Şimdi Ara

Sapma değerini hassas bir şekikde ölçmek?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
964
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba.Forumda Saatin günlük olarak 4 sn 6 sn gibi sapma değerleri hakkında bilgi paylaşan arkadaşlar var.Acaba bunu nasıl Hassas bir şekilde hesaplayabilirim?

• Referans aldigin hassas bir saat olmali mesela ben greenwichmeantime.com sitesinden takip ediyorum. Gunun belli bir zamaninda karsilastirip saniye kolunun konumunu bir yere not edip ertesi gunku konumuyla karsilastirabilirsin. Yahut periyodik gun araliklariyla kontrol edebilirsin ornegin 1 hafta sonra kontrol edip sapma oranini 7'ye bolmek gibi. Ancak bu durumda - + sapma paylari birbirini notrleyebilir saat 0 sapmayla calisiyor gibi gorunebilir. Sapma oranini etkileyen cok faktor var aslinda. Gunluk kullanim miktari, yercekimi, sicaklik vs. Cok saglikli bir karsilastirma yapman zor bu yuzden. Ama yukarida anlattigim yontemle yaklasik bi hesap yapabilirsin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: AFC Ajax

Referans aldigin hassas bir saat olmali mesela ben greenwichmeantime.com sitesinden takip ediyorum. Gunun belli bir zamaninda karsilastirip saniye kolunun konumunu bir yere not edip ertesi gunku konumuyla karsilastirabilirsin. Yahut periyodik gun araliklariyla kontrol edebilirsin ornegin 1 hafta sonra kontrol edip sapma oranini 7'ye bolmek gibi. Ancak bu durumda - + sapma paylari birbirini notrleyebilir saat 0 sapmayla calisiyor gibi gorunebilir. Sapma oranini etkileyen cok faktor var aslinda. Gunluk kullanim miktari, yercekimi, sicaklik vs. Cok saglikli bir karsilastirma yapman zor bu yuzden. Ama yukarida anlattigim yontemle yaklasik bi hesap yapabilirsin.

saati ayarlarken saniye durmuyor devam ediyor.dediğiniz siteye girdim şuan.bunu nasıl ayarlayabilirim acaba?Saat orient mako.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ƒ®ét

quote:

Referans aldigin hassas bir saat olmali mesela ben greenwichmeantime.com sitesinden takip ediyorum. Gunun belli bir zamaninda karsilastirip saniye kolunun konumunu bir yere not edip ertesi gunku konumuyla karsilastirabilirsin. Yahut periyodik gun araliklariyla kontrol edebilirsin ornegin 1 hafta sonra kontrol edip sapma oranini 7'ye bolmek gibi. Ancak bu durumda - + sapma paylari birbirini notrleyebilir saat 0 sapmayla calisiyor gibi gorunebilir. Sapma oranini etkileyen cok faktor var aslinda. Gunluk kullanim miktari, yercekimi, sicaklik vs. Cok saglikli bir karsilastirma yapman zor bu yuzden. Ama yukarida anlattigim yontemle yaklasik bi hesap yapabilirsin.

saati ayarlarken saniye durmuyor devam ediyor.dediğiniz siteye girdim şuan.bunu nasıl ayarlayabilirim acaba?Saat orient mako.

Saati sitedeki saatle birebir ayarlamanıza gerek yok. Mesela gece saat tam 23.00.00'da saatinizin kaç olduğunu not edin 22.59.45 olduğunu farzedelim. Ertesi gün yine tam 23.00.00'da saatiniz 22.59.47 gösteriyorsa +2 saniye sapması var demektir.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ƒ®ét

quote:

Saati sitedeki saatle birebir ayarlamanıza gerek yok. Mesela gece saat tam 23.00.00'da saatinizin kaç olduğunu not edin 22.59.45 olduğunu farzedelim. Ertesi gün yine tam 23.00.00'da saatiniz 22.59.47 gösteriyorsa +2 saniye sapması var demektir.

saat dakik olmadıktan sonra sapma değerleriyle uğraşmanında pek bir anlamı yok gibi.peki saniyeyi durdurmanın yokmu bir yolu bu mako'larda?saçma olmuş açıkçası.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.