Şimdi Ara

| | SANYO E-6 & E-60 Grubu & 84 Üye | | (194. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4.010
Cevap
5
Favori
215.960
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 192193194195196
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • varmı sanyo e6 satan?? pm'den ulaşırlarsa sewinirim
  • sanırım forumda satan çıkmaz ama bende e6-60 arayanlardanım
  • Arkadaşlar makineme birşey oldu Fotoğraf makinesini açtığımda görüntüyü göstermiyor, aynı zamanda fotoğraf çekiyorum siyah çekiyor ve çekilen fotoğraf sayısından düşmüyor. Yani görüntü yok açtığımda 3 yıllık makinem çok değerli benim için Garantisi çoktan bitmiştir sizce servisine göndermeli miyim ?

• arkadaşlar şimdi herkesde E6-60 var. pek çok özelliğini biliyorsunuz.
    bende sanyo vpc-cg9 var yeni aldım. bi sorun var ama, gece flaşlı çekim yapıyorum ve insanların gözü hayalet gibi beyaz çıkıyor. ve oynayan nesneleri çektiğimde çok kötü çekiyor. sanyo geneli mi böyle merak ediyorum, yani durum E6'cılarda nasıl. bir de E6-60'ın video çekimi nasıldır gece-gündüz..

fotoğrafta önemli olan netlik, video da aynı şekilde. zaten makrolarına laf yok gerçekten.

E6 ile gece çekilmiş bir foto bekliyorum lütfen.
  • reis48.. manuel ayar imkanı olmayan makina ile çekim yaparken (yani diyafram ve enstantene ayarını bizim elle ayarlama imkanı olmayan makinalarla çekim sırasında makinanın verdigi degerlerle çekim yaparız.onun içinde gece çekimlerinde makinayı ya tripodla yada bir yere koyup titretmeden çekim yapılırsa net fotograflar çıkar.yada makinayı saglam tutup hani gez göz arpacık misali nefes tutma gibi saglam olmalı..
    video çekimi 640*480 ve net çekiyor..ışıgın yeterli oldugu yerlerde..gece video çekimi ise yine fotografta bahsettigim gibi normal..

zifiri karanlıkta flaşsız uzak çekim...

| | SANYO E-6 & E-60 Grubu & 84 Üye | |

60 watlık lambanın aydınlattıgı koca salonda flaşla çekim.

aynı salonda flaşsız çekim...

tamamen karanlıkta 2 metreden flaşla...

• müdür.. gerçekten teşekkürler, emeğine saygımı belirtmek isterim.
    cihaz ışığın güzel olduğu ortamlarda iyi netlik yakalıyor o belli. benim tek sorunum kaldı, gece az ışıklı bir ortamda flaşla çekerken insanların gözü nasıl çıkıyor? benim elimdeki sanyo cihazda insanların gözü korkunç derecede beyaz ve berbat çıkıyor, bir de aşırı kırmızı göz veriyor, kırmızılığı kaldırınca da göz yine kötü oluyor. ama en baştaki sorunum, uzaklık ne olursa olsun insanların gözü bembeyaz hayalet gibi çıkıyor.
    E6-60 cihazım olmadığı halde buraya yazmamın sebebi, E6 hayranlarındanım çünkü. bahsettiğim beyaz göz olayı e6"da yoksa makinemi değiştircem.

makro olayını seviyorum ve aradığım 2.şey ise gece iyi bir çekim. mesela güzel bir arkadaş ortamı ve güzel bir foto ben bunu istiyorum.

• reis48 ben gece fotograflarında flaşlı çekimlerde hiç parlama olayına rastlamadım..

bir tavsiye...flaş ayarını degişik versiyonlarda bi denesen..yani bizde (e60) flaş ayarı 4 adet ..
    -flaş kaplı
    -flaş otomatik
    -daima flaş (en uzun mesafeye bu ışık verir)
    -kırmızı göz önleme..

şimdi tavsiyem şu..
    menuden portre çekim yada manzara moduna alıp flaşı da kırmızı göz önlemeye alıp bir denedigindersan daha iyi yorumlarız..
  • quote:

Orijinalden alıntı: müdür

reis48 ben gece fotograflarında flaşlı çekimlerde hiç parlama olayına rastlamadım..

bir tavsiye...flaş ayarını degişik versiyonlarda bi denesen..yani bizde (e60) flaş ayarı 4 adet ..
    -flaş kaplı
    -flaş otomatik
    -daima flaş (en uzun mesafeye bu ışık verir)
    -kırmızı göz önleme..

şimdi tavsiyem şu..
    menuden portre çekim yada manzara moduna alıp flaşı da kırmızı göz önlemeye alıp bir denedigindersan daha iyi yorumlarız..

İLGİN İÇİN TEŞEKKÜRLER "MÜDÜR". benim makinede flaş sadece 3 ayardan ibaret: otomatik, devamlı açık, kapalı.
    ve kırmızı göz olayı da çekim yaptıktan sonra çekilen fotoğraf üzerinde isteğe bağlı olarak ayrı bir "kırmızı göz kaldır" şeklinde ayar var, çekerken yok yani. ama kırmızı gözden de geçtim ben, benim derdim gözün içinin beyaz çıkması. yani E6-60'larda bu eylem yoksa, elimdekini satıp e6 almayı ciddi şekilde düşünüyorum satan birini bulabilirsem tabiki.
    dipnot: kullanıp bildiğim bir makine var, canon powershot a550, gece olsun gündüz olsun gayet iyi bir makine ancak 1cm makrosu yok..

• Bahsettigim gibi hiç öyle parlama yada gözün içinin beyAZ çıkmasına rastlamadım ben..
    sanyo e6 yada e60 bulmak zor..üretimden kalktıgı için..ancak sahibinden com.gitti gidiyor gibi sitelerde 2.elini bulabilirisin.
    ben canon powershot a450-480 modellerini tavsiye ederim..makrosu 1 cm ..

http://www.fotokritik.com/fotograflar/ekipman.php?tip=fotomak&id=2529
    http://www.sahibinden.com/kacmaz_bu_fiyata_baska_yerde_yok-96WQQaXQQ18415247WQQpXQQdisplayitem?
    http://urun.gittigidiyor.com/CANON-POWERSHOT-A480-10MP-SIFIR-2YIL-GARANTI_W0QQidZZ21785230

• Merhabalar

Makinemi satıyorum.
    http://www.sahibinden.com/acil_satilik_sanyo_xacti_e6-66WQQaXQQ17674041WQQpXQQdisplayitem

Ve de son Çekimim :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Koyuncu332 -- 26 Kasım 2009; 20:48:44 >

• Ben de makinemi doğalgaz tesisatları çekmek amaçlı kullanıyorum, böylece projelerim hatasız oluyor. Onun dışında kullanmıyorum artık. Ancak şehir dışına gitme durumu olursa alıyorum yanıma. En son yazın İstanbulda fotoğraf çekmiştim.
  • Amatör

Alanya Kalesi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emre D -- 6 Aralık 2009; 1:00:24 >
  • emrEvo8 ilk fotografın olmasına ragmen iyi olmuş...

arandur...ben hiç ayırmıyorum yanımdan..çantamda devamlı durur...her an lazım olur diye...
  • Topigimiz tamamen öldü gibi..
    suni solunum mu versek diyorum...
  • Son bir çırpınsın bakalım, çıkmadık canan ümidi kesmeyelim.
  • merhabalar, video çekiminde 1gb'lık hafıza hemencecik doluveriyor. 1gb'ta 100-150 dk. görüntü kaydetmesi gerekirken toplamda 15-20 dakikalık görüntü kaydediyor. bu durumu nasıl çözebilirim acaba? bilgisi olan var mı?
  • Foto mak. codec yapısıyla alakalı bir durum, uzun video çekmek için çözünürlük ayarını düşürmek tek yol. Ayrıca pc de az yer tutması için mutlaka video işleyen prog. kullan. 1/10 boyuta rahatça inersin.
  • merhaba
    konu çok altlara düşmüş; bir fotoğrafla canlandıralım bari; bir de müdür cezalı görünüyor (ki gördüğüm-bildiğim kadarıyla kendisi bu sitenin en saygılı ev en sevilen isimlerinden biri; cezalı olması çok enteresan?); ne olduğunu bilen var mı??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi barkodd -- 8 Şubat 2010; 22:21:04 >
  • ARKADAŞLAR BANA BİLGİSAYAR KURULUM CDSİ LAZIM YADA DRİVER BULAMIYORUM YARDIM EDER MİSİNİZ TŞKLER ŞİMDİDEN
  • mahodi windows otomatik olarak tanır cihazı, tanıtıma gerek yok. Linux falan mı kullanıyorsun yoksa?
  • 
Sayfa: önceki 192193194195196
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.