Ben buralardayım ama kimse yazmadığı için sesimi çıkarmıyorum. Sanyo E60'ım 3,5 yıldır aralıksız ve başarıyla bana hizmetini sürdürdü. Daha da bozulmaya hiç niyeti yok.
Hocam benimkine geçen yaz, gezideyken bir poşete koymuştum, kuzen de bilmiyormuş ıslak mısırı koymuş poşetin içine, makine açılıyor ama ekrana görüntü gelmiyor daha doğrusu lens görüntü almıyor, servise götüreceğim çok masraf çıkacak diye korkuyorum. Yoksa inan ortalık çiçek böcek kaynıyor öyle özlüyorum ki fotoğraf çekmeyi...
Ben de gezilere götürüyorum ama gözüm gibi bakıyorum, sürekli emniyetli kılıfında duruyor. Ekranında ölü piksel oluştu ama çektiği fotoğrafta yok ölü piksel.
Benimki de hâlâ ilk günkü gibi duruyor. Eylülde 3 yıl olacak.
Allah kimsenin sanyosuna zeval vermesin, gerçekten fotoğraf çekmeyi keyif haline dönüştüren bir makine, inşallah bende fırsatını bulup yaptırırım, inanın yeni makinelerin hiç birinde gözüm yok, ileride maddi imkanım olursa profesyonel bir şey belki.
Arkadaşlar E6 ile E60 arasındaki fark nedir? Birde ikinci el bu makinayı bulmak zor sanırım :)
Yasin Eskici sen ne yaptın yahu? Sıfır olsa bile o kadar para etmez bizim makine. Ayrıca satış ilanını forumun 2. el kısmına bırakmanı öneririm
quote:
Orijinalden alıntı: arandur
Yasin Eskici sen ne yaptın yahu? Sıfır olsa bile o kadar para etmez bizim makine. Ayrıca satış ilanını forumun 2. el kısmına bırakmanı öneririm
Kıymetli dostum, yanında verdiklerimi de hesaplayın lütfen. Piyasadaki fiyatlarını falan toplayın, bana hak vereceksiniz.
Bu arada bu makinenin gerçek hastası bu konu başlığı altında bulunur diye mesajımı buraya ekledim. Saygılar...
Verdiklerinden sadece normal tripod maddi ederi olan bir ürün. Onun ederi 60-70'i geçmez. Hani ürün sıfır olsa teklifiniz gerçekten değerlendirilebilir olur. Fakat daha 1,5 sene önce Sanyo E6 teknosalarda 180 TL'ye alıcı buldu. Gene de cihazın fanatikleri teklifini değerlendirebilir doğal olarak.
quote:
Orijinalden alıntı: arandur
Verdiklerinden sadece normal tripod maddi ederi olan bir ürün. Onun ederi 60-70'i geçmez. Hani ürün sıfır olsa teklifiniz gerçekten değerlendirilebilir olur. Fakat daha 1,5 sene önce Sanyo E6 teknosalarda 180 TL'ye alıcı buldu. Gene de cihazın fanatikleri teklifini değerlendirebilir doğal olarak.
Ona bakarsanız Logitech Z5500 1,5 yıl kadar önce 400, 500 TL'ye bulunabiliyordu. Ama kıymeti anlaşıldıkça değeri arttı. Şimdi 800 TL'ye bulabilen kendini şanslı sayıyor. Bu ürün de hala kendi sınıfında henüz alternatifi bulunmayan, piyasada sıfır satışı olmayan, hatta 2.el satışı bile zor bulunan, satın alanın bir daha satmaya kıyamadığı muhteşem bir makro çekim uzmanı.
Son olarak, fazladan 3 adet pil, fazladan şarj cihazı ve mini tripodla beraber Vanguard çantayı da unutmayalım. Elimdeki normal tripod oldukça ucuz ama sadece bir defa kullandığım yeni ayarında bir tripod. Hatta satışımdaki diğer mini tripod normal tripoddan daha kaliteli. Ayrıca ürünün piyasada 2. el olarak satılan bir çok E6, E60'dan çok daha temiz olduğunu da ifade edeyim.
Merhaba Arkadaşlar bende E 60 makina var 3 yıl önce aldım. Kızım resim çekerken elinden düşürdü şimdi ekran kapkara hiçbirşey görünmüyor. Sizce sorun nedir.?- Eğer teknik bi problemse ,Anadolu yakasında bildiğiniz bi servis varmı gösterebileceğim.
Faruk Bey, grubumuzun ilk mesajında gerekli bilgiler var. Sanırım o kısmı görmediniz, ben tekrar yazacağım:
İthalatçı Firmanın
Ünvanı : Astel Elektronik İç ve Dış. Tic. AŞ. Merkez Adres : Esenşehir Mah. Kürkçüler Cad. Safir Sok. No:11 Ümraniye İstanbul Telefon : +90 0216 466 82 82 Fax : +90 0216 466 77 53 Web Adresi :www.asteltr.com
BEYLER E6 MI YOKSA E60 MI... sızce hangısı... yanılmıyorsam e60 da tıtresım onleyıcı var... makroda ıkıısde aynı kalıtedemı
İkisi arasındaki fark E60'ın dahili hafızasının azıcık büyük olması (önemsiz) ve E60'ın kırmızı gözü fotoğraf çekildikten sonra düzeltme opsiyonu sunmasıdır. Titreşim önleyici iki modelde de var diye biliyorum ve bu titreşim önleyici sadece video çekimi için geçerli. Makro performansları tamamen aynı.
Kısacası kırmızı göz düzelten iyi bir program kullandıktan sonra E6 ve E60 arasında fark yok diyebiliriz. Hatta E60 sahibi olmama rağmen E6'nın tipi bence daha güzel.
arandur mesajımı cevapladığın için teşekkür ederim.
Dediğin yere sordum lensi bozulmuştur dedi, tamir için 170 tl istedi.
Sizce tamir ettirmelimiyim, yoksa 200 tl civarında makinalar var ,onlardan alsam dahamı iyi olur.? Yeni alacaksam bana önerebileceğiniz bi marka-model varmı. ( ben bu makineyi makro çekim için almadım, kızımın resimlerini çekmek için aldım, anlıyacağınız bu konuda profesyonel değilim)
şimdiden teşekkür ederim.
arkadaşlar, satılık SIFIR AYARINDA e6 var! ilgilenenler bana PM ile ulaşabilirler. fiyat konusunda anlaşabileceğimizi düşünüyorum!
E6 yada E60 bulamamışsan demekki iyi araştırmamışsın.. ufak bir aramayla çeşitli alternatiflere ulaşılabiliyor çünkü.
Sanyo'nun bu iki makina dışında diğer makinalarını 'kişisel olarak' önermiyorum.
Tercih sizin tabii..
NovariX teşekkür ederim önerin için, hayır kızmadım.
Benim anladım E60 veya E6 yı genelde makro çekim için kullanıyorlar, gördüğüm paylaşımlardan bunu çıkartıyorum. Ben aldığımdan beri makro çekim yapmadım, böyle bi özelliği olduğunuda bu forumda öğrendim. Ben sadece kızımın heranını anı olarak katdetmek için aldım. Onun için benim aradım güzel foto çeken e60 gibi fiyatı olmayan yani benim örneklediğim fiyat aralığında bi makina, tabi bunu almam içinde profesyonellerden yardım almak eğer eksi bi yönü varsa ona göre seçeneklerden elicem.