Şimdi Ara

ŞARJLI MATKABA LİTYUM BATARYA (18650) MONTAJI (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
126
Cevap
20
Favori
23.488
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Balance modeli de enhance modeli de pilleri tek tek kontrol ederek, kritik voltaja düşen pil olduğunda akımı keserler. Bu kritik voltaj da BMS kartı üreticinin tanımlamış olduğu 2.3-2.9 voltaj aralığıdır. Balance modeli şarj işleminde tüm pilleri maksimum voltaj olarak belirlenen 4.25-4.29 volta gelene kadar kontrol eder. Aşağıdaki tablodan da anlaşılacağı üzere balance modeli sadece şarj dengeleyici özelliğiyle ayrılıyor

ŞARJLI MATKABA LİTYUM BATARYA (18650) MONTAJI

• coskunismail C kullanıcısına yanıt

Teşekkür ederim cevap için. Bu enhance modelini hangi gerekçeyle üretmişler 😄 kimin işine yarar ki böyle bir kart.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • veezy V kullanıcısına yanıt

Ben de sürekli kendime bunu sorarım. Ama mutlaka tabloda yer almayan avantajlı bir özelliği vardır, biz bilmiyoruz diye kendime söylüyorum. Ya da ilk üretilen BMS kartı o olduğu, balanslı modelin daha sonra çıktığını bildiğimize göre, hala onu kullanmak isteyenlerin olacağı düşüncesiyle de üretilmeye devam ediyor olabilir.

• 14,4 volt şarjlı matkabım var bunun için 4s bms kartı mı daha iyi olur yoksa 5s bms kartı daha uygun olur kendi 4s bms kartında şarj aleti anladığım kadarıyla şarj etse de tam dolum yapmak için biraz daha yüksek voltaj vermesi gerekiyor haliyle tam dolup 16 volt olmuyor 15 civarı kalıyor. birde merak ettiğim bir konu eğer 5s bms kartı alıp bir laptop şarj aleti ile şarj edersem 18,5-19 volt civarı daha güçlü ve daha uzun süre kullanabileceğim bir batarya elde etmiş olmaz mıyım.şimdiden vereceğiniz cevaplar için teşekkür ederim.

(ayrıyeten bir de şunu sormak istiyorum 18650 lityum piller yerine cep telefonu bataryası kullanabilir miyim hem bms kartı hemde şarjlı vidalamada sıkıntı yaşar mıyım(patlama aşırı ısınma bms kartı şarj edip etmeme vs.)

• serdaravci S kullanıcısına yanıt

@serdaravci

4S BMS kullanın ve uygun bir adaptör kullanın.

• Bms devresinin motor kalkış akımlarını kontrol etmesi can sıkıcı ama gerekli,bende dönüşüm yaptım 4s 20a bms ile ve 14.4v bosh matkabımı 16.8v haline getirdim,bazen normal çalışıyor ilk tetiklemede.bazende bayılıyor ama yarım tetik yapıp sonra tamamen basarsam sıkıntı çıkarmıyor,düşünmüyor değilim pilleri direk bağlamayı,hatta bms yerine tp4056 lion şarj devresinden 2 adet alıp 4 pili onlarla 2 şerli seri olarak bağlamayı,tp ler çok ucuz 5 liraya satılıyor ve piliniz ölüde olsa pil şarj cihazlarının yapmadığı şarjı onlar yapıyor,sonuçta şarjlı matkapla piller tükenene kadar duvar delmiyor ve uzun süreli çalıştırmıyoruz,ev kullanımı için pratik olabilir bu düşüncelerim,deneyip görücem bakalım.

• kaptanx kullanıcısına yanıt

Tetiğe basınca matkabın bayılması direkt BMS kartından değildir. Bunun en önemli sebebi kullandığınız pillerin C değerinin yani anlık verebildiği akım değerinin düşük olmasındandır. Sizin bosch matkap en fazla 8-10 amper çeker. 20 amperlik BMS kartınız bu akımı kolayca temin eder. Ancak özellikle laptop pilleri gibi yüksek akım gerektirmeyen cihazlarda kullanılan piller, bu akımı sağlayamadığı için, C değerleri 1 veya 2 civarı olduğundan matkapta bayılma olur. Kullanacağınız pillerin C değerinin en az 5 olması gerekiyor. Bu durumda da en ideal pil INR türü pillerdir. Tavsiye edeceğim pil markaları içinde Samsung INR serisi, LG HB2 HG2 HE2 veya Sony VTC serisidir. bu pillerin C değeri 10 civarıdır. Bu pillerden takın ve matkabın tetiğine dokunduğunuzda farkı göreceksiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coskunismail -- 20 Kasım 2020; 12:21:24 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kaptanx

Bms devresinin motor kalkış akımlarını kontrol etmesi can sıkıcı ama gerekli,bende dönüşüm yaptım 4s 20a bms ile ve 14.4v bosh matkabımı 16.8v haline getirdim,bazen normal çalışıyor ilk tetiklemede.bazende bayılıyor ama yarım tetik yapıp sonra tamamen basarsam sıkıntı çıkarmıyor,düşünmüyor değilim pilleri direk bağlamayı,hatta bms yerine tp4056 lion şarj devresinden 2 adet alıp 4 pili onlarla 2 şerli seri olarak bağlamayı,tp ler çok ucuz 5 liraya satılıyor ve piliniz ölüde olsa pil şarj cihazlarının yapmadığı şarjı onlar yapıyor,sonuçta şarjlı matkapla piller tükenene kadar duvar delmiyor ve uzun süreli çalıştırmıyoruz,ev kullanımı için pratik olabilir bu düşüncelerim,deneyip görücem bakalım.

Merhaba

Bms kartın güç çıkış uçlarına 25v 100uf kondansatör bağlayıp deneyin. İşk kalkıştaki ani gücü karşılamada yardımcı oluyor. 100uf yerine daha büyük uf de olabilir. 220uf 330uf 470uf.

Uf büyüdükçe enerji verme süresi uzar. Örnek olarak 100uf 1sn enerji veriyorsa 220uf 2sn, 330uf 3sn gibi.

Ben sırf denemek için küçük 4.8v şarjlı tornavida da denedim. 10v 100uf. Hiçbir sıkıntı yaratmıyor. Halen de öyle kullanıyorum.

• Kondansatör işe yarar ama yeterli akımı veremeyen pil ısınıp patlayabilir bilgin olsun. Sorun bms kaynaklı değil piller yeterli akımı veremiyor

• coskunismail C kullanıcısına yanıt

Merhaba

Bende sizin yaptıgınız gibi matkaba yükü bms den değilde pillerden almıştım. 4-5 defa tetiğe bastıktan sonra pillerden birini öldürdüm. matkabın da tetikdeki diyotunu yaktım. piller notbook pilleriydi. bu durumu da pillere bağlayabilir miyiz ki ben sanmıyorum. bms pillerin 2.4 v un altına düşmesini engelliyor diye biliyorum. bms den değil de pillerden gücü alırsak pilleri öldürmezmiyiz.

• quote:

Orijinalden alıntı: holignlife

Merhaba

Bende sizin yaptıgınız gibi matkaba yükü bms den değilde pillerden almıştım. 4-5 defa tetiğe bastıktan sonra pillerden birini öldürdüm. matkabın da tetikdeki diyotunu yaktım. piller notbook pilleriydi. bu durumu da pillere bağlayabilir miyiz ki ben sanmıyorum. bms pillerin 2.4 v un altına düşmesini engelliyor diye biliyorum. bms den değil de pillerden gücü alırsak pilleri öldürmezmiyiz.

Merhabalar. Ben zaten BMS kartından çıkış alınması gerektiğini söylüyorum ve hiç bir zaman yükü pillerden almadım, alanlara da yanlış yaptıklarını söylerim. Kullanacağınız pillerin C değeri yüksek olmalı ki, matkabı rahatlıkla çevirsin diyorum. BMS den alınmayan enerji sebebiyle, pilleri her zaman öldürürsünüz. Ayrıca BMS devresi sadece belirli bir voltaja düşünce akımı kesmez. Pillerin şarj olmasını da denetler, aşırı akım çekilerek pillere zarar verilmesini de önler. Balanslı BMS ise bunlara ilaveten, piller arasındaki kapasite farkını da gözeterek tüm pillerin tek tek, full dolmasını sağlar. Zaten lityum piller normal şartlarda BMS devresi olmadan kullanılamazlar. Öldürmek isterseniz kullanabilirsiniz tabi. Ama bu durumda da kabahati pile değil BMS devresi takmadığınız için kendinizde aramalısınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coskunismail -- 25 Aralık 2020; 14:37:35 >

• mustyyyyy kullanıcısına yanıt

hocam merhaba, bahsettiğin olayı nasıl yaptığını öğrenebilirmiyim ? bendeki aeg matkaba uyguladım bms kartı , fakat şarj girişi de cıkışıda aynı +- den . kart 3s 40a balanced sadece tek +- noktası mevcut

• 12V şarjlı matkap için hangi 18650 c değeri yüksek pili önerirsiniz ? yani hiç bir ürün detayında c değerinden bahsetmiyor

• 18650 pillerde c değeri yüksek ve kaliteli olarak kabul edilen pil denince akla Sony vtc-6 gelir.

• quote:

Orijinalden alıntı: muhsin kamer

Yukarıda kısa ve net açıkladım.
    Bataryanın verebileceği güç ni-cd pilde en fazla 1.5 amperdir.

Bataryanın kapasitesi bu kadar.

Kapasitesi 1,5 amper saat olabilir ama bu anlık yüksek akım vermeyecek anlamına gelmez.

1,5 amperle o matkap dönmez,dönemez maalesef....Dönse dahi ilk vida sıkımında kalır.

Çalışan bir matkabın akımını ölçmenizi tavsiye ederim

• Beyler bende elimdeki şarjlıyı 4s pil gurubu ve 4s 4 amperlik balans kartı ile şarj etmekteyim...

bu kullanmış olduğum kart 16.80 volt 1 amper ile şarj işlemine başlıyor 17 volt olsa veya 16 volt olsa işlem yapmıyor geçenlerde lm 317 ile voltajı 16.80 volta ayarlayıp şarj etmeye çalıştım lm 317 acayip ısındı sıcaklık yüzüme vurdu resmen...

Şimdi size soruyorum bu iş için ne tür bir adaptör kullanmam lazım step down devresi alsam sorunum çözülürmü

elimde bi kaç tane daha şarjlı matkap var bu adaptör yüzünden bişey yapamıyorum..

Acil cevaplarınızı beklemekteyim.

• tda 1562q kullanıcısına yanıt

Ben aşağıdaki linkteki adaptörü kullanıyorum. Şarj bitince üstündeki LED sönüyor ve şarjın tamamlandığını görebiliyorum. Orjinal şarj ünitesindeki kısmı modifiye edip direkt bunu bağladım. Sorunsuz kullanıyorum. Hatta üstlerde bir yerde bu dönüşüm sırasında sorduğum bir soru da olması lazım :)

Bu 2A olan yeni gelmiş. Bendeki 1A olan ve BMS'in kullanımı durduktan sonra şarja bağlayınca yaklaşık 3 saat sonra 4 adet Sony VTC6 oluşan pil paketini şarj etmiş oluyor.

https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-teknik-elektronik-guc-kaynagi-dc-14%2C4v-16.8v-2a-4s-bms-li-ion-elektrikli-matkap-sarj-adaptoru-754691727/detay

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aeronics -- 14 Ocak 2021; 16:35:57 >

• Bms kartlarda şarj ve deşarj aynı yerden yapılır, genelde P+ ve P- sembolü ile belirtilir. O noktaları hem şarj girişi için hem de matkap voltaj çıkışı için kullanacaksınız. İlk bağlantıda kart korumada olabilir, çıkış vermezse şarj gerilimi uygulayıp kartı aktif edebilirsiniz.

• Merhaba

14.4 bosch matkap a 4 adet lion lg11865 3.7 pili 4s 30 amper balanslı bms kartına taktım . Ancak bms çıkışı 14.7 olduğu halde matkap a bastıgımda çalışmıyor. Ve voltajı 11.530v düşürüyor. Standart bms kartı taktım sonuç aynı. Yardımcı olurmusunuz

• Ayhan a A kullanıcısına yanıt

Merhaba. Kuvvetle muhtemel kullandığınız piller anlık yüksek akım veren pil değil. Yine kuvvetle muhtemel piller çıkma. Hal böyle olunca ucuz etin yahnisi ancak bu kadar oluyor. Kullandığınız pillerin resimde işaretlediğim yerde yazan tam bilgilerini paylaşırsanız, yeterli mi yetersiz mi daha net bilgi verebiliriz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coskunismail -- 13 Ekim 2021; 18:55:4 >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.