Şimdi Ara

Sapphire R9 280 DUAL-X Alınır mı? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
88
Cevap
0
Favori
2.034
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sorman bile hata bu fiyata en iyi ekran kartı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: pekbiumursanmaz

Forum karışmış..
    Maddi durumlardan dolayı R9 270 aldım, zorunlu kaldım

Hayırlı olsun. Sizin işinizi gören ve bütçenizin uygun olduğu kart en iyisidir. Gerisini tartışmanın mânâsı yok. Yoksa herkes biliyor 15.000 TL verip bilgisayar toplamayı. Buradaki asıl mesele, sizin işinizi görmesi ve gücünüzün yetip yetmemesi. Hayırlı günlerde kullanın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: _Shinku_

quote:

Orijinalden alıntı: pekbiumursanmaz

Forum karışmış..
    Maddi durumlardan dolayı R9 270 aldım, zorunlu kaldım

Hayırlı olsun. Sizin işinizi gören ve bütçenizin uygun olduğu kart en iyisidir. Gerisini tartışmanın mânâsı yok. Yoksa herkes biliyor 15.000 TL verip bilgisayar toplamayı. Buradaki asıl mesele, sizin işinizi görmesi ve gücünüzün yetip yetmemesi. Hayırlı günlerde kullanın.

Teşekkürler ilgi ve alakanıza çok sağolun
  • Oggy20 O kullanıcısına yanıt
    game-debate diye attığın site çok uyduruk bir yer, bide gpuboss var, herhangi birinden kaynak gösterip konuşarak anca boşa kürek çekersin

al senin için tablo kouyuyorum, r9 280 tabloda yok yalnız r9 270xle gtx760ı arasındaki farkı görüp r9 280in nerde olcağını tahmin edebilirsin umarım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Legend3017 -- 14 Mayıs 2015; 1:23:02 >
  • Oggy20 O kullanıcısına yanıt
    Güzel test olmuş , stok R9 280 çok komik hızlarla geliyor.1200/1400 hızlarında test eden neden yok . 10-15 fps kazanım oluyor.Ayrıca yükteki sıcaklıklara bakın R9 280 56-60C , GTX760 75C.Daha önceki mesajızda ki videoya göre yorum yapıyorum.
    Ayrıca Heaven Benchmarkta 1600x900 Windows Mode Extreme ayarda 1153 Skor aldım.FullHD değişeceğini zannetmiyorum.Kullandığım işlemcide pek iyi bir şey değil.70C'den sonra fanlar biraz sesli ama rahatsızlık verecek kadar değil.

GTX760 da güzel kart burada seçimi alacak kişi yapar.GTX760 biraz daha düşük fiyata gelse tercih edilebilirdi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rkx -- 14 Mayıs 2015; 7:26:11 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: RKeles93

Güzel test olmuş , stok R9 280 çok komik hızlarla geliyor.1200/1400 hızlarında test eden neden yok . 10-15 fps kazanım oluyor.Ayrıca yükteki sıcaklıklara bakın R9 280 56-60C , GTX760 75C.Daha önceki mesajızda ki videoya göre yorum yapıyorum.
    Ayrıca Heaven Benchmarkta 1600x900 Windows Mode Extreme ayarda 1153 Skor aldım.FullHD değişeceğini zannetmiyorum.Kullandığım işlemcide pek iyi bir şey değil.70C'den sonra fanlar biraz sesli ama rahatsızlık verecek kadar değil.

GTX760 da güzel kart burada seçimi alacak kişi yapar.GTX760 biraz daha düşük fiyata gelse tercih edilebilirdi.

75 C şaka olmalı kasada 5 kasa fanı var (2 si 5v ile çalışıyor) ve ben kartın fanlarını hep %60 ta tutsam bile 65 dereceyi şimdiye kadar geçmedi %100 yaptığım zaman kart %100 yükte 55 - 60 semalarında

• O fiyata alınabilecek en iyi karttır.İkinci el R9 280X te düşünülebilir ancak R9 280 az bir overclock ile 280X i yakalayabiliyor.Bunuda göz önünde bulundurmak gerek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Oggy20

quote:

Orijinalden alıntı: Dovahkiin

O fiyat seviyesine alınabilecek en iyi kart. Kesinlikle alınır.

gtx 760 ı çağırmayalım şimdi gtx 760 çoğu yönden (fps dahil) r9 280 den daha üsttür

Pervane olmaya gerek yok

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: FaLCoN^

quote:

quote:

gtx 760 ı çağırmayalım şimdi gtx 760 çoğu yönden (fps dahil) r9 280 den daha üsttür

Pervane olmaya gerek yok

cevabını yaptığınız lafı pek anlamadım ayrıca bu konudaki diğer mesajlarımı okumadan cevap vermeniz ilgi çekici oldu

• quote:

quote:

Kardeşim r9 280 neredeyse bütün oyun testlerinde gtx 760 dan daha iyi performans sergiliyor en azından 3 4 fps daha fazla alıyor istersen birçok link var atabilirim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: berkanenes

quote:

quote:

Kardeşim r9 280 neredeyse bütün oyun testlerinde gtx 760 dan daha iyi performans sergiliyor en azından 3 4 fps daha fazla alıyor istersen birçok link var atabilirim

bütün oyun testlerinde diyemezsin gta 5 benchmarkında fps farkını gördük oc olmadan bazı oyunlardada gtx 760 geçiyor
    bu oyunun yapısına - motoruna - rendererina göre değişkenlik yapabilen bir etmen

• Arkadaşlar ben bir çok video izledim kendim oynadım test yaptım r9 280 ile karşılaştırdım sonra r9 280 vs gtx 760 testlerine baktım ve aynı ayarlarda ben daha fazla fps alıyordum ve o video kanalını kafamdan sildim şuan en doğru sonuçları veren tek test kanalı techno-kitchen'dir.Mesela batman arkham origins benchmark r9 280 kartın testini izledim aynı ayarlarda bende yaptım r9 280 benchmark sonuçu 79 fps iken bende 122fps oldu yani hala anlamıyorum nasıl r9 280 gtx 760'ı geçiyor.
  • moonquad kullanıcısına yanıt
    iki kart arasında oyundan oyuna değişiyor performans, batman serisi nvidia kartlarda daha rahat çalışıyor (pyhsix vs..), keza crysis, lost planet serileri de benzer örnekler, project cars faciası (radeon kartlar için) ortada.
    sektörde bir çok oyun motoru var, doğru değerlendirme yapabilmek için genelde ki performansa bakmak önemli.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MuratBayrakçı

iki kart arasında oyundan oyuna değişiyor performans, batman serisi nvidia kartlarda daha rahat çalışıyor (pyhsix vs..), keza crysis, lost planet serileri de benzer örnekler, project cars faciası (radeon kartlar için) ortada.
    sektörde bir çok oyun motoru var, doğru değerlendirme yapabilmek için genelde ki performansa bakmak önemli.

nvidia, neredeyse piyasadaki bütün oyunlara ve test yapımcılarına para yediriyor ve kartlarını daha yüksek performansta gösteriyor, nvidia microsofta para yediriyor yada gazlıyor AMD sürücülerine WHQL sertefikası verdirtmiyor yada windows üzerinde düşük performansta gösteriyor ''ki macosX te openGL performansı görecem diye amd kullandım, aynı şekilde adam gibi sürücüleri olmadığından, kartları directX olamayan bir ortamda bile, nvidia karşısında daha büyük farklarla yerlerde'' ama yıllardır bildiğimiz geyikler bunlar.
    O zaman sormazlarmı; sen niye hâlâ AMD diye ötüyorsun diye, ne oyun desteği var, ne sürücü desteği var, rakibinden fazla güç tüketen-ısınan, üstelik çok hassas bir yapıda olan, kullanıcı dostu ve desteği olmayan ''kullanıcılarını iplemeyen'' bir firma, 3 kuruş daha ucuza kurtlu-kokuşmuş et satıyor ama 3 kuruş ucuz diye alıp yeniliyorsa, alanın bileceğin iştir o fakat bakıyorsun kullanıcılarına göre amd kartları; kendi içinde ferrari ama oyun desteği olmadığı için şahin görünür buna aldanmam yinede amd alırım-aldırırım, birgün içindeki o ferreriyi görürüm-rüz, yada göremezsek bile hisetmeye çalışırız, ruhuyla avunuruz, onun için AMD alın-aldırın, hepimizin kendi içinde gizli bir ferrarimiz olur, bir gün göreceğiz, ''microsoft yada nvidia taş koymazsa'' içindeki o ferriyi çıkartacak, ümidinizi kesmeyelim
    Başka bir konuda amd yi ezik-gariban bir firma sanıyorlar, bizim milletimizde de çok bilindik bir duygusallık vardır, ezilen gördülermi, korur-savunurlar, ilk başta milyar dolarlık firmayı nasıl ezik görüyorlar anlayamamıştım, ama şimdi anladım!
    Mevzu ederi değilmiş, net olarak anlaşılan şudur; Bunlar firmanın ürünlerini performans olarak rakibi karşısında ezilen gördükleri için koruyup-kollamaya çalışıyorlarmış, yani kullanıcılarının, amd ürünlerinin bu ezikliğini kabulleniyor oldukları zaten ortadaymış ve ileride; intel, microsoft ve nvidia mason, amd müslümandır şeklinde devam eden geyiklerde göreceğiz, bunu şimdiden hissettiriyorlar

• quote:

Orijinalden alıntı: CoNaR-X

quote:

Orijinalden alıntı: MuratBayrakçı

nvidia, neredeyse piyasadaki bütün oyunlara ve test yapımcılarına para yediriyor ve kartlarını daha yüksek performansta gösteriyor, nvidia microsofta para yediriyor yada gazlıyor AMD sürücülerine WHQL sertefikası verdirtmiyor yada windows üzerinde düşük performansta gösteriyor ''ki macosX te openGL performansı görecem diye amd kullandım, aynı şekilde adam gibi sürücüleri olmadığından, kartları directX olamayan bir ortamda bile, nvidia karşısında daha büyük farklarla yerlerde'' ama yıllardır bildiğimiz geyikler bunlar.
    O zaman sormazlarmı; sen niye hâlâ AMD diye ötüyorsun diye, ne oyun desteği var, ne sürücü desteği var, rakibinden fazla güç tüketen-ısınan, üstelik çok hassas bir yapıda olan, kullanıcı dostu ve desteği olmayan ''kullanıcılarını iplemeyen'' bir firma, 3 kuruş daha ucuza kurtlu-kokuşmuş et satıyor ama 3 kuruş ucuz diye alıp yeniliyorsa, alanın bileceğin iştir o fakat bakıyorsun kullanıcılarına göre amd kartları; kendi içinde ferrari ama oyun desteği olmadığı için şahin görünür buna aldanmam yinede amd alırım-aldırırım, birgün içindeki o ferreriyi görürüm-rüz, yada göremezsek bile hisetmeye çalışırız, ruhuyla avunuruz, onun için AMD alın-aldırın, hepimizin kendi içinde gizli bir ferrarimiz olur, bir gün göreceğiz, ''microsoft yada nvidia taş koymazsa'' içindeki o ferriyi çıkartacak, ümidinizi kesmeyelim
    Başka bir konuda amd yi ezik-gariban bir firma sanıyorlar, bizim milletimizde de çok bilindik bir duygusallık vardır, ezilen gördülermi, korur-savunurlar, ilk başta milyar dolarlık firmayı nasıl ezik görüyorlar anlayamamıştım, ama şimdi anladım!
    Mevzu ederi değilmiş, net olarak anlaşılan şudur; Bunlar firmanın ürünlerini performans olarak rakibi karşısında ezilen gördükleri için koruyup-kollamaya çalışıyorlarmış, yani kullanıcılarının, amd ürünlerinin bu ezikliğini kabulleniyor oldukları zaten ortadaymış ve ileride; intel, microsoft ve nvidia mason, amd müslümandır şeklinde devam eden geyiklerde göreceğiz, bunu şimdiden hissettiriyorlar

seviyeli olarak yorum yazmak ve o yorumda seviyeli bir şekilde benden bahsetmek sana zor geliyor anlaşıldı.
    "sen niye AMD diye ötüyorsun" diyerek üslubu ve seviyesi belli olan ayrıca bilgisiz bir arkadaşa cevap vermemek gerek aslında ama yazdıklarını ciddiye alabilecek arkadaşlar olabilir, buna mani olmak lazım.
    gelelim yazdıklarına;

çok merak ediyorum pc oyun dünyasının Nvidia yaltakçısı dört beş tane oyundan oluştuğunu mu sanıyorsun, senin oyunculuğun bu kadar dar mı?
    Battlefield 4, Dragon Age Inquisition, Sid Meier's Civilization, Beyond Earth ve hatırlayamadığım bunun gibi bir çok oyunda da AMD kartlar Nvidia muadillerinden çok daha yüksek performans veriyor, şimdi bu üç beş tane oyuna bakarak Nvdia kartlar çöptür demek mümkün mü???
    değil elbette, ama senin AMD için yaptığın bu, üç beş oyuna bakarak bu kartlar çöptür diyorsun...
    onlarca oyun stüdyosu, onlarca grafik motoru ve yüzlerce kaliteli oyunu barındıran bir sektörde cımbızla üç beş oyun seçilip o oyunlardaki donanım performansı baz alınarak donanım satın alınmaz.

gelelim mağduriyet edebiyatına, ne ezeni ne ezileninden bahsediyorsun onu da anlamış değilim. kimsenin kimseyi desteklediği yok, dediğin gibi milyar dolarlık AMD benim babamın firması değil.
    keza son dört yıl Nvidia kartlar kullandım (GTX460 ve GTX660), fiyat performans oranı diye bir kavram var benim için, bu ibre hangi üründen yana ise tercihim o olur, 6 ay sonra 600 TL' ye şu an kullandığım R9280 ' den %25 hızlı bir Nvidia kart çıksın piyasaya hiç düşünmem onu alırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MuratBayrakçı -- 15 Mayıs 2015; 17:06:45 >

• @Suppordle yerden göğe kadar halı adam ama neden eksi atılmış anlayamadım.

@Oggy20 Nasıl bir fanboysun anlamadım. Tabi ki de R9 280.
  • quote:

Orijinalden alıntı: snane3858

@Suppordle yerden göğe kadar halı adam ama neden eksi atılmış anlayamadım.

@Oggy20 Nasıl bir fanboysun anlamadım. Tabi ki de R9 280.

bende sen nasıl bir fanbıysun anlamadım hiçbirşey göstermeden direkt r9 280
    r9 280 ile gtx 760 arasında olan fark fazla değil (amd tabanlı oyunlarda bile max 3-4 fps) ve bazı oyunlarda gtx 760 ta geçiyor
    yani burada nvidianın amd den daha üstün olan teknolojilerini hesaba kat bakalım o zaman tabiiki r9 280 mi diyeceksin
  • Sizce R9 280 mi yoksa Gtx 960 mı?R9 280 60 lira daha ucuz.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: fatih3442

Oggy 960 ile yarışan bir karta 760 dan kötü diyorsan terket burayı kardeşim millete yanlış bilgi verme!

al sanada birdaha yollayayım
    http://www.game-debate.com/gpu/index.php?gid=2250&gid2=1802&compare=radeon-r9-280-sapphire-dual-x-oc-3gb-edition-vs-geforce-gtx-760-msi-twinfrozr-gaming-oc-edition

https://www.youtube.com/watch?v=0Cv9WghX4o8 r9 280 vs gtx 760

gtx 960 ile yarışıyomuş lafa bak r9 280 ile gtx 960 ı yarıştıranlar x6 6300 ile i7 4770k yı yarıştırandır :D

bunlarada montaj dersiniz artık

Burayı terket

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Tabiki GTX 960.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.