Şimdi Ara

Şarjlı Diş Fırçası Tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
1
Favori
1.364
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • -Konu dışında daha fazla insan olduğu için daha çeşitli tecrübeler demek diye buraya açmak istedim.

Medimarkttan 300TL indirim mevcut. (1000TL üzerine) Varken böyle bir indirim bakınıyordum ve hiç hayatta bulaşmam dediğim şey "Şarjlı Diş Fırçası" türüne bi bakayım dedim. Herkesin yorumu harika duruyor. Eşekten inmiş gibi millet. Alıp denemek isterim. Fakat çeşit çok, teknoloji farklı.

Philips Sonicare , Braun Oral -B

Tecrübesi olanlar yardımcı olabilirse sevinirim. Hangi ürünü seçmeliyim. Dolguya zarar vermesi vermemesi durumu önemli. 3 dolgu mevcut. Amazon'da Philips Sonicare için çok titreşiyor (62k / dakikada) dolguya sıkıntı olabilir diyen var. Öven de var. Fiyat olarak philips bir tık yukarda. Mod olarak pek bilmiiyorum hiç kullanmadım. TEmizleme , beyazlatma vs. gibi varmış 2 temel mod. fırça sertliği vs vs.

Umarım bir tecrübeli arkadaş aydınlatır  g

Aklımdaki ürünler şunlar :

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MordSithh -- 12 Haziran 2022; 17:16:52 >

• Oral b vitality 100 galiba kullandığım model, memnunum. Manuel diş fırçası eziyet gerçekten. 2 dakika dolunca haber veriyor yeter artık fırçalama diye. Dolgumda var bir zararı olmadı. Fazla özellikli olanlar gereksiz, ucuna aldığınız başlıkların ekstra etkisi oluyor.

Bu modelde tek dezavantajı şarj göstergesi olmaması, gerçi bitmeye yakın anlıyorsunuz güçten düşüyor.
  • first9 kullanıcısına yanıt

Söylediğiniz modelde çok konuşuluyordu. Oral B 790 ile farkı sizce nedir?

Ne zamandır kullanıyorsunuz? Uç sert,ymuşak ne tercih etmeliyiz? Sizin tecrübeniz nedir bu konuda?

Şimdi asıl şey hangi teknolojiyi kullanmak daha iyi olacaktır. SoniCare mi Oral B mi? Biri ses dalgası ve titreşim , diğeri dönerek ve titreşerek galiba araştırdığım kadarıyla.  

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MordSithh -- 12 Haziran 2022; 23:3:58 >
  • Oral-B Pro 790'ı çok uzun bir süredir kullanıyorum. 6-7 yıl falan olmuştur. Daha alt modellere inerseniz şarj göstergesi olmuyor. Daha yukarı modellere çıkarsanız da bluetooth falan oluyor da telefondan takibini yapmakla kimse uğraşmaz bence. Bir de basınç sensörü üst modellerde var. Aynı alt modellerde şarj azalınca güçten düştüğünde anlıyorsanız bunda da ne kadar bastırmanız gerektiğini çıkardığı sesten anlıyorsunuz. Cross-aciton ve 3D-white başlıklarını kullandım. Beyazlatma başlığında fırçaların arasında kauçuk var. O biraz diş taşı parçalayan cinsten. O yüzden sürekli cross action başlığını kullanıyorum.

Ama asıl eşekten indiren cihaz şarjlı diş fırçası değil, ağız duşu. Bunun üstüne bir de ağız duşu yapınca hala daha dişlerin arasından pislik çıktığını görünce şaşırıyorsunuz. Şarjlı diş fırçası da olsa çürümeye engel olamıyor ama ağız duşları direkt dişlerin arasını temizlediği için çürüğü direkt engelliyor.

• MordSithh kullanıcısına yanıt

3 yıldır kullanıyorum. oral b 790 modelini bilmiyorum maalesef, o yüzden bi karşılaştırma yapamayacağım ama üstteki arkadaş bahsetmiş zaten.

ben cross action başlığını kullanıyorum, en başarılısı o sanırım.

son soru için maalesef araştırmadım o konuları, yanlış yönlendirmek istemem. zamanında rossman'de 60-70 tl'ye görüp almıştım, yanında da 2 başlık hediyesi vardı. şimdi 2 başlık 120 tl olmuş. :)

ayrıca diş bakımını önemsiyorsanız diş ipi muhakkak kullanın. en büyük temizliği o sağlıyor. çok iyi fırçalasan bile yemek artığı kalıyor muhakkak. arkadaşın önerdiği diş duşunu yeni gördüm o da etkili galiba bu konuda. araştırayım, çünkü bazı dişlerim çok sıkı diş ipi girmiyor arasına.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi first9 -- 12 Haziran 2022; 23:37:55 >
  • trkgncr kullanıcısına yanıt

Teşekkürler. Güzel cevap oldu. Medimarkttaki 2li paket 790 başlığı ne olarak geliyor sizin dediklerinizden?

SoniCare gibi yukarı teknolojiye gerek var mı? Titreşimli falan olması hani .

Basınç sensörü falan olması almışken en ideal temel şeylere sahip olan bir ürün almak isterim. Ama yani daha otomatik fırça küçüklüğümde 1 2 kez kullandım nasıl kullanılcağoyla ilgili de hiçbir fikrim yok xd.

Diş taşı parçalayan white başlık demişsniz yani iyi bir şey mi kötü bir şey mi? Dişe zararı var mı?

Diş duşu gördüm 1.5k falan civarıydı , garip xd. Oraya şuan gerek yok;) Bi şarjlı alalım devamına bakarız.

790 cross action ile geliyor. Bence en iyisi o, diğer başlık çünkü çok sert. Sert olduğu için de diş taşlarını kırabiliyor ama diş etine de zararı olabilir. Bu arada yazmamıştım, Oral-B modellerinde yukarı çıktıkça titreşim hızıı artıyor. Çocuklarda da vitality var, o 2 kademeli mesela. İkinci kademesi yine yavaş kalıyor 790'a göre.

Diğer markayı hiç kullanmadım, teknolojisini de bilmiyorum hiç. Ama şunu söyleyebilirim, ağız duşu pahalı da olsa değiyor. Diş fırçasız bir gün geçirebilirim ama ağız duşu olmadan olmaz. Ağız duşu aldığımdan beri dişçi ile alakam kalmadı diyebilirim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Şarjlı Diş Fırçası Tavsiye
    3 yıl önce açıldı
    misvak mı diş fırçası mı
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

onla ilgili bi ürün önerir misiniz? naıs kullanılır falan. basınçlı su sıkıntı olmuo mu alla alla :) içten dıştan da yapılıo mu ,kendiniz mi yoksa başkası mı yapıyo

Kendin yapıyorsun direkt. Lavaboya doğru eğilip dişlerini yıkıyorsun aslında. Marka olarak da Waterpik önerebilirim. İlk başta Panasonic kullanıyordum ama 2 yılda bozuldu. O yüzden Waterpik daha sağlam diyebilirim. Mantık aslında diş ipiyle aynı. Diş ipi kullanmayınca dişlerin arasında artık kaldığı için dişler çürüyor. Dişleri sıkı olanlardan da diş ipi geçmiyor. O yüzden ağız duşu çok mantıklı oluyor. Bunların da iki çeşidi var. Bir bataryalı mobil olanlar, bir de fişe takılan ev tipi olanlar. Bendeki ilki mobildi, elektronik kartı bozuldu. Ertesi güne de iade yapıp fişe takılan aldım. Basınç çok fazla yalnız iyi ayarlamak gerekiyor. Arada fulleyip lavaboyu falan temizliyorum. :)

Bakınca aşırı saçma geliyor nedense bana ağız duşu. Bildiğin sadece su fırlatıyor yani çok garip XD

Mobil olanların (şarjlı) gücü yeterli oluyor mu? fişe takılanlar sesli oluyor galiba dün bir tanesinin incelemesine baktıydım.

Yani bu basınçla diş etine zarar vermiyor mu? Görmeden anlayamacağım bir şey bu :)) O basıncı falan hissetmeden olmaz..

Şarjlının da fişlinin de gücü aynı. Çalışma mantığını direkt diş ipi gibi düşünebilirsin. Diş fırçası hiçbir zaman diş arasına giremiyor. Dişlerin arasına da basınçlı su gönderince ne var ne yok çıkartıyor aradakileri. Hatta diş ipi sadece ileri geri hareket edebildiği için dişler arasında hafif oyuk gibi bir boşluk varsa eğer diş ipi de kurtarmıyor. Basınçlı su olunca tüm o boşluğu temizliyor. Basınç olayı da biraz sakat aslında. Hiçbir zaman bu makineleri full güçte kullanamıyorum. Diş etini deler geçer resmen. Tam güçte anca lavabo temizlerken kullanıyorum cidden. :) Bir de diş etine masaj özelliği de oluyor kimilerinde. En düşük basınçta yavaş yavaş gönderiyor suyu. Cihazı kullanmaya başlayınca ilk bir hafta zaten diş etleri kanıyor sürekli. Sonra kendine geliyor. Bir video vardı mısır koçanı üzerinde örnek gösteriyorlardı fırça ile basınçlı suyun farkını. Bulursam atayım.

Edit: Bu videodaki de güzel bir örnek olmuş. Bu arada mobil olan da sabit olan da sesli çalışıyor.

Channel Panasonic - Officialyoutube
    The waterjet uses a continuous, high-speed stream of water that can thoroughly clean residue between the teeth. The narrow nozzle design can remove residue between molars. Food particles trapped in peridental pockets can also be completely cleaned. EW1211A (for US) http://shop.panasonic.com/personal-care/oral-care/water-flossers/EW1211A.html#start=1&cgid=oral-care EW1211A (for SG) http://www.panasonic.com/sg/consumer/beauty-health/oral-care/oral-irrigators/ew1211a.html EW1211A (for MY) http://www.panasonic.com/my/consumer/beauty/oral-care/ew1211a.html EW1211A (for HK) http://www.panasonic.hk/english/products/beauty-grooming/oral-care/dental-beat/ew-1211a.aspx posted on https://channel.panasonic.com on: Aug, 26, 2015
    https://www.youtube.com/watch?v=lPkWjDa4P2c&feature=youtu.be

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trkgncr -- 13 Haziran 2022; 11:27:44 >

teşekkürler :) yardımcı oldunuz. konu, arayanlara güzel bi kaynak olur umarım

-PEKİ şarjlı diş fırçası yerine ağız duşu alsak yeterli olur mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MordSithh -- 13 Haziran 2022; 16:56:35 >

Yeterli olur bence ama illa ki dişleri fırçalamak da gerekiyor. Normalde minimum 2 dk fırçalamak lazım ama ağız duşunu 2 dkdan fazla kullandığım için fırçalamayı kabasını alacak şekilde yapıp geçiyorum. Manuel fırça ile fırçalamak da yeterli olur ağız duşundan önce.

anladım teşekkürler

• Konuyu hortlatıyorum fakat oral b pro 500 - pro 750 - pro 790 arasındaki fark nedir pek bilgi yok.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.