Şimdi Ara

şarjlı floresan lamba devresinden elektro şok yapılırmı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.743
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • bu size biraz garip gelebilir ama saniyelik bir carpılmam ile kolumu hakaret ettiremedim.,

ampüle gidin 2 kabloya dokundum yanlışla beni havaya zıplattı ve sonrasıda gelen acı ve uyuşukluk hissi..

bu kac volt ac veriyor bilen varmı ??

lamba 6 volt ile calışıyor ampülü 45 cm var
     şarjlı floresan lamba devresinden elektro şok yapılırmı ?

içindeki devre o düğmelerin olduğu kısmı kadar fazla büyük değil voltmetre ile ölctüm şimdi 750 ac getirdim sonuc göstermiyor 1 diyor yani 750 den daha fazla bir ac akım veriyor
    bazı konularda araştırma yaptım 2 kw kadar ac akım verebiliyormuş

sizce ne kadar veriyormu bu cokmu tehlikeli bir insana tutmak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sessizlerin_umudu -- 24 Ağustos 2014; 10:40:02 >

• Şehir gerilimi 220V bile insanı öldürebiliyorken siz 2KW gibi bir değerden bahsediyorsunuz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sepkov

Şehir gerilimi 220V bile insanı öldürebiliyorken siz 2KW gibi bir değerden bahsediyorsunuz.

ben ölcemedim zaten konulardan duyduklarım bunlar 2 kw cok cok fazla tabiki bir insanı öldürebilir amperi cok düşük olduğu için insanı kısa sürede titretiyor
  • sessizlerin_umudu kullanıcısına yanıt
    Kalp yada beyin bölgesine yakın olduğunda kalıcı hasar oluşturabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sepkov

Kalp yada beyin bölgesine yakın olduğunda kalıcı hasar oluşturabilir.

o normaldede kimse yapmazo nu tabiki öldürürücü olur bacak kol gibi bölgelere size saldıranlara karşı korunmak amaclı cantada durması için cünkü diğer elektro sok aletleri sesinden anlıyor millet cat cat diye bunda ses yok
  • Avrupa'da (ve Türkiye'de tabii) şehir gerilimi olan 230V 25 mA akım ile insanı öldürebilir. O 2 kW değil 2 kV.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cowsmilk -- 24 Ağustos 2014; 18:43:13 >
  • elektrik şok cihazları, 1000 v ile 15000 v arasında çalışabilir. gerilim sadece teması kolaylaştırmakta önelidir. zarar veren ise akımdır. aşağıda görebileceğiniz gibi, çok küçük bir değer bile, ölüme neden olabilir. bu yüzden elektroşok cihazları, amatörce yapılabilecek şeyler değildir.

1-8 mA: Bedende şok etkisi yapar. Hafif sarsıntı ve heyecanlanma şeklinde algılanır.

15-20 mA: Bedenden geçtiği bölgedeki kaslarda kasılma olur. Bu durumda el kasları istem dışı kasıldığından, tutulan iletkenin bırakılmaması söz konusu olabilir. Bu değerdeki akımın bedenden geçiş süresi uzarsa ölüm tehlikesi söz konusu olabilir.

50-100 mA: Bedende aşırı kasılmalara, solunum güçlüğüne, süre uzadığında ise ölüme neden olur.

100-500 mA: Geçiş süresine bağlı olmakla birlikte kesin ölüme neden olur.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kettle Düğmesi ve Lamba
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • dergul D kullanıcısına yanıt
    hocam yani bu devre normal şok aletinden dagamı fazla voltaj ve akım veriyor ?
  • daha fazla akım verir. 1-8 ma'lik akım ile floresan lamba yakamazsınız. ayrıca, elektroşok cihazlar içinde, akım sınırlayıcı devreler vardır. hukuki açıdan sakıncası olur mu emin değilim. ama el yapımı elektro şok cihazı kullanırsan, standart dışı veya kusurlu cihaz olaması nedeniyle, başın belaya girebilir.
  • Bence zor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Spoiler_ kullanıcısına yanıt
    elini ampülün giden kabloya tut acma tuşuna bastıkdan sonra daha geri bırakamıyorsun öyle bir titretiyorki elin uyuşuyor hissedemiyorsun sanki biri morfin vurmuş gibi..

yani arkadaşların dediği gibi elektro şoktan daha fazla akım veriyor
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.