Şimdi Ara

| | SANYO E-6 & E-60 Grubu & 84 Üye | | (183. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
4.010
Cevap
5
Favori
215.974
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 181182183184185
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: müdür

Gece çekimlerinde eger flaş modunu apatıp çekiyorsan...ki öyle anladım..
    makina uzun pozlama yapacagı için titretmeden çekmelisin.
    Onun içinde ya bir yere dayayıp çekeceksin (destek alacaksın) yada tripod kulanacaksın ...
    bulanık çıkması bundandır.

malesef gece çekim modu dışında da durum aynı. bi bilgisi olan varsa şimdiden teşekkür ederim
  • peki...makinayı yeni aldın da ilk çekimlerinde mi oluyor bu ?? yoksa eskiden iyi çekiyordu da şimdi mi bunu yapıyor ?
    gündüz çekim yapıyorsun...
    makro modunda olmasın...(zira makro modunda yakın objeleri net yapar 1 metreden uzaktakiler flu olmaya başlar)
    manzara modunda olsun. (iki tane dag yanyana ) çektiginde de aynısı oluyorsa....yada portre modunda çektiginde aynısı oluyrsa o zaman makinada bir hata vardır..
  • quote:

peki...makinayı yeni aldın da ilk çekimlerinde mi oluyor bu ?? yoksa eskiden iyi çekiyordu da şimdi mi bunu yapıyor ?
    gündüz çekim yapıyorsun...
    makro modunda olmasın...(zira makro modunda yakın objeleri net yapar 1 metreden uzaktakiler flu olmaya başlar)
    manzara modunda olsun. (iki tane dag yanyana ) çektiginde de aynısı oluyorsa....yada portre modunda çektiginde aynısı oluyrsa o zaman makinada bir hata vardır..

teşekürler. ben yapacak birini arayım bari
  • ya bu arada kime yaptırabilirim fotograf makinesini. 2006 aralıkta almıştım garantisi bitti :(
  • Bu gibi durumlarda en iyi yer Hayyam çarşısı istanbul sirkecidedir...
    istersen tlf .no verebilirim..
  •  | | SANYO E-6 & E-60 Grubu & 84 Üye | |

| | SANYO E-6 & E-60 Grubu & 84 Üye | |

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi beratzee -- 21 Kasım 2008; 0:27:52 >
  • prens19 ..birbirinden ilginç 2 kare tebrikler...
    ben 2.kareyi daha çok begendim..eline saglık
  • hocam çok teşekkür ederim
  • bu cihazda manuel kullanım özelliği yok değil mi arkadaşlar
  • Manuel kullanım yok...
  • Merhaba arkadaşlar yaklaşık 1,5-2 senedir sanyo e60 kullanısıyım... forumunuza kabataslak bakabildim.
    çektiğiniz resimler inanılmaz güzel.Benim elimce bir cevher varmışda ben bilmiyormuşum oldum.
    Ben öyle çok profesyonel resim çekmek istemiyorum (makro çekimler gibi)
    1,5 yaşında bir kızım var ve onun her anını karelemek istiyorum.Bebeklerin resimlerini çekmek ne kadar zordur bilirsiniz,bir dk yerlerinde durmazlar sürekli hareket halindeler bu sebeplende resimlerim çok net değil. Gece gündüz mod değiştirmiyorum sürekli aynı standart modda çekiyorum ama bazen kolu veya bacağı gölgeli çıkıyor bana önerebileceğiniz ayarlar varmı acaba şimdiden yardımlarınız için çok teşekkür ederim.Forumunuz bundan sonra sıkı takipcisiyim.
  • benim arkadaşımda da vardı bu cihazdan daha özelliklerinden bihaber tabi daha yavaş yavaş uyandırıyorum ben de onu yoksa satmayı düşünüyordu
  • quote:

Orjinalden alıntı: farukcgl

Merhaba arkadaşlar yaklaşık 1,5-2 senedir sanyo e60 kullanısıyım... forumunuza kabataslak bakabildim.
    çektiğiniz resimler inanılmaz güzel.Benim elimce bir cevher varmışda ben bilmiyormuşum oldum.
    Ben öyle çok profesyonel resim çekmek istemiyorum (makro çekimler gibi)
    1,5 yaşında bir kızım var ve onun her anını karelemek istiyorum.Bebeklerin resimlerini çekmek ne kadar zordur bilirsiniz,bir dk yerlerinde durmazlar sürekli hareket halindeler bu sebeplende resimlerim çok net değil. Gece gündüz mod değiştirmiyorum sürekli aynı standart modda çekiyorum ama bazen kolu veya bacağı gölgeli çıkıyor bana önerebileceğiniz ayarlar varmı acaba şimdiden yardımlarınız için çok teşekkür ederim.Forumunuz bundan sonra sıkı takipcisiyim.

Çekim seçenekleri içerisinde koşan bir sporcu modu var.
    Onu seçersen hareketli pozları daha net ve temiz çekersin.

• haraketli modu ayarladığım zaman haraketsiz bir resim çekmek istediğimde güzel sonuç alırmıyım peki..???
    Yoksa fabrika ayarlarınamı dönmek lazım çok canımı sıkıyor ya resimlerim hiç net değil puslu puslu...
    sadece kızımın resimleri için değil yetişkinleri bile çekmek istediğimde aynı sonuç bazı resimler cam gibi bazıları kısım kısım puslu.. birde teklanşöre bastığımda küçük kare ve ses çıkıyor sanırım odaklama yapıyor o çıkcamı basmak lazım yoksa kayboluncamı...
  • Faruk.. benim anladıgım senin makinada sorun yok...
    niyemi ?? bir makina bozuksa her fotoyu kötü çeker..ara ara puslu çekiyorsa...kullanıcı hatasıdır.Bunu çokbasitçe düzeltebiliriz.
    Bak alınma..sana bir tarif yapacağım..ona göre çek....bak o zaman..
    şimdi hareketli (devamlı yer degiştiren hızlı hareket edenleri )bahsettigim modda çek.Aynı modda digerlerini de çekersin ama..temiz ve net fotolardan taviz vermiş olursun..
    Şimdi..on -off tuşuna basıp makinayı açıyorsun.
    menu tuşuna basıp çıkan ekranda(photo) alttaki jostikle üste ittirip "scene " seçenegini seçip "auto" u seç.
    alttaki .filter sçeneginden de "contrast" ı seç.
    tekrar menü tuşuna bas..
    jostik aşagı ittirip 2.sayfadan sırasıyla..
    9.AF yi..
    EX.MULTİ yi.
    100 İSO yi..
    AWB..otomatik beyaz ayarını
    -+ 0 pozlama telafisini seçili yapacaksın.
    sonra sayfa sonu olacagından jostik ile sol yapıp.

Touch off u.
    4 M...........
    normal çekimlerde (2-3 metre mesafede insan v.s çekerken) çiçek insan resmi olanı seç. Yok çok yakından mesela 0 cm ile 50 cm arası mesafeden çiçek,v.s .çekeceksen çiçek sembolü olanı seç.uzak yerleri çekeceksen yan yana büyük küçük dag sembolünü seçeceksin.
    A Flaş auto seçili olsun.
    Self timer off olacak.
    Mode photograpy 1 image seçili olsun..
    Yukardaki ayarlarda başka seçenek seçili olmasın..dikatt.....

şimdi geldik en önemlisine....BURASI FOTOGRAF ÇEKMEDE PUSLU OLUP OLMAMAYI YAPAR..
    çekecegin fotografı karşına aldın.iki elinin arasında makina dirseklerinle karın boşlugundan destek al.nefesini tutup..
    deklanşöre yarım basıp ekranda yeşil bir kare çıkıncaya kadar bekledin.
    yeşil kare çıkınca yarım basmanı devam edip elin titremeden deklanşöre tam basmayla fotonu çekiyorsun.
    sanırım sen bu anlattıgım yarım deklanşör yapıp auto fokuslamayı yapmadan direk çekme tuşuna basıp çekiyorsun.Böyle olursa çekecegin fotoların çogu puslu(flu) çıkar.
    dedigim şekilde bol bol deneme yap..bak bakalım puslu olacak mı ??
    bazan kendini de çekmek istersen.o zaman makinayı bir yere koy..ekrandan kendini ayarla.zamanlamayı 3-5 sn ayarla..tuşa basıp bekle..otomatik çeksin..hiç puslu olmaz..
    hadi kolay gelsin..
    foto örneklerini bekliyorum.

• müdür çok teşekkür ederim senin dediğin şekilde ayarlamayı yaptım..
    bazı ayarlar dediğin moddaydı bazıları ise farklı aynen dediğin gibi ayarladım.
    haftasonu birçok deneme yapıp sonucu bildiririm..
    Yalnız dikkatimi çeken şey
    deklanşör ayarı bende farklıyır şöyle: resim çekmek istediğimde parmağımı büyük düğmenin üstüne götürdüğümde ding diye bir ses ve mavi bir lamba yanıyordu şimdi ise öyle bir ses yok lambada yanmıyor...
    .filter sçeneginden de "contrast" ı seçtiğimde ekranda şapka işareti çıktı..( doğrumudur)
    hangisi daha iyidir sizin dediğiniz gibi yaptım bütün ayarları
  • birde ufak bir sorumdaha olacak...makinedeki resimleri sıfırladımda numaratörde sıfır dan başlıyor...
    mesela Deniz klasöründe 1 den 125 e kadar resim var resimleri attım pc ye kartı temizledim tekrardan çektim 1 den başladı bu sefer 1 den 56 ya kadar olan resimleri aynı klasöre atamıyorum ?? bunun biz çözümü veyahut ayarı varmıdır...
    Sanırım bildiğim kadarıyla resimlerin üzerinde tarih de görünmüyor..ne yaptırsam beceremedim..!!
  • quote:

Orjinalden alıntı: farukcgl

birde ufak bir sorumdaha olacak...makinedeki resimleri sıfırladımda numaratörde sıfır dan başlıyor...
    mesela Deniz klasöründe 1 den 125 e kadar resim var resimleri attım pc ye kartı temizledim tekrardan çektim 1 den başladı bu sefer 1 den 56 ya kadar olan resimleri aynı klasöre atamıyorum ?? bunun biz çözümü veyahut ayarı varmıdır...
    Sanırım bildiğim kadarıyla resimlerin üzerinde tarih de görünmüyor..ne yaptırsam beceremedim..!!

Faruk...eski çekim şeklin deklanşöre parmagını dokununca hemen çekme olan moddu.Bunda hata daha çok olur.Ustalaşınca bu ayarda yaparsın.
    -Makinadaki çekimleri bilgisayara atınca yeni çekim tekrardan 0 dan başlar.Bunu değiştiremezsin.Ama bilgisayara attıgın ilk fotografları diyelim ki 125 rakamında bitti.Yenisini aynı dosyaya yüklemeden bilgisayarında ilk yükledigin fotograf kısmına gel.Maus ile en alt sag köşeden tarayarak(seçerek) sol en üst köşeye kadar gel.sag klik yapıp "ad degiştir" i seç. ilk sanyo001 kısmındaki ismi diyelim ki " deniz (001) " YAP. boş bir yere mausla tıkla...seçili 125 fotograf ilk kareden 125 .kareye kadar senin son verdigin isimdeki "Deniz 001...Deniz 002..diye 125 e kadar isim degişir.Unutma makinada hep sanyo 001 ile gelecegi için aktaracagın dootograf olmasın..
    Tarih fotografların exif bilgilerinde vardır.yani bir fotografın üzerine maus ile geldiginde hemen bilgiler gelir. yada hangi fotonun bilgisini ögrenmek istersen fotograf üzerine gel.sag klik yap.en altta "özellikler" sekmesinden bunu ögrenmen mümkündür.
    zaten fotograf üzerine tarih kaydedilirse çirkin bir görüntü oluşur..

fotograflarını hafta sonunda bekliyorum..

• quote:

Faruk...eski çekim şeklin deklanşöre parmagını dokununca hemen çekme olan moddu.Bunda hata daha çok olur.Ustalaşınca bu ayarda yaparsın.
    -Makinadaki çekimleri bilgisayara atınca yeni çekim tekrardan 0 dan başlar.Bunu değiştiremezsin.Ama bilgisayara attıgın ilk fotografları diyelim ki 125 rakamında bitti.Yenisini aynı dosyaya yüklemeden bilgisayarında ilk yükledigin fotograf kısmına gel.Maus ile en alt sag köşeden tarayarak(seçerek) sol en üst köşeye kadar gel.sag klik yapıp "ad degiştir" i seç. ilk sanyo001 kısmındaki ismi diyelim ki " deniz (001) " YAP. boş bir yere mausla tıkla...seçili 125 fotograf ilk kareden 125 .kareye kadar senin son verdigin isimdeki "Deniz 001...Deniz 002..diye 125 e kadar isim degişir.Unutma makinada hep sanyo 001 ile gelecegi için aktaracagın dootograf olmasın..
    Tarih fotografların exif bilgilerinde vardır.yani bir fotografın üzerine maus ile geldiginde hemen bilgiler gelir. yada hangi fotonun bilgisini ögrenmek istersen fotograf üzerine gel.sag klik yap.en altta "özellikler" sekmesinden bunu ögrenmen mümkündür.
    zaten fotograf üzerine tarih kaydedilirse çirkin bir görüntü oluşur..

fotograflarını hafta sonunda bekliyorum..

müdürüm çok saol ya nasıl yardımcı oldun bana anlatamam..numaratör kısmı çok işime yaradı gereçekten..
    denedim çok iyi oldu. tarih ayarı içinde evet sizin gibi profesyonel çekimlerde çok çirkin durabilir.ama ben
    kızımın resimlerini çektiğim için tarih önemli resimin üstünde kaç aylık veya kaç yaşında olduğunu hesaplamak için neyse zaten yokmuş öyle bir ayar yapacak bişey yok.senin dediğin gibi sağ tıkla baktığımda resmi bilgisayara attığım tarih görünüyor..çekildiği tarih değil yinede sağol..
    benim sorularımın sanırım bitmeyecek :) ben şuanda okuduğum bir kitabın anne bebek sitesinde yayınlama
    istiyorum resimlerini çekerek..sadece yakın modu( lale ikonu) ayarlasam yeterli olurmu..( falaşlı çektiğim zaman bazı yerleri okunmuyor..?
    yardımların için tekrar tekrar teşekkürler... çekimlerimi haftasonu paylaşacağım..
    saygılar.

• kadıkoy 2008
     | | SANYO E-6 & E-60 Grubu & 84 Üye | |
  • 
Sayfa: önceki 181182183184185
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.