Şimdi Ara

saphire 9800pro problemi (üstdüzey cevap lütfen)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
614
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • beyler bende yukarıdaki kart var. bilgisayarı full sistem olarak 2.el forumdan bi elemandan aldım. (almaz olaydım. )

sorun: oyun oynarkene donuyo. nezaman donacağı hiç belli olmuo. ati tool açtığımda "show 3d view" deki kutu takılarak hareket edio. ayrıca ati toolda gözükmesi gerektiğine inandığım sıcaklık göstergesi çalışmıo. catalyst te is dewamlı 0' derece gözüküo.

benim denediklerim: soğutma sorunu olur die. ati vga silencer+3 tane farklı açılardan fan+ramlerin üzerine heatsink taktım.

driver sorunu olur die catalystin en üst versiyonunu kurdum. catalyst ayarlarını en yüksek performansa ayarladım.

voltaj yetmiodur dedim ıvır zıvır cdrom çıkarttım. olmadı. (bende h600b 400watt var)
    monitördendir die başka monitör denedim, nafile.
    format vs zaten denedim.

ama sorun çözülmedi aynen dewam. bide elimde başka bi kart olmadığı için deneyemedim. bildiğim başka deneyecek bişey kalmadı.

sizce sorun nerden kaynaklanıo olabilir. denemeyi unuttuğum başka ne olabilir?

• konfigürasyonunu tam olarak yaz arkadaşım
    her şey olabilir
    açılışta falan donuyomu yoksa sadece oyunlardamı donuyomu
    kutunun takılarak hareket etmesi kötü tabi
    ati tool versiyonun kaç ve o kutunun dönmesi hızları ney yazsana onları
  • amd 2500@3200 (overclock yapmasamda oyunlar donuyo)(tam yükte cpu 47dereceyi gecmio)
    epox rda3+ nforce2 8x dd400....
    512x2 twinmos 3200
    seagate 120gb 7200 rpm sata
    samsung 80gb 7200 rpm ide
    lg 17" f700b (dün bozuldu. durduk yerde gitti geldi. geldiğinde herşeş maviydi)
    Ibm 15" G54 (şuan normal kullanıom)
    cdwriter 52x32x52 lg+10x affrey dvd-rom+floppy
    h600b 400watt siyah

windows açılmada sorun yok, photoshop-flash vs.. kullanırken gayet performans var.

dxdiag da test direct3d yaptığımda da sorunlar var. gözle görülmeyecek kadar hızlı dönüo.
    bencmark programlarında da ekrankartını test edecekken direk masaüstünü görüyorum, bazen kitlenio ve resetlenio.ve benchlerde vga ya ait ısı yok yada sıfır gösterio.

atitool 0.24 de ısı göstermesi gereken karede ati tool logosu var. 110-200fps 148-152 avg
    ama simge durumuna küçültüp tekrar gelmesi için tıkladığımda ilk başta 0.7 - 1.3 - 9.6 fps gibi değerler çıkıo sona eski 110-200 fps arası dolaşmaya dewam edio.

makine 28/08/2004 de alınmış kartın 1 sene mi 2 sene mi garantisi var bilmiorum. 2004 ün 6. ayından sona garanti süreleri 2 seneye çıktı die hatırlıorum, umarım doğru biliorumdur

sizce netip bi sorun olabilir? ne yapabilirim?

• softmod 5.8 driverleri ile denedinmi.ayarları performansa getirmeden birde öyle dene softmod 5.8 ile
  • 3dmark alırkende sorun çıkarıyorsa ekran kartında bir sorun var demektir ki ati tool 3d bölümünde takılarak gidiyo diyosun buda ekran kartının ramlerinde sorun olduğunu gösterir.bunu ya ram ler o ayarı kaldırmadığı için yapar yada ram lerinde sorun varsa yapar.bence ekran kartını değiştir ona yakın bir ekran kartı ile dene.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Piêr Dé Sans

3dmark alırkende sorun çıkarıyorsa ekran kartında bir sorun var demektir ki ati tool 3d bölümünde takılarak gidiyo diyosun buda ekran kartının ramlerinde sorun olduğunu gösterir.bunu ya ram ler o ayarı kaldırmadığı için yapar yada ram lerinde sorun varsa yapar.bence ekran kartını değiştir ona yakın bir ekran kartı ile dene.
    +1
    anlattığın bütün sorunların başında ekran kartı var.ekran kartın kesinlikle sorunlu eğer garantisi devam ediyorsa hemen yolla,değilse zaten aldığın kişi forumdan olduğuna göre yabancı sayılmaz kendisiyle görüş ve bu sorunu aranızda haledin
  • overclock yapıyorsan normaldir.Bilgisayarı geldiği haliyle kullanıyorsan bir format atıp tazelemen iyi olacak.
    Ekran kartı driverı olarak softmode yukleyeceksin.Ati tool kullanma.hiç yükleme.9800pro ların bazıları overcloğa karşı hassa oluyor kaldırmıyor.Seninki modlanmış bir kart ise bios hızlarını düşürüp tekrar yüklemen gerekecek.20 şer mhz indirsen kafi gelir.

Faydalanacağın linkler burada:

http://forum.donanimhaber.com/m_3854009/tm.htm

http://forum.donanimhaber.com/m_3669451/tm.htm

http://forum.donanimhaber.com/m_3777126/tm.htm

Soft mode driver burada:

http://dl.techpowerup.com/softmod/softmod.5-8_xp-2k_dd_cp_wdm_25203.exe

http://www.techpowerup.com/softmod/downloads.php

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SavageWarrior -- 14 Eylül 2005, 2:37:47 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bana psu dan olabilir gibi geldi özellikle oyunlarda yapması. yanmış olabilir bi arkadaşımın da başina geldi oyunlarda sadece , reset atıp kilitleniyordu psu değişti ve sorun düzeldi. bunu da gözardı etme.
  • Bugibi sorunlar için en iyi çözüm sağlam bir arkadaştır.Arkadaşının bilgisayarındaki uyumlu parçaları senin bilgisayarda deneyerek hangi parça sorunlu bulabilirsin.Yukarıda arkadaşların dediği gibi temiz bir format at ve uzay montajı yap.bu sayede hızlıca parçaları çıkarıp takarsın.Ayrıca kasadan kaynaklı bir kısadevre vs... sorunları ortadan kaldırırsın.Sonra sistemin çalışması için yeterli olan parçaları tak.Sorun donanımdansa bu yöntemle kesin bulursun.İyi çalışmalar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi soqo -- 14 Eylül 2005, 10:15:42 >
  • çok saolun dostlar, verdiğiniz cevaplar doğrultusunda bi yedekleme yapıp bi daha format çekecem, softmod deneyecem. bide el deymişken tak çıkar yapacam.

bide psu olması çok zor bi ihtimal. oyun oynarken ender resetlenio. oyun oynarkene önce lacivert ekran gelio sona reset çekio. genel olarak ise direk kitlenio. numlock açıp kapanabilio. o yüzden psu değil zaten onu denemiştim.

ati tool kurmamdaki amaç neyazıkki overclock için değil mhz değerlerini indirmek içindi
    indirmeyide denedim ama gine aynı sonuçu veriodu hatta daha çabuk kitleniodu.
    ayrıca 4 fanla heatsinklerle desteklemekteki amaç maalesef yine overclock değil stabilizasyonu sağlamaktı.

@necat dostum, "aranızda halledin" halledin demişinde burdaki eleman askere gitmeden önceki gün sattı bana makinayı, biraz aceleye geldi anlayacağınız fazla inceleme şansım olmamıştı.
    bide orda sorunsuz çalışıo gibime gelmişti açıkçası. oyunlarda denemedim ama dxdiag daki test normal gözüküodu. kimsenin günahını almak istemiorum, "belki arabayla gelirken olmuştur" demek istiorum açıkçası. bide zaten üç kuruş kaarım vardı. ekran kartı elimde patlarsa uğraş dur.

bi gelişme olursa haber ederim, tekrar çok teşekkür ederim

• saphire 9800pro problemi (üstdüzey cevap lütfen) diye başlıkatman yanlış.Görülüp kaçılacak bir topic açmışsın.Bir dahaki sefere öyle kelimeler kullanmamanı tavsiye ederim
  • evet arkadaşların dediği gibi yüksek ihtimal ekran kartı
    günahını almayalım ama arkadaş vermiş o/c yi karta galiba

ramlara bak bakayım elini vurabiliyormusun
    veya heat sink ler ne kadar ısınıyor
  • quote:

Orjinalden alıntı: SavageWarrior

saphire 9800pro problemi (üstdüzey cevap lütfen) diye başlıkatman yanlış.Görülüp kaçılacak bir topic açmışsın. Bir dahaki sefere öyle kelimeler kullanmamanı tavsiye ederim

2-3 senedir donanimhaberde takılırım. az çok nerden ne cevap geleceğini nasıl cevap geleceğini açılan topiclere nasıl bakıldığını biraz da olsun biliorum. bu yüzden savagewarrior dostuma teşekkür ederim beni yanıltmadığın için

valla ben bu tip bi mesajı daha önce atılmasını bekliodum. bunun cevabınıda topic başlığını yazarken hazırlamıştım zaten. sorunu ve yaptıklarımı anlattım, tepkileri söledim ve fikirleri almaya karar verdim. eski bi teknik servis elemanı olarak standart cevapları önceden biliodum. bu işleri bıraktığım için açıkcası extradan bi softmod 5.8 i kurabileceğimi öğrendim. o da nekadar işe yarar bilmiorum. kısaca benim bilmediğim çok kimsenin bilmediği ve önerebileceği bi cevap bulmak içindi. "üst düzey cevap" yazmamın diğer nedeni ise 9800pro sahilerinin dikkatini çekmek istememdi, küçük de olsa bi ihtimal "birileri aynı sorunu yaşamıştır belki" die yazdım. kimseyi hakir filan gördüğüm yok ama en son @akhelmet arkadaşım benimde aklıma önceden gelen(belkide hepimizin aklına gelmiştir) ve "Allah günah yazmasın da eleman overclokda sınırları iyice bi öğrenmiş anlaşılan" gibi şeyler söylemiştim. zaten sorunun nedeni olarak da 2 şey olabilir dio insan. ya taşırken oldu yada overclock sınırları iyi test edilmiş.

nese umarım bi driverla hallolur. herkese çok teşekkürler

• Anakartın ıcın son surum bıos warsa yukle bazı anakartlar agp ye daha az voltaj verıyor(bkz PSU)

Buna mukabıl fast wrıte ı da dısable edıp dene bakalım....
  • maalesef fast write disable ettim ama sorun dewam edio.
    bios update olayına sıcak bakmıyom, belki yeni windows kurduğumda denerim, teşekkürler
  • Kartın hızlarını ati tool ile down clock yap o zaman.20 şer mhz indir aşağı. Olmazsa 25 er mhz..
  • arkadaşım üstteki cevabıplarımda belirttiğim üzre:

"ati tool kurmamdaki amaç neyazıkki overclock için değil mhz değerlerini indirmek içindi "

demişim.

netekim denedimde. sonuç yok.
  • quote:

Orjinalden alıntı: SavageWarrior

Kartın hızlarını ati tool ile down clock yap o zaman.20 şer mhz indir aşağı. Olmazsa 25 er mhz..

adam ati tool ile indiremiyorum diyor zaten

hem ben üst düzey değilim o yüzden cevap vermiyorum
  • omega driver kullanırsan onda da hız kontrolu seçeneği var. Onunla da indirebilirsin hızları.
    Son çare olarak bilgisayarını servise götürmen gerekecek.Konuyu daha fazla uzatmanın anlamı yok bence.Çünkü bios la uğraşamam diyorsun ve başka seçenek bırakmıyorsun.

riva tuner i denemiş miydin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SavageWarrior -- 15 Eylül 2005, 21:57:49 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.