< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
Sapphire rx5700xt nitro+ ısınma sorunu (2. sayfa)
-
-
quote:
Orijinalden alıntı: L.J
Ekran kartları fan olan yüzeyden havayı çeker, sağdan soldan önden arkadan ısınan havayı "kasanın içine" atar. Ekran kartının totosundan fazla hava çıkmaz blower değilse. Bu durumda kasa içindeki hava ısınır. Bu durumda işlemcin de ısınır.
Yani ekran kartın iyi çalışıyor aslında. Ama kasanın içinde yeter miktarda havalandırma olmadığı için işlemcini ısıtıyor. 0 rpm özelliğinden ötürü sıcak da olsa 60 derecelerde fan çalışmadığı için son söylediğin de normal.
Çözüm? Önde intake en az 2 adet 120mm fan. Altta intake en az 1 adet fan. Üstte ve arkada ise en az birer adet exhaust fan olacak ki ekran kartına sürekli soğuk hava verilebilsin, ekran kartın da bunu alıp ısıtsın, ısıttığını da egzos fanlar ile atabilesin.
Bu nedenle intake fan altta olur, ekran kartın fanına bakar. Oraya hava üfler. Çünkü ekran kartı fanı da intake. Isınan hava yükselir, bu nedenle üst kısımda exhaust fan olur. Ön ve arka opsiyonel. Biri intake ise öbürü exhaust olacak.Hocam aynı durum bende de var.
Cs, Warzone oynuyorum gpu sıcaklığı 75 lere geliyor elimi cama oldukça sıcaklık veriyor.
Corsair 4000 D kasaya geçiş yaptım ekran kartını da dikey taktım işlemciyi fuma 2 olarak değiştirdim.
Kasada önde ve egzoz olmak üzere sadece iki adet fanım var.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BenKimimKimimBen -- 17 Ocak 2021; 1:37:11 >
-
Çok kötü bir konum ekran kartı için. Dikey kart bu şekilde sadece su soğutma için ideal. Zaten kartın arka kısmı önünden daha güzel rgb lightning var. Riser olmaksızın tak kartı derim.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bahsettiğiniz sıcaklıklar alarm berecek düzeyde değil. İşlemci sıcaklıklarının yüksek olmasının sebebi stock fan. Eğer basit bir kule tipi soğutucu alırsanız hem işlemci hem de kasa içi hava sıcaklığı nispeten azalacaktır. Gpu ise 76 derecede fakat bu sıcaklıkta fanlar kaç rpmde çalışıyor o da önemli. Eğer fanların 1200rpmde çalışıyorsa curve oluşturup sıcaklıkları biraz daha aşağı çekebilirsin. Ayrıca biostan da fan ayarlarını yaparken öndeki fanların çalışma hızını agresif tutun lakin tepedeki fanların hızı yavaş tutun ki önden giren hava direk dışarı çıkmasın.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Riser kabloyu alalı 5 gün olmadı hocam 😁
Kartın cam yaklaşık 3-5 cm mesafesi var nasıl soğutabilirim ?
Hangi fanları önerirsiniz -
-
Konuya cevap vereli 1 yıl olmuş neredeyse,
o zaman RX590 kullanıyordum ve MSİ Afterburner üzerinde o ayarlar etkinleştiriliyordu( ben kullanmamıştım ama Temp Limit kullanılabiliyordu)
ek olarak fan ayarı da yapılıyordu,
sonrasında Nisan 2020 gibi RX 5700 XT kullanmaya başlayınca bende de Temp Limit kilitli konuma geçti ve fan ayarı da yapılmamaya başladı,
Radeon yazılımı içinden kontrol ediyorum şu an alta ekran görüntüsü bırakıyorum umarım işine yarar.
Edit: RX 5700 TX RX 5700 XT olarak düzeltildi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi parcapincik -- 17 Ocak 2021; 19:7:4 >
-
quote:
Orijinalden alıntı: parcapincikKonuya cevap vereli 1 yıl olmuş neredeyse,
o zaman RX590 kullanıyordum ve MSİ Afterburner üzerinde o ayarlar etkinleştiriliyordu( ben kullanmamıştım ama Temp Limit kullanılabiliyordu)
ek olarak fan ayarı da yapılıyordu,
sonrasında Nisan 2020 gibi RX 5700 XT kullanmaya başlayınca bende de Temp Limit kilitli konuma geçti ve fan ayarı da yapılmamaya başladı,
Radeon yazılımı içinden kontrol ediyorum şu an alta ekran görüntüsü bırakıyorum umarım işine yarar.
Edit: RX 5700 TX RX 5700 XT olarak düzeltildi.
Fan hızı otomatik olarak mı ayarladın yoksa manuel mi ?
-
Manuel,
Ekranda gözüktüğü şekilde el ile ayarladım, ayarlayıp deneyebilirsin, stres test dahil 63 derece üzerine çıkmıyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi parcapincik -- 17 Ocak 2021; 19:9:54 > -
quote:
Orijinalden alıntı: parcapincikManuel,
Ekranda gözüktüğü şekilde el ile ayarladım, ayarlayıp deneyebilirsin, stres test dahil 63 derece üzerine çıkmıyor.
Stres testinde 6-7 dakika tuttum 80 dereceyi gördü
-
Fan ayarını yukarıdaki ekran görüntüsü gibi yapıp kaydettiniz ve 80 derece sıcaklığa ulaştı doğru mu? -
quote:
Orijinalden alıntı: parcapincik
Fan ayarını yukarıdaki ekran görüntüsü gibi yapıp kaydettiniz ve 80 derece sıcaklığa ulaştı doğru mu?P1 p2 p3 olan değerleri diyorsunuz değil mi ?
-
Evet P1'den P5'e kadar olan değerler ve ekranda gördüğünüz şekil. -
quote:
Orijinalden alıntı: parcapincik
Evet P1'den P5'e kadar olan değerler ve ekranda gördüğünüz şekil.Bir el warzone oynadım 74 dereceyi gördüm.
-
Hangi sıcaklık bu bahsettiğiniz hot spot (junction) mu yoksa normal gpu sıcaklığı mı? GPUZ ile bir ekran görüntüsü atarsanız anlarız.
-
Sizin gibi dikey takılmış kartlarda yan camın etki etmemesi için çok büyük hacimli kasa lazım. Riser olmayan haliyle kulanmadınızmı hiç?
-
quote:
Orijinalden alıntı: speedycihanHangi sıcaklık bu bahsettiğiniz hot spot (junction) mu yoksa normal gpu sıcaklığı mı? GPUZ ile bir ekran görüntüsü atarsanız anlarız.
Hocam host post nedir bilmiyorum ama gpu sıcaklığı
-
quote:
Orijinalden alıntı: MxsrSizin gibi dikey takılmış kartlarda yan camın etki etmemesi için çok büyük hacimli kasa lazım. Riser olmayan haliyle kulanmadınızmı hiç?
Kullandım ama o zaman değerlere hiç bakmamıştım ve eski kasaya sahiptim.
-
quote:
Orijinalden alıntı: MxsrSizin gibi dikey takılmış kartlarda yan camın etki etmemesi için çok büyük hacimli kasa lazım. Riser olmayan haliyle kulanmadınızmı hiç?
Şimdi denedim hocam bir saate yakın oynadım 56 dereceyi geçmedi
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X