile satıcıları hizmetlerini daha sağlıklı vermeye yönlendiriyor. Rekabet te burada başlıyor.

Alacak arkadaşlara da hayırlı olsun, güle güle kullansınlar. Farklı bir cihaz sipariş ettiklerini bilsinler.

• evet arkadaslar bahsi gecen sorunlar bir gercek ancak 300-500 ytl arası makinalar icinde gercekten
    1 numara bir makine
  • BENDE BU MAKİNAYI ALMAYI DÜŞÜNÜYODUM VAZGEÇTİM ARKADAŞLAR HEP MAKRO EKLEMİŞSİNİZ BİRAZ GECE ÇEKİMİ EKLEYİNDE GÖRELİM NASILMIŞ
  • http://www.resimyuklet.com/uploads2/load40479.jpg

forumda bir sorun var sanırım direk olarak resim yükleyemedim, link veriyorum

bir gece çekim denemesi
    -gece çekimlerinde hele hele manzara gibi çekimlerde tripod şart gözüküyor)
    -makinayı aldıktan sonra 7 veya 8. gece çekim denemem (değerlendirmenizi buna göre yapın :) )
    -alan ve kullanan bir çok arkadaşa katılıtıyorum çok güzel ve kullanışlı bir makina
  • ABİ BEN BU MAKİNEYE PARA VERMEM BENİM 6600 BUNDAN DAHA İYİ GECE ÇEKİMİ YAPIYO
  • quote:

Orjinalden alıntı: izgicem

ABİ BEN BU MAKİNEYE PARA VERMEM BENİM 6600 BUNDAN DAHA İYİ GECE ÇEKİMİ YAPIYO

hıhı daha iyidir
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.