teşekkür ederim murad2002 bu cevap benim için yeterli bu konuda bukadar ısrar etmemin sebebi bazı arkadaşların flaş lekeleride garanti kapsamına giriyormu diye sormaları oldu veya flaş lekeli makina şansa kalmış gibi yorum yapmaları neyse benim içim rahatladı
flaş lekelerinin (toz zerreciklerinden kaynaklanan flaş yansımalarının) 2 ana sebebi:
1. tozlu ortamda fotoğraf çekmek 2. flaş ile merceğin birbirine yakın olması
çözüm yolları:
1. fotoğraf çekilen ortamı mümkün olduğunca aydınlık yapın ki flaş kullanımına gerek kalmasın
2. eğer flaş ayrılabiliyorsa flaşı kameradan uzak tutun
SANYO XACTİ E6 FLAS LEKELERİ ÇÖZÜLDÜ. MAKİNEMİN ÖN PANELİNİ SÖKTÜM. İÇ TARAFTAN FLAŞ İLE OBJEKTİF ARASINA KALIN SİYAH LASTİK YAPIŞTIRDIM. ARTIK FLAŞ LEKELERİ KALMADI.
SORUNU BU ŞEKİLDE ÇÖZEBİLİRSİNİZ.
Madem bu kadar basit bir çözümü var, neden makine üreticileri bunu değerlendirmiyor?
merhabalar... sanyo e 6 makinem var. iç ortamlarda kırmızı gözü nasıl önlerim.?
ilgilenenler için e 60 kutu içeriği elimde mevcut.
Kırmızı göz önleme flaşı kullan, bir hayli işe yarıyor. Fakat E6 modelinde var mıydı hatırlamıyorum.
Sanyo e6 modelini yeni aldım. Türkçe kullanma klavuzunu bulamıyorum. Elinde olan varmı.
evde e60 kutusu var bakarım ama sonuçta dijital ortamda lazım sana.
Fotokopisini alabilirim göndermek isterseniz adresimi verebilirim. İlginiz için teşekkürler.
Fotokopiyi nasıl çektireceğim peki yüz sayfadan fazla bir el kitapçığı? Bir de kılavuz gerektirecek kadar zor mu sizce kullanımı? Çok basit bir bas-çek makinedir.
quote:
Orijinalden alıntı: murad2002
quote:
Orijinalden alıntı: QamiQaze
quote:
Orjinalden alıntı: constantine4141
teşekkür ederim murad2002 bu cevap benim için yeterli bu konuda bukadar ısrar etmemin sebebi bazı arkadaşların flaş lekeleride garanti kapsamına giriyormu diye sormaları oldu veya flaş lekeli makina şansa kalmış gibi yorum yapmaları neyse benim içim rahatladı
flaş lekelerinin (toz zerreciklerinden kaynaklanan flaş yansımalarının) 2 ana sebebi:
1. tozlu ortamda fotoğraf çekmek 2. flaş ile merceğin birbirine yakın olması
çözüm yolları:
1. fotoğraf çekilen ortamı mümkün olduğunca aydınlık yapın ki flaş kullanımına gerek kalmasın
2. eğer flaş ayrılabiliyorsa flaşı kameradan uzak tutun
SANYO XACTİ E6 FLAS LEKELERİ ÇÖZÜLDÜ. MAKİNEMİN ÖN PANELİNİ SÖKTÜM. İÇ TARAFTAN FLAŞ İLE OBJEKTİF ARASINA KALIN SİYAH LASTİK YAPIŞTIRDIM. ARTIK FLAŞ LEKELERİ KALMADI.
SORUNU BU ŞEKİLDE ÇÖZEBİLİRSİNİZ.
Dahice tebrik ederim
Arkadaşlar sanyo E6 makine arıyorum satmak isteyen olursa pm lütfen.
Elimde sanyo e6 var. görüşelim.
alder pm attım.
e6 makinemin optiği kaymıştı. içini açtım, baktım yapılacak gibi değil. kapatırken bağlantı kablosundan (film) birkaçı koptu. Anlayacağınız optik bölüm tamamen bozuldu. Servisi aradım. 80 $ + kdv dediler. Servis Elemanı birde pahalıya mal olur o paraya yeni makine alırsınız dedi. makinemin diğer heryeri sağlam. şu halde bile resim görüntüleyebiliyor. Sadede gelecek olursam. ya parça parça e6 satan birinden optik bölümü alacağım. ya da makinemi parça parça satacağım. e6 parçası satanı bulamadım henüz. tavsiyelerinizi alabilir miyim.
Bu makineyi alabileceğimiz bir yer var mı acaba?
Merhaba arkadaşlar. 1 aydır hararetle e6 ya da e60 arıyorum. bir kaç tane buldum fakat temiz değildi.. Eğer ciddi satıcı varsa 0536 631 16 91- 0506 731 15 04.. Ercan Yılmaz..
quote:
Orijinalden alıntı: ercantina
Merhaba arkadaşlar. 1 aydır hararetle e6 ya da e60 arıyorum. bir kaç tane buldum fakat temiz değildi.. Eğer ciddi satıcı varsa 0536 631 16 91- 0506 731 15 04.. Ercan Yılmaz..
Temizden kastınız nedir? Bende var E60, sorunu yok ama artık pili çok uzun gitmiyor tabi. Fiyat teklifinizi değerlendirebilirim.
arandur özel mesaj attım. Herkese iyi forumlar güzel paylaşımlar. Umarım ben de fotoğraflarımla bu grupta yerimi alırım..
Merhabalar,benim bir sorunum var... yardım bekliyorum. makinayı on/off dan açtığımda ekranda 3 cm büyüklüğünde bademe benzer bir siyahlık oluşuyor ve başkada bir şey yapamıyorum.
ne yapmalıyım ?
quote:
Orijinalden alıntı: gspedc15pk-2012
Merhabalar,benim bir sorunum var... yardım bekliyorum. makinayı on/off dan açtığımda ekranda 3 cm büyüklüğünde bademe benzer bir siyahlık oluşuyor ve başkada bir şey yapamıyorum.
ne yapmalıyım ?
Ekran bozulmuş olabilir gibi geldi bana. Fotoğrafını çekip gösterme şansınız var mı?
İlginiz için çok teşekkürler,makina şu anda yanımda değil akşam dediğinizi yapacağım..
bu sorunu forumun ilk sayfalarında geçen sene okumuştum ve çok bildik bir sorun gibi konuşuluyordu hatta birde ad vermişlerdi bu soruna sanki...şimdi onu bulmaya çalışıyorum.