Şimdi Ara

SAPPHIRE X1950PRO ULTIMATE aldım ama!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
981
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Pazar günü gold tan bu ekran kartını aldım. Daha sonrada MB Asus P5B P965 LGA DDR2 Anakart ve Core2 Duo 2,40Ghz LGA77 işlemci aldım. Bağlantıları yaptıktan sonra pc'yi açıyorum ve siyah ekranda kırmızı bi yazı ile görüntü kartınızı power supply'e bağlayın gibi bi uyarı veriyor. Kitapçığın içinde de dikkat diye bi uyarı var ve böyle bi bağlantı yapmam gerektiğini söylüyor. Ama kutudan böyle bir kablo çıkmadı. Nasıl bi bağlantı yapmam gerekiyor? Yani benim eski ekran kartımda sadece sokete takıyordum, ayrı olarak bi kablo filan bağlı değildi. Ati 9550 idi.

Konu açmışken ramide soruyım. 1 gb ram yeterlimi bu sistem için?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Skepo -- 27 Mart 2007; 12:24:43 >

• ekran kartının güç girşini taktınmı ?
  • İşte problemde o. Yukarda resimde kırmızı yuvarlak yaptığım yermi bu aletin güç girişi. Eğer orasıysa, oraya takacak bi kablo çıkmadı kutudan.
  • bu tarz ekran kartları harici güç kaynağına ihtiyaç duyarlar...
    power supply çıkışından soketle bağlantı yapmanız gerekir....
  • Peki bu kablo nedir. Adı neyse gidiyim alıyım. Odada bilgisayar öyle dağınık durduğu için annemle papaz olcaz yoksa
  • kablonun adını tam bilmiyorum ama ben msi x1950 pro almıştım kutunun içinden güç kablosu çıkmıştı..kablomnun bir ucu ekran kartına girecek şekilde 6 pinli pci express girişi olacak diğer ucunda ise 2 tane molex olacak yani bu molex dediğim hani şu bilgisyar fanları varya kasa fanları onları bağladığın beyaz uçlar...bir ucu pci express 6 pin diğer ucu ise 2 molex li bir kablo..gold a sor olması lazım onlarda her türlü ayarlarlar veya vatanbilgisayara
  • heralde bu kablodan lazım sana yanlış da olabilir emin değilim arkadaşlar onaylar birazdan doğru ise

[img=http://img141.imageshack.us/img141/4915/ads305zsx4.th.png]
  • quote:

Orjinalden alıntı: Skepo

İşte problemde o. Yukarda resimde kırmızı yuvarlak yaptığım yermi bu aletin güç girişi. Eğer orasıysa, oraya takacak bi kablo çıkmadı kutudan.

sen aldığın yere sor o kablo kutu içeriğinde olması gereken şey zaten onsuz çalışmaz !
  • İçinden çıkması lazım arkadaşım. Orta ve Üst seviye çoğu ekran kartında takmak gerekli (Hatta bazı yeni kartlarda 2 tane güç kablosu takılıyor) Ama neredet-yse her karttan çıkar. Ekran kartı kutun duruyorsa üstüne bir bak. İçinden çıkması gerekenleri yazar. Eğer kutuda yazdığı halde içinde yoksa hemen aldığın yere koş.1 GB ram çoğu oyuna yeter ama yeni çıkacak oyunlar 2 Gb ister genelde. Şimdilik sorunsuz kullanabilirsin ama ilerde 2 ye çıkart muhakkak. Bu arada hayırlı olsun.
  • quote:

Orjinalden alıntı: WTS

heralde bu kablodan lazım sana yanlış da olabilir emin değilim arkadaşlar onaylar birazdan doğru ise

[img=http://img141.imageshack.us/img141/4915/ads305zsx4.th.png]

Evet Kablo o. Ama kutudan çıkmadı Çok sağolun arkadaşlar.
  • quote:

Orjinalden alıntı: sdurust

İçinden çıkması lazım arkadaşım. Orta ve Üst seviye çoğu ekran kartında takmak gerekli (Hatta bazı yeni kartlarda 2 tane güç kablosu takılıyor) Ama neredet-yse her karttan çıkar. Ekran kartı kutun duruyorsa üstüne bir bak. İçinden çıkması gerekenleri yazar. Eğer kutuda yazdığı halde içinde yoksa hemen aldığın yere koş.1 GB ram çoğu oyuna yeter ama yeni çıkacak oyunlar 2 Gb ister genelde. Şimdilik sorunsuz kullanabilirsin ama ilerde 2 ye çıkart muhakkak. Bu arada hayırlı olsun.

Sağol arkadaşım. Ben oyunları xbox360'da oynadığım için pek pc'de oyun oynamıyorum. Sadece yüksek çözünürlükteki filmleri izlemek için topladım bu sistemi. İnşallah memnun kalırım.

• quote:

quote:

İçinden çıkması lazım arkadaşım. Orta ve Üst seviye çoğu ekran kartında takmak gerekli (Hatta bazı yeni kartlarda 2 tane güç kablosu takılıyor) Ama neredet-yse her karttan çıkar. Ekran kartı kutun duruyorsa üstüne bir bak. İçinden çıkması gerekenleri yazar. Eğer kutuda yazdığı halde içinde yoksa hemen aldığın yere koş.1 GB ram çoğu oyuna yeter ama yeni çıkacak oyunlar 2 Gb ister genelde. Şimdilik sorunsuz kullanabilirsin ama ilerde 2 ye çıkart muhakkak. Bu arada hayırlı olsun.

Sağol arkadaşım. Ben oyunları xbox360'da oynadığım için pek pc'de oyun oynamıyorum. Sadece yüksek çözünürlükteki filmleri izlemek için topladım bu sistemi. İnşallah memnun kalırım.

Madem bilgisayarda oyun oynamıyorsun yüksek çözünürlükte film izlemek için çok iyi bir ekrna kartına gerek yoktu ki 22' bir Widescreen alsan yeterdi

• quote:

Orjinalden alıntı: forious

quote:

quote:

Madem bilgisayarda oyun oynamıyorsun yüksek çözünürlükte film izlemek için çok iyi bir ekrna kartına gerek yoktu ki 22' bir Widescreen alsan yeterdi

widescreen 22mi? o ne be Ben filmleri projeksiyonda izliyorum Eski sistemimde 1080p filmler takılıyordu. P4 3.00ghz. 2 gb ram 9550 ati ekran kartı. Bu sistemde film rezil oluyordu.

Bu arada bu kablonun tam adı nedir acaba?

• Güç kaynağının markası nedir? Bazı güç kaynaklarında Pcı-Ex çıkışı mevcuttur. Farkında değilsinizdir belki, o çıkış sizde de mevcuttur. O kablonunda muhakkak çıkması lazım kutu içerisinden ilginç tabi.
  • Güç kaynağımda Pcı-Ex çıkışı mevcut değil ne yazıkki. Kablonun ismini öğrenebilirsem gidip gold'la konuşcam.
  • üst sınıf power supply larda bu güç konnektör bağlantısı mevcut...
  • projektörmü
  • quote:

Güç kaynağımda Pcı-Ex çıkışı mevcut değil ne yazıkki. Kablonun ismini öğrenebilirsem gidip gold'la konuşcam.

kablonun ismi yok ..sadece 4pinlik molex bağlantısını pci express güç bağlantısına dönüştüren kablo olarak biliniyor....
  • Aldığın ürünün kutusu üzerinde ( kapağın açıldığı kısımda ) bir etiket olması lazım. O etikete dikkat ettin mi? Herhangi açılma, yırtılma..vs varmıydı? Gold' u bende sevmem ama adamların günahını almayalım şimdi. Bende ki X1900Gt' den o ara kablo çıktı ama psunun çıkışı olduğu için gerek kalmadı. Bir araştır bakalım olmadı parayla satmaya çalışırlarsa alma ben sana göndereyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Thmz -- 28 Mart 2007; 0:11:00 >
  • Dün akşam gidip gold'la konuştum. Bana dedikleri kutudan o kablo zaten çıkmıyor. Böyle bir şey olabilirmi? 265$ para veriyorum ve kablo yok. Dedim ne yapıcam? Yukarda satılıyor ordan alabilirsiniz dedi. Çıktım yukarı kata sordum, sipariş verdik bu hafta içinde gelecek dediler. İyice kafam attı. Sonra dedim ne haliniz varsa görün. Saat tam 21:25 altunizaden çıktım 21:35'de vatana yetiştim Bu arada çok küfür yemişimdir büyük olasılıkla trafikte Vatanda da kutudan çıkmadığını söylediler. Ama kablo onlarda da yoktu. Ama baya ilgilendiler. Sonra bi arkadaşa power supply alsam olurmu dedim. Olur ama boşu boşuna 100$ para verme yazıcıoğlunda bulursun dedi. Bu hareketleri çok hoşuma gitti. Bugün kadıköyden almaya çalışıcam. Bu kadar çileden masraftan sonra memnun kalmazsam

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.