Ekran kartı üretiminde AMD-ATi'nin önde gelen iş ortaklarından Sapphire, AGP sistemler için hazırladığı iki yeni modelini duyurdu. Firmanın Radeon HD 4650 tabanlı yeni ekran kartları, 55nm üretim teknolojisiyle hazırlanan RV730 Pro GPU'sunu kullanıyorlar. 128-bit bellek veri yolu desteğine ve 320x paralel işlem birimine sahip olan AGP uyumlu yeni modelleri sahip oldukları bellek kapasitesi ayırıyor zira modellerden birisi 512MB GDDR2, diğeri ise 1GB GDDR2 bellek kapasitesi ile geliyorlar.
Grafik işlem birimi 600MHz'de, bellekleri ise 800MHz'de görev yapan DirectX 10.1 destekli yeni modeller, Unified Video Decoder 2.0 teknolojisiyle yüksek tanımlı videolar için donanımsal hızlandırma da yapabiliyorlar. Çift DVI ve HDTV konnektörleriyle donatılan AGPX 8x uyumlu yeni ekran kartları, özellikle eski sistemlerini bir süre daha değerlendirmek isteyen kullanıcıları hedef alıyor. Sapphire'in önümüzdeki günlerde satışa sunacağı Radeon HD 4650 AGP 8x modelleri 70 Avro civarı etiket fiyatına sahip olacaklar.
Eski kullanıcıları hala düşünmek büyük incelik.
70€'ya yeni PCI-Express destekli anakart alınabilir aslında.Tamam yeni işlemci de almak gerekir,belki ram bile ama HD4650 gibi bir karta 70€=140TL vermek bence çok acı.O fiyata 2.el 8800GTS 512mb gibi kartlar bulunuyor.Yani buna para yatıracağıma biraz daha ekleyip Pci-E tabanlı bir sisteme geçmeye çalışırdım.
ahaha gördüm şok oldum :D şekil bişey yapsalarmış bari
çok incesin saphire ama 70 avro baya kalınmış türkiyede 180tl yi bulur o ne derler bilemiyorum artık?
o değilde soğutucuya koptum o ne ya kelebek konmuş gibi:D
quote:
Orijinalden alıntı: realcem
Eski kullanıcıları hala düşünmek büyük incelik.
bosuna amd demiyoruz.
ki ust seviyede de mukemmel. 295 deyip dururlar ama, yuksek cozunurluk perfiyle ramiyle microstutter performansiyla ve video process destegi - dx10.1'le 4870x2'nin olayi aciktir.
agp sistemde söleyin bakalm hangi işlemci olacakki bu tür kartlara darboğaz yaratmıyacak? ee evet?? yokmu hmm o azman gereksizmiş iyi günler..
2007 ye kadar olan oyunları oynasak yine yeterde ama bunukullanmakiçin +güçister büyükihtimal psu yudamı değştircez saçmalıknormal agp girişten alsın gücünüdaha ne istiyo zaten hd3850agp 180lira felandı
Yekoo dünyaya gelince haber ver bize.X2 falan mı sandın bu kartı ? HD3850 AGP diye bişi duydun mu?
Çıkışlar DVI+HDMI+VGA şeklinde olsaymış keşke.
Elbet ihtiyaç duyan olacaktır. Geriye dönük ürünlerin üretilmesinde her zaman faydalar olmuştur.
939 Pin X2 li AGP li sistemler mevcut.Ancak herşeye rağmen AGP ye para verilmez bu saatten sonra.Bu kartı aldıktan sonra GTA IV oynarım falan demeyin sakın.
Oynatır oynatır da nasıl oynatır biliyoruz. Ayrıca 2 PC var evde ve ne yazık ki biri 4X biri 8X AGP (4X agp de SDRAM var)
80 liraya sıfır hd3450 agp var . sistemin ayağını çukurdan çıkarmak için yeterli bir kart . hd4650 ülkemizde bayağı pahalı satılır.
quote:
Orijinalden alıntı: Reppealle
Oynatır oynatır da nasıl oynatır biliyoruz. Ayrıca 2 PC var evde ve ne yazık ki biri 4X biri 8X AGP (4X agp de SDRAM var)
Sen o 2 PC yi de sat eline geçen paranın üstüne de bu kartın parasını koy(140 TL) güncel bir sistem kur.Bir daha da AGP nin lafını etmezsin.
yukarıdaki resimdeki 6 pin girişi ne iş o kadar güç çekiyormu son resimde
quote:
Orijinalden alıntı: DEATH71
yukarıdaki resimdeki 6 pin girişi ne iş o kadar güç çekiyormu son resimde
Bir AGP 8X slotu en fazla 42 Watt güç sağlayabilmekte.Karta 42 Watt tan fazla harcayacağına göre illa ki bu seviye kartlar için gerekli o güç girişi.
Arayüz daha iyi olabilirdi.
@kenan109 duydumda o dediğini o iyi bu kötü dedimmiki? dikkat edersen oda ati yani aynı şey yaptı gene gereksiz agp platformuna 180-200tl verip ekran kartı alacak adam varmı? tek çekirdek işlemciye bu kartlar çok bu kartı küçümseme sakın 8600gt den daha iyi bir kart ve eğer araştırısan p4 serisi falan kaldırmaz bu kartı...