Şimdi Ara

Sapphire HD6850? PowerColor HD6850?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
1.140
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba başlıkta belirttiğim kartlardan birini alıcam ikiside hemen hemen aynı fiyatlarda exada satıştalar ikiside özel soğutma ama sıcaklık ve sesizlik konusunda hangisi daha verimli olur karar veremedim. powercolor daha iyi gibi duruyor fakat sizlerinde yorumlarını almak istedim yardımlar için şimdiden teşekkürler

• ikiside büyük tanınmış firmalar.
    ekstra oyun , fiyat gibi şeyler önemli bence.

• iki firma da benzer kalitede ürün satıyor. powercolor daha eski bir firma. ama son yıllarda sapphire ülkemizde biraz daha ön plana çıkmaya başladı. hangisini alırsanız alın, pişman olmazsınız.

edit:imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rtsbora -- 14 Temmuz 2012; 19:40:45 >
  • Kesinlikle Sapphire,yük altında bile kart sessiz...
  • Sapphire al, 2 tane bende var.Ses seda yok.

powercolorda iyidir kesin ama,kullanmadığımdan yorum yapamıcam.
  • Diğer markaları bilmiyorum ama sapphire 6850 gerçekten sessiz.8800GT'nin fan sesini duyabiliyordum,hele hele yükte.Sapphire 6850 yükte bile ses çıkmıyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ati Sapphire hd 4890?
    15 yıl önce açıldı
    R9 290 Sapphire
    4 yıl önce açıldı
    Gtx560
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • arkadaşlar yardımlarınız için çok sağolun ama uygun bi fiyata xfx 6870 aldım bugün ama biraz gürültülü geldi kart tek fanlı modeli ve otomatik fan ayarında biraz gürültü yapıyo %35 fan ayarında 80-85c kadar çıkıyo gerçi bu yaz döneminde sıcak havalarda normalardir diycem ama otomatik de fan ayarın %50 de sabit duruyo yükte dahada artıyo gürültüden geçilmiyo desem yeri! ben direk siteden yeni driver indirdim acaba cd içinde farklı bi olayı olabilirmi xfx kulanan arkadaşlar varsa yardımcı olabilirmi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tanarri

arkadaşlar yardımlarınız için çok sağolun ama uygun bi fiyata xfx 6870 aldım bugün ama biraz gürültülü geldi kart tek fanlı modeli ve otomatik fan ayarında biraz gürültü yapıyo %35 fan ayarında 80-85c kadar çıkıyo gerçi bu yaz döneminde sıcak havalarda normalardir diycem ama otomatik de fan ayarın %50 de sabit duruyo yükte dahada artıyo gürültüden geçilmiyo desem yeri! ben direk siteden yeni driver indirdim acaba cd içinde farklı bi olayı olabilirmi xfx kulanan arkadaşlar varsa yardımcı olabilirmi?

Yazılımsal olarak ısınma problemi olması olanaksınız gibi 80-85c dereceler abartı derecelerdir işlemci sıcaklığınada bakmanızı öneririm yani problemin kartta olup olmadığını anlamanız için yardımcı olabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: melihcskn

quote:

arkadaşlar yardımlarınız için çok sağolun ama uygun bi fiyata xfx 6870 aldım bugün ama biraz gürültülü geldi kart tek fanlı modeli ve otomatik fan ayarında biraz gürültü yapıyo %35 fan ayarında 80-85c kadar çıkıyo gerçi bu yaz döneminde sıcak havalarda normalardir diycem ama otomatik de fan ayarın %50 de sabit duruyo yükte dahada artıyo gürültüden geçilmiyo desem yeri! ben direk siteden yeni driver indirdim acaba cd içinde farklı bi olayı olabilirmi xfx kulanan arkadaşlar varsa yardımcı olabilirmi?

Yazılımsal olarak ısınma problemi olması olanaksınız gibi 80-85c dereceler abartı derecelerdir işlemci sıcaklığınada bakmanızı öneririm yani problemin kartta olup olmadığını anlamanız için yardımcı olabilir.

dediğim gibi %35 fan ayarında bu sıcaklıklar oluyo tabi fandan ses gelmiyo o ayarlada ama otomatik fan ayarında da kart maşallah yani baya bi hızlı dönüyo dediğim gibi %45 ve %50 arası oyuna girince %70 %75 kadar cıkıyo ki kasanın yanında durmayın o denli sesi var işlemci i52500k stok fan takılı gayet iyi sıcaklık değeleri 38-48c arası geziniyo boş ve yük durumuna göre bi terslik varmıdır analamadım bu yüzden xfx hakkında sizlerden bilgi istedim

aldığım kart da budurhttp://www.eksenbilgisayar.com/store/ProductDetails.aspx?productid=94861 sanırım soğutucu 6870 pek uygun değil gibi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tanarri -- 18 Temmuz 2012; 1:53:22 >

• powercolor 6950 kullanıyorum.

http://www.powercolor.com/us/products_features.asp?id=313

ürünün online servisi çok iyi.teknik servisini bilmiyorum.hamdolsun bi problem çıkmadı şu ana kadar
    Ama teknik servisiyle ilgili sıkıntı yaşayanı görmedim şu ana kadar.

Kısacası powercolor alabilirsiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

quote:

dediğim gibi %35 fan ayarında bu sıcaklıklar oluyo tabi fandan ses gelmiyo o ayarlada ama otomatik fan ayarında da kart maşallah yani baya bi hızlı dönüyo dediğim gibi %45 ve %50 arası oyuna girince %70 %75 kadar cıkıyo ki kasanın yanında durmayın o denli sesi var işlemci i52500k stok fan takılı gayet iyi sıcaklık değeleri 38-48c arası geziniyo boş ve yük durumuna göre bi terslik varmıdır analamadım bu yüzden xfx hakkında sizlerden bilgi istedim

aldığım kart da budurhttp://www.eksenbilgisayar.com/store/ProductDetails.aspx?productid=94861 sanırım soğutucu 6870 pek uygun değil gibi

Soğutucusu klasik xfx tasarımı ilginç birşey değil fakat zaten 6870 o derece çok ısınan bir kart değil biraz incelemelere bakın ona göre kıyaslayın.Emin değilim ama size servis yolu göründü gibi

• quote:

quote:

quote:

quote:

Soğutucusu klasik xfx tasarımı ilginç birşey değil fakat zaten 6870 o derece çok ısınan bir kart değil biraz incelemelere bakın ona göre kıyaslayın.Emin değilim ama size servis yolu göründü gibi

melih bey öyle bir söyledinizki servis yolu felan yemin ederim boğazım düğümlendi araştırdım biraz xfx karların kıronik sorunu sanırım bir forum da okudum arkadaş aynın söyle söylemiş

(ses konusunda söyledikleriniz şaka mı ? ben kullanıyorum ve işlemci sıcaklığı boşta 45 derece ve fan çalışma hızı %40 ki yükteki değerlerini söylememe bile gerek yok artık fan sesi yüzünden bilgisayarı açmak istemiyorum :) )

yine donanımhaberde araştırdım xfx kartların bioss ları böyleymiş black edition versiyonu var çift fanlı modeli olanları. ilgili bir şikayet yok çünki kartdaki soğutucu baya iyi kendi bilgisayarımda kullandığım asus directcuII benziyo neyse ucuz etin yahnisi hesabı oldu bu sanırım biraz artık ati overdrive dan oyuna girmeden fan hızı ayarı yapıcam yada msı afterburner fan profili oluşturucam yapıcak birşey yok gerçi zamanında 4870 refenas kullanmıştım kart boştada yüktede 80c çalışırdı hiç bir sıkıntı olmazdı bu kartlar dahada yeni pcb ve iyi kompanentler kulanılıyo 80derece civarı sıkıntı olmaz sanırım şaka biyana 75 olsun benim olsun öle bi ayar vericem artık ama siz siz olun tek fan xfx den uzak durun arkadaşlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tanarri -- 18 Temmuz 2012; 5:14:25 >

• tek kelime ile sapphire alma diyorum
  • saphhire in fanı ses ve soğutma olarak daha başarılı
  • @Tanarri

Yani kart almadan bende çok baktım xfx'in modellerine araştırdım falan ama hiç böyle sıcaklıklarla ilgili birşey gördüğümü hatırlamıyorum.Servis diyince bir şaşırmışsınız ama zararlı birşey değilki servis bu sıcaklık ve gürültü konusunu söylemenizde fayda var yardımcı olabilirler.
  • Sapphire
  • quote:

@Tanarri

Yani kart almadan bende çok baktım xfx'in modellerine araştırdım falan ama hiç böyle sıcaklıklarla ilgili birşey gördüğümü hatırlamıyorum.Servis diyince bir şaşırmışsınız ama zararlı birşey değilki servis bu sıcaklık ve gürültü konusunu söylemenizde fayda var yardımcı olabilirler.

Ortada bir sıkıntı yok deyip geri göndericeklerini bildiğim için hiç boş yere 15 günüm kaybolmasın kaldıki kartı ve pc yeni toplamışken. Ki en sevmediğim şeydir servis! Aldığım yere söyledim değiştirebilirmiyiz farklı kartla diye onlarda malesef dedi eh teknik servisi hayal bile edemiyorum şimdilik sorun yok gibi %40 fan hızında kulanıyo arkadaş. Kasda aşada durduğu için pek ses gelmiyo ben biraz pimpirikliyim ses konusunda kendi pc ile kıyaslayınca baya gürültülü geldi ve sıcak! kaldıki kasda da gıram kablo karmaşası yok çok ferah ve önde 12cm arkada egzost 12cm fan var e daha nolsun ona rahmen biraz sıcak bi kart kanatimce şöyle bi yorum yapabilirm o soğutucu o karta göre değil bu kesin! bi alt modeli yine xfx 6850 de olan soğutucu 6870 de var daha üst bi karta aynı soğutucu olmaz ki olmamış zaten okadar yüksek tdp değerindeki bi kartı dizginlemek için ufak kalmış ki kartda baya ufak diyebilirm neysede gitti yere kadar kullansın eleman ses konusunda şikayetçi değil ben olsam çoktan 2 kere söküp takmıştım çok sağolun yardımlarınız için tekrar teşekkürler.

• quote:

quote:

@Tanarri

Ortada bir sıkıntı yok deyip geri göndericeklerini bildiğim için hiç boş yere 15 günüm kaybolmasın kaldıki kartı ve pc yeni toplamışken. Ki en sevmediğim şeydir servis! Aldığım yere söyledim değiştirebilirmiyiz farklı kartla diye onlarda malesef dedi eh teknik servisi hayal bile edemiyorum şimdilik sorun yok gibi %40 fan hızında kulanıyo arkadaş. Kasda aşada durduğu için pek ses gelmiyo ben biraz pimpirikliyim ses konusunda kendi pc ile kıyaslayınca baya gürültülü geldi ve sıcak! kaldıki kasda da gıram kablo karmaşası yok çok ferah ve önde 12cm arkada egzost 12cm fan var e daha nolsun ona rahmen biraz sıcak bi kart kanatimce şöyle bi yorum yapabilirm o soğutucu o karta göre değil bu kesin! bi alt modeli yine xfx 6850 de olan soğutucu 6870 de var daha üst bi karta aynı soğutucu olmaz ki olmamış zaten okadar yüksek tdp değerindeki bi kartı dizginlemek için ufak kalmış ki kartda baya ufak diyebilirm neysede gitti yere kadar kullansın eleman ses konusunda şikayetçi değil ben olsam çoktan 2 kere söküp takmıştım çok sağolun yardımlarınız için tekrar teşekkürler.

Aynı tarzda bir insanız galiba aynı şekilde powerım ses çıkarttığı için değiştirdim kasadaki fanları değiştirdim ekran kartını almadan önce çok araştırdım iyikide yapmışım diyorum yoksa ben ses ve sıcaklığa dayanamam.

• quote:

Orijinalden alıntı: playstyle

tek kelime ile sapphire alma diyorum

Neden?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.