Bunun dizisini izlemiştim ya |
Şarj edilmeden sonsuza kadar çalışması planlanan tren projesi (4. sayfa)
-
-
Güzel bir proje çok basit fizik kurallarıyla milyon dolarlık iş ve kar ürettebilmiş. Tebrikler.
-
"Demir cevheri yük treni, 450 metre aşağıdaki limana 280 kilometreyi beş saatte kat ederek ulaşıyor."
Bunu anlayabilen var mı?
-
Trenin Türkiye'nin her şehrine ulaşması gerekiyor. Bu pahalı ulaşım ancak bu şekilde son bulur.
-
Kudur
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Yanlış hatırlamıyorsam madenlerde kullanılan büyük kamyonlarda böyle bir sistem vardı sadece projede olabilir yüklü şekilde aşağı inerken rejenerasyonla şarj oluyor boş şekilde geri yukarı çıkıyordu
Herşeye siyaseti bağlama hastalığı var bu ülkede biraz akıl ve izan
Güzel film devamı gelmeliydi
lan bu snowpiercer :D şirketin ismi bile manidar :D netflixte bir dizi beğenirsiniz
-
O trendeki durum farklı hocam perpetual motion denen bir kere hareket ettirince asla durmayan bir sistemden bahsediliyor tabii dizide görmüyoruz öyle bir motoru, zaten fizik kuralları gereği öyle bir makine tasarlanamaz.
Depoladığı elektriği tekrar yer çekimi enerjisine çevirmek ne demek acaba?
-
Potansiyel enerjiye çeviriyor yani.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Akp ondanda faiş bilet para alir doymuyorlar
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Naruto45 -- 21 Aralık 2022; 19:21:45 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Merak ettim bir bakayım dedim.
Millet nelerle uğraşıyor var ya. Zahmet etmeden donlarını değiştirme olayı olsa ona bile hayır demezler.
-
Bataryaları üzerinde değil de hat üzerinde uygun bir yerde bir istasyonda bulunsa daha iyi olmaz mı? Bu sayede %2 gibi küçük görünse de 690 tonluk bir ağırlıktan bahsediyoruz. Tramvay gibi tel hattı döşensin, ürettiği enerjiyi tel üzerinden bataryalara göndersin, dönüşte de kullansın.
-
Rejeneratif şarj ile batarya ömürleri her zaman yarıya iniyor, acaba bu problemi nasıl çözecekler. Mükemmel ötesi converterler üreterek belki, aklıma başka bir çözüm gelmiyor
-
Demek istediği : trenin hareket yeri ile liman arasındaki rakım farkından bahsediyor olmalı.Hareket yeri rakımı 450 m,liman deniz seviyesinde olduğu için 0 m olmalı.Zaten bu sayede yüklü trenin iniş esnasındaki sürtünme kaynaklı enerjisini depolamak istiyorlar.Dönüş esnasında tren yükünü boşaltacağı için akülerde depolanan elektrik enerjisi ile sefer tamamlanmış olacak.Benim anladığım bu.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X