Şimdi Ara

Sanyo Xacti HD 2000 mi CANON POWERSHOT SX1 IS mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
2.140
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar ikisi de ayrı kulvarlarda, fakat ben hem fotograf çekip hem de hd video çekebileceğim bir makine almayı düşünüyorum. İkisinin arasında sıkıştım kaldım. Bana hangisini tavsiye edersiniz. ikisini de elime alıp incelemedim, incelemeye imkanım olmadı, sadece internetten bilgilerine ulaşabildim. sx1 ile çekilmiş fotograflara ulaşabiliyorum fakat sanyonun fotograflarına ulaşamadım. elinde bu makinelerden olan varsa yardımcı olabilirse sevinirim.

• sx1 i ışığın az olduğu ortamlarda fotoğraf ve video kalitesi çok kötü olduğu için sattım açık havada ışıklı ortamlarda bir problem yok bu benim yorumum ..
  • Ben dün camcorder info sitesinde sanyo incelemesi okudum. Özellikle beyaz dengesi ve düşük ışık başarısını övmüş. 1080 60p kayıt yapabiliyor. 24 mbit kalitade kayıt yapabiliyor. 24p kayıt olanağı olmamasını ve tutuş şeklini negatif olarak değerlendirmiş. Çok detaylı bir inceleme mevcut sitede. Ben su altı için düşünüyordum hem fiyatı hem housingi çok pahalı değil.
  • teşekkürler yorumlarınız için. sx1 in ışık sorunu acaba ayarlarla halledilebilir mi, bildiğim kadarıyla manuel ayarlar mevcut makinada...
  • ben canon s2 kullanıyorum hiç bir markada s serisiyle ölçüşebilecek makine yok karanlık ortamda video konusunda iyi sonuç alabileceğiniz makine yok şöyle düşünün prof kameramanları adam gece magazin programlarında o bar bu bar hesabı adamın elinde 20000 bin tl lik kamera war ama spot ışıklar kullanıyolar arkadaşlarr yapmayın makineyi satmak değiş bilmek çok önemli karanlık ortamda bozmasın gerek ıso artırır çünkü ve perde düşür görüntü zor algılanır fotoğğraf çekiminde ise bu sx1 de cmos sensör var bu sayede yüksek isoda bile noise oranı az olur siz gece manzarasında tripod yardımıyla düşük perdeyle çok kalite sonuçlar alabilirsiinizz ayrıca bu makinede 20 x ımage stabilizer ultra sonic motorlu 28mm geniş açı ve 0 cm makro çekebilen çok kalitee bir canon zoom lense sahip yapmayın lütfen Canon Powershot sx1 bunların yanı sıra 720p değil full hd 1920*1080 sıkıştırma olmadan video kayıt yapabilen ilk kompakt makineler arasında ve cmos sensörlü ilk kompakt makine dir üstüne nikonda bile yok böle bir cihazz daha ne diyelim mikrofonlarıda stereo mükemmel bir ses kydı yapabiliyor harici flaş da takılabilmekte anlıyacağınız yok yok kesinlikle SX1 diyorum ben s2 kullanıcısıyım bu makineninde kalitesinden şüphem yok

http://www.letsgodigital.org/tr/20073/canon-powershot-sx1-is/ bu linkten genel
    http://www.letsgodigital.org/tr/camera/specification/1971/show.html bu lintende teknik özelliklerini inceleyebilirsin daha benim saymadığım bir çok özelliğini öğreneblirsin

buda benim makinemhttp://www.letsgodigital.org/tr/camera/review/53/page_1.html

• quote:

Orjinalden alıntı: ruffryders8

ben canon s2 kullanıyorum hiç bir markada s serisiyle ölçüşebilecek makine yok karanlık ortamda video konusunda iyi sonuç alabileceğiniz makine yok şöyle düşünün prof kameramanları adam gece magazin programlarında o bar bu bar hesabı adamın elinde 20000 bin tl lik kamera war ama spot ışıklar kullanıyolar arkadaşlarr yapmayın makineyi satmak değiş bilmek çok önemli karanlık ortamda bozmasın gerek ıso artırır çünkü ve perde düşür görüntü zor algılanır fotoğğraf çekiminde ise bu sx1 de cmos sensör var bu sayede yüksek isoda bile noise oranı az olur siz gece manzarasında tripod yardımıyla düşük perdeyle çok kalite sonuçlar alabilirsiinizz ayrıca bu makinede 20 x ımage stabilizer ultra sonic motorlu 28mm geniş açı ve 0 cm makro çekebilen çok kalitee bir canon zoom lense sahip yapmayın lütfen Canon Powershot sx1 bunların yanı sıra 720p değil full hd 1920*1080 sıkıştırma olmadan video kayıt yapabilen ilk kompakt makineler arasında ve cmos sensörlü ilk kompakt makine dir üstüne nikonda bile yok böle bir cihazz daha ne diyelim mikrofonlarıda stereo mükemmel bir ses kydı yapabiliyor harici flaş da takılabilmekte anlıyacağınız yok yok kesinlikle SX1 diyorum ben s2 kullanıcısıyım bu makineninde kalitesinden şüphem yok

http://www.letsgodigital.org/tr/camera/specification/1971/show.html bu lintende teknik özelliklerini inceleyebilirsin daha benim saymadığım bir çok özelliğini öğreneblirsin

Arkadaşım güzel bir açıklama, sx1 e neredeyse soğuk bakacaktım ama açıklaman gayet iyi oldu ve benim sx1 e olan niyetimi pekiştirdi. İnşallah SX1 i alacağım ama gg de dolar kurundan kaynaklanan fiyatlar baya yüksek, daha uygun ve taksitli bir yer bulmaya çalışıyorum. inşallah bulurda alırım bu makineyi.

• quote:

ben canon s2 kullanıyorum hiç bir markada s serisiyle ölçüşebilecek makine yok karanlık ortamda video konusunda iyi sonuç alabileceğiniz makine yok şöyle düşünün prof kameramanları adam gece magazin programlarında o bar bu bar hesabı adamın elinde 20000 bin tl lik kamera war ama spot ışıklar kullanıyolar arkadaşlarr yapmayın makineyi satmak değiş bilmek çok önemli karanlık ortamda bozmasın gerek ıso artırır çünkü ve perde düşür görüntü zor algılanır fotoğğraf çekiminde ise bu sx1 de cmos sensör var bu sayede yüksek isoda bile noise oranı az olur siz gece manzarasında tripod yardımıyla düşük perdeyle çok kalite sonuçlar alabilirsiinizz ayrıca bu makinede 20 x ımage stabilizer ultra sonic motorlu 28mm geniş açı ve 0 cm makro çekebilen çok kalitee bir canon zoom lense sahip yapmayın lütfen Canon Powershot sx1 bunların yanı sıra 720p değil full hd 1920*1080 sıkıştırma olmadan video kayıt yapabilen ilk kompakt makineler arasında ve cmos sensörlü ilk kompakt makine dir üstüne nikonda bile yok böle bir cihazz daha ne diyelim mikrofonlarıda stereo mükemmel bir ses kydı yapabiliyor harici flaş da takılabilmekte anlıyacağınız yok yok kesinlikle SX1 diyorum ben s2 kullanıcısıyım bu makineninde kalitesinden şüphem yok

Sanyo- canon s100 karşılaştırması
    Özellikle bu link ilginç.
    Düşük ışık performansı

• kardeşim nerde oturuyosun bilmiyorum ama vatan bilgisayarda bu ürünü incelemen mümkn fiyat olarak bu tip firmaları inceleyebilirsin ben araştırıp yine forumda sana fiyat bilgiisi wericem emin ol bu makine den çok memnun kalırsın

quote:

Orjinalden alıntı: xyzcba

quote:

Arkadaşım güzel bir açıklama, sx1 e neredeyse soğuk bakacaktım ama açıklaman gayet iyi oldu ve benim sx1 e olan niyetimi pekiştirdi. İnşallah SX1 i alacağım ama gg de dolar kurundan kaynaklanan fiyatlar baya yüksek, daha uygun ve taksitli bir yer bulmaya çalışıyorum. inşallah bulurda alırım bu makineyi.

• konyadayım vatanbilgisayarda yok ya da ben göremedim, bugun yine bakarım insallah
  • kardeşim konyada hangi mağaazlar war bilmiyorum ama vatan bursa şubesinde war sipariş edersen orayada getireceklerdir diye düşünüyorum bimeks varsa orayada bakabilirsin onlarda getirebilir fiyat araştırması yaparım ben sölerim burdanb sana

quote:

konyadayım vatanbilgisayarda yok ya da ben göremedim, bugun yine bakarım insallah
  • Şimdiden teşekkür ederim. ben bugün gitmeyi planlıyordum ama gidip bakamadım. yarın nasip olursa
  • ne yaptın dostum ben kaç gündür bakamadım foruma dükkan kapadık başka yere taşıdık falan uzun hikaye

quote:

Şimdiden teşekkür ederim. ben bugün gitmeyi planlıyordum ama gidip bakamadım. yarın nasip olursa
  • Konya da vatanbilgisayar var. Fakat tartıştığınız ürün var mı onu bilmiyorum.
  • Aslında ikisi aynı kulvarda değil.
    HD2000 her ne kadar o izlenimi vermese de
    gerçekte bir video kamera.
    SX1 ise iyi bir fotoğraf makinesi.

Bende HD1000
    ve
    CanonS3
    var, ikisini de halen kullanıyorum.
    İzlenimlerimi anlatayım,
    HD2000 ve SX1 e uyarlayın.

HD1000:
    S3' e göre çok çok iyi video çekiyor.
    S3' e göre çok çok kötü fotoğraf çekiyor.

S3
    HD1000' e göre çok çok iyi fotoğraf çekiyor.
    HD1000' e göre çok çok kötü video çekiyor.

Ancak
    S3' ün video kalitesi tatminkar,
    HD1000' in fotoğraf kalitesi tatminkar.

Bu durumda;
    Fotoğraf ve video arasında seçim yapmak zorunlu hale geliyor.
    Ağırlık fotoğraf tarafında ise SX1 alınacak,
    Ağırlık video tarafında ise HD2000 alınacak.

Arkadaş sanyo' yu bir seçenek olarak değerlendirdiğine göre
    video ağır basıyor ise
    HD2000 yerine VPC-FH1 almayı da düşünebilir,
    tabanca tasarımı kullanırken iyi ama taşırken sıkıntılı,
    kutusundan kese gibi bir şey çıkıyor, uygun ebat ve eğimde çanta bulmak zor oluyor.
    Çantaya sarj adaptörü ile kablolarını, docking station ve kablolarını sığdırmanız gerekir.
    Birde objektif kapağının bağı kutudan çıkmıyor, bu çok önemli,
    kapağı koyacak yer bulamıyorsunuz, kaybetmeyim diye canınız çıkıyor.

Zor karar,
    en iyisi ikisini de al

• 24p yada sinema modu denilen mod ne oluyor.. yani ne özelliği var bunun.. 24 kare sayısı sanırım..olay bundan mu ibaret yoksa var mı önemli bir detayı..
  • 24p Saniyede 24 Resim demek. Kaydettiğiniz video yu bu modda gösterecek bir TV yoksa anlamı yok. 24p Sinema modu. Eğer 24p / 60i /30p destekleyen bir TV yoksa gösterim yaparken bu uygun moda çevrim gerekiyor buda aradan kare çıkarmak / eklemek v.s. gibi işlemlerle yapılıyor ve doğal olarak hareketli görüntülerde kesiklikler meydana geliyor .

Önemli olan kaydettiğiniz görüntüyü nerede seyredeceğiniz. Full HD 1080p demek 1080 satırın ardışık (p : progressive ) olarak tarandığı anlamına gelir. yani 1920 yatay nokta ile 1080 dikey noktadan oluşan ekrana noktalar satır atlamadan aktarılacak demektir. Bu hareketli görüntülerde satır çizgileri oluşmayacağı anlamına gelir. (field effect) ..

24p ise yukarıda bahsettiğim resmin (1920x1080) saniyede 24 kare olarak gösterileceği anlamına gelir.

Tabi birde kaydettiğiniz video yu hangi player ile de izleyeceğiniz önemli. Yani bu modları desteklemeli.

Bu arada sanyo hd2000 30p 60i (i interlaced) kayıt yapıyor.

Öte yandan sanyo kendi görüntü algılama ve işleme yongalarını üretir. Bunu yapan çok firma yok.
    Bu arada yıllardır düşük ışıkta en iyi video performansı veren bu fiyatta başka bir ürün duymadım ben de almak istiyorum ama ben alayım diyene kadar daha iyisini yapıyorlar. :)

NOT: 24p Hakkında Wiki

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yavuzsevgi -- 14 Haziran 2009; 18:35:44 >

• Arkadaşlar "Sanyo" marka kameralar original japon malı'dır öyle değil mi?
    Ben Sanyo VPC FH1 Full HD kamera alacağım,ne malı olduklarını merak ettim.
    KAMERANIN ALTINDA "MADE IN JAPAN" MI YAZIYOR?
    BUGÜN KARAR VERMEM GEREKİYOR
    ACILLL CEVAP BEKLIYORUM...
    SAYGILAR
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.