Şimdi Ara

Şarjlı Matkap Bataryası ile Laptop şarj etmek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
1
Favori
791
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Şarjlı Matkap Bataryası ile Laptop şarj etmek mümküb olur mu teknik olarak

Matkap bataryası 4ah 20v 65w lık piyasada laptop şarj eden ürünler var benim amacım aktif kullanmadığım matkap şarjını değerlendirmek

Laptop type c şarj destekliyor bu konu hakkında biglsi olan arkadaşların vereceği bilgiler için şimdiden teşekkür ederim saygılar.

• aslında olmaz ama olur mu diye zorlamak istersek;

Matkap bataryası nasıl bir batarya? Li-ion mu? Ni-Cd mi?

Sıcaklık çıkışı var mı?

• piladam kullanıcısına yanıt

Litium ion 18670 pil var içinde 8 adet

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ne yapmak istediğini tam anlamadım. Eğer matkap şarj aleti ile laptop şarj etmek istersen amper watt ve voltaj değerlerinin aynı olması lazım ama tehlikeli neden dersen matkap şarjında akım ve voltaj koruması yok dolayısıyla anakartı koruyacak bir filtre yok laptop şarj aletleri genelde bu işi görüyor kısa devre olmasın devreler yanmasın diye. Eğer matkapın bataryalarını laptop bataryasına çevirmek istiyorsan pek mümkün değil çünkü bataryaların içinde bms diye kart var ve bu kartın üzerinde pilleri kontrol eden entegre var, bataryayı söküp içindeki pillerden birini devreden çıkarınca entegre kullanılmaz hale geliyor. (bu dediğin laptoptan laptopa değişiklik gösterebilir ben acer v3 te sorun yaşadım)

• Amacım şarli matkap imi devamlı kullanmıyorum pilleri kendi kendine bozulacağına laptop icinde power bank ihtiyacım var onu bu şekil de değerlendirmek istiyorum 65w lik olması lazım

• dede17 D kullanıcısına yanıt

alet edevata her türlü ihtiyacın olucak zaten pillerin voltajını ölçmek için multimetre lazım mesela. ben böyle bi rehber niteliğinde konu hazırlamıştım bakabilirsin. eğer power bank ihtiyacın varsa direk hazır kutular var pilsiz 25 30 tlye n11 de eğer dahada ucuz olsun dersen 10 tlye 4lü pil yatakları var 3 dolarada aliexpresten IP5328P devresi alabilirsin yada direk olarak aliexpresten hazır içi boş powerbank alabilirsin. Eğer dersenki bu malzemelere harcıcağım para pillerin parasında fazla tutar ozaman led ışığı yada gece lambası gibi basit projelerde pilleri kullanabilirsin. IP5328P

https://forum.donanimhaber.com/omru-tukenen-laptop-bataryasindan-powerbank-yapimi-rehber--151558252

• tesbihcekenhoroz kullanıcısına yanıt

Tek amacım 65 w lik laptop power bank yapmak atil duran laptop bataryasını değerlendirmek zaten elimde power bank var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dede17 -- 24 Şubat 2022; 10:58:58 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • dede17 D kullanıcısına yanıt

İlk mesajda durumu çok farklı anlamıştım.

Eğer laptop için powerbank yapacaksanız şu şekilde bir yol izlemelisiniz;

3 ya da 4 seri batarya yapacaksınız, yükseltici modül ile 19.4 volta yükselteceksiniz.

3 seri yaptığınızı düşünelim, benim düşünceme göre düzgünce çalıştırmak için en az 5 paralel yapmak lazım. Yani size 15 tane yakın kapasiteli sağlam pil lazım en az.

3s 40a bms alabilirsiniz intertten.

Bunlar aracılığı ile yapabilirsiniz.

• aynı şeyi bende düşünüyorum. evde şarjlı matkap var çok kullanmıyorum. pilleri öleceğine notebook için powerbank olarak kullanabilir miyim diye düşünüyorum.

Li-ion piller.

sizce böyle bir şey mümkün müdür?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.