|
Şarj teknolojileri durmak bilmiyor: Şimdi de 300W'a çıkacak
-
-
Hızlı şarj gerçekten müthiş bir konfor. Darısı apple ve samsung başına.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
İphone a da gelse çok iyi olur. İki saat çok uzun süre
-
inanın gerek yok şu anda. bi telefona 20.000 mAh batarya sığdırabilirsek gerekli olur, müthiş de olur ama şu anda değil
-
Xiaomi 14'te 90w şarj var, mükemmel bir şey. Daha önce 11T'de 67 watt vardı, 2 yıl kullandım acil işiniz var, 15dk da %20 den 70 lere kadar çok rahat geliyor. Şuanki hızlar iyi, piller geliştirilebilir bence.
-
300w'ı görünce bunu çıkarsa çıkarsa Realme çıkarır demiştim ki öyleymiş zaten. GT6'nın TR'ye geleceği söyleniyor. Bekleyip görelim..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gnsnc -- 7 Haziran 2024; 16:27:53 >
-
Bende 40 watt var, dışarı çıkacaksam veya sabah uyanınca şarjı azsa bile hiç dert olmuyor, 15-20 dkda hazırlanana kadar en az %25 doluyor o da 4-5 saat ilave kullanım demek,
Hatta %100 şarj etmek istemiyorum ama biraz fazla oyalanınca %100 olmuş oluyor.
keşke daha önce alsaymışım diyorum, çok alıştım bi sonraki telefonda kesinlikle ilk bakacağım şey bu, 35-40 watt aşağısını almayın
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Serdengeçti00 -- 7 Haziran 2024; 19:10:59 >
Hızlı şarj olması çok daha önemli.
-
Çinli üreticiler hızlı şarj ve batarya konusunda muazzam ilerleme kaydetti
Örneğin Oppo, 150W a 1600 döngü sunmasının yanı sıra kendini iyileştiren batarya çıkardı ve bataryanın garanti süresi 4 yıl, üstelik cihaz şarj olurken ısınmıyor bile
how-to geekOppo's New Phone Batteries Can Actually Heal Over Timehttps://www.howtogeek.com/789030/oppos-new-phone-batteries-can-actually-heal-over-timeReferans olsun diye veriyorum, Apple İP15PM (25W) ve Samsung S24U (45W) cihazlarının döngü sayıları 1000 olsa da pilin garanti süresi sadece 1 yıl
döngü sayısı aşılınca pil %20 lik kısmını kaybetmiş oluyor
-
Hızlı şarj gerçekten müthiş bir teknoloji ancak 300W'dan daha fazlasına yakın gelecekte ihtiyaç yok. Artık şarj çalışmalarını kablosuz 150W-200W'a çevirmeleri gerekiyor bence.
-
hızlı şarja alışan bir daha eskiye dönemez, net.
-
pil sağlığına etkisi ne durumda uzun kullanımda acep
-
S23 Ultra kullanıcısı olarak çok kıskanıyorum sizi
Samsung yıllardır 45w'dan yukarı çıkamadı
-
İster hızlı, isterseniz 5w ile şarj edin bataryaların ömrü 2 senedir.
İstediğiniz kadar takla atın.
Hızlı şarj etmek konfor arttırıyor.
-
öyleyse nden şarjı %80 de bırakmak pili korumak adına resmi olarak seçenek oluyor, demek ki bu 2 yılı uzatmak da kısaltmak da işin içinde
-
🙂 çok kıskanılacak bir fark yok. S22 Ultra, S23 Ultra kullanan birinin S24 Ultra almasını gerektirecek aman aman fark yok dostum. Samsung 45w gücünde şarj ediyor bana yeterli şimdilik ama hızlı şarjın faydasını Xiaomi Mi 11 Ultra da gördüğüm için canım çekmiyor değil. Şimdi 100 120W konuşuluyor müthiş bir rahatlık. Tabi apple ve Samsung zamanında ağzı yandığı için şimdilerde yoğurdu üfleyerek yiyor.
Samsung ve Apple'daki yüzlerce mühendis şu forumu bir okusa keşke de koysa şu hızlı şarjı ama napsınlar bilemiyorlar yazıktır beyler onlara bir şans verin
-
size katılıyorum çünkü %20 - 30 dan %80 - 85 e şarj etmek gerçekten fark ettiriyor adamlar zaten bunu ortaya koymuş
1 döngü = %0 dan %100 yapmak demek
pilden pile %20 den %80 i 2 veya 3 kez yapmak 1 döngüye bedel oluyor
telefon ne kadar az kullanılır ve limitli şarj edilirse o kadar uzun gidiyor bataryası
-
Samsung 2005 den beri EV (elektrikli araç) ve Stacked (yığılmış) batarya üzerine araştırma yapıyor, 2015 yılından beri de üretimi var. 2020 yılından beri de telefonlara uyarlamaya çalışıyor
Sızıntıya göre piyasa da ilk mobil elektrikli araç dereceli yığılmış bataryayı Apple, İP16P/PM modellerinde kullanacak
Peki bu bataryanın faydası ne?
Daha fazla enerji yoğunluğu ve güç yoğunluğu sunuyor, boyutu küçülmesine rağmen daha büyük bir bataryaya bedel olabiliyor, güvenlik ve ömür açısından daha avantajlı fakat boyutunun elektrikli araç seviyesinden telefon seviyesine kadar küçülmesinden dolayı normalden fazla ısındığı söyleniyor
Örnek olarak vermek gerekirse 5000 mah ile bu batarya kıyaslandığında sıradan 5000 mah a kıyasla %10-15 daha fazla kapasite sunduğu yani 5750 mah gibi
Güya Apple ın pil i metal plaka ile kaplamasının sebebinin telefonu termal açıdan geliştirmek değil, bataryayı aşırı ısınmadan korumak istemesi tabi çıkınca belli olur ama bence ekran süresi söz konusu olunca 2026 ya kadar daha iyi bir telefon olmayacak
çünkü
- M14 ekran kullanacak bu piyasa da var olmuş en verimli ve performanslı ekran (S24U M13 kullanıyor, İP15PM M12+ kullanıyor) M13 bile kullansa yine avantajlı
- N3E, Apple yine 3nm yi 2024 de kullanan ilk telefon olacak, geçen sene de 3 nm yi ilk defa uyarlayan telefon olmuştu fakat N3B ile, B ye göre E hem daha verimli hem daha performanslı
- Üstüne böyle bir batarya kullanması da eklenirse batarya testlerini boşuna kimse izlemesin bence, tabi verimlilikten alıp performansı arttırmayı düşünürse başka
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darkthepro -- 9 Haziran 2024; 12:55:7 >
-
Çıksa ne olacak Türkiye'ye gelmiyor ki
Xiaomi ve huawei hariç Çinli markalar Türkiye'ye gelmiyor doğru düzgün
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Hızlı şarj gerçekten müthiş bir konfor. Darısı apple ve samsung başına.
|
Çinli üreticiler hızlı şarj ve batarya konusunda muazzam ilerleme kaydetti Örneğin Oppo, 150W a 1600 döngü sunmasının yanı sıra kendini iyileştiren batarya çıkardı ve bataryanın garanti süresi 4 yıl, üstelik cihaz şarj olurken ısınmıyor bile how-to geek Oppo's New Phone Batteries Can Actually Heal Over Time https://www.howtogeek.com/789030/oppos-new-phone-batteries-can-actually-heal-over-timeReferans olsun diye veriyorum, Apple İP15PM (25W) ve Samsung S24U (45W) cihazlarının döngü sayıları 1000 olsa da pilin garanti süresi sadece 1 yıl döngü sayısı aşılınca pil %20 lik kısmını kaybetmiş oluyor |
Xiaomi 14'te 90w şarj var, mükemmel bir şey. Daha önce 11T'de 67 watt vardı, 2 yıl kullandım acil işiniz var, 15dk da %20 den 70 lere kadar çok rahat geliyor. Şuanki hızlar iyi, piller geliştirilebilir bence. |
300w'ı görünce bunu çıkarsa çıkarsa Realme çıkarır demiştim ki öyleymiş zaten. GT6'nın TR'ye geleceği söyleniyor. Bekleyip görelim..
|
S23 Ultra kullanıcısı olarak çok kıskanıyorum sizi Samsung yıllardır 45w'dan yukarı çıkamadı |
hızlı şarja alışan bir daha eskiye dönemez, net.
|
İster hızlı, isterseniz 5w ile şarj edin bataryaların ömrü 2 senedir. İstediğiniz kadar takla atın. Hızlı şarj etmek konfor arttırıyor. |
Hızlı şarj gerçekten müthiş bir teknoloji ancak 300W'dan daha fazlasına yakın gelecekte ihtiyaç yok. Artık şarj çalışmalarını kablosuz 150W-200W'a çevirmeleri gerekiyor bence.
|
Benzer içerikler
- hileli whatsapp
- st ne demek
- twitter kullanıcı adı değiştirme
- telefonu webcam olarak kullanma
- whatsapp arama kapatma
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X