Şimdi Ara

Şarj devresi yapımı -yardım-

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.074
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • öncelikle herkese iyi geceler dilerim ben kendime basit bir şarj devresi yapmayı düşündüm ama telefonuma ve bataryasına zarar verirmi bunu size sormak istediği internetten bir devre buldum bu devreye 2 tane kalem pil bağlayıp direk çalıştırmayı düşünüyorum.

İNTERNETTE BULDUĞUM DEVRE

bu devreye 2 pili seri bağlayıp direk akıllı telefonu şarj edebilirmiyim bu devre piller bittiğinde akımı otomatik olarak kesermi?

• kenanzz K kullanıcısına yanıt
    Piller 1v un altına düşerse,, 5v azalır veya sapıtır,, zararı olmaz.. Sağdece sıradan pillerin gücü yetmez,, 1500mA veya 2500mA şarjlı pil kullanmanız gerekir,,
    3v veya 3x1.5v pil kullanırsanız daha iyi olur,, yükseltme durumunda 2500mA gücün 1000mA sı,, boost işlemi için kullanılabilir
  • yani sadece bununla kullanabilirim dimi telefonuma bir zarar verirmi
  • 2 dolar bile etmeyen bu devrede anahtarlama frekansı iyi süzülmediğinden çok parazit olacağını tahmin ediyorum. Bu da adaptör takılıyken dokunmatik ekranın sapıtması, uzun vadede de pilin ya da telefonunuzun şarj devresinin zarar görmesine yol açabilir.

Birebir aynı konu değil ama, bu parazit ile ilgili bir açıklama için şu yazıda; "Orjinal şarj cihazı çok daha az parazit ile çok daha yüksek güç sağlıyor" başlığı ile yazdığım kısmı okuyabilirsiniz. Burada bahsettiğim parazit sorunları, sizin devreniz için de geçerli.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Transistör test devresi yapımı
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.