Şimdi Ara

Sapphire 6850 Trixx o.c. sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.594
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selam arkadaşlar.Ben de dik kutulu Sapphire 6850 aldım (tek güç girişli, dirty kuponlu kutu)
    Sorun şu ki trixx in en son ve bir önceki sürümünü denememe rağmen.Trixx in o.c. sekmesinde gpu ve ram hızları görünmüyor.(Dolayısı ile overclock yapamıyorum.)
    ULPS ile ilgili olabilir diye settings kısmına giriyorum ''disable ULPS'' seçili zaten.Yine aynı sorun.
    Forumu okudum ''regedit'' ten değişiklil için tarif edildiği şekilde uğraştım.Malesef regedit in tarif edilen ayar kısmında ULPS ile ilgili bir yazı (seçenek) bulamadım.
    Ben de linkteki :http://www.overclock.net/t/1088266/ulps-gui-config-utility-enable-disable/30
    Siteden ULPS disable.exe si ile de denedim(yönetici olarak çalıştır seçerek) İşlemi yaptı.Pc yi kapatıp açtım yine birşey değişmedi malesef.
    Msi afterburneri denedim.Onda da voltaj verilemiyor ve gpu 850 ye kadar çıkartılabiliyor, ama 850 ye çekip apply dediğimde ve gpu-z de kontrol ettiğimde o.c. yapılmadığını görüyorum.
    Sorunu nasıl çözüp, trixx ile o.c. yapabilirim.Değerli yorumlarınızı bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi silver555star -- 13 Mart 2012; 13:13:54 >

• ULPS crossfire ile ilgili bir sorun oc yaparken.bende vardi oyle bir sorun dedigin disable.exe programi ile kapatip cozdum sorunu ama senin oyle bir sorunun yok ugrasma bosuna.ULPS guc tasarrufu icin ikinci kartin bostayken komple kapatilmasi demek.gru ram hizi gorunmuyorsa program tanimiyordur.trixx'in hangi versiyonu?4.1.0 mi ne cikmis en son bir onu dene olmadi bir oncekini dene.afterburner ile de calisabilir ama bence boyle programlar kullanmak yerine ccc'den voltaj vermeden 900'un uzerine ne kadar cikiyor diye denesen daha iyi olur.bendeki asus 6850 voltajsiz 950 mhz, voltajla 1 ghz yapiyor 50 mhz icin voltaj verip karti isittigina degmez.ccc'den deneme yaparak voltaj vermeden 900+ yap da biz de ogrenelim.bu kartin aynisini dun kuzene aldik vatan indiriminden.biraz beklersen trixx'de harbi gormuyor mu ya da hangi versiyonunda goruyor diye de bakabilirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: .45 ACP

ULPS crossfire ile ilgili bir sorun oc yaparken.bende vardi oyle bir sorun dedigin disable.exe programi ile kapatip cozdum sorunu ama senin oyle bir sorunun yok ugrasma bosuna.ULPS guc tasarrufu icin ikinci kartin bostayken komple kapatilmasi demek.gru ram hizi gorunmuyorsa program tanimiyordur.trixx'in hangi versiyonu?4.1.0 mi ne cikmis en son bir onu dene olmadi bir oncekini dene.afterburner ile de calisabilir ama bence boyle programlar kullanmak yerine ccc'den voltaj vermeden 900'un uzerine ne kadar cikiyor diye denesen daha iyi olur.bendeki asus 6850 voltajsiz 950 mhz, voltajla 1 ghz yapiyor 50 mhz icin voltaj verip karti isittigina degmez.ccc'den deneme yaparak voltaj vermeden 900+ yap da biz de ogrenelim.bu kartin aynisini dun kuzene aldik vatan indiriminden.biraz beklersen trixx'de harbi gormuyor mu ya da hangi versiyonunda goruyor diye de bakabilirim.

Öncelikle zaman ayırıp yazdığınız için teşekkürler.Trixx 4.1.0 ve 4.0.2 yi denedim sonuç değişmedi, gpu ve ram hızlarını görmüyor.
    Afterburner ve ccc de de en fazla gpu 850 mhz ye çekilebiliyor malesef.(sınırı bu)
    Voltajsız 900mhz ye çekilip kullanılabilse ,zaten üzerini istemem.(Şu an tek kart olarak deniyorum sistemde.)Verim alabilirsem bu karttan; daha önceden aldığım msi p.e.6850 ile crossfire deneyeceğim daha sonra.Memnun kalmazsam birini satacağım kartlardan.
    Kartta birkaç rev. var vatanda; benim aldığım kart dik kutulu,tek güç girişli, kutu üzerinde dirty çıkartması ve kuponu olan model.
    Kuzene aldığınız versiyon da aynı rev. ise lütfen trixx i deneyip bana yanıt yazarsanız sevinirim.

• Dostum amd gpu tool denedin mi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: silver555star

quote:

Orijinalden alıntı: .45 ACP

ULPS crossfire ile ilgili bir sorun oc yaparken.bende vardi oyle bir sorun dedigin disable.exe programi ile kapatip cozdum sorunu ama senin oyle bir sorunun yok ugrasma bosuna.ULPS guc tasarrufu icin ikinci kartin bostayken komple kapatilmasi demek.gru ram hizi gorunmuyorsa program tanimiyordur.trixx'in hangi versiyonu?4.1.0 mi ne cikmis en son bir onu dene olmadi bir oncekini dene.afterburner ile de calisabilir ama bence boyle programlar kullanmak yerine ccc'den voltaj vermeden 900'un uzerine ne kadar cikiyor diye denesen daha iyi olur.bendeki asus 6850 voltajsiz 950 mhz, voltajla 1 ghz yapiyor 50 mhz icin voltaj verip karti isittigina degmez.ccc'den deneme yaparak voltaj vermeden 900+ yap da biz de ogrenelim.bu kartin aynisini dun kuzene aldik vatan indiriminden.biraz beklersen trixx'de harbi gormuyor mu ya da hangi versiyonunda goruyor diye de bakabilirim.

Öncelikle zaman ayırıp yazdığınız için teşekkürler.Trixx 4.1.0 ve 4.0.2 yi denedim sonuç değişmedi, gpu ve ram hızlarını görmüyor.
    Afterburner ve ccc de de en fazla gpu 850 mhz ye çekilebiliyor malesef.(sınırı bu)
    Voltajsız 900mhz ye çekilip kullanılabilse ,zaten üzerini istemem.(Şu an tek kart olarak deniyorum sistemde.)Verim alabilirsem bu karttan; daha önceden aldığım msi p.e.6850 ile crossfire deneyeceğim daha sonra.Memnun kalmazsam birini satacağım kartlardan.
    Kartta birkaç rev. var vatanda; benim aldığım kart dik kutulu,tek güç girişli, kutu üzerinde dirty çıkartması ve kuponu olan model.
    Kuzene aldığınız versiyon da aynı rev. ise lütfen trixx i deneyip bana yanıt yazarsanız sevinirim.

kart gelsin oyle yazayim dedim ama vatanin gondermeyecegi tuttu.afterburnerde yasal oc limitini kaldirmanin soyle bir yolu var bence dene.4800 serisinde oldugu gibi bios atilmiyor 6800 serisine.4870'in ccc limitini bios ile yukseltmistim ben ama bunlarda yok oyle bir imkan.

afterburnerin kurulu oldugu dizinde MSIAfterburner.cfg diye bir dosya var.bu dosyayi acip su "UnofficialOverclockingEULA" bolumune koyu yaziyi kopyala yapistir ekleyecekmissin.

-Seek UnofficialOverclockingEULA field and add following text:

I confirm that I am aware of unofficial overclocking limitations and fully understand that MSI will not provide me any support on it

-Set UnofficialOverclockingMode to 1 to keep PowerPlay active (may not work on old ASICs), 2 to traditionally disable PowerPlay or to 0 to temporary disable unofficial overclocking path

UnofficialOverclockingMode karsisindaki yaziyi 1 yaparsan powerplay acik kalirmis 1 yap bakalim ama bunun limitle ilgisi yok.

• kuzenin kart bugun geldi bahsettigin gibi dirt kuponlu dik aynisi sendekinin.trixx'i denedik denedik calisiyor hem mhz gosteriyor acinca hem de 1100-1500'e kadar ibre var cikabildigi.senin kartta bir sorun var garantiye gonder istersen.
  • quote:

Selam arkadaşlar.Ben de dik kutulu Sapphire 6850 aldım (tek güç girişli, dirty kuponlu kutu)
    Sorun şu ki trixx in en son ve bir önceki sürümünü denememe rağmen.Trixx in o.c. sekmesinde gpu ve ram hızları görünmüyor.(Dolayısı ile overclock yapamıyorum.)
    ULPS ile ilgili olabilir diye settings kısmına giriyorum ''disable ULPS'' seçili zaten.Yine aynı sorun.
    Forumu okudum ''regedit'' ten değişiklil için tarif edildiği şekilde uğraştım.Malesef regedit in tarif edilen ayar kısmında ULPS ile ilgili bir yazı (seçenek) bulamadım.
    Ben de linkteki :http://www.overclock.net/t/1088266/ulps-gui-config-utility-enable-disable/30
    Siteden ULPS disable.exe si ile de denedim(yönetici olarak çalıştır seçerek) İşlemi yaptı.Pc yi kapatıp açtım yine birşey değişmedi malesef.
    Msi afterburneri denedim.Onda da voltaj verilemiyor ve gpu 850 ye kadar çıkartılabiliyor, ama 850 ye çekip apply dediğimde ve gpu-z de kontrol ettiğimde o.c. yapılmadığını görüyorum.
    Sorunu nasıl çözüp, trixx ile o.c. yapabilirim.Değerli yorumlarınızı bekliyorum.

12.3 versiyonlu driverı kurduysan atipdlxx.dll dosyası birlikte gelmiyormuş. Ben de aynı sorun vardı atipdlxx.dll yi Windows>SysWOW64 klasörüne atınca sorun düzeldi bir dene istersen.
    BURAYA upload ettim umarın sorunun çözülür.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    xfx 6950 ve MSI Afterburner...
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Zaman ayırıp yardımcı olmaya çalıştığınız için teşekkürler arkadaşlar.12.3 driverinde yukarıdaki sorunları yaşayınca ; 12.1 driveri kurdum,malesef yine aynı idi.Ben de driverleri tamamen temizleyip 11.11 driverini yükledim.O.C. yapabiliyorum şimdi trixx teki sorun çözülmüş oldu.Sorun driver kaynaklı.
    Fakat 11.11 driveri de malumunuz eski bir driver. ''ycanka'' tavsiyeni dinleyip, tekrar 12.3 driverini kurup, atipdlxx.dll yi Windows>SysWOW64 klasörüne atmayı deneyeceğim.Teşekkür ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ycanka

quote:

Selam arkadaşlar.Ben de dik kutulu Sapphire 6850 aldım (tek güç girişli, dirty kuponlu kutu)

12.3 versiyonlu driverı kurduysan atipdlxx.dll dosyası birlikte gelmiyormuş. Ben de aynı sorun vardı atipdlxx.dll yi Windows>SysWOW64 klasörüne atınca sorun düzeldi bir dene istersen.
    BURAYA upload ettim umarın sorunun çözülür.

Teşekkürler işe yaradı :)

• Tabi dosyayı bulmak için aşağıdaki adreside vermek lazım insanlara

http://www.dlldll.com/atipdlxx.dll_download.html
  • Dosyayı yukledim halen değişen birşey yok ...
  • Aynı sorun bende de var. Powercolor 6850. Dirt3 kuponu da var. (: Fakat Trixx'le O/C yapamadım. Afterburner'da saçmaladı zaten zar zor düzelttim. Umarım çözüm bulunur.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.