Şimdi Ara

| | SANYO E-6 & E-60 Grubu & 84 Üye | | (182. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.010
Cevap
5
Favori
215.974
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 180181182183184
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    asıl ben teşekkür ederim...
  • Slm arkadaşlar.. Uzun süreden beri foruma katılamıyordum. Yaklaşık 2 yıllık e60 kullanıcısıyım. Yaklaşık 2 ay kadar önce makinenin joystiki bozuldu. teknosaya teslim ettim, geri dönüşte cihazın joystikinde bir problem kalmamıştı. Fakat ekranın sol alt kısmında yanında soru işaretli olan bir saat ikonu vardı. anladığım kadarı ile tarih saat ayarı yapılması gerekiyordu. ama ben makinenin menüsünde tarih saat ayarı özelliğini bulamıyorum. kullanım kılavuzu şu an yanımda değil, astel in sitesinde e60 kullanım klavuzu yok. üstelik artık cihaz saat tarih ayarı yapmadığım için çekim de yapmıyor ne yapabilirim? şimdiden teşekkürler..
  • menü-setting-option-clock set
  • Benim de yanımda ne makina nede kılavuz var.
    Ama ezberden yardımcı olmaya çalışayım..
    makinayı açtın..menü tuşuna basıp menüyü açtın.fotograf makinası ikonu sol tarafta video ikonu sag taraftadır.Fotograf makinası ikonu olan yere gir.
    jostik tuşunu saga yada sola çekince solda fotograf ayarlarına..saga çekince ise saat ayarları dahil olan kısma girersin.Buradan sanırım üstten 2.idi saat ayarı var..yapabilirsin..
  •  | | SANYO E-6 & E-60 Grubu & 84 Üye | |
  • arkadaşlar herkese merhabalar.bende yaklaşık 6-7 aydır sanyo xacti e 60 kullanıcısıyım.cumartesi gecesi kuzenimin nişanı vardı.bende sanyomla fotoğraf çekimi yaptım.yaklaşık 100-150ye yakın resim çektim.fakat eve gelip bilgisayara yüklediğimde resimlerin çoğunun kırmızı gözlü olduğunu fark ettim:(:(:( acaip sinir oldum.oysaki tüm resimleri kırmızı göz önleyici modda çektim:( makinayı iyice çözüpte ayarlarını iyi yapan bir arkadaşımız ayarları benimlede paylaşırsa sevinirim.ve bunun yanında bu kırmızı göz sorununu yaşayan arkadaşlarım düzeltmeme yardımcı olabilirlermi?? saygılarımla....
  • beetle0 ..

Kımızı göz önlemenin açık olmasına ragmen sorun devam ediyorsa...etki mesafesinin uzak olmasından dolayı etki etmemiştir.
    Kırmızı göz önle şöyle çalışır.Deklanşöre bastıgında ilk önce hafif bir flaş çakar gözdeki yansımayı alı arkasından esas kuvvetli flaş çakarak yansıma olmayan nesneyi(insan yüzünü) çeker.
    Her türlü foto işleme programları (acds-fotoshop ) hatta bedava olan photofiltre (int. indirebilirsin) içindeki " red eye reduksion "ile kırmızı göz sorununu giderebilirsin...
  • quote:

Orjinalden alıntı: müdür

beetle0 ..

Kımızı göz önlemenin açık olmasına ragmen sorun devam ediyorsa...etki mesafesinin uzak olmasından dolayı etki etmemiştir.
    Kırmızı göz önle şöyle çalışır.Deklanşöre bastıgında ilk önce hafif bir flaş çakar gözdeki yansımayı alı arkasından esas kuvvetli flaş çakarak yansıma olmayan nesneyi(insan yüzünü) çeker.
    Her türlü foto işleme programları (acds-fotoshop ) hatta bedava olan photofiltre (int. indirebilirsin) içindeki " red eye reduksion "ile kırmızı göz sorununu giderebilirsin...

müdür öncelikle ilgilendiğin için çok teşekkür ederim.bu etki mesafesinde msjımdan sonra araştırmalarıma devam ederken buldum.evet kırmızı göz olmaması için kişilerin objektife bakması gerekiormuş.oysa benim çektiğim çoğu resimde insanların doğal halleri var.yani halay çekerken oynarken vb.yani çoğunda kimse makineye bakmıyor.kırmızı göz giderme programları nda ki sorunum ise tamamen bazen sorun ortadan kalmıyor.yani şöyle tamıtamına kırmızılık giderilmiyor bir türlü:( belkide ben çok evhamlı olduğumdan bu görmek istemediğim bir sorun olabilir:) en son bu kırmızı göz giderme için photoshop lightroom yükledim bilgisayarıma akşam resimler üzerinde biraz daha deneme yapıcam inş.:) bu arada gruba bende katılmak istiyorum.saygılarımla...

bu da benden e 60 la çekilmiş bir resim.bursa zoo da çektim:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi beetle0 -- 10 Kasım 2008; 21:59:13 >
  • Çok net güzel bir fotograf olmuş.

yalnız fotograf çekeken en dikkat edecegin kadraj....yani anlatmak istedigin karenin tamamını iyi seçmelisin..kısaca kompozisyon..
  • sağolasın müdür.elbette yakında daha da iyi resimler çekicem inşallah.bunlar daha benim için başlangıç:) forumuda hazır bulmuşken bırakmam artık.her akşam 1-2 resim eklerim:) şu macro olayına da giricem yavaş yavaş...
  • merhaba arkadaşlar ilk paylaşımım

resimdeki noktacıklarda olmasa daha bi güzel olcakta fazla isodan kaynaklanıyor sanırsam iso 200 :/

| | SANYO E-6 & E-60 Grubu & 84 Üye | |

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi beratzee -- 11 Kasım 2008; 23:21:22 >

• prsen 19..
    2.fotografın daha güzel olmuş..
    açık havada 200 isoda noise yapmamalı..bu ayarlarda bir sorun var.foto küçüktü de crop mu yaptın yoksa..
    bir daha dene..
  • quote:

Orjinalden alıntı: müdür

prsen 19..
    2.fotografın daha güzel olmuş..
    açık havada 200 isoda noise yapmamalı..bu ayarlarda bir sorun var.foto küçüktü de crop mu yaptın yoksa..
    bir daha dene..

teşekkür ederim:)

bu makinede noise problemini cok yaşıyorum biraz da ps de oynama yapınca kumlanmalar cok belirginleşiyor yada cekerken doğru ayarları yapamıyorum :/

crop değil sadece image size da boyut olarak ufalttım
  • Aslında gece çekimleri hariç..Sanyonun noise üretmesi imkansızdır........
    allah allah..bi daha dikkatli çeksen..

• sanyo e6 kullanıyorum ama flaşsız çekim moduna getirdiğimde çok bulanık göstermeye başladı fotografları. acaba ayarlrıyla ilgili olabilirmi??
  • Gece çekimlerinde eger flaş modunu apatıp çekiyorsan...ki öyle anladım..
    makina uzun pozlama yapacagı için titretmeden çekmelisin.
    Onun içinde ya bir yere dayayıp çekeceksin (destek alacaksın) yada tripod kulanacaksın ...
    bulanık çıkması bundandır.
  • 
Sayfa: önceki 180181182183184
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.