Şimdi Ara

Şarj'im %30'a Gelince Telefon Kapanıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
68
Cevap
3
Favori
107.119
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 4s cihazım, son 20 gündür şarj yüzde 30'larda bazen de yüzde 20 civarında telefon kapanıyor. Şarja takınca kapandığı yerden yani yüzde 20 den itibaren dolmaya başlıyor. bu sorun nedir? Nasıl çözebilirim....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi system_32 -- 5 Mart 2013; 13:00:15 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Şarjınız %30'a Geldiğinde Telefonunuz Kapanıyor

Telefonunuzun şarjı %30'a geldiğinde aniden kapanması, çeşitli nedenlerden kaynaklanabilir. Sorunu teşhis etmek ve çözmek için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:

• Batarya Sağlığı: Telefonunuzun bataryası eski veya yıpranmış olabilir. Yeni bir batarya takmak sorunu çözebilir.

• Yazılım Sorunları: Yazılım güncellemeleri bazen pil ömrünü etkileyebilir. Telefonunuzu en son yazılım sürümüne güncelleyin.

• Uygulama Sorunları: Arka planda çalışan bazı uygulamalar aşırı pil tüketebilir. Bu uygulamaları belirlemek için telefonunuzun pil kullanımını kontrol edin ve gerekirse kaldırın.

• Şarj Cihazı Sorunları: Kullandığınız şarj cihazı veya kablo hasar görmüş veya uyumsuz olabilir. Farklı bir şarj cihazı ve kablo deneyin.

• Anakart Sorunları: Nadiren de olsa, anakarttaki sorunlar pil ömrünü etkileyebilir. Bu durumda profesyonel bir tamirciye başvurmanız gerekebilir.

Önemli Notlar:

• Sorun yalnızca %30 şarj seviyesinde değil, %20, %15 veya %40 gibi farklı şarj seviyelerinde de meydana gelebilir.
    • "Yeni batarya aldım telefonum kapanıyor" sorunu ya hasarlı bir batarya ya da telefonunuzla uyumsuz bir batarya nedeniyle ortaya çıkabilir.

Sorunu kendiniz çözemiyorsanız, profesyonel bir tamirciye başvurmanızı öneririz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Telefonu restore edip yedekten kurmadan devam edin. Sarji normal olarak %1 e kadar bitirin ama oyun oynayarak veya 3G ile internete girerek degil cunku bu durumlarda %1 e inmeden kapanabiliyor. Normal kullanimda bataryayi bosaltim %100 e kadar kesintisiz sarj edin. Hatta %100 olduktan sonra yarim saat civarinda daha sarjda dursun. Bu sekilde kalibre olacaktir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Erdm24

Telefonu restore edip yedekten kurmadan devam edin. Sarji normal olarak %1 e kadar bitirin ama oyun oynayarak veya 3G ile internete girerek degil cunku bu durumlarda %1 e inmeden kapanabiliyor. Normal kullanimda bataryayi bosaltim %100 e kadar kesintisiz sarj edin. Hatta %100 olduktan sonra yarim saat civarinda daha sarjda dursun. Bu sekilde kalibre olacaktir.

ben dün akşam restore ettim, sonra appstore'den bir sürü uygulama indirdim. bugün normal bir şekilde kullanıyorum, acaba bu akşam tekrar restore edip hiç bir uygulama yüklemeden mi dediklerinizi yapayım....
  • quote:

Orijinalden alıntı: system_32

quote:

Telefonu restore edip yedekten kurmadan devam edin. Sarji normal olarak %1 e kadar bitirin ama oyun oynayarak veya 3G ile internete girerek degil cunku bu durumlarda %1 e inmeden kapanabiliyor. Normal kullanimda bataryayi bosaltim %100 e kadar kesintisiz sarj edin. Hatta %100 olduktan sonra yarim saat civarinda daha sarjda dursun. Bu sekilde kalibre olacaktir.

ben dün akşam restore ettim, sonra appstore'den bir sürü uygulama indirdim. bugün normal bir şekilde kullanıyorum, acaba bu akşam tekrar restore edip hiç bir uygulama yüklemeden mi dediklerinizi yapayım....

Alıntıları Göster
    Yedekten geri yükleme yaptınız mı ? yoksa yeni bir cihaz olarak devam mı ettiniz ? uygulama yüklemek bataryayı etkilemez, kalibre olması için tamamen bitirip tekrar doldurmak gerekir.. Dediğim gibi oyun oynayarak veya 3g açık bir şekilde kullanarak değil, yavas yavas bitirmeye çalısın, sonrasında full olana kadar kesintisiz şarj edin..

• quote:

Yedekten geri yükleme yaptınız mı ? yoksa yeni bir cihaz olarak devam mı ettiniz ? uygulama yüklemek bataryayı etkilemez, kalibre olması için tamamen bitirip tekrar doldurmak gerekir.. Dediğim gibi oyun oynayarak veya 3g açık bir şekilde kullanarak değil, yavas yavas bitirmeye çalısın, sonrasında full olana kadar kesintisiz şarj edin..

Ayarlarimi geri yüklemedim. Cihaz komple sifirlandi. Ne demek istediginizi anladim. Bilgilendirme icin tesekkur ederim.

• quote:

quote:

Ayarlarimi geri yüklemedim. Cihaz komple sifirlandi. Ne demek istediginizi anladim. Bilgilendirme icin tesekkur ederim.

Alıntıları Göster
    benim başıma da gelmişti, batarya sizlere ömür. değiştirmeniz gerekir

• Cumartesi aksami yüzde 2 oldu kapanmadi. Pazar aksami sarz bitmedigi icin sarja takmadim. Pazartesi aksami yüzde 16 da kapandi. Bu aksamda yüzde 9'da kapandi.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SerkanGD -- 7 Mart 2013; 3:05:49 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: SerkanGD

.
    Batarya Cort . Tipik iphone klasiği çözümü tuzlu sorunları...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Wintake Y

Batarya Cort . Tipik iphone klasiği çözümü tuzlu sorunları...

Alıntıları Göster
    Telefon kapanınca tekrar şarza takınca şarz dolma yeşil olarak değilde kırmızı gösteriyor, bu ne anlama geliyor?

Şarj'im %30'a Gelince Telefon Kapanıyor

• %20 nin altina dusunce batarya kirmizi olur. Sarj olurkende %20ye kadar kirmizi sonra yesil devam eder. %2'de kapandigi gun tam full sarj yaptiniz mi? Yeni bir cihaz icin batarya ölmesi cok zor, ayrca bazende olsa %2ye kadar inebiliyorsa bir sorun yoktur. Yazilimsal oldugunu tahmin ediyorum cunku benimde telefon yeri geliyor %15te kapaniyor.
  • quote:

%20 nin altina dusunce batarya kirmizi olur. Sarj olurkende %20ye kadar kirmizi sonra yesil devam eder. %2'de kapandigi gun tam full sarj yaptiniz mi? Yeni bir cihaz icin batarya ölmesi cok zor, ayrca bazende olsa %2ye kadar inebiliyorsa bir sorun yoktur. Yazilimsal oldugunu tahmin ediyorum cunku benimde telefon yeri geliyor %15te kapaniyor.

haklısınız, batarya bozuk olsa sürekli yüzde 30 da yada her zaman aynı yerde kapanır, bazen yüzde yüzde 2, bazen yüzde 10 larda bazen yüzde yirmilerde kapanıyor...

ben buna jb yapsam bi şey değişir mi?_
  • Tanılar ve kullanım verilerini de kontrol etmek lazım. Sen pilden diye düşünebilirsin ama belki de başka bir sorun var. Panic plist diye bir hata var mı örneğin kullanım verilerinde...
  • quote:

Orijinalden alıntı: HiGHWAYMOUSE

Tanılar ve kullanım verilerini de kontrol etmek lazım. Sen pilden diye düşünebilirsin ama belki de başka bir sorun var. Panic plist diye bir hata var mı örneğin kullanım verilerinde...

Panic plist var mı yok mu? Bunu nasıl öğrenebilirim?
  • quote:

quote:

Tanılar ve kullanım verilerini de kontrol etmek lazım. Sen pilden diye düşünebilirsin ama belki de başka bir sorun var. Panic plist diye bir hata var mı örneğin kullanım verilerinde...

Ayarlar/genel/hakkında/tanılar ve kullanım/tanılar ve kullanım verileri.

Burada telefonun çöktüğü veya kritik hataların oluştuğu sıradaki bilgileri verir. Bunların içinde panic plist varsa sorun donanımsaldır. Diğerleri çok önemli değil. Telefon kapanıp açıldıktan sonra bakarsan daha iyi olur.

• quote:

quote:

quote:

Ayarlar/genel/hakkında/tanılar ve kullanım/tanılar ve kullanım verileri.

Burada telefonun çöktüğü veya kritik hataların oluştuğu sıradaki bilgileri verir. Bunların içinde panic plist varsa sorun donanımsaldır. Diğerleri çok önemli değil. Telefon kapanıp açıldıktan sonra bakarsan daha iyi olur.

4 adet var, hepsi de aynı LowBatteryLog diye başlıyor....

• Konuyu hortlatıyorum ama aynı sorun bende de baş gösterdi 1 senelik 4s 6.1.3 ben daha yeni aldım cihazı kullanıma engel değil ama moral bozuyor şarjlı kılıf kullanıyorum şarj azalınca basıyorum doluyor ama moral bozuyor nedir bu lowbatterylog batarya değişnce kesin düzelirmi şarjım iyi gidiyor

• quote:

Orijinalden alıntı: haqqus

Konuyu hortlatıyorum ama aynı sorun bende de baş gösterdi 1 senelik 4s 6.1.3 ben daha yeni aldım cihazı kullanıma engel değil ama moral bozuyor şarjlı kılıf kullanıyorum şarj azalınca basıyorum doluyor ama moral bozuyor nedir bu lowbatterylog batarya değişnce kesin düzelirmi şarjım iyi gidiyor

4s cihaz ayni sorunu yasiyordum cok arastirdim herkes bataryadan oldugunu soyledi cuma gunu batarya degistirdim hicbir sorun kalmadi ayrica 4 saat kullanimla biten sarjim 9 saati zorluyo suanda. Ayrica 40 tlye internetten alip kendim degistirdim. Degistir bataryayi hic ugrasma sifir gibi oluyor cihaz istersen aldigim yerin linkini pm atarim icinde tornavida da hediye ediyorlar 5 dkni almiyo degistirme

• quote:

Orijinalden alıntı: gktgknk

quote:

Konuyu hortlatıyorum ama aynı sorun bende de baş gösterdi 1 senelik 4s 6.1.3 ben daha yeni aldım cihazı kullanıma engel değil ama moral bozuyor şarjlı kılıf kullanıyorum şarj azalınca basıyorum doluyor ama moral bozuyor nedir bu lowbatterylog batarya değişnce kesin düzelirmi şarjım iyi gidiyor

4s cihaz ayni sorunu yasiyordum cok arastirdim herkes bataryadan oldugunu soyledi cuma gunu batarya degistirdim hicbir sorun kalmadi ayrica 4 saat kullanimla biten sarjim 9 saati zorluyo suanda. Ayrica 40 tlye internetten alip kendim degistirdim. Degistir bataryayi hic ugrasma sifir gibi oluyor cihaz istersen aldigim yerin linkini pm atarim icinde tornavida da hediye ediyorlar 5 dkni almiyo degistirme

Süpersin kardeşim link bekliyorum o zaman senden

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: gktgknk

quote:

Süpersin kardeşim link bekliyorum o zaman senden

Pm attim

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.