Sayın Faithful, bu rpm hızı, stres testinde ortaya çıktı. maalesef hazır aldığım sistemde corsair h115i işlemci coğutucusu var. bu bütün sesleri bastırıyor. o yüzden oyunlarda ekran kartı sesini duymuyorum bile. hatta boşta bile cpu soğutucusu bastırıyor. oyun oynarken ekran kartı rpmi hiç dikkatimi çekmedi. |
Sapphire 6900xt special edition 87 derece ! (5. sayfa)
-
-
quote:
Orijinalden alıntı: rambetikoSayın Faithful,
bu rpm hızı, stres testinde ortaya çıktı. maalesef hazır aldığım sistemde corsair h115i işlemci coğutucusu var. bu bütün sesleri bastırıyor. o yüzden oyunlarda ekran kartı sesini duymuyorum bile. hatta boşta bile cpu soğutucusu bastırıyor. oyun oynarken ekran kartı rpmi hiç dikkatimi çekmedi.
Alıntıları GösterBende dediklerinize katılıyorum.
-
Bunun 14 olanını kullanıyorum oldukça memnunum. Sadece kasa yakınsa size, yüksek devirlerde sesli.
-
Sensör probleminde olabilir,ben AMD de CPU gpu larinda ısı sensörlerinin düzgün çalışmadığını gördüm ,belki bir hafta önce banttan çıkan düzgünken ,sonraki hafta sağlam seri çıkabiliyor ,öyle gariplik ler var AMD de
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam hiç yüksek değil kart zaten, @salvatore_volkan hocam la da denedik onun kartın değerleri bunlar.
bende kendi kartımı atmıştım.
1110 mv da 2500 çalıştırıyorum bende. Size daha öncede yazmıştım hocam, yüksek core hızları oyunlar için gerekli değilse boşuna kartınızı yoruyorsunuz.
Oynadığımız oyunların %85'ine 2000mHZ rahatlıkla yetmekte, bizler kartı boşuna mı aldık der gibi yükleniyoruz sonrada sıcaklıklar tavan yapıyor.
Ne yazık ki okuduklarımdan yola çıkarak sapphire 6000 serisinde kendi klasmanının çok altında kalmış, 5000 serisinde vazgeçilmez iken bu 6000 serisinde reddevil, merc319 gibi modeller önde açık ara.
Furmark'ta 69 derecelere anca ulaştı kart. 3dmark super position, port royal, fire strike, timespy testlerin hiç birinde 60 dereceyi geçmemişti.
@salvatore_volkan hocamın attığı ayarları kartınıza uyarlamanız size daha güzel sonuçlar verecektir. Belki biraz daha altlarını zorlayabilirsiniz. Ama AMD kartlarında sorun çıkma olasılığı daha fazla olduğu için güzel bir stabilite yakaladığınızda bırakmak istemiyorsunuz.
@MALİ MÜŞAVİR hocam değerleriniz çok güzel. Tam bir bilinçli kullanıcısınız. İhtiyacınız kadar karta ayar yapmışsınız. Tebrik ederim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi StamP0fRadiation -- 23 Ağustos 2021; 13:36:48 >
-
Umarım sorunu çözersiniz hocam ama ben AMD'den her zaman uzak durmuşumdur. Bu sıcaklık meselesini bir türlü çözemediler. Her seferinde NVIDIA'ya dönüş yaptım. Anlaşılan 6000 serisi de hala sıcacık.
-
Ayni karti olan arkadasta 61 derecede calisiyor kart ? Arkadaş foto ve videoda atti.quote:
Orijinalden alıntı: StamP0fRadiationHocam hiç yüksek değil kart zaten, @salvatore_volkan hocam la da denedik onun kartın değerleri bunlar.
1110 mv da 2500 çalıştırıyorum bende. Size daha öncede yazmıştım hocam, yüksek core hızları oyunlar için gerekli değilse boşuna kartınızı yoruyorsunuz.
Oynadığımız oyunların %85'ine 2000mHZ rahatlıkla yetmekte, bizler kartı boşuna mı aldık der gibi yükleniyoruz sonrada sıcaklıklar tavan yapıyor.
Ne yazık ki okuduklarımdan yola çıkarak sapphire 6000 serisinde kendi klasmanının çok altında kalmış, 5000 serisinde vazgeçilmez iken bu 6000 serisinde reddevil, merc319 gibi modeller önde açık ara.
Furmark'ta 69 derecelere anca ulaştı kart. 3dmark super position, port royal, fire strike, timespy testlerin hiç birinde 60 dereceyi geçmemişti.
@salvatore_volkan hocamın attığı ayarları kartınıza uyarlamanız size daha güzel sonuçlar verecektir. Belki biraz daha altlarını zorlayabilirsiniz. Ama AMD kartlarında sorun çıkma olasılığı daha fazla olduğu için güzel bir stabilite yakaladığınızda bırakmak istemiyorsunuz.
@MALİ MÜŞAVİR hocam değerleriniz çok güzel. Tam bir bilinçli kullanıcısınız. İhtiyacınız kadar karta ayar yapmışsınız. Tebrik ederim.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
quote:
Orijinalden alıntı: StamP0fRadiationHocam hiç yüksek değil kart zaten, @salvatore_volkan hocam la da denedik onun kartın değerleri bunlar.
sapphire cidden fiyasko yapmış.6600 xt gibi 120watt çeken kart nasıl 75 derece fix görüyor ya.
hocam bir sorum olacaktı bu fan profili ile oyunlarda kaç rpm ortalama ile çalışıyor kart
-
Sizin ki ile aynı ayarlarda mı hocam?
Gerçekten ilginç bir durum.
Kartta servis tarafından müdahale edilmişti değil mi ?
Acaba thermal pedlerde bir sorun çıkmış olabilir mi? Kenardan bakınca pedler ne durumda gözüküyorlar?
Ekran kartını başka bir sistem içerisinde deneme şansınız var mı? veya müsaitliğinize bağlı olarak arkadaşın kartını sizin kart ile swaplayıp her iki sistemde de kontrol etme gibi bir durumunuz var mıdır?
@Faithful Blood Day 1400-1800 arası değişken oluyor. Ama benim kasada direk ekran kartına üfleyen 3 adet fan da mevcut.
Kasa : Gamepower Warcry
-
Servis mudahale etmemis. Sorun gormedik bisey yapmadik diyorlar. Padler yandan bakinca dokunuyor gorunuyor. Baska sistemde deneme sansi yok.quote:
Orijinalden alıntı: StamP0fRadiationSizin ki ile aynı ayarlarda mı hocam?
Gerçekten ilginç bir durum.
Kartta servis tarafından müdahale edilmişti değil mi ?
Acaba thermal pedlerde bir sorun çıkmış olabilir mi? Kenardan bakınca pedler ne durumda gözüküyorlar?
Ekran kartını başka bir sistem içerisinde deneme şansınız var mı? veya müsaitliğinize bağlı olarak arkadaşın kartını sizin kart ile swaplayıp her iki sistemde de kontrol etme gibi bir durumunuz var mıdır?
@Faithful Blood Day 1400-1800 arası değişken oluyor. Ama benim kasada direk ekran kartına üfleyen 3 adet fan da mevcut.
Kasa : Gamepower Warcry
-
Sizdede mi ayni kart var?quote:
Orijinalden alıntı: Morutan
Bu mesaj silindi.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: ` quaD.
Sizdede mi ayni kart var?
Alıntıları Gösterhiç zannetmiyorum. mesaj geçmişine baktımda.
öyle trol işte boş ver.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SaLVaToRe_V -- 24 Ağustos 2021; 2:39:43 > -
buda ellenmemiş standart değerlerde kartın verileri. üstteki bfv verilerimle karşılaştırınız merak edenler.
saatler boyu standart değerlerde bfv oynanmış halinin verileri aşağıdadır.
ortam gene 23-24 derece.
-
%83 fan hizi ve 78cquote:
Orijinalden alıntı: SaLVaToRe_Vbuda ellenmemiş standart değerlerde kartın verileri. üstteki bfv verilerimle karşılaştırınız merak edenler.
saatler boyu standart değerlerde bfv oynanmış halinin verileri aşağıdadır.
ortam gene 23-24 derece.
-
PUBG açıp denesene vsync kapalı şekilde 😌
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Daha önce yazmıştım, konu hala güncelleniyor gibi görünüyor.
Türkiye'de ki servis bir şey yapmıyorsa Sapphire'nin kendisine mesaj atın. Kartın soğutması görev yapmıyor diyin. Onlar sizden RMA isterlerse gönderin, yenisini göndersinler.
Yoksa siz diğer türlü kartı açmadan bu işi çözemezsiniz gibi görünüyor. Türkiye'de ki servisler soğutma işinden anlamazlar. Size kartın yenisi lazım kısacası.
-
quote:
Orijinalden alıntı: run...rabbt
PUBG açıp denesene vsync kapalı şekilde 😌PUBG oynamıyorum.
-
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X