Şimdi Ara

Sapphire 6900xt special edition 87 derece ! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
116
Cevap
4
Favori
6.311
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • neredeyse 90 derece uzun vadeli düşününce arkadaşın sorun etmesi normal aynı kart mı hatırlamıyorum ama yine bi xt serisinde arkadaşın da başına gelmişti 3 4 dakikada 90 derece bana göre normal değil ben değişim/iade üzerinde uğraşırdım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 87 derece kullanılabilir yazdım diye timarhanelik niye oldum ben onu anlamadım . Gerçekten tartışma kültürünüz çok eksik ve insanları tartışırken aşağılamaya alışmış bir toplumumuz var. Ben o cümlemi birazcık açayım o zaman. Daha önce amd tarafında 4830, 6790,280x, 5700xt kullandım. Amd kartları özellikle heavy load da bu 200 serisi kartlardan beri çok ısınıyor. 280x ve 5700xt özelinde %100 load da 84-85 in altını gördüğümü ben hatirlamiyorum 280x i 92 derecelerde falan gördüğümü biliyorum yaz aylarında. Nvidia tarafında da 980 kullandım şu an da da 2060 super kullanıyorum. 70 dereceyi gördüğümü hatırlamıyorum. Benim de buradan yorumlamam şu oluyor, bugün amd kart alacak olsam ve üstüne custom bir soğutucu kurmayacaksam bu sıcaklık değerlerine çıkabileceğinin bilincinde olarak tercihimi yaparım. Siz uzun vadede gpu ya zarar vereceğini dusunebilirsiniz, belki de haklisinizdir da fakat 90 dereceye kadar ben kullanilabilir olarak görüyorum. Bu beni rahatsız etmez demiyorum.

Mobilden yazdım ama umarım yeterince açık olmuştur anlatmak istediklerim. Iyi forumlar herkese.

• Burada 8. senesine basacak kartım var, 92 derecede çalışıyor ramler, çip ise 70 derece üstünü görmüyor taş gibi çalışıyor

-200 memory

-200 core clock

%100 fan hızı

Ve daha iyi fanlar

Böylelikle sorun ortadan kalkar 79 üstünü görmez eminim, satıcı iade almaz %99 ihtimal o yüzden kullanın kartı. Yapacak birşey yok geçmiş olsun bu kadar premium bir kart bu dereceleri görmemesi lazımdı evet. Ama hiç bir zararı yok emin olun

• hocam bende de 6900xt nitro + se var. az önce oyunu denedim. 60-62 derecelerde geziyordu sıcaklık

ayarlar bu şekilde. oyun 3440x1440 çoğu ayar ultra olacak şekilde ayarlı. dx12

Sapphire 6900xt special edition 87 derece !

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rambetiko -- 21 Ağustos 2021; 17:27:56 >

• quote:

Orijinalden alıntı: melihcskn

Kartta sorun olduğuna katılıyorum ama kabul edilebilir bir sıcaklık olduğuna katılmıyorum. Bu kart belki çok ufak, hava almayan kasalardan birinde olsa anlaşılabilir belki ama konu sahibinin anlattığına göre(ki kendisi donanım cahili birisi de değil) gayet güzel hava alan bir kasada, dolayısıyla böyle bir ortamda 87 derece kesinlikle kabul edilemez. Bir de inatla dandik pad diyen arkadaşlar var, yahu ben mi bilmiyorum padlerin ne işe yaradığını, gpu sıcaklığının dandik padle ne alakası var(kalın takılıp soğutucunun oturamaması ayrı bir durum).

Evet ben inat ediyorum. Kendi deneyimlerim ile söylüyorum.

MSI SUPRIM X 3080 vardı. Dandik pedler yüzünden direk 110 derece VRAM, core 80. Az uğraşmadık ama mecburen termal macun ve pedler değişti, garanti gitti ama ancak o zaman VRAMleri kabul edilebilir 75 dereceye indirebildik.

İstediğin kadar büyük bir ısı dağıtıcın olsun, eğer ısı aktarımını sağlayan parçalar zayıfsa o hiç bir işe yaramıyor.

Tabi bu olayın %95 lik kısmı. Bazen öyle bir denk geliyor ki PCB'deki termal sensörler arızalı olabiliyor, o zaman ne yaparsan yap kart komple yenilenmesin.

• sniper23 kullanıcısına yanıt

VRAM başka GPU diye verilen sıcaklık başka, konuda arkadaş VRAM sıcaklıklarından şikayet etmiyor GPU sıcaklığından şikayet ediyor. GPU sıcaklığı olarak ekran kartının üzerindeki bütün parçaların sıcaklığını hesaba katmıyor dolayısıyla termal pad ile alakalı bir durum yok. Termal macun ile belki alakalı olabilir ama onda da dandik bir termal macun yetmez hardal, mayonez falan sıkmış olmaları lazım ki 15 derece falan fazla çalışsın.

• Hocam Saphhire RX 6000 serisinde başarısız bir soğutma sergiliyor, çok düşük bir ihtimal bazı kartlarda iyi denk gelebiliyor. Bu seride bence en iyi soğutmayı Red Devil modelleri sağlıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: rambetiko

hocam bende de 6900xt nitro + se var. az önce oyunu denedim. 60-62 derecelerde geziyordu sıcaklık

ayarlar bu şekilde. oyun 3440x1440 çoğu ayar ultra olacak şekilde ayarlı. dx12

Kesinlikle benim kart sorunlu o zaman..

Hocam pmden yazar misiniz musait olunca

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Bazıları eski kartların 90 derecelerde uzun süre çalıştığını söylüyorlar fakat 7nm ciplerin sıcaklık ve yüksek voltaja diğer serilerden daha çok hassasiyet gösterdiğini göz ardı ediyorlar. Ryzen 3000 serisinde yaşanan sıkıntılar bunun bir göstergesi. 3 slotluk bir kartın 87 derece olması normal değil.

• Buradan önemli bir notda almamız gerekiyor Sinerji gibi firmaların ürünleri tamamen arızalanmadığı sürece değişim yada onarima yanaşmiyorlar , Birgün sineejiye mail attim sizden kart aldım ama kart 90 derece çalişirsa iade edebilirmiyim diye gelen cevap; 90c normal bir değer iade alamayiz oldu.

• 40 derecelik ortamda kartım 73 74 arası ama ben gigabyte 3070 kullanıyorum
    Az daha amd kart alacaktım iyiki uzak durmuşum dedirtti

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • run...rabbt kullanıcısına yanıt

Soğutma yapımını Amd yapmıyor :)

• Asus dual rtx 3060 extreme oc kartını kullanıyorum, 2 fanlı ufacık kart. 53-54 derece oluyor oyunlarda, %99 yükte 59'u geçmiyor.

Bir fikir verir belki.

825mv çalışıyor.

Kasa: haf x 942

Aldığınız kartın ısısı su soğutmalı versiyonda 57 derece, testler ortada yani su hava ne kadar fark edecek? Besleme devresi bozuktur muhtemelen onun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Anarsist_ -- 22 Ağustos 2021; 8:40:47 >
  • ` quaD. kullanıcısına yanıt

Bunlar statik basınç fanlar ama. Kasa havalandırması için değil, genel olarak radyatör yada belli noktaya hava akımı sağlaması için kullanılır.

Sizin akış sağlayan kasa fanı tercih etmeniz gerekir. SP yerine AF mesela...

• üşenmedim kartı araştırdım. saygın review sitelerini tek tek inceledim.

6900xt için bu ısılar normal. maalesef. uzun ömürlü olmayabilir.

• _Anarsist_ _ kullanıcısına yanıt

6-7 ay evvel 2. el bir tanesinde gözüm vardı. Araştırmalarımda o sıra benim de sıcaklıkları dikkatimi çekmişti. XFX 6900XT BLACK temin ettim. Lakin hala tam test edip kullanacak zaman bulamadım desem doğrudur. :)

• quote:

Orijinalden alıntı: KYTECHNGAMING

Bunlar statik basınç fanlar ama. Kasa havalandırması için değil, genel olarak radyatör yada belli noktaya hava akımı sağlaması için kullanılır.

Sizin akış sağlayan kasa fanı tercih etmeniz gerekir. SP yerine AF mesela...

AF fanlar sadece exhaust olarak kullanılmalı.

Intake statik olacak. Mesh + toz filtre+ kasa şase si + engel olduğu zaman hiçbir anlamı kalmaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: StreamRolleR

AF fanlar sadece exhaust olarak kullanılmalı.

Intake statik olacak. Mesh + toz filtre+ kasa şase si + engel olduğu zaman hiçbir anlamı kalmaz.

Alıntıları Göster

önde olan toz filtresini çıkarmak mantıklımı hocam.kasanın fanları çok iyi degil eger toz filtresi akımı dahada engelliyorsa çıkarmayı düşünüyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: Maestro725

önde olan toz filtresini çıkarmak mantıklımı hocam.kasanın fanları çok iyi degil eger toz filtresi akımı dahada engelliyorsa çıkarmayı düşünüyorum

Alıntıları Göster

Çıkarma odanı hergün benim gibi vileda+ çamaşır suyu+ makina ile geçmiyorsan gpu nin içine kadar toz işler.

Fan önerebilirim intake -exhaust için istenirse

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.